Sann kärlek

Twinsoul

 Tvillingsjälen:

Man hör ju ofta talas om begreppet tvillingsjäl men få vet vad det egentligen innebär. Jag tycker själv att det är förvirrande så jag ska försöka reda ut begreppen här.

I min esoteriska värld beskrivs det som att det finns någon där ute – inkarnerad eller inte – som är den andra halvan av dig.

Det mänskliga medvetandet och själen är direkt sprunget ur ”Källan” (gudskraften). När själen kom ner till jorden spittades den upp i mindre och mindre enheter. Den minsta enheten var en personlig själ och på så sätt kunde vi inkarneras som människor.

Enligt Tvillingsjälsteorin säger man att alla människor är en split och att det finns någon därute som är din perfekta andra halva. Det är oklart om denna andra halva är en person som är din perfekta match, en klon med samma själsliga dna – ur samma själ som din eller om det är en motsats – som yin är till yang?

Utan den andra halvan upplever man en ständig längtan att bli hel, att bli en. Själarna reinkarneras om och om igen och söker ständig att återförenas och leva tillsammans. Tillsammans formar de en perfekt enhet – och när du funnit din andra halva blir du hel och kärleken varar för evigt. När de två är enade kan de tillsammans lämna reinkarnationscykeln och aldrig behöva inkarneras igen.

Det som är intressant att notera i det här det är att din tvillingsjäl nödvändigtvis inte behöver vara av motsatt kön, i passande ålder eller ens inkarnerad på jorden samtidigt som du. Det som dock kännetecknar alla  tvillingsjälsmöten är den omedelbara igenkänningen och dragningskraften mellan de båda.

Teosofi 

Enligt teosofin och även Edgar Cayce så skapade Gud androgyna själar som var lika mycket manliga som kvinnliga. Det finns teorier som visar att uppdelningen i kön beror på det karma de  själarna ådragit sig genom själens olika inkarnationer på jorden. Att själen genom inkarnationerna strävar att möta sin andra halva för att inte uppleva separationen från Gud. När all karmisk skuld är renad som smälter de två ihop till ett och kan då enas med Gud, Källan.

Själsgrupper:

När Källan skapade själarna så delades själarna i mindre och mindre enheter som jag nämnde. Att tillhöra samma själsgrupp – det är samma sak som att säga att man tillhör samma själsliga familj. Om man ser själva splitten som en celldelning så är dessa personer ifrån nivån ovanför oss i celldelningen, dvs delningen innan vi fick varsin personlig själ eller möjligen del i en spittad själ – 50% av en tvillingsjälsenhet.

Det finns en mängd människor därute som tillhör din själsgrupp. Man gillar dem omedelbart och man upplever en djup känsla av naturlig samhörighet med dem och de har precis som Tvillingsjälen en del av din själ. Man kan leva hela sitt liv med en själsfrände och känna lycka och kärlek.

Själsfrände – Soulmate:

En själsfrände beskriver en kärlekspartner som man känner sig helt ”rätt” med. Vanligen så ingår de två själsfränderna livslänga relationer som präglas av acceptens, villkorslös kärlek och de båda har liknande behov och tankar men är inte identiska som individer. Man passar helt enkelt väldigt bra ihop. Själsfränden är en person ur din själsgrupp som man binder väldigt starka band med. När du har mött din själsfrände känner du dig harmonisk, komplett och hel.

Till skillnad emot tanken om Tvillingsjälen där det bara finns en andra halva så kan du alltså utveckla Soulmatekärlek med flera personer under en livstid. Anta att din första själsfrände dör exempelvis så återstår möjligheten för dig att hitta en annan partner ur din själsgrupp och bilda en ny relation med. En betryggande tanke för mig.

The meeting of two personalities


Nyfiken på horoskop? Gå vår onlinekurs i astrologi!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Dv knapp centrerad


 1. Anna skriver:

  Hej. Jag är på ständig jakt efter bevis på att jag har mött min tvillingsjäl och att vi äntligen kommer få vara med varandra i det här livet! Jag har läst om tvillingsjälar på andra sidor och jag tycker att det stämmer in på vårt möte i princip allt jag läst.

