Merkurius i Väduren

Merkurius i Väduren
30/3 – 14/4

Merkurius är den planet som sköter kommunikationen här på planeten – tankar, prat, det skrivna ordet och resor mm.
Man kan se Merkurius roll i horoskopet som datacentralen, platsen där all information processas, bearbetas. Stjärntecknet Merkurius befinner sig i visar på vilket sätt information tas emot och bearbetas.
Sedan i måndagsnatt befinner sig Merkurius i Vädurens tecken och där den blir den gudomlige kommunikatorn kvar till de 14:e april.
Väduren är ett styrande eldtecken så med den placeringen så sker så väl tänkandet som kommunikation och beslutsfattande i en rasande takt.
Väduren bekymrar sig föga om detaljer, finkänslighet eller i värsta fall inte ens andras känslor – det är resultatet – målet som räknas och kanske hastigheten också.
Väduren orkar inte med att vänta och är i princip livrädd för en enda sak – att det ska bli långtråkigt.
Vilda Väduren är pionjär, sneddar gärna i hörnorna, skarvar, improviserar. Våra tankar, idéer och det som sägs är spontant och direkt. Ideerna kan vara nydanande, banbrytande och brillianta. ”Friskt vågat hälften vunnet” tänker Väduren glatt.

2/4 är Merkurius trigon till Saturnus vilket under några dagar ger oss en jordad vinkel och vi kan vara rationella, fokuserade och målinriktade vilket är superbra.

I övrigt är det väldigt överhettade energier som råder i påsk (fullmånen och månförmörkelsen, solens närhet till Uranus osv) så det känns tryggt att åtminstone Merkurius är förankrad.