Ödets kvarnar mal

Draken och Jungfrun

Karmisk Astrologi

Under natten den 12/11 2015 rör sig Draken in i Jungfruns tecken och hans svans kommer att ligga i Fiskarnas tecken.

Del 1. 

VAD ÄR MÅNKNUTAR?

Noderna är inte planeter utan de är tänkta punkter som visar där månens omloppsbana skär ekliptikan. Uppstigande nod är där månen passerar från söder om ekliptikan till norr om ekliptikan . Den fallande noden är där den korsar från norr ekliptikan till söder om ekliptikan .

Lunar orbit
Det tar drygt 18,5 år för månen att gå varvet runt. En sak till, de backar igenom zodiaken och börjar på 29° 59 i Jungfrun och kommer avsluta på 0° i tecknet. Kärt barn har många namn. De kallas lite olika i olika kulturer. De har dock att göra med så svåra saker som karmat, tänkta roller och kollektiva livsläxor att göra.

Norra Noden (knuten) = Drakens huvud =Rahu

Södra Noden (knuten) = Drakens svans = Kehtu

Som alltid kan man se dessa saker i både det stora sammanhanget och se vad som händer runt oss i världen.

Man kan också som jag kommer att ta upp i nästa del prata om hur noderna påverkar på individnivå i våra personliga liv.

DETTA HAR HÄNT:

18/2 – 2014 – 12/11 2015 har Draken rört sig igenom Våg/Väduren. Huvudet i Vågen och Svansen i Väduren. Under denna tid har även en serie sol och månförmörkelser pågått i Vädur/Våg polariteten.

Som om inte det vore nog har vi haft den berömda kvadraturen mellan Pluto (död & återfödelse) och Uranus (revolution) pågående och vid en tid ett kardinalt storkors också. Hemskare planetpositioner än så här kommer vi inte att vara med om under vår levnad. Det är så extremt det som jorden har varit med om under dessa år.

(Ja – i sanningens namn började processen före Noderna gick in i Vädur/Våg också). Det som har skett under denna tid har verkligen förändrat jorden för alltid. Det fanns minst 10 rasande krig på gång på jorden på gång under 2014!

Så Pluto har skördat sina liv och visst har Uranus lyckas väcka revolt alltid, extrema åsikter och galna beslut.  Ofattbara mänskliga tragedier har ägt rum till följd av detta, länder skövlats, och blod och död har kantat dessa extrema år.

 • Människor har i sin förtvivlan dragits till extrema organisationer och politiska grupper och krig. Vissa har tagit till vapen och vill kämpa emot.
 • Andra flyr för sina liv och dessa enorma flyktingströmmar når Europa och Sverige.

Nu när svansen har dunkats emot vädurens första grad har kaos varit totalt. Väduren är ju krigarens tecken och 0 grader Vädur väldigt speciell position.

Våg/Vädur polariteten har aktualiserat teman som krig/ fred, hat/kärlek, ta/ge osv.

Norra Noden i intellektuella Vågen sätter förstås tankeprocesser. Aldrig har väl vi svenskar behövt stå inför så jobbiga beslut?

 •  Vem är jag i detta? Var står jag?
 • Vad är det politiskt korrekta?
 • Ska jag dela med mig?
 • Vad tycker jag om att det kommer folk från andra länder hit?
 • Är jag solidarisk med flyktingarna?

Detta är ju bara några få av alla frågor som var och en har att tampas med inom sig själva.

Södra noden i Väduren väcker ilska, krig och känslor.

 • Jag är arg.
 • Jag vill inte.
 • Jag vill bråka.
 • Jag gör revolution

VAD SKER NU MED NODERNA I JUNGFRUN/FISKARNA?

12 november – 9 maj av 2017 pågår processen

De bägge Noderna står ju alltid precis mitt emot varandra och följaktligen kommer den norra att vara i Jungfrun och södra noden i Fiskarnas tecken. Under de kommande åren kommer alla mån solförmörkelser att falla i Jungfru/Fiskarna polariteten.

