Mars i Fiskarna

mars in pisces

Mars träder in i Fiskarnas sfär måndag den 12/1 vilket skapar ett mjukare klimat än den stridiga stämning vi har blivit vana vid den dryga månad som Mars som befunnit sig i Vattumannens sfär. Phu.. Nu kanske världen kan andas ut en liten tid.

Vad Mars vill i alla lägen är att få uttrycka sig, få uppmärksamhet, kriga och visa sig på styva linan. Stjärntecknet – den plats där Mars befinner sig visar själva spelplanen dvs hur vår eldige hjälte kan uttrycka sig – alltså,  vilket typ av krig som är på gång.

Nu lämnar Mars i smarta, åsiktsrika, analytiska Vattumannen där den varit sedan 5/12. Den positionen gjorde att det till i debatterna i landet. Vi kan dock inte skylla den politiska turbulensen enbart på Mars i Vattumannen, det är en faktor som hjälper till – visst, men den största orsaken har dock orsakats av Uranus/Pluto kvadraturen. Den gångna veckan har präglats av fullmånen i kräftan, storkvadraturen som också samtidigt innehöll Pluto/Solkonjunktionen mm.

Vem är då Mars?

Mars är vår eldig krigare, hjälten som i varje stund är redo att rycka ut och strida. Den eldiga, röda planeten Mars är hans rike, där allt är järn och raka rör. Att visa sin råa styrka och energi i  handling och lust, passion är hans sätt att uttrycka sig. Mars är det primitiva i människan, han styr våra drifter och impulser, reptilhjärnan, där överlevnadsinstinkt, sexlusten, hungern, vreden, aggression mm sitter. Mars är rättfram, och äventyrlig och kan vara impulsiv, otålig, aggressiv och kraftfull. Marsmänniskor har ett oerhört driv och tänker inte efter före, de agerar bara och  ALLT händer.

I det personliga horoskopet visar Mars position i stjärntecknet viljan, hur och på vilket sätt vi tar för oss, vår energi och hur den uttrycker sig, vår sexuella natur dvs vad och vem vi tänder på, hur vi uttrycker vår vrede och vår instinktiva reaktion till det som händer runt ikring oss.Det är är källan till vår energi och gnistan som sätter igång oss. Det är kroppens energireserv.

Venus styr den romantiska attraktionen men det är Mars som förknippas med den fysiska attraktionen och tillfredsställandet av driften. Mars är krigets gud och han styr Vädurens tecken men klassiskt styr Mars också Skorpionen och första och åttonde huset.

Mars i Fiskarna..

Nu med den nya positionen hamnar den eldiga planeten rakt ner i vattnet och blir avkyld och tappar farten.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här. Eld + vatten skapar som bekant ånga. Krigaren lägger ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte, det är inte ens de fredlige krigarens väg vi pratar om. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller.

I födelsehoroskopet

De som har den här positionen i sitt födelsehoroskop är oerhört känsliga, inkännande och intuitiva. De är konstnärliga, musikaliska, andliga och mysiga. Negativt är att de kan vara sega, få för lite gjort och sakna initiativförmåga och vissa utvecklar beroende eller medberoende.

Tjejer med Mars i Fiskarna attraherar till män med mjuka kvalitéer – helst Fiskar.

 

 

 

 1. cerese skriver:

  Ok, eller hellre fly än illa fäkta :_)

 2. Peter skriver:

  Tack för svaret, jag har aldrig stått ut med 9-5 arbete, jag är en superestet, jag har sysslat med musik ock bild i hela mitt liv, kan sitta en hel dag, tyst ock stirra ut över havet etc.. ”men med fantasi gjort en resa över hela universum” Är du min tvilling-själ kanske..? med bara fyra timmars skillnad..MV // P

  1. Mja.. Jag vet ju inte ens om det finns tvillingsjälar – betvivlar det starkt. Men dock har jag blivit övertygad om att det finns själsgrupper och att det kan finnas många där ute som man känner sig nära. Min man och jag är bägge födda 18/4 kl 21:15. Det tycker jag är extremt intressant. Det var faktiskt så vi kom varandra nära ifrån början. Men visst kommer du och jag Peter att ha MASSOR med gemensamma nämnare. Jag älskar konst, musik och andlighet 🙂

 3. Peter skriver:

  Hej, jag undrar lite.. jag har Mars i fiskarna , andra huset ock får snart en konjunktion med Neptunus också, undrar lite om det..MV/Peter (600419-kl.0150 Norrköping)..

  1. Hej Peter, mysigt med en man med Mars i Fiskarna.
   Att Mars ligger i andra huset gör dig till en hårt arbetande person som finner glädje i att ha ordning på det materiella. Du gillar att arbeta självständigt eller tillhör den som känner sig mest nöjd när du skapat något på egen hand
   Venus styr det andra huset och de fem sinnena är viktiga för dig.. 😀
   Att det mars dessutom är i Fiskarna gör ju att man direkt tänker att du är en väldigt kreativ, lite drömmande, inkännande och sensuell person.
   Att nu Neptunus möter upp med Mars är en transit som kommer påverka dig i flera år. Det är inte troligt att du har lust att vara en 9 – 5 kille under den här transiten. Din redan så fiskiga manlighet blir nu ännu fiskigare av Neptunus närvaro. Det kan vara så att du kanske väljer att byta väg och vilja jobba mer med andlighet, musik eller liknande.
   Äh, vad lustigt – jag var precis på väg att fråga vad du arbetar med. Såg nu din e-post adress och inser att jag har svaret där. 😀 Du är 4 timmar yngre än jag Peter så jag tror mig ha förståelse för dina transiter. Med vänlig hälsning Margareta

 4. cerese skriver:

  Hej Margareta
  Jag har Mars i Skytten, 3:dje huset. Vad innebär det?
  Tänkte att jag skulle komma till butiken nästa vecka innan jag börjar jobba heltid igen och beställa ett horoskop. Måste man beställa tid eller vilken dag passar bäst. Trevlig söndag// Anette

  1. Det kära Anette betyder att du är en hejare på att snacka. Att du har lätt att knyta kontakter mm..
   Jag tycker att du ska ringa mig på 08-10 45 55 så bokar vi in en tid. Jag jobbar vardagar så vilken tid som helst passar mig. Kolla när det är bra för dig. Med vänlig hälsning
   Margareta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..