  Vi har haft två chanser. Först 2013, då förstörde jag det genom att träffa en annan innan jag erkände för mig själv hur bra det kändes med honom. När jag berättade hur jag kände, hade han redan börjat ”ha avstånd” till mig för att skydda sig själv. Han ville inte bli sårad igen.
  Vi skulle sluta träffas för att jag hade känslor som inte han hade (Eller som inte han erkände att han hade) Jag visste hela tiden att han kände precis likadant!
  Vi kunde inte hålla oss ifrån varandra…Vi drogs tillbaka som magneter. Jag försökte gång på gång ha honom på avstånd, men han kom alltid tillbaka. I två år höll vi på att ses och att säga hejdå. När vi kom till vår gemensamma boxningsträning när vi inte skulle ses mer, så var det som en röd tråd mellan oss, mellan våra blickar rakt igenom rummet. Så pass starkt att andra frågade honom vem jag var. Han trodde ingen såg honom…

  Vi träffade båda två nya partners 2015 varpå vi båda sa hejdå, jag tackade nej till honom, för första gången! (Fast jag ville vara med honom) Efter den gången var det hejdå…I 1.5 år. Vi hann båda få barn.

  Jag visste hela tiden att han skulle komma tillbaka, eftersom vi egentligen inte var klara med varann. Mycket riktigt dök han upp på mitt jobb. Låtsades att han råkade gå förbi. Men han hade full koll på att jag fanns där.
  Efter detta möte ringde han mig och berättade det jag ville höra de där 2 åren. Att han hade känslor, att jag hade rätt. Han hade saknat mig. Jag bekräftade att känslorna var detsamma från mitt håll.

  Månaderna gick och sedan möttes vi igen, jag höggravid. (Jag hade inte varit på stan på 1 år. Just denna dag kom han) Och mötet blev väldigt starkt! Jag glänste starkare än solen, och han tog emot min energi precis som han brukade. Mötte upp mig med samma energi. Vi sa hejdå efter en stunds kallprat, men vi hann inte prata klart så vi började sms:a. Återigen fick jag bekräftelse på att mina känslor var besvarade. Uppfylld av glädje längtade jag efter nästa gång!

  Veckorna gick, sedan hade vi kontakt igen. Sms. Och därefter några månader senare igen. Då ville han veta hur förlossning och allt varit. Sedan dess har vi haft ständig kontakt i över 1 år och det har gått långt. Vi har lärt känna varann på djupet denna gång. Tyvärr var jag inte redo att lämna det jag har. Han ville lämna sitt, men jag kunde inte. Även fast jag ville. (Barnen)
  Jag dissade honom, och nu har han backat då hans flickvän även blivit gravid igen.
  Jag ångrar dock att jag lät honom gå..:( saknar honom otroligt mycket! Nu tror jag att jag kommer få vänta på honom 1 år, minst. (Vet att de inte kommer klara av relationen med två barn, eftersom de knappt klarade av det med ett.)
  Jag vill inte vara ivägen för den naturliga processen. Jag förstår att det är meningen att han ska gå igenom det här, medan jag får tid på mig att ordna upp mitt.

  Vad säger ni? Är det min tvillingsjäl?:)
  Jag kan säga att dragningskraften är enormt stark! Vi kan inte vika undan! Vi älskar varandra! Han är rädd för verklig kärlek. Jag är inte rädd, men vet att relation med honom kommer vara en riktig prövning. Jag vet också att vi kommer att utvecklas spirituellt tillsammans då båda är väldigt intresserade av detta.

  Jag kan bara visualisera framtiden och njuta i tankarna tills dess att vi är redo för varandra:)

  Jag är otroligt tacksam för svar <3

 2. zenkert skriver:

  För mig finns det bara kärlek.
  Sen kan man vrida den hit och dit och t.o.m förvanska och förminska den.

