Kärleksmötet

 1 – 4 november möts zodiakens eviga kärlekspar igen. Det är en glad, rolig och flirtig period som ligger framför oss, bäst av allt – ALLA känner av det!

Venus och Mars representerar man och kvinna – Guden och Gudinnan – och de är zodiakens eviga kärlekspar.

Nästan alltid jagar de efter varandra, längtar tills när de ska förenas härnäst men det händer så sällan de ses – vanligen bara några få dagar vartannat år kan de rå om varandra men de dagarna är också värda allt – för det är sann passion och äkta kärlek mellan dem.

2015 är ett ovanligt år på många sätt. Det är tredje dejten för dem under 2015. De möttes i Väduren i slutet runt 20/1, sedan hade vi ett möte i Leo 1/9 och nu möts de alltså igen!

Detta är avslutningen på den långa Mars/Venuscykel som påbörjades i februari månad.

  • Vad detta betyder tvistar astrologer världen över om och internet är översvämmat av olika tankar om vad det innebär.
  • Kanske gör mötet att du kommer din partner närmare än på länge?
  • Att du möter någon som vill vara just din Mars eller Venus nu?

Planeterna är synliga på morgonhimlen strax före soluppgång

Eller så kan detta möte hjälpa oss att hitta rätt inom oss själva. Hitta kärleken till vem vi är och varför vi föddes hit som människor.

Venus (är din gudomliga kvinnliga sida ) och Mars ( är din gudomliga manliga sida ) och oavsett kön, har vi alla dessa krafter i oss.

Inom hinduismen har detta möte en oerhört stor betydelse. De kallar detta för Shiva och Shaktis möte och hyllar Shiva Lingam som en skapelsesymbol. Fröet till allt liv på jorden.

Om vi ser det ur astrologiska termer översätter detta till vår kultur kan man säga:

Den som har en svag mars (exvis mars i Fiskarna) kan ha problem med att sätta gränser till andra, vara en fegis eller kanske inte ens få någonting gjort.

Den som har en svag Venus (exempelvis Venus i Väduren) kan ha svårt att känna sig älskad, ha dålig självkänsla, kan känna sig otillräcklig, utanför och kan ha problem med att ta emot kärlek.

Lyckligtvis finns det healingtekniker som kan hjälpa en försvagad Mars eller en dåligt aspekterad Venus så deppa inte ihop. 🙂


Nyfiken på horoskop? Gå vår onlinekurs i astrologi!

  • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
  • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
  • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.