Venus går direkt!

 

A pair of beautiful blue women eyes beaming up enchanting from b
Nu har vi äntligen trasslat oss ur den 40 dagar långa perioden när Venus har varit retrograd. Gudinnan har återkommit ifrån underjorden och är nu synlig som morgonstjärna på himlen. Tjoho! Det känns underbart att vi kommit över den puckeln och att livet åter kan återgå till det normala och våra känslor balanseras igen.

❤️ Tillhör du dem som har haft bakslag i kärlekslivet? Nu kan turen och kärlekslyckan återvända!

Sent i torsdagskväll vände Venus vände direkt och nu går hon framlänges. Nu återstår vandringen tillbaka igenom vågen och skorpionen, till områden som hon nyligen besökt och nu passerar över för tredje gången.

Processen har pågått sedan 3/9 när Venus gick in i skuggzonen.        15 november – Venus går direkt på 25 ° Vågen
30 november – Venus (29 ° Vågen) opposition Uranus (29 ° Väduren)
2 december – Venus går tillbaka in i Skorpionen
18 december – Venus kommer ur skugga vid 10° Skorpionen

Fy vilken svår period det har varit – i alla fall för mig. Jag har ställts inför rejält svåra val yrkesmässigt där min syn på mig själv, min kapacitet och även värderingar har blivit rejält tilltufsade. Jag hade att välja väg – men klarade det inte och fick så ont i hjärtat. Så kan det gå tydligen. Skriv gärna och berätta hur nu upplevt retrograden.

Vanligare i Venusprocessen är att man hittar mönster i sitt eget emotionella liv man måste bearbeta, att våra ex dyker upp, att svunnen kärlek bearbetas. Venus styr även pengar så det ekonomiska ställs på sin spets, personliga värderingar eller hur vi prioriterar, hur vi hanterar pengar tillgångar och resurser.

Minns du vad som hände 2010 – vilket var den tid som Venus senast var retrograd i Skorpionen? Där satte en viktig cykel igång som handlade hur, vad och vem du värderar och prioriterar. Hur du använder dina pengar och resurser till och vad som verkligen är viktigt för dig. I och med denna Venusretrograd 2018 påbörjades en ny cykel i din utveckling.

  1. Åh, det där låter ju som att det suger. Men retrograd handlar ju om att tänka nytt och tänka bättre. Du kanske kommer på ett bättre upplägg nu då inför framtiden. Det kan ju vara dags att sluta tända på avvisande personer exempelvis. Att satsa på dem som vill är ett stort och viktigt steg i utvecklingen som du kanske måste överväga. Tänk om du väljer någon som vill ha dig! 😱 Då kanske det blir löften, närhet, känslor och sex av! Törs du det?

 1. Ja nog har detta känts av allt. Har stött på ett gammalt ex tex och fått känna efter hur nu allt känns egentligen, att han egentligen inte betyder nåt alls för mig. Körlekslivet har verkligen stått stilla sen flera månader tillbaka så nu önskar jag mig lite flyt och tur i det.
  Jag har fått höra av en annan astrolog att man inte skulle börja dejta nån ny under denna Venus retrograd eftersom förnuftet inte var det bästa m.m. Men jag har en vän som har träffat en ny som det låter som att det är hennes själsfrände t o m så i hennes fall verkar det som att Venus bara har gett henne tur 😛

  1. Så kanska man kan uttrycka det också. Vid alla retrograder är ju planetfunktionen satt lite ur spel. Dess energi kommer inte ut som det ska. Men typiskt med Venus retro är att det tar slut fort, att man ändrar uppfattning om personen när venus vänder – eller att den andra ändar sina känslor för dig. Många blir sentimentala av retrograden och hör av sig till ex och annat elände. Det är väl dessa faror som jag ser med Venus retrograd. Stora plus är att man kan bearbeta problem gällande kärlek, pengar och personliga värderingar mm. Det är en viktig passage och inte alls bara dålig. Ang din vän.. Hon är ju ett levande bevis på att det går att träffa någon trots att planeten är retro.

 2. Jag valde mig själv….svårt beslut att ”inte sälja sig för en grynvälling”. Mannen sen 1 år tillbaka förminskade mig och jag hade anpassat mig till att nästan bli genomskinlig. Svårt när man tror sig kaxig och stark….men nu ska jag känna efter vad jag själv vill och inte vara rädd att satsa igen…men kanske ännu mer lyssna på min magkänsla.

  1. You go girl! Vad bra att du kunde sätta ner foten! Det kan vara svårt att ta sig ur just den typen av relationer där man osynliggörs och självförtroendet undermineras. Lycka till!

 3. Ekonomin helt körd i botten och ingen ljusning syns. Kärleken har lyst med sin frånvaro så nu hoppas jag att det blir bättre framöver. Värre blir det inte kan jag säga.