  Och det hela världen är full av människor som säger sig vara kärleksfulla.
  Fast de egentligen är onda – med ett leende på läpparna.
  Jag har en far – min far som är sådan.
  Min pappa. Nu när jag äntligen genomskådat honom.
  Och jag konfronterar honom med sanningen.
  Så flyr han och återigen skyller ifrån sig.
  Och ursäktar sig som en liten pojk – 3 år.
  Jag vill gärna döda, honom.
  Särskilt med tanke på all skit han spridit runt sig
  under alla år som levt, som han inte skulle gjort.

  Ursäkta detta inlägg i Kärlek.
  Jag är bara så frustrerad.

  Om man ska hitta något kul – så är det.

  APRIL 18. Då är jag född.

  🙂

 3. Anna skriver:

  Jag har varit osann emot min tvillingsjäl. Vet vem han är. Är så
  Lugn med han. Trots att han är
  På avstämd kan jag känna av han. Är så lugn med han.

 4. Hej Margareta.
  För 5 år sedan blev jag tagen av en mans uppsyn. Det kändes så djupt i själen att jag kände honom sedan tidigare. Jag tänkte inte alls på någon kontakt men när han tog kontakt med mig så kändes det så overkligt och starkt att jag inte alls visste vad jag skulle göra. Han kontaktade mig några gånger men jag kunde inte ta emot det och det blev bara konstigt. Nu 5 år sedan så finns han så starkt i mina tankar och jag vet inte vad jag ska göra. Det känns som ren kärlek men vi har ingen kontakt idag. Ska jag kontakta honom eller kommer han ta kontakt med mig eller är detta något som jag bara inbillar mig? Jag:8104090 Han:691001

  Vore så tacksam för svar!
  Kram Victoria

  1. Jag tänker att du kan kontakta honom såklart. Om du känner som du känner måste det väl stå för någonting.
   Vad jag funderar över i din berättelse är att du sa att det kändes konstigt när ni hördes tidigare. Vad är det som får dig att tänka att det inte ska vara lika konstigt nu då?
   Men.. om du vill höra en astrologs åsikt om detta – Ni kan passa men.. är tänk om han är lite konstig då? Det var ju det du kände sist? 😮
   Du har dessutom SUPERBRA chanser i höst! Vet du att Jupiter – lyckans planet kommer att kicka in i ditt horoskop i september, att du kan få vad du vill! Ja Jupiter är dessutom mitt emot dina planeter i ett helt år.. så NJUT

 5. R skriver:

  Jag har träffat min tvilling, i oktober var vårt första möte. Det var som att han hade en sån fantastisk ljus energi och var så stark och bara kom emot mig. Jag såg inte ljuset men jag kände det. Han kände igen mig direkt och han säger att han bara kände igen mig på något sätt. Min vän bevittnade vårt första möte och sa också att han lyste av så bra energi och sa att han pratar precis som mig. Vi har väldigt mycket samma syn på livet, och lite yin och yang är det nog eller att vi kompletterar varandra, ja. Han är så ödmjuk och fin mot mig och vi förstår varandra och har kul tillsammans. Han är mycket lik mig. Ibland drömmer jag om han eller känner att han är astralt nära mig när han inte är där fysiskt och som en sammankoppling. Jag känner att han är min tvilling, (jag har mött soulmates men detta var annat), tog inte lång tid från första dagen vi sågs tills jag insåg det. Du lär känna igen din men inte på en gång kanske. Detta är min erfarenhet 🙂 Dock tror jag inte på att man möter sin tvillingsjäl i sin sista inkarnation för jag har mött han i tidigare, men inte alla. Det roligaste är är att även våra stjärntecken är yin och yang. Jag, i sol och måne: Lejon – Han i sol och måne: Vattumann.

  1. Åh R,
   Det låter som kärlek det där!
   Kanske kommer fullmånen i Lejonet på söndag natt ge ytterligare en dimension till er relation. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..