Fullmåne i Tvillingarna


På onsdag kväll – för att vara exakt blir månen full kl 23:44 på 3°20 i Tvillingarnas tecken.

När månen är full står solen precis mitt emot på andra sidan av zodiaken – i detta fall är det Tvillingarna/Skyttens polaritet som reflekteras. Luft och Eld. Ord, tankar och kommunikation – ställs emot – visioner, världsförbättring och högre medvetande.

Tvillingmånen uppmuntrar oss att prata med varandra och tänka logiskt, medan Skytten vidgar våra horisonter och får oss att tänka på ett vidsynt sätt.

Varje fullmåne är en fullbordan av en cykel. De känslor, skeenden och processer som varit i gång sedan 11 november när månen var ny kommer nu att bli synliggjorda. Den här fullmånen är äventyrlig, får oss att tänka om och tänka nytt.

Nu blir känslorna jättestora på ont och på gott och vi vill uttrycka det vi har inom oss på alla plan. För många är fullmånen kärleken och passionens tid medan andra bävar fullmånens krafter som underliggande spänning har en tendens att uppförstoras.

Jag bifogar en bild här längst ner så att ni kan se hur denna fullmåne ser ut.

Det är det rörliga korset som aktiveras. Under fullmånen har vi ett T-kors mellan Neptunus, Solen och Månen. Att Solen samtidigt befinner sig i konjunktion med Saturnus och Merkurius som är speciellt. Neptunus budskap är den villkorslösa kärleken, att befria oss från fördomar och gränser och höja oss andligen och ger visioner om lösningen till problemen. Den bistra Saturnus är precis tvärt om. Förtjust i regler, gränser och gillar att säga nej. Vi har ju haft krig i Syrien sedan 2011 men den stora flyktingströmmen kom igång när Saturnus slutligen gick in i internationella Skytten!

Den här månen kommer sannolikt att innehålla frågor om vi som Jupiter och Neptunus antyder – öppna våra hjärtan och tänka humanitärt och andligt. Eller kommer samtalen (Merkurius) att röra sig runt säkerhetsfrågor, gränser och regler (Saturnus)?

Fullmånens sken kommer att lysa upp alla dessa frågor nu.

Sedan så har vi ju förstås också en annan verklighet att ta hänsyn till – den personliga. Varje fullmåne visa vad i oss som behöver en extrapuff och fullmånen och husplaceringen ger en fingervisning om vad. Och som alltid – kolla in var månen faller i era horoskop.