  1. Det bästa med att vara på botten är att det bara finns en väg att gå då. Rakt uppåt! När det gäller pengar tror jag faktiskt att det finns lösningar – för någonstans där ute finns det en massa cash – det gäller bara att få dem att komma åt ditt håll. Här kan attraktionslagen vara behjälplig. Hoppas verkligen att du hittar din väg med det..

 4. I torsdags morse fick min pappa sin tredje stroke och ligger på sjukhus. Har varit en kamp under de 5 åren efter hans första. Kändes som det gick mot ljusare tider men så kom det här…. Är född i skyttens tecken.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Merkurius retrograd..

 

The-Neptune-Retrograde1 (kopia)

Natten till lördag 17/11 kl 02:33 vänder Merkurius, den gudomlige budbäraren, retrograd på 13°33  Skyttens tecken. I 24 dagar backar han och detta är den sista retrograda perioden som vi har haft under året – alla i eldtecken.

Jepp – det kan vara lite svårare att navigera i livet nu. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.

Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten,  köpa och sälja teknik och skriv inte på kontrakt – är de vanligaste generella råden.

Men man kan också välja att se att vi nu får möjlighet att andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare under året. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet! Men Re-flektera och alla andra ord som börjar med re superbra nu. (De bästa av de orden finn på engelska.)

Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

Lite datum att lägga på minnet..

 • Merkurius gick in i skuggan den 27 oktober 27°16 skorpionen
 • Merkurius retrograd den 17 november kl 02:33  13°2 skytten
 • Merkurius vänder direkt den 6 december  27°16 skorpionen
 • Merkurius är ute ur skuggan 24/12 där allt började 13°2 skytten

2018-mercury-retrograde-nov-copyright-roman-oleh-yaworsky

Merkurius färdas totalt 3 gånger över en och samma punkt innan processen är över. Så de ljusblå områdena i almanackan är förfasen till retrograden. Det lila området visar när planeten bromsat in och i princip är stillastående. De röda dagarna (nu) är då när Merkurius verkligen vänder retrograd. Det  rosa området visar perioden när Merkurius backar. Bruna rutan 19/8 i Sverige är dagen han vänder direkt. Det beige området visar hur lång tid det tar innan Merkurius är tillbaka på den punkt där han började backa och processen är avslutad.

 1. Då kanske man skulle ta o damma av cv t och skicka in det till den gamla arbetsgivaren jag tyckte var så bra, dessutom ligger dom nu i den kommun jag växte upp i, så det blir dubbel nostalgi😶
  Why not som vi säger i Frankrike;)

  1. Ja, såklart! Här är det framtiden som gäller. Nu när Venus rör sig åt ditt håll och dessutom kvadratur din sol vad jag förstår så är det väl pangläge att köra på! Lycka till!

 2. Hej
  Super bra schema!!
  Finns det ett sånt för i somras också? Hade en super bra period i Juli och augusti..Och den 31 juli var en kanon dag!

  Nåt du kan hjälpa mig med?
  Mvh Madeleine

 3. Hej!
  Lite nervös inför retrograden..har hittat mitt ”hus” och vunnit budgivningen idag och ska skriva papper på tisdag..meeen..jag kan ju inte sluta leva och jag vill glädja mig åt att efter att ha letat hus till och ifrån i 18 år äntligen äntligen ha hittat detta hus och vunnit glädjen i att äga ett hus…mitt liv kommer bli bra från och med nu!!!❤ kram från ett sollejon med asc och måne i skytten 😍

  1. Såklart ska du skriva på! Du hittade ju huset innan det slog om dessutom. Visst är det nu som är din tid! 18 år är en lång tid av väntan Mia så jag hoppas att det blir fantastiskt! Lycka till!

 4. Jo tack, jag märker av att saker inte går som det ska! Det är segt att få svar på meddelanden, förseningar i trafiken, min telefon krånglar, min laddare krånglar, jag blir allmänt klumpig och slår i tår, pastan kokar över – ja inget är som det brukar! Jag kan inte låta bli att le åt eländet 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

🐠 Mars i Fiskarna 💫

 

mars in pisces

På torsdag 15/11 gå Mars äntligen in i Fiskarnas sfär vilket skapar ett mjukare klimat än det torra och icke medgörliga klimat vi har varit med om sedan 16/5. På grund av den långa retrograden pågick detta (endast med kort avbrott tillbaka in i Stenbocken) i hela sex månader. Att Mars fastnat i Vattumannen kan absolut vara en orsak till regeringskrisen.  Fixerad energi och människor som inte kan jämka, samsas och enas. I Vattumannen är det ofta fasta åsikter som visas. Vad Mars vill i alla lägen är att få uttrycka sig, få uppmärksamhet, kriga och visa sig på styva linan. Stjärntecknet – den plats där Mars befinner sig visar själva spelplanen dvs hur vår eldige hjälte kan få visa sig som ”hjälte”- utrycka sin roll helt enkelt.

