Horoskop – Vecka 3

 

mars-and-venus

⭐️ Väduren

Det är en så kul vecka som väntar. Visst, vi befinner oss mitt i förmörkelsesäsongen vilket gör att vad som helst kan hända. Solen är nu för sista gången på väldigt länge i kvadratur Uranus till ditt tecken. Det sätter spännande energier i rörelse och det kan innebära motivation, inspiration, nytänkande, innovationer eller till och med genombrott för vissa lyckosamma. Att Mars dundrar fram igenom tecknet skapar ett härligt flöde som vi kan ta till oss och följa med i. Han är eldig till sin natur så är det inte genombrott kan andra sorters brott inträffa på grund av de plötsliga, häftiga, impulsiva inslagen; inbrott, benbrott – så var aktsamma så ni inte halkar.  Men underbarast nu är att Mars kommer att bildar en mysig vibb med Venus som håller i sig ett tag. Det där skapar en njutbar, härlig känsla. Här kan vi förälska oss eller bara rent spontant må bra, bli lite extra sociala och mysiga.

⭐️Oxen

Det är en utåtriktad period du befinner dig i nu när Solen rör sig igenom ditt 9:onde och sedan 10:e hus och här är det arbete och tydliga resultat som räknas. Måndag passerar Merkurius över Saturnus, verkligheten som gör sig påmind och det kan innebära att du måste kamma till dig, kavla upp ärmarna och ta dig an livet och ansvaret som det kommer till dig. Men.. människan lever ju inte bara för att arbeta – vi vill ha lite lön för mödan också. Vi befinner oss i slutet av strävsamma Stenbocken och vi får känna på Uranus innovativa vibbar innan Solen på söndag smyger in i Vattumannen. Ditt sinne är fyllt av idéer och planer som du finner får motivationen att komma vidare med. Månen rör sig igenom ditt tecken på tisdag/onsdag så nu är du nära dina känslor. Ack.. om du kunde följa dina impulser och bara fara iväg till härligare plats. Det kanske också kan komma för Venusgudinnan kommer dag för dag att komma närmare Jupiter och samtidigt bildar hon också en bra aspekt med Mars. Det här är underbart!  Du gillar dig själv nu och dina relationer flyter på väldigt fint.

⭐️ Tvillingarna

Nu är din styrare Merkurius åter tillbaka i Stenbockens tecken och ditt åttonde hus där han faktiskt börjar få upp farten igen och tar här en ledande roll i utvecklingen eftersom han rör sig över den punkt 15° i Stenbocken, som eklipsen markerade förra veckan. Det återaktiverar punkten och vi laddar nu upp emot fullmånen och nästa eklips som infaller den 21/1. Wow! Det här är så coolt och skeendena får sådant som har suttit fast att lossna och du kan ta rejäla kliv framåt.  För dig, precis som för alla är arbetet i fokus. Både det dagliga och det inre arbetet du har med dig själv. Hm, det åttonde är ju i högsta grad förknippad med pengar – andras pengar dessutom – så arvsfrågor, bank eller löneförhandlingar.  Om det är så att du behöver se om din ekonomi, lägga om lån, ta nya eller se om ditt sparande kan det här vara tiden att be om ett möte med banken. Det åttonde rör även det allra djupaste i själen, kärleken och passionen. Merkurius passerar över Pluto till helgenoch här är en passande tid för djupsnack.  Du har så fina kärleksfulla aspekter ifrån Mars och Venus som skickar rosaskimrande vibrationer över till din hörna av horoskopet.

⭐️ Kräftan

Det kan ha varit starka känslor i farten under förra veckan och jag hoppas för din skull att det inte blev för mycket för dig. Det är lite samma visa denna vecka för vi befinner oss i förmörkelsetider och det är ju motiverade, igångsättande och oftast kul.  Men inslag av Mars, Uranus och Pluto gör att det kan hända oväntade grejer nu som kanske inte bara är enkla att handskas med. Men det är i tider som dessa som chansen att vinna också finns med i bilden och väldigt lyckade saker kan komma till stånd. Vi har en tilltagande måne på gång och nu laddar universum upp mot en fullmåne som nästa måndag landar precis i skarven mellan Kräfta och Lejonet. Coolt! Universum erbjuder så positiva vibrationer och det är en produktiv och lyckad tid när saker bara faller på plats, precis som du vill ha det. Det är sista veckan som Solen är i ditt 7:e hus för relationer. Vi har en toppenvecka framför oss när Jupiter och Venus, stora och lilla lyckan kommer till uttryck. Jobba med attraktionslagen och våga ta för dig.

⭐️ Lejonet 

Den här veckan rör sig Solen igenom de sista graderna i Stenbocken, bildar framåt helgen kvadratur till Uranus och träder sedan in i Vattumannen och ditt 7:e hus. Det finns dynamiska, överraskande, plötsliga händelser med i dessa stjärnor. Här kan det faktiskt hända nästan vad som helst! Det är en tilltagande måne på gång och universum bygger upp energierna emot en fet, dallrande fullmåne/månförmörkelse som nästa vecka den 21/1 landar i Lejonet. Men, eftersom det här är en så stor astrologisk händelse så känner vi av detta hela veckan, glöm inte att vi befinner oss mitt i förmörkelsesäsongen och det är stora ting som sker. Om jag kan ge dig ett råd på vägen så är det att fundera över vad det är du vill förändra, vad det är du kan tänka dig att släppa.. Du bör ha plats att härbärgera och ta hand om det nya som kommer in i ditt liv. Att Venus, Mars och Jupiter är aspekterade för ju tankarna till glädje, framgång och utveckling och även kärlek. Ny eller gammal sådan aktiveras nu.

