Jupiter i Jungfrun

Jupiter in i Jungfrun

På tisdag 11/8 2015 ca kl 14.00 skiftar Jupiter tecken och går in i Jungfrun! Hurra! Det här är en den mest positiva händelsen under 2015! Jupiter nu rör sig in i jordtecknet Jungfrun vilket troligtvis leder till förbättringar för alla på hela jorden eftersom miljöfrågor och helande kommer upp stort nu.

Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Juptier kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

Jungfrun är ett jordtecken och är därmed förknippat till Moder Jord och skörden – vår mat och hälsan är Jungfruns domäner. Man talar mycket om Jungfrun och städning – ja, det är naturligtvis en förenkling. Intelligenta Jungfrun är bra på att styra upp allt, se till att saker och ting är genomtänkta och fungerande.

De har helt enkelt en helhetssyn på saker. Därför är hälsa, näring, kroppens behov, miljön och själva jorden OCH våra dagliga vanor och arbete det som kommer upp. Ja – Jungfrun är helt enkelt stjärntecknet som ser till oss alla som en helhet och har ett holistiskt tänkande.

Under den tid som Jupiter befinner sig i Jungfrun kommer planeten ständigt att vara i opposition (mitt emot) Kiron (den sårade helaren) och Neptunus (den andliga, drömska gudinnan) och detta bidrar förstås till att helandeprocessen kommer igång under de kommande 13 månaderna.

Expansion, tur, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar, blir bättre. Andlig och personlig utveckling är också Jupiters sfär.

Jupiter sitter aldrig still och är ju alltid på resande fot – utveckling, lycka, mirakel och tur är hans område. Jupiter står för optimism, tillväxt, generositet, glädje och överflöd. Han fixar stora och små mirakel till människorna. Jupiter ser till att vi får intressanta upplevelser och ökar kunskap och förståelse. Jupiter är ju också stjärntecknet Skyttens styrande planet.

Jupiter, Zeus eller Tor – guden har hetat lite olika i olika tider och kulturer men vissa personliga drag är alltid lika oavsett vad han kallas.  Han färdas över himlavalvet i vagn, han styr väder – åska, blixt och dunder.  Jupiter är synonym med Ganesha i den indiska läran och är Gurun – läraren som visar vägen och hjälper oss att öka vår förståelse.

Jupiter lyser upp och skänker lycka. Planetens position får riktigt stor positiv betydelse för de människor som är födda i det tecknet där Jupiter befinner sig.  Alla ni som har personliga planeter i Jungfrun, i synnerhet Solen, Månen, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter eller Ascendenten eller MC i Jungfrun kommer att få positiva effekter av den här ettåriga planettransiten. Det gäller även alla ni som har någon eller flera personliga planeter i Fiskarnas tecken.

Det är Jungfrun och Fiskarna som nu under ca 13 månader (till 9/9 2016) kommer åtnjuta Jupiters magiska krafter. Skytten och Tvillingarna får också delvis också tillgodogöra sig Jupiters härlighet även om det inte är lika stark dos som när planeten befinner sig stjärntecknet eller mitt emot.

Kolla också i vilket hus Jupiter faller nu för dig:

http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/08/08/3062/