I det personliga horoskopet

beroende på var i horoskopet Mars befinner sig kan man se viljan hos en människa, hur och på vilket sätt vi tar för oss, vår energi och hur den uttrycker sig, vår sexuella natur dvs vad och vem vi tänder på, hur vi uttrycker vår vrede och vår instinktiva reaktion till det som händer runt ikring oss. Det är är källan till vår energi och gnistan som sätter igång oss. Det är kroppens energireserv. Venus styr den romantiska attraktionen men det är Mars som förknippas med den fysiska attraktionen och tillfredsställandet av driften. Mars är krigets gud och han styr Vädurens tecken men klassiskt styr Mars också Skorpionen och första och åttonde huset.

🐠  Mars i Fiskarna..

Nu med den nya positionen kommer den eldiga planeten i en mjuk, känslig miljö som inte anses optimal för hans krigsföring.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här. För de allra flesta människor är det dock underbart att Mars är i Fiskarnas tecken. Det kanske inte blir så oerhört mycket arbete utfört – men å andra sidan så lägger krigaren Mars ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller.

🐠 Befinner sig Mars i Fiskarna i ditt födelsehoroskop?

De som har den här positionen i sitt födelsehoroskop är oerhört känsliga, inkännande och intuitiva. De är konstnärliga, musikaliska, andliga och mysiga. Negativt är att de kan vara sega, få för lite gjort och sakna initiativförmåga och vissa utvecklar beroende eller medberoende. Tjejer med Mars i Fiskarna attraherar till män med mjuka kvalitéer – helst Fiskar.

 1. Regeringskrisen ja, nu blev Kristersson nedröstad och det låter som om Kräftan Annie ska få chansen😋
  nu kmr kräfthataren på dessa sidor bli bindgalen hahaha

  Ha det bra

  1. Ja, allt det här som händer med politiken i Sverige är extremt! Man undrar vad som händer med allihop. Men din teori om vår anonyma brevskrivare är kul! 😀

 2. Hej Margaretha🙂
  Jag är fisk och är född 670316 i Gävle. Har jag mars i mitt tecken?
  Ni astrologer säger att 2019 ska bli ett bra år för fisken, hoppas verkligen på den!
  Det är otroligt trevligt när du svarar🙂.
  Tack,
  Lotta

 3. Oj oj oj…. detta förklarar ju allt!
  Jag frågade mamma för en stund sen varför folk är så lättkränkta. Om det är nått i planeter eller vad sjutton det är frågan om. Hon visste inte så jag googlade och hamnade här. Följer denna blogg främst kring fullmånen, men detta inlägg beskriver Vattumannens klockrent. Förklarar precis allt jag upplevt. Känns som krig i allt man skriver just nu. Man kommenterar något och det missförstås hur man än förklarar sig. Horn utåt osv. Jösses kände jag bara. Fiskarna kommer nog kännas skönt med tanke på tidigare krigar-energier jag fått uppleva 😄👌🏼

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Horoskop – vecka 46

 

11055739_red-magic-72 (3)

Väduren

Den kommande veckan är som en enda lång lättnadens suck. Man kan inte nog understryka hur viktigt och stort det här totala energiskiftet är. Oj vad det händer mycket runt dig sedan Jupiter gick in Skytten. Hösten Årets sista retrograda period börjar på torsdag när Merkurius vänder retrograd i Skyttens tecken. Men där torsdag/fredag händer det massor med viktigt som ändrar hela din verklighet. Venus som har varit retrograd vänder direkt på torsdag. Extra härligt för den som är född i Väduren eftersom hon befinner sig i ditt 7:e hus och du kommer att få flyt med kärleken därifrån. Ännu härligare information kära Vädur – är att din styrande planet Mars, efter att mer eller mindre varit fast i Vattumannen ända sedan maj nu skiftar tecken och kliver in i Fiskarna. En sådan lättnad! Här släpper vi också kontakten med alla händelser som bands till Mars i samband med eklipserna i somras. Nu dundrar du in i framtiden! Allt är blir så markant mycket bättre härefter.

Oxen

Solen rör sig nu igenom Skorpionens sista dekan och lyser fortfarande upp ditt sjunde (kärlekshus) i 3. Din lyckliga stjärna Venus har varit retrograd nu och jag tror att du kan ha känt av att detta med att relationer vänskap och kärleks och dina personliga värderingar utmanats. På torsdag vänder Venus direkt och sakta men säkert kommer hon att röra sig framåt igen! Dra en lättnadens suck Oxen för nu blir det bra igen. Man kanske till och med kan drista sig till att säga att allt blir enastående bra till och med för nästa vecka är Venus tillbaka i Skorpionen och ditt sjunde hus och bättre tillfälle för kärlek finns inte. En annan helt fantastiskt faktor som bidrar till din lycka minst lika mycket – det är Mars position som stått fast Vattumannen sedan i maj månad – som tar klivet in i Fiskarna. Det blir så mycket känsligare, smidigare och bättre på alla sätt.