⭐️ Jungfrun 

Din styrare Merkurius kommer i huvudrollen den här veckan eftersom han rör sig över den 15° av Stenbocken, där förra veckans eklips landade, och återaktiverar hela den energin på din vandring. Vi ser Merkurius möta Saturnus under måndagen, Neptunus på tisdag och emot veckoslutet Pluto. Det här kan dra fram en djupare dialog, kanske om din personliga utveckling, om det djupa i dig, kanske gamla sår träder fram och möjlighet till healing ges? En djupare förståelse för vad som hände i det förflutna kommer. Mars, Venus och Jupiter är starkt aktiverade nu och är en kul period du går in i så passa på att ta för dig när livets smörgåsbord ligger uppdukat mitt framför dig. Bäst av allt är att Venus närvaro garanterar romantik och flirt. Att hon dag för dag närmar sig Jupiter visar att hennes styrka ökar markant. Det är ett superhärligt flöde. Att Mars finns med i bilden ökar din dragningskraft och skeendena är motiverande och igångsättande.

⭐️ Vågen 

Det är en jätterolig tid som väntar som innehåller många glada skratt, kreativitet och trevligt umgänge med andra. Det går bra för dig nu Vågen.. Din styrande planet Venus myser på under sin färd igenom vilda Skytten och blir allt mer färgsprakande och äventyrlig. Det är förstås närheten till Jupiter som gör det. Dag för dag kommer hon ett snäpp närmare och naturligtvis skänker mötet mellan stora och lilla lyckan oss en gudomlig energi. Men.. Samtidigt bildas också en vibb över till Mars. Oh, han är kaxig och ser till att det händer grejer. Ja, i ditt liv skulle det absolut kunna vara så att det är nu du går emot ett känslomässigt avgörande, kanske kommer in i nya sociala cirklar eller på annat sätt drar till dig uppskattning, kontakter och kärlek. Solen bildar kvadratur till Uranus innan den på söndag smyger Solen in i Vattumannen. Det handlar om dian kreativa idéer, det unika i din person. Det är ditt skapande 5:e hus som markeras och det är dags för dig att kliva ut ur garderoben och stolt visa att du finns, vem du är och vad du kan.

⭐️ Skorpionen

Pengar, kommunikation, arbete, kreativitet, nya idéer – ja, det är väl i stort sätt det den här toppenveckan handlar om för din del. Du har verkligen chans att lyckas med allt detta och mer därtill.  Pratsamma Merkurius är åter med i matchen och det är dags att återkoppla till vänner som hamnat i radioskugga. Det må vara att tankar och prat mest handlar om arbete, problemlösningar i böran av veckan men framemot helgen kommer vi in på djupsnacket – för din styrare Pluto möts upp med Merkurius. Vad som jag verkligen älskar med veckan är att Jupiter bildar sin första kvadratur till Neptunus. Det här är ett större skeende som återkommer två gånger till under året – men det är av gudomlig art och den hjälper oss människor i vår andliga strävan, hjälper oss att fatta bra beslut mm. Dessutom – Mars, Venus och Jupiter har alla ett finger med i ditt kärleksliv och det ser bättre och mer njutbart ut än på länge. Härligt! Vi har en tilltagande måne på gång och känslorna blir bara större och hetare ju längre fram vi kommer mot helgen.

⭐️ Skytten

Du kanske måste sätta upp lite tydliga gränser? Säg inte ja till alla chanser som kommer i din väg utan att sovra, välja lite. Alla vill ha dig nu och livet är på det hela taget bra. Går det att hantera all den här positiviteten på en och samma gång. Ja, jag tänker förstås på att Venus, kärlekens gudinna, nu dag för dag närmar sig Jupiter som är din lyckliga stjärna. Det är ett härligt, supermaxat och förstås synnerligen maxat skeende. Stora och lilla lyckan på en och samma gång! Som om inte det vore nog bildas här också ett möte mellan Jupiter och Neptunus som höjer ditt sinne, får in dig på utvecklande, medvetandehöjande tankar, kanske andliga sådana. Nu kommer Jupiter att bli mer markant, han tar plats och din utveckling följer med. Dessutom.. Mars är i trigon till allt detta. Känslomässigt kan det vara överväldigande nu eftersom vi befinner oss i förmörkelsesäsongen. Det kan vara smart att lägga lite band på sig och invänta vad andra tycker och tänker och inte ge bort dina åsikter och känslor först. Gäller extra mycket i kärlek men även i alla sammanhang.

⭐️ Stenbocken 

Förra veckan kan det ha sprakat till för dig för dig eftersom nymånen och eklipsen landade hos dig. Vi befinner oss mitt i eklipssäsongen och energin mattas inte av alls utan tvärt om den laddas upp allt eftersom dagarna går. Vi har en tilltagande måne på gång som infaller den 21/1. Merkurius rör sig nu igenom ditt tecken och återaktiverar hela eklipsen på sin färd. Han passerar Saturnus på måndag, vinklar Neptunus och avslutar veckan i nära möte med djupsinniga Pluto som vill locka dig att tala om det innersta i dig, dina hemligheter och din innersta vilja. Är det något du önskar dela? För den som är en del i ett par kan det här vara ett superbra tillfälle att komma varandra riktigt själsligt nära. Att heta Mars och Venus är aspekterade ger ett lite sexigare inslag i bilden så här främjas alla sorters kärlek – själskärlek till passion. Nu aspekteras Uranus kort och ger några dagars insikter och snilleblixtar torsdag- lördag. Solen har bara sex dagar på sig i ditt tecken innan den lämnar dig till förmån för Vattumannen. Nåväl.. även det är ju också en trevlig och utvecklande position för dig.