När norra noden går i Jungfrun kommer den berömda effektiviteten från Jungfrun fram!

Jungfrun är ju allas vår lilla sjuksköterska. Att ställa diagnos, bedöma, att förstå, att tjäna, ge service, städa, ordna upp, katalogisera, komma med lösningar är alla Jungfruns områden. Vi måste tänka ut nu hur vi ska lösa konflikterna på jorden. Hur ska vi städa undan, vad blir bäst för miljön, för människorna osv.

Med södra noden i andliga, medkännande, ständigt lidande Fiskarnas tecken kommer utmaningen vara att hela, att integrera och att läka.

Vi kommer behöva se att vi alla är bröder och systrar. Känna att det som sker en annan människa i ett annat land faktiskt också berör oss. Det är alla nivåer av läkning som kommer att äga rum.

Nu påbörjas processen läka sår i jaget – all smärta som ackumulerats från barndomen till talande stund som vi kanske alltid burit med oss , OCH samtidigt tar helandeprocessen över  jobbar med det kollektiva medvetandet och de stora massornas åsikter. Från det allra mest privata till de kollektiva sår som finns. Vi har ju redan den sårade helaren – Kiron på plats och Neptunus själv som ger oss hjälp med den andliga aspekten.

 

 

 1. Mira skriver:

  Hej, en väldigt sen kommentar 🙂 men jag hittade inte din blogg förrän nyligen och vill bara tacka för din fina förklaring , du gör astrologin än mer intressant. jag ser fram emot en ny artikel när skiftet får över i lejonet där jag har min norra nod :). Kram Mira.
  PS kommer det någon kurs i astrologi? är jag intresserad.

  1. Åh! Tack Mira! Det kommer du ju så klart att få. Det är en jättehändelse när Noderna skiftar så det r ingenting vi missar här. 😀
   Kul att du är intresserad!

 2. Monica skriver:

  Jag fick aldrig nåt svar på min fråga inskickad den 11/11… Var den för ingående+

  1. Jag försöker svara på frågorna men hinner aldrig klart. Jag ska se om jag hittar den längre ner då. 😀

 3. Tack Margareta! Ibland får jag helt enkelt tagga ner lite….(jag är ju inte den subtila Vågkvinnan utan mer den temperamentsfulla Pluto konjukt Sun) och lyssna på vad som funkar för Eyal. Kan slå dövöra till och uppföra mig aningen respektlöst-egoistiskt (i know…) Om du och din kollega funderar på Astrologi-kurs VT 2016 (om DU mäktar med blogg, butik etc?) var snäll och kolla på möjligheten att göra den tillgänglig på nätet. Jag är den första i ledet att anta utmaningen!

 4. A skriver:

  Och dagen efter den tolfte sker dessa terrordåd. Ohyggligt, på så många sätt. 🙁

  1. Ja! Det är helt fruktansvärt! Jag håller med 😮 Man kan inte ens fatta!

 5. Ödets kvalar mal… Yes indeed! Jag har gjort en själslig utrensning av Eyal (tvillingmannen som bara vill leka och är allmänt undanglidande) har tagit bort alla minnen (foton, flygblad) och dofter (hans kläder, och kuddar) i hemmet. Städat upp i hjärtat. UT med tvivel och grubbel IN med friska fläktar. Har fått en premonition av en annan kvinna som jag inte vill göra illa, hon lider redan. Så SKÖNT när pusselbitarna faller på plats och man ser hela bilden, med alla inblandande. Har inget sagt till Eyal, men insikten har hjälpt mig oerhört mycket att bara vara i nuet, och få ett lugn inombords. time will tell (som han alltid säger…) kram!

  1. Wow.. Vilken resa du har gjort Alex. Jag fattar att det där måste ha tagit på dina krafter. Eyal har ju hängt med ett bra tag i ditt liv. Ljus och kärlek till dig! Med vänlig hälsning
   Margareta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..