Tvillingarna

Din styrare Merkurius har hunnit en bra bit in i actionspäckade Skyttens tecken vilket är en position som både du och Merkurius gillar. Det blir så mycket roligare allt plötsligen. Flirt, resor, mingel och allt möjligt skoj främjas och det är mer än dags att göra allvar av de planer som du gått och funderat på en tid.. Kul! Men att han på fredagen vänder retrograd och dessutom i vinkel till flummiga Neptunus – det är inte de bästa nyheterna. Förbered dig på en tre veckor en väldigt kännbar Merkurius Retrograd. Andra superviktiga händelser är att Venus vänder direkt på torsdag och samma dag passar Mars på att skifta över till Fiskarna. Wow! Det här är så mycket, mycket gynnsammare flöden än vad du har haft sedan i maj faktiskt. Tror att du kommer att kunna känna av dessa förändringar rent fysiskt nu torsdag/fredag.

Kräftan

Glädjande nog har jag redan fått höra att flera Kräftor redan känt av norra nodens skiftade läge och det verkar minsann som att det som suttit fast faktiskt lossnar nu. Det är så gynnsamma energier och universum visar upp en så mycket mer positiv bild än vad vi har haft under de sista månaderna. Tillhör du dem som har fått sina personliga värderingar och åsikter prövade under denna höst?  Tiden från september till nu har varit tuff för de allra flesta. Det som förändrar är förutom nodens position att vackra Venus vänder direkt på torsdag och detta i princip samtidigt som hennes darling Mars lämnar Vattumannen. En sådan lättnad! Våra personliga relationer kommer åter att bli enkla och självklara.

Nu får vi istället årets sista retrograd att tampas med.. Men ha, ha – det drabbar inga färskingar! Det är ju så hela året har sett ut så i det stora hela innebär denna vecka idel positiva nyheter.

Lejonet

Tillhör du möjligen dem som har tappat sugen lite och önskar att livet skulle vara lite mer glamoröst och spännande? Abrakadabra! Universum trollar fram allt det där du önskar dig på nolltid nu! Eftersom flera skeendena äger rum mer eller mindre samtidigt på torsdag kanske du rent kan fysiskt kan känna förändringarna. Påfrestande Mars om stått och stampat på mer eller mindre samma fläck sedan i maj lämnar då äntligen ditt sjunde hus och glider in i Fiskarnas tecken. Härifrån kan stress och frustration landa på en lite mer normal nivå.  Du kommer att kunna göra väldigt bra ifrån dig men det där med gränssättning och att ta på sig lagom mycket att göra är viktigt. Fler underbara nyheter är att Venus vänder rätt igen – också detta på torsdag. Nu blir detta med kärlek och relationer lättare. En liten stilla flirt kan utveckla sig till någonting riktigt fint härifrån. Att Merkurius vänder retro på fredag är dessvärre inte en nyhet som är bra. Förvirring i tre veckor? Vi får se till den stora bliden här – och den är bra mycket bättre än på länge.

Jungfrun

Vi befinner oss fortfarande i förvandlingarnas tidevarv och den här dynamiska veckan så har vi flera viktiga skiften igen som faktiskt kommer att göra hela skillnaden. Var din styrande planet Merkurius befinner sig är ju av yttersta vikt för ditt liv. Nu är han i rörliga Skytten vilket är en juste placering. På fredag bildar han en skarp vinkel till Neptunus och vänder i det lägen retrograd. Oh, i värsta fall är innebär det här tre veckor av oklarhet. Om det är så att du upplevt att det som helt låst på kärleksfronten kanske Venus retrograd samt ett väldigt låst läge med Mars kan bidra åtminstone med delvisa förklaringar till varför. På torsdag vänder Venus direkt och Mars tar glider lite fint in i Fiskarna och hamnar med det läget mitt emot allt som är du. Detta om något ser till att dina livsandar återvänder.

Vågen

Jag är så glad att få skriva dessa rader Vågen för du har så fina transiter denna vecka. Din styrare, den vackra Venus som backat igenom ditt tecken vänder under torsdagen i sakta mak rätt och kommer då att fungera optimalt! Då sänder hon ut sitt berömda rosafärgade ljus, förtrollar dina dagar och nätter och gör dig till den mest karismatiska personen som finns.  Mysigt! Nu är det grönt ljus för flirt, mingel och allehanda sociala sammanhang. Du kan bli inspanad och kanske vankas även amorösa äventyr. Det som får mig att