⭐️ Vattumannen

Tjugondagknut dansas julen ut! Det var igår alltså och nu är det dags att kliva fram och delta Vattenbärare. Varför jag säger detta just till dig är att du under en månads tid, astrologiskt sett, varit i radioskugga. Kanske har du njutit av ditt eget sällskap eller om tillhör de mest lyckosamma kunnat mysa på i fred ända till nu? Den här veckan blir det dock andra bullar av. Solen rör sig nu de sista graderna i Stenbocken och aspkterar på vägen in i ditt tecken din styrare Uranus. Tjoho! Detta är första ringningen innan larmet går. Universum vill skaka igång dig, väck dig och få dig att kliva ut och ta plats i ramp ljuset igen. Coolt. Ja, det ser sannerligen ljust ut för dig nu för På söndag träder Solen in i ditt första hus och som alltid är det den tid på året som du får skina lite extra mycket.

Det är en tilltagande måne på gång och dag för dag växer sig energierna större och starkare ända till dess fullmånen infaller i Lejonet – dvs mitt emot allt som är du. Det är jättebra sociala, flirtiga och kärleksfulla vibbar igång nu.. Härligt, härligt!

⭐️ Fiskarna

Vi har en tilltagande måne på gång och det är förstås ganska skakiga tongångar. Vi befinner oss mitt i eklipssäsongen och vad som helst kan hända. Särskilt bland dem som är födda i de kardinala tecknen kan det vara lite svajigt. Men du Fiskarna är ingen sådan person (vädur, kräfta, våg eller stenbock) och kanske kan du komma att få fungera som medlare eller stöd när känslorna går höga. Vad som för tankarna till det är förstås din empati och inkännande personlighet samt att Solen befinner sig i ditt sällskapliga 11:e hus som handlar om grupper. Det kan röra sig om jobb eller privatliv – men räkna med att folk kommer att vilja blanda in dig i skeendena.

Du måste absolut inte ställa upp som jourhavande kompis/coach om du inte vill. Jag rekommenderar starkt att du använder veckan till något kreativt som faktiskt ger dig fördelar. 11:e huset handlar ju också om internet. Skapa om din profil, ta justa bilder på dig själv och gå ut där och visa upp dig. Mars, Venus och Jupiter är i så gynnsamt läge att en bra Linkedin presentation kan ge nytt jobb, en just Tinderbild dina drömmar uppfyllda osv.

 1. Hej Margareta o god fortsättning!
  Tror jag har asc i kräftan o tycker att det krockar lite med skytten för jag känner mig dubbel ibland. Hemmakär, känslig kräfta + en snabb rivig skytt. Kan vara konstigt både för mig o min omgivning som inte alltid förstår dessa kast…skratt🤣
  Funderar om kärleken…har läst, känt av, tänkt o inväntat men vet inte vad som är rätt att göra. Dubbla känslor…ibland vill jag bara ha trygghet, lugn o ro och i nästa stund ut på äventyr🙈. Har du något tips om kärlek till mig? Svårt o svara på kanske men tänkte jag frågar iaf🤗. Ha det bäst⚘

  1. Vad sägs om en sjöman, eller ett long distance förhållande med en älskling någon annan stans så ni får längta, åka fram och tillbaka och kärleken blir fantastisk? Vad tänker du om det?

   1. Jo…det har jag både tänkt o praktiserat! Då kommer kräftan in i bilden o säger: mera mera vill jag ha. Å när allt är bra tar skytten fram motorsågen o ”kapar ner staketet” om du förstår vad jag menar. Vet inte vad som är jobbigast… ledsna kräftan som suktar trygghet eller en instängd skytt. Kanske en mognadssak detta. Stod ju tidigare att man ev blir mer o mer lik sin asc med åren. Kommer tid kommer råd kanske. Tack för svar🌷🌷🌷 får grunna o känna efter tydligare o försöka vara ärlig mot mig själv. Ha det bäst🤗

 2. Se där🧐Venus myser på, men på fredag blir det inte så roligt då kommer mars gå opposition med Merkurius 😱😰brukar bli tjafs då o annat som mindre olyckor, så va det för 6 år sen och för 2 år sen när den stog i opposition , hoppas Venus o Jupiter lindrar eländet , inte nog med det . Det är Tychobrae på fredag oxo, ska man skratta eller gråta🤪prövning väntar kram på er där ute😀

   1. Eva måste först rätta att det är Tychobrae på lördag 19 inget annat,sorry, Tychobrae är en otursdag, man ska inte flytta skriva kontrakt söka jobb köpa ny bil eller påbörja ngt nytt för då kan det gå åt hel-e-e . Testa va uppmärksammad på lördag få se om du känner av Tychobrae 😅

   2. Wikipedia säger att Tycho Ottesen Brahe, född 14 december 1546 på Knutstorps borg i Skåne, då en del av Danmark, död 24 oktober 1601 i Prag, var en dansk astronom, astrolog och alkemist. Brahe har ett eftermäle som skicklig instrumentbyggare, noggrann, systematisk observatör och en av ytterst få som upptäckt en supernova i Vintergatan.
    Det var han som sade att planeternas rörelser är Guds sätt att tala till människorna.

