På Himlavalvet vecka 47

645@70

ASTROLOGISKA FÖRUTSÄGELSER FÖR VECKA 47  16 – 22 november 2015

Vet inte hur det är med er men jag blev helt och hållet satt ur spel av nyheterna om attentatet i Paris och det har verkligen tagit emot att sätta sig vid datorn denna dag. Jag är väl insatt i politik och följer debatten med intresse men vill inte vara politisk här i bloggen. Jag vill inte att man ska använda astrologin till att skrämma människor. Har valt att ställa mig utanför opinionsbildning och bara jobba med kärlek och andlighet.

Astrosidorna här på nätet är naturligtvis översvämmade av horoskopstolkningar över hur det såg ut däruppe som orsakade denna extrema katastrof. Ni kanske undrar om det fanns några indikationer på att det här skulle hända? Ja – det fanns det – väldigt starka sådana.

First-Strike-Paris-Attacks-Chart
Förra veckan skrev jag såhär:

 • På själva Nymånen så bildas ett så kallas Guds Finger en Yod mellan Planterna i Skorpionen, Uranus och Jupiter. Detta om något kan få våra åsikter och hela trosuppfattning att skaka i grunderna. Ni ser Yod på bilden med som den ljusgröna streckade spetsiga triangeln. 
 • Pluto är nu 13° och Uranus backar allt mer tillbaka och de är på väg att bilda kvadratur igen som hållit på i snart tre års tid. Vi är på väg till den sista kvadraturen.
 • Mars(krig) konjunktion Norra Noden(karma) kan vara explosivt.

Nu med facit i hand kan vi ju bara konstatera det inträffade och beklaga alla hemska händelser som dagligen når våra öron.

När nöden är som störst måste vi ljusbärare vara som starkast. Det är viktigare än någonsin att vi håller modet uppe och inte tillåter mörkret att ta över.

Solen i Skorpionen

Solen färdas nu sina sista 7 grader igenom Skorpionen och på måndag är det en ny energi som råder. I detta fasta vattentecken som dessutom har två styrare – Mars och Pluto är det känslor och vilja som gäller. Det är allt eller inget som gäller här – allra helst i kärlek. Där är de djupare än Östersjön, dramatiska, heta, sexiga. Misstänksamma Skorpionen är inte med i leken för att förlora eller bli lurad. Därför är det viktigt för Skorpio att veta hela sanningen. Skorpionen har en tendens att driva saker till sin spets. De vill veta hur allt är på riktigt. Vad som helst men inte ljummet eller lagom säger Skorpionen. Mer om Skorpionen

Månen

Denna vecka rör sig månen ifrån Stenbocken till Vädurens tecken där månen landar på söndag.

Första kvarteret 19 november 2015 07:28:07

Därefter är månen tilltagande fram till dess den når sin fulla mognad den 25 november. Här gäller det för oss nu att jobba på, implementera idéer, tankar och projekt.

Merkurius är Skorpionen från 27 augusti- 20 november

Merkurius, den kosmiska kommunikatören och språkröret mellan människor och Gudar träder in i Skorpionens tecken idag 2/11 där planeten blir kvar till den 20/11. Instinkter, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här. Nu letar Merkurius sanningen i det fördolda och för upp dem till ljuset och är allt annat än ytlig. Ska det snackas nu så handlar samtalen om sanningen mellan människor, i företag och politik etc som ska fram.  Merkurius i Skorpionen är sylvass, djup och analytisk och väldigt smart. Kan en dålig dag även uppfattas som enkelspårig och kanske till och med aningen besatt.

Merkurius i Skytten 20/11 – 9/12

När den kosmiske kommunikatorn når Skyttens tecken kommer han i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här i visionära Jupiters stjärntecken är tanken fri, vidsynt och gränslös. Uttryck som ”The Sky is the Limit” har Skytten ingen förståelse alls för  för här kan Merkurius lätt ta sig bortom det. Nu höjer vi oss i tanken och tänker ut lösningar, kommunicerar på ett optimistiskt sätt. (Minns att i Skorpio funderar vi på djupet, fastnar ibland i detaljer och blir svartsynt, svartsjuk och hämndlysten. Detta är stadiet efter). I Skytten är tankarna stora och djärva. Att vara utanför boxen är inga problem alls, snarare är det så att verkligheten kan vara för liten för dessa visioner. Detaljer är ingenting som Merkurius tar allvarligt på i Skytten. Nä, här handlar det om lösningar på världsproblemen, politik, religion och filosofi.

