Nymåne i Jungfrun

Nymånen infaller 25/8,  kl 16:13, 2° i Jungfruns tecken

Månen är den himlakropp som allra mest styr våra känslor. Nu är  det ebb i havet och även vi människor upplever en period av lägre vitalitet då vi vänder oss inåt, känner in, känner efter och påbörjar en ny emotionell cykel. Nu sätter vi upp nya mål, startar upp saker och bestämmer oss för vad vi vill att den kommande måncykeln ska ge oss.

Ett tips till den som vill jobba med sig själv och sin personliga utveckling är att meditera. Fråga dig vad du känner dig färdig med och vill släppa i ditt liv. Öppna dig för de nya influenser som vill komma till dig. Skriv gärna ner dina tankar på ett papper sedan och använd dem i dina affirmationer.

Intressant med just den här nymånen är att den bildar en opposition till Neptunus i Fiskarna. Det pekar på den gamla vanliga konflikten mellan det inlärda, den logiska hjärnan och vår andliga, spirituella sida – Neptunus.

Samtidigt som månen blir ny möts Saturnus och Mars i Skorpionen. Det känns mindre kul, lite spooky ödesmättat – man undrar vad som kommer att hända globalt?

Månen blir som sagt ny på 2° Jungfrun. Kolla in i vilket hus som i ditt födelsehoroskop som nymånen infaller. Det kan ge en fingervisning om vilket område i ditt liv du behöver lägga fokus på nu.  Ni som är födda med Solen, Månen eller Ascendenten 2° i Jungfruns tecken kommer naturligtvis att vara extra påverkade av det som sker. Detta är ditt personliga lilla nyår och mycket nytt kan väntas in i livet hädanefter. (5 ° före och efter den punkten räknas också).

Och.. Ni som vill förbättra Er..

Detta är årets bästa erbjudande om ett nytt och nyttigare liv. Nymånen i Jungfrun är toppen för att bli av med alla ovanor, sluta röka, dricka osv och införa nya, bättre och sunda vanor. Jungfrun kontrollerar magen och matsmältningssystemet. Bättre tillfälle att börja banta finns inte. Lycka till!