   1. Astrobloggen tack för infot👍🏻
    Hahaha du vet, min saturnus besöker nu min Merkurius , kvadratur, då tänker man lite svart, betyder måste ändra tänkande😂är på väg mot ljust tänkande.men Tychobrae är en otursdag😀

 3. Wow 😀 va coolt.. solen i vågen ass.kräftan skrev igår nytt kontrakt på nytt jobb jippie ❤
  Det är verkligen medvind äntligen i mitt liv😇

 4. Brukar alltid använda din vecko tolkning, tack för den är suverän.sen blandar jag den med transiter till mitt födelsehoroskop, även progrederade aspekter, då får jag en klar bild över mina val o mitt liv, brukar funka bra.tack för härlig blogg💜♎️

  1. Jesus haha, det där är överkurs för mig, men nåt skit är det även i mina planeter dubbelkräfta månen i vågen, för igår blev folk riktigt förbannade på mig🤬och jag har ändå bara gjort det jag förväntas göra, jaja man får ha ett rör genom öronen, så det går in o igenom och direkt ut.

   1. 😅ja jag tycker folk är lite griniga lite varstans nu, kanske beror det på oxveckorna, eller så är det universum som testar tålamodet moder människan.😃gör som jag låt det gå in i ett öra ut i det andra örat. Oj dubbelkräfta, inte illa. Ha en fin vecka🦋

    1. Tror folk knarkar sin mobil lite för mkt, iaf i stockholm.
     Näsan i luren trots att dom passerar gator eller tom kör bil, förväntar sig att allt snurrar kring just dom.
     Man blir förvånad idag om folk tar ögonkontakt.
     Skum värld vi har fått.

     1. Jo sant, tror det är ett problem över hela världen. Folk är robotar , de enda de tänker på är nör kommer nästa uppdatering till min iPhone hur mkt wi fi har jag när kommer nästa nya iPhone , folk bor i sina telefoner, de är gifta med dem. Hemsk värld , säger man hej till ngn robot ser de vettskrämt på en o rusar i väg 🥺, kanske in i sin trygga sybervärld, jag försökt kolla lite i horoskopet va detta beror på.spämnande o veta.🦋

 5. Det var så trevligt när du skrev om varelserna i filmen Avatar, om hur dom pluggade in svansen i trädet och fick gudomlig närvaro och kom ut som ljusvarelser! Jag har mej veterligen inte pluggat in svansen i något träd och jag är inte någon ljusvarelse, men jag har fått en otrolig ENERGI och känner mej väldigt harmonisk och stark, det är ju på sätt och vis gudomligt! Solen i Stenbocken, accendenten i Kräftan, det är kanske god Karma som strömmar till mej efter alla prövningar som jag kärleksfullt klarat av! Kram ❣

 6. Hej Margareta!
  Jag undrar så över den tilltagande fullmånen i lejonets tecken som kommer. Jag är vattuman med ascendent lejonet. Margareta du skriver att lejonet är allt som är motsatsen till dig i vattumannen. Jag är båda delarna, hur påverkar det mig?! Tacksam för svar! ✨💫

 7. Det rör sig en hel hög med planeter genom stenbockens tecken just nu. Att de befinner sig i kvadratur både till vågen och väduren borde väl kännas av för vågar och vädurar? Jag har ett flertal planeter i väduren i mitt födelsehoroskop och sedan några veckor känns det som ett gigantiskt lock sänkt sig över tillvaron. Det mesta är motsträvigt och allt kräver mer energi än vanligt. Finns det fler som känner igen sig i det?

 8. Och det säger du nu!
  Jag tappade räkningen på hur många gånger jag grät förra veckan och den motsvarade inte riktigt mina förväntningar, iofs högt ställda. Trött på människor som inte är bra att samarbeta med.
  Kräfta.

  1. Samma för mig, bråk på jobb, små dåligt utvecklade individer som tar ut sitt nederlag på andra.
   Den där Noden, skulle inte den kunna ordna något bra nu?
   Så trött

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

På Himlavalvet – Vecka 3

 

☀️ SOLEN I STENBOCKEN

Vi är fortfarande mitt i eklipssäsongen så Solens förehavanden är oerhört intressanta Solen fortsätter sin färd igenom Stenbocken och detta är sista veckan i detta tecken. Framemot veckoslutet kommer Solen i kontakt med Uranus via en kvadratur och strax därpå under söndagen glider den in i Vattumanens tecken och vi går in i en helt ny energi. Eklipsen utgjorde ett kraftfullt tecken och en uppmaning till oss alla. ”Det är på allvar nu”, 2019 är ett år att räkna med. (23°Stebocken – 0° Vattumannen).Grattis på födelsedagen Stenbocken!

🌙 MÅNENS FÄRD

Vi har en tilltagande måne på gång och man kan säga att detta är ”inflygningen” eller upptakten till Fullmånen och Månförmörkelsen som kommer att äga rum den 21/1.  Oh, vilka intressanta tider vi lever i . Eklipssäsongen är i full gång och under dessa stjärnor kan i princip vad som helst hända. På måndag möter månen upp med Uranus i Väduren och glider sedan in i Oxens tecken för sina dryga två dygn där. På torsdag morgon går månen in i Tvillingarna. Lördagen den 19/1 vid 6:00 tiden på morgonen skiftar hon över till Kräftans sfär – hemma zonen där hon trivs som allra bäst.