Venus i Vågen 

Åh, så härligt det blir nu! Venus är hemma i sitt eget tecken där hon stormtrivs. Nu riktas uppmärksamheten emot att ha det trevlig, mysa, kanske gå på fina fester och flirta lite. Hon är väldigt social Venus.

Hon är skönheten och kärlekens Gudinna så ingen kan motstå henne. Venus vet en hel del om stil, om konst och om att skapa effekt – det var hon som uppfann det! Hon vill njuta när hon är här i sitt tecken, och söker ständigt tillfälle all använda alla sina 5 sinnen till fullo. Mat, lyx, vackra människor, musik, konst, dofter, mode.. ja.. det är det hon lever för. Shopping – ja om det är riktigt fina grejer med stil går det att fåna hennes intresse. Det är njutning, perfektion och skönhet som gäller heltid.

Kärlek – ja! Venus älskar kärlek – hon till och med personifierar kärleken och i Vågen är hon relationsberoende. Hon vill ha relationer hela tiden. Alla dras till henne så hon har absolut inte långtråkigt någonsin. Venus söker harmoni så under hennes epok är det superbra att hitta härliga lösningar för relationer. Venus är mycket för stil oavsett vad som ska ske, gör hon det heller omgiven i lyx än en stuga iförd mysbyxor.

När hon är i Vågen är hon konstigt nog ett intresse för affärsmoral och etik. Hon vill att allt ska ske med stil och med finness och det gäller även avtal och löften som ska följas. Det ska vara lagligt och korrekt. Hon hatar osämja men gillar pengar så förhandla och kompromissa. De kommer att gå vägen med vågen.

MER OM VENUS I VÅGEN

MARS VISTELSE I VÅGEN 12/11 och hela året ut! – Vad kan du vänta dig?

Oavsett i vilket tecken han befinner sig så vill Mars göra sin grej – vilket är att skapa handlig, action och vara manlig och tuff.

 •  Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan.
 • Han är trubbel, krig. Han hatar soffpotatisar.
 • Han vill att det ska hända grejer.

Ni som har solen, månen, merkurius, venus, mars eller ascendenten i Vågen att få känna av hans närvaro.

Om det går piskar han er framåt, får er att bli drivna, effektiva, impulsiva och Han gillar krig och konflikter så var lite försiktig.

MER OM MARS I VÅGEN

Jupiter i Jungfrun

Jupiter kommer under veckan att vara 18°- 19°  i Jungfruns tecken . Det här kommer vara en kraftfull och tid som innehåller allehanda mirakler eftersom veckan inleds men  Jupiter / Veunsmötet. Wow.. detta om något är en inspirerande tid. Det är en härlig dag när allt bara känns helt perfekt! Hela denna vecka kommer Mars, Venus och Jupiter stå ytterst nära varandra.  Dessa förenade krafter innebär att kärleken flödar, nystart, födelse, nytt hopp, initiativ och action.

Med Jupiter i  Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst  leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt. Jupiter i Jungfrun

Jupiter i Jungfrun igenom husen

Saturnus i Skytten

Denna vecka befinner sig Saturnus 5° i Skytten så det är en långsam rörelse han gör men sakta men säkert tuffar han framåt.

Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus som ledsagare.

Saturnus trädde in i Skytten den 23/12 – 2014 rörde sig framåt ända till den backade in i Skorpionens tecken där planeten har befunnit sig ända fram till nu. Den 18/9 gick Saturnus åter igen in i Skyttens tecken. Var uppmärksam nu på vad som sker. Saker och ting som började hända runt jul/nyår kan få sin upprinnelse nu när Saturnus åter igen träder över den punkten i horoskopet och återaktiverar skeendena.

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

 •  Uranus befinner sig ca 17° retrograd i Väduren
 •  Neptunus befinner sig ca 7° retrograd Fiskarna.
 •  Pluto befinner sig ca 13° i Stenbocken
 1. Carin skriver:

  Hej Margareta jag har asc 7 grader i skytten och jag väntar med spänning.