♑️ MERKURIUS STENBOCKEN

Det är verkligen full fart på Merkurius nu. Under veckan når han ifrån 13°- 24° in i Stenbocken. När Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin. Nu vänder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga. Men denna vecka vandrar han först över Saturnus, bildar sextil till Neptunus och passerar sedan över Pluto. Merkurius i Stenbocken

♐️ VENUS I SKYTTEN

På måndag går Venus in i eldiga Skyttens och där söker Venus äventyret och det kommer hon verkligen att finna under den här veckan. Dag för dag närmar hon sig Jupiter. Härligt! Hon bildar också en kärleksfull, motiverande och rolig trigon till sin älskling Mars!   Kanske blir hon förälskad när hon befinner sig på långresa till fjärran land, när hon träffar sin guru eller när faller för sångaren i något rockband. Vem vet? Hon vill aldrig ha tråkigt.. Hon söker sig till högsta nivå av det hon är intresserad av. Här är hon lite käckare, lite fräckare och kan ta ut svängarna. När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten, utmaningar och medvetandeförhöjning. 7° – 14° i Skytten nu.  Venus i Skytten

♈️ MARS I VÄDUREN

Mars är nu 8° – 13° i Väduren. Nu tillbringar Mars sex veckor i sitt eget tecken och den här veckan är han allt extra alert och kul. Trigon med Jupiter och faktiskt i trigon till sin älskade Venus också. Underbart! Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan. Mars i Väduren

♐️ JUPITER I SKYTTEN

Det är en månad sedan Jupiter klev in i Skytten och nu befinner sig Jupiter på 14°-15°. Här kommer den första av de tre Jupiter/Neptunus möten som äger rum under 2019. Häftigt. Under de kommande 12 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. 12°-13° Senbocken nu. Saturnus i Stenbocken

♈️ URANUS I VÄDUREN

Nu Uranus befinner sig på 28°41 i Väduren och under veckan aspekteras han av Solen. Coolt! Det blir lite extra energi till Uranus och en puff framåt. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning.  Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Vår andliga gudinna och ledsagare är nu på 14°35 i Fiskarna. Härligt! Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av dess rörelser som vi gör med andra mer aktiva eller rättare sagt medvetandegjorda planeter. Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN

Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och når nu på 21° i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

♓️ KIRON I FISKARNA

Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 28°42 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

♋️ NORRA NODEN I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär – nu är vi 26° Kräftan/Stenbocken. De blir kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan

 

 1. Hej! Att du inte kan ladda upp filmen handlar antagligen att du inte hat tillräckligt med utrymme på din server. De är alltså inte filmen i sig som är bekymret. Prata med de som administrerar din webbplats.

  Tack för en bra blogg 😘

  1. Tack! Jag ska till Bonnier i morgon och hoppas att någon smart människa på bloggsupporten kan hjälpa mig till rätta. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Oerhört dåligt av Opinion Live

 

ladda ned (30)

Igår kväll sändes alltså det hett omdebatterade inslaget i Opinion Live som ägnade hela 10 minuter åt astrologi.

Är det någon av er läsare som såg det? Inslaget hittar ni här annars.

Jag  lyssnade och led med den stackars astrologen Anna Granberg som klarade av att möta honom och ändå stå upprätt. Jag tyckte att hon gjorde ett strålande jobb. Det var tråkigt att hon inte fick göra sin röst hörd.

SVT:s roll som svenska folkets publika servicebolag är att leverera kvalitetsprogram till oss skattebetalare. Uppdraget är att visa saklighet, opartiskhet och det som publiceras ska vara sant och relevant.

Belinda Olsson gjorde ett fruktansvärt dåligt jobb som programledare. Hon var helt klart partisk, oartig, avbröt ständigt och till och med hetsade Christer Sturmark emot astrologen Anna Granberg.

Det vi fick se igår var helt enkelt väldigt respektlös behandling av en person som blivit inbjuden som gäst till ett debattprogram. Jag tycker att det är en skandal utan dess like att behandla en medmänniska på det viset. Det var ytterst obehagligt att se på.

Programledaren drog sig inte för att fråga Granberg om vad det kostade att konsultera henne och opponenten Sturmark hängde givetvis på och fick det att låta som att astrologens verksamhet utgjorde något fult eller skambelagt.

Programledaren och opponenten gjorde gemensam sak i att fylla på varandras ord tillsammans fullständigt göra ner varje ord Granberg sa. Sturmark tilläts oemotsagd haspla ur sig helt osanna och osakliga haranger som att exempelvis kalla astrologin för en konspirationsteori, säga att intresset för ämnet inte ökar och mycket annat.

 1. Av olika anledningar hann jag hem o såg skiten.
  Belinda ÄR generellt dålig som programvärd.
  Anna Granberg plockade hem poäng enligt min mening, hon log o var LUGN.

  Idioten fick stå där o skrika, hon gjorde bort honom enligt vad jag tycker.
  Margareta, astrologin vann

  1. ❤️ Eva! En sådan vecka! Det har märkts att dramatiska Pluto har varit i konjunktion med Solen. Jag säger bara det! Eklipsen, eklipsen, eklipsen. Jag har haft bloggen i snart 5 år men aldrig någonsin har det hettat till i kommentarsfälten som nu! 😱 Jag själv har verkligen varit upprörd över detta med Opinion Live hela veckan. Värst var det innan programmet sändes för SVT redaktionen ringde runt och jagade astrologer högt och lågt och i mina nätverk och trådar var det massor som hände, folk som tyckte och tänkte och ja.. Mycket känslor helt enkelt. Programmet var precis lika dåligt, vinklat och lågt som jag hade trott att det skulle vara. Men visst! Granberg vann – det tycker jag också.

 2. Hej,
  Håller fullständigt med dig efter jag tittat på inslaget.
  Belinda Olsson var så partisk och jag blev så illa berörd när hon pratade sönder Granberg med sina ogenomtänkta kommentarer och höga röst. Samma när hon på pekade om den ”dyra” prislistan.
  Är verkligen inte dyrt.
  Sänder varma kärleksfulla kramar till er astrologer som är så duktiga.

  PS! Skulle vilja se er i eget program … kanske på webben.?!❤️Kram

  1. Åh! Tack Eva.. Vet du hur mycket det här värmer. Det betyder jättemycket att man känner att det finns någon där ute som tänker samma som en själv. Kram..

 3. Anna Granberg, vilken stjärna! Lugn och förtroendeingivande.

  Astrologin vann, håller med eva! Gratulerar!

  Älskade astrologer, Margareta och Anna, starta egen programkanal via webben.

  Belinda Olsson, oj, vad provocerad hon var, från början till slut, vad pinsamt! Har själv läst på JMK och vet hur studenterna går in för det vetenskapliga, källkritiska osv. Stackars Belinda, hon har sålt sig till detta.

  Kram. ÄLSKAR astrologi!!

  1. Ja! Jag tycker att hon var jätteduktig som inte tappade fattningen utan bara stod där och tog in. Det kan verkligen inte har varit lätt för henne.
   Anna och jag i egen TV-kanal? Ha, ha.. Jag känner inte henne ens – men jag har läst hennes böcker som är jättebra. Men… jag hoppas kunna göra mer små videoklipp till På Himlavalvet varje vecka. 😀

 4. Jag har kollat klippet och förstår faktiskt inte vad du pratar om?
  Att svartmåla den som inte håller med, i det här fallet Christer Sturmark, är inte särskilt vackert. Att säga att den som har avvikande synpunkter är ond (förra inlägget) är upprörande.
  Jag brukar med stor behållning läsa dina horoskop.
  Nu är jag tveksam, det här är bara obehagligt.
  Jag hoppas att Bonnier tar sitt publicistiska ansvar och tar bort inläggen, alt att Sturmark eller någon annan anmäler till behörig instans.

  1. Hej Marita,
   Ifråga om det första inlägget berättade jag om min personliga upplevelse av vad som ägde rum i en TVstudio förra året. I det fallet tog Bonnier sitt publicistiska ansvar och valde att inte sända inslaget.

   När det gäller mitt referat av det jag såg i gårdagens TV-program så måste jag fundera över det här. Jag är absolut känslomässig – ja. Det kan tänkas att det är olämpligt. Naturligtvis är det kopplat till vad jag själv upplevt förra året.
   Men när du säger svartmåla hänger jag inte med alls. Jag anser att SVT inte skulle ha tillåtit honom att säga allt det som han sa eftersom det inte är fakta. Det ingår i deras uppdrag att se till att det som sägs är sant.

    1. Ja, vi kan ju börja med det allra första som var orsaken till att SVT ville göra det här inslaget – dvs att intresset för astrologi ökar. Många mätningar i USA, England, Sverige och förstås över hela vår del av världen visar att de som är födda under 90 och 2000-talet har en mycket öppnare inställning till astrologi än tidigare generationer och man ser en markant ökning.
     Han hävdar med bestämdhet att intresset minskar.

     1. Jag har svarat på frågan tidigare i tråden här. Men jag kan fortsätta även om det blir tradigt.
      Det stämmer inte att det endast är på sociala media som intresset för astrologi ökat.
      Det stämmer inte att astrologi är en konspirationsteori. Vilka är det som konspirerar? Planeterna?

  2. Sättet att angripa i en inbjuden diskussion är inte godtagbart, att samtidigt ge mer plats till den enes kommentarer än den andres, är inte ihäller godtagbart.

   Att du inte förstår eller inser problemet, visar bara tydligheten på människors förmåga och hur olika vi tolkar in.
   Jag förstår rädslan av astrologins slagningskraft, då den gör människan mindre formar och svårare att styra in till etablissemangets behov av att bestämma och kontrollera individens roll i samhället.

   Att ha olika åsikter är en rättighet, att däremot viljan av att anmäla pga att man uttrycker sig på ett opassande sätt för någon som lyssnat och inte klarar av att höra vad någon tycker, är väl ändå slöseri med tid och pengar.

  3. Hej Marita.
   Vad är det som ska anmälas, enligt din uppfattning?
   Vad är det som ska tas bort och varför?

   Kan du förtydliga vilka delar av det publicerade materialet som kan anses strida mot god publicistisk sed och även kan anses ligga till grund för en anmälan och i så fall, exakt vilken typ av anmälan syftar du på?

   Jag uppfattar din kommentar som egenmäktig och hotfull.

   1. Oj Molly! Det är verkligen inte min mening att vara hotfull. Men jag, som läst denna blogg i snart två år, tror jag, blev upprörd och ledsen hur meningsmotståndare utmålas. Astroligi är fascinerande men det är ingen vetenskap. Sturmark försökte, som jag uppfattade det, varna för att det finns oärliga människor som försöker lura dem som söker hjälp. Och jag tycker det är hutlöst av en astrolog att kräva de summor som denna kvinna tog betalt. Jag vet inte vilka kostnader hon har, men det kan ju inte handla om studielån.
    Att verksamheter granskas är bra. Att, som astrologbloggen hävda att kritiker är ”ondskefulla” är i mina ögon inte särskilt professionellt. Trist å ledsamt, jag har läst hennes inlägg med glädje tidigare. Nu blir det med bitter eftersmak.

    1. Ja, jag har funderat några timmar sedan sist vi skrev här på tråden och tänker på vem som äger rätten till sin sanning. Den frågan har vi ju fått ställa oss många gånger under det senaste året under Me Too-rörelsen. Har vi människor rätt att berätta vad vi råkar ut för? Äger vi rätten till vår egen sanning?
     Det är tydligt att du anser att jag inte har rätten att berätta om min upplevelse. Varför? Vad är det i denna berättelse som upprör dig?

     Jag känner att du har missuppfattat mig och min berättelse helt. Jag blev inte upprörd och rädd för Sturmark därför att han uppfattar världen olika än jag. Att folk tänker olika, ja… det är ju den verklighet vi lever i. Det var den höjda rösten, kränkningarna, personangreppen och förolämpningarna som jag hade svårt för.

     1. Alla äger sin sanning. Om den sedan är sann är en annan fråga.
      Jag har läst din blogg i många år men slutar nu. Jag blev faktiskt så ledsen över dina inlägg. Jag känner inte Sturmark men tycker att Humanisterna spelar en viktig roll i samhället. Att utmåla honom som hin håle själv upplever jag som osmakligt. Att kritiska inlägg och frågor benämns som professionella…
      Det är klart att astrologer måste kunna svara på kritiska frågor, det är klart att det är intressant att veta vad en astrolog tar i timman. Att du så fullständigt gör ner någon som har en annan åsikt än den du hyser gör mig ledsen. (Jag kommer att gå in på bloggen ytterligare några dagar för att se om du skriver mer i frågan).
      Är mycket ledsen över det här, hade fått en bild av dig som en stark, modig person. Men jag hade fel, starka personer tål andras åsikter även när de inte håller med.

     2. Men. Inte har jag sagt att du inte har rätt till din egen upplevelse? Du vränger mina ord.
      Jag vände mig mot att du utmålade Sturmark som ondskan själv, mot att kritiska frågor i ett debattprogram gjordes till något annat. Du utmålar Olson som oprofessionell. Jag blir ledsen när människor jag trott mer om dömer utan att blinka. Jag tar inte ifrån dig din upplevelse, men dina.ord gör mig besviken.

    2. Marita – master manipulator

     Margareta, bry dig inte om vad Marita skriver. Hon försöker av ngn anledning göra ner dig och få dig att må dåligt. Hon har inget intresse av att förstå dig eller föra en konstruktiv diskussion. Det blir tydligt tex när du svarar på hennes fråga, och hon som svar på det skriver: ”ok. Du kan alltså inte svara på frågan”. När hon sedan själv får frågor, tex kring vad som bör anmälas, så slingrar hon sig. Allt hon anklagar dig för tycks som läsare stämma in henne själv. Utöver ovanstående exempel med vem som inte förmår svara på frågor, så försöker hon tex även få dig att framstå som svag och feg i egenskap av att inte tåla andras åsikter, samtidigt som det ju e hon som inte tål din. 😂

     I övrigt håller jag helt med dig Margareta, om din uppfattning av sturmarks dåliga attityd och Belinda och programmets opartiskhet.

     Tacka gudarna för att Marita kommer sluta läsa din blogg, för en sådan manipulativ konfliktsökande människa klarar alla bloggar sig utan! Grattis Margareta! 🙂

     PS. Undra vad Marita har för intresse av att göra ner dig? Det e inte sturmark själv elle? Eller ngn vars pojkvän du råkade snärja under gymnasietiden?

     1. Lustigt att du nämner att det kan va Sturmark själv, det var det första som klack till i magen, o min magkänsla har 9 ggr av 10 stämt😀
      teori nr 2 är annars trolig

    3. Att vara meningsmotståndare innebär inte att debattera utan att visa hänsyn, genom att ständigt avbryta, raljera och göra sig lustig över, eller vara utstuderat elak och döma ut den som hyser en avvikande åsikt än den du själv vill kännas vid, oavsett vilket forum eller plattform debatten omfamnar.

     Det är också exakt detta som Margareta beskriver genom att dela med sig av sina personliga erfarenheter av att att ha blivit inbjuden till ”debatt” och då råkat ut för exakt detta.
     Ska hon straffas ytterligare för den erfarenheten menar du?

     Tycker detta beskrivs väldigt bra av Börje Peratt (Vilket inte bara är symtomatiskt och applicerbart gällande inlägg på nätet, det är högst relevant och förekommande inom alla forum för debatt), jag citerar:

     ”Psykologisk predatorprofil

     Gör man en analys av de som står för flest fientliga inlägg på nätet så finner man typiska likheter i brist på empati, oförståelse och ovilja till respektfull dialog.

     Några tydliga drag i dessa profiler är:

     Man saknar empati och förståelse för andra.

     Man klarar inte av att uppmärksamma eller identifiera sig med andras känslor och behov.

     Man har dålig självinsikt och oförmåga att hantera kritik.
     Man anser sig stå över andra och deras värld.

     Man är arrogant och högdragen i sitt beteende, i sina attityder och i sina omdömen om andra.