  1. Ja, nu får vi se om det inte händer grejer då 😀

 2. Usch. Så hemskt det som händer runt om i världen. 🙁 blir rädd på riktigt!

  Samtidigt som man sitter i sin olyckliga bubbla. Min fisk sa i fredags att vi borde pausa förhållandet. Vi la alla kort på bordet om hur vi känner och upplever varandra, och han behövde tid att känna efter. Och gud vilken ångest och hjärtesorg jag upplever. Nu inför juletider och nytt år som vi planerat ihop. Tårarna tar inte slut! Aptiten bortblåst. Vi har inte gjort slut men jag tror inte han kommer välja att vara med mig och det känns förjävligt och ajaj vad ont det gör! Sist jag kände såhär var när min första pojkvän och jag gjorde slut när jag var 14(!!!). Men min fisk är inte kär i mig, efter 8 månader som vi träffats och blivit tillsammans. Och det är nog det som gör ondast….. Och såklart att jag aldrig mer kommer ligga bredvid honom i hans famn 🙁

  Hoppas horoskopet mitt bådar goda ting för orkar inte mer motgångar (hela året har varit hemskt för mig som är stenbock, ascedanten i skytten, månen i fiskarna. Känns som en salig blandning de där…

  1. Käraste H (stenbock och allt)
   Jag lider verkligen med dig när jag läser ditt mail. Det gör så ont det där. Jag ska försöka att inte låta mina egna erfarenheter om fiskarna rinna över men.. De har ett sätt att få folk att tro att de är mera hängivna och komittade till relationen än vad de i själva verket är.
   Bara en sådan sak som att inte göra slut – dra sig undan för att känna efter! Vad 17 är det? Inte ens stake nog att göra slut! Bara diffust allt…
   För vad som är bra med det för honom.. Det är att han alltid kan ta sig tillbaka igen. För om du tillåter det så är det inte alls ett omöjligt scenario.
   Konsten att fånga en fisk – är att låtsas att man inte bryr sig och att man inte har en relation.
   :p
   Hoppas att du börjar må bättre snart! Kram Margareta

 3. Anne skriver:

  Först och främst stort tack för en underbar blogg som jag följer och brukar dela på min andliga blogg så att fler får ta del av dina mycket intressanta förklaringar. Jag blir lite bekymrad på Saturnus inverkan på mig. Jag är född i Kräftan. Månen i Skytten. Har Saturnus i mitt tionde hus och i Fiskarna. Inte så bra? Men anar att gott att jag har både Venus och Mars i Tvillingarna? Verkar som en motstridig period nu. Vore glad och tacksam för svar. Förbryllade hälsningar/Anne

  1. Ja, det kommer overdersägligen att vara så att Saturnus kommer att passera över din måne. Det är en tid av eftertanke – speciellt vad gäller relationer. Det är inte ovanligt att man känner sig ensam fast man har människor runt sig med Saturnus på månen. Lite tuff passage – men dom säger ju att No Pain – No Gain så det får du väl lov att välkomna detta också i ditt liv. Man har ju inget annat val än att acceptera Tidens gång. Saturnus är ju Tiden.
   Kram till dig
   Margareta

 4. Jag hoppas du var förskonad och inte har någon bekant som blev direkt drabbad i det fruktansvärda attentatet. Låt oss tillsammans fokusera på ljuset, på allt som får oss att le och leva. Tack för allt du gör!!

  1. Åh, TACK! Nä.. jag har ingen anhörig i Frankrike som tur är. Då hade terrorn kommit ännu närmare.
   Kram M

 5. mia skriver:

  Igår förmiddag läste jag jag upp ditt inlägg. ” ödets kvarnar mal ” för min sambo. Jag tyckte det var läskigt att allt stämde så väl med terrorn i Paris. Men jag tänker nu också att det du skrev om jungfrun och fiskarna( sjuksköterskan samt läka.hela vårda ) stämmer förhoppningvis in på närmsta framtiden nu..att det hemska som skedde kan ena världens människor…

  1. Ja, vi får verkligen hoppas att det kommer att hända underbara och bra grejer som ändrar det spända läget. Tack för att du skriver Mia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..