     Man är avundsjuk på andra och omvandlar det till att störa och förstöra för dem som har det man själv saknar.

     Man vägrar acceptera oönskade fakta och kallar andra för lögnare och bedragare.

     Några lär sig social kompetens som teknik och kan förställa sig för att vinna förtroende som man sedan utnyttjar i destruerande avsikt.

     Källa:
     https://newsvoice.se/2011/12/antihumanisternas-fientliga-profil/

     Om du inte längre vill läsa Margaretas blogg, men så sluta då, men sluta bete dig som ett offer, det är högst medvetet och självvalt exakt var på nätet du väljer att vistas.

 5. Programmet är under all kritik!!!! Belinda och Christer oj oj oj så oproffsiga!!!! Christer är i grunden livrädd för allt som har med astrologi och andlighet att göra. Belinda borde byta jobb.
  Tala om okunskap.

  1. Ja! Det är min uppfattning också. Är fascinerad av att läsa i tråden här hur olika vi uppfattar samma program. Människan är allt en outgrundlig varelse. Tur att vi har astrologi som guidar oss lite i på vilket sätt.

 6. Hade han några belägg för dina argument? Kändes bara som han ville hävda sin ståndpunkt. Var inte någon balans i i diskussionen o opartisk programledare som inte vinklar till nångång fördel vore ju att föredra. Alltid den som skriver högst, vinner. Lite som familjråd när man var barn.

  1. Exakt Isa.. Inget av det ha sa stämde. Intresset för astrologi ökar – det visar många mätningar. Men snacket om konspirationsteorier, skallmätningar och allt dravel han tog upp är ju inte ens relevant.

 7. Tyvärr så är det inte första gången Belinda är opartisk i sitt program. Hon har flertal gånger varit opartisk i sina program.Se bara vad hon gjorde med en moderat politikern Hanif Bali.

  1. Ah.. hade ingen aning! 😨 Jag kollar verkligen så sällan på SVT att jag inser att jag är lite obildad. Kanske bidrar min TV ovana till att jag reagerar starkt på sättet de talar till varandra.

  2. Hanif Bali blev utsatt ja, och han är en bra person som jobbat sig upp från 0
   ingen bidragstagare som en del beskylls för

 8. Anna gjorde bra i från sig, men ska svenka folket behöva betala licens pengar för detta bedrövliga program . SVT hånade förnedra Anna, till o med publiken sitter hånskrattar åt Anna . Men Anna är en vinnare här!
  Hur kan SVT bara göra ett sånt här förnedrings tv som vi skattebetalare betalar för. Nej gör om gör bättre SVT, program ledaren gick lillemans ärende oproffsig som hon va här. Anna fick inte en suck att tala till punkt utan bli avbruten av program ledaren. Men det Synns lång väg att program ledaren o lilleman är rädda för det okända även delar i publiken rädd för sanningen o även för deras lik i garderoben ska kika fram om de gluttar in i astrologins värld🤪🥴
  Bra jobbat Anna 🦋

 9. Jag delar din åsikt, Margareta. Det var helt befängt att tala om konspirationsteorier och Fake news, i vilken TV tror de att de var? Och oerhört oprofessionellt av programledaren att lämna en inbjuden gäst så ensam, det skar i mej att se det men hon klarade utmärkt. Hälsa henne gärna om du träffar henne. Jag vet inte varför man väljer att göra ett sådant inslag? För att vara elak? Går det att anmäla programmet för att inte hållit en opartisk ton?
  Inger

 10. Enligt min mening så skötte sig Belinda bra eftersom det märktes tydligt att hennes enda kunskap om astrologi verkar vara av den typ som finns i veckotidningarna. CH däremot är ju en väldigt obehaglig person som kör med härskarteknik. Anna måste ha fått honom ur balans eftersom han ideligen upprepade ordet torftigt som om att det skulle bli mer sant då. Hopplöst omodern man. All kredd till Anna vilket härligt lugn hon har.

 11. Väldigt dålig debatt. Programledaren o Christer Sturmark samarbetade tillsammans mot Anna Granberg. Anna var saklig o lugn o fick inte alls chans att bemöta CS ordbajseri. Jag fick den uppfattningen att CS bara bestämt att han hade rätt o allt annat var fel. Vad man än tycker i sakfrågan så var debatten dåligt skött o gav tyvärr inte så mycket.

 12. Tänk om det fanns möjlighet skicka över dessa kommentarer som skrivs här till programet eller SVT som protest eller liknande att de får veta vilket skit vi skattebetalare får för pengarna o att programledaren springer lillemans ärende i debatten=fake debatt
  Som sagt SVT gör om gör det bättre gör det rättvisare . Va bara en tanke som kanske inte leder någon vart🥴😁

 13. Eller så struntar man i att titta på opinion live i fortsättningen. Jag har blivit förbannad på det programmet då och då, för att det alltid är någon som trycks till o ska stå med skamstruten.
  Tycker Christer tar sig själv på för stort allvar, vrf skulle just han alltid ha rätt?
  Ibland måste man komma till beslut om att det enda man är överens om, är att man INTE är överens.

 14. Ja jag blev förbannad och var tvungen att kontakta svt.
  Det ska givetvis finnas utrymme för kritik men någon gräns
  måste åxå finnas.
  Vi måste ha mer respekt och kanske nya programledare.

  1. Heja Inger! Det är viktigt att vi uttrycker oss. Ur min synvinkel är det illa när det man lättvindigt kan vara oförskämd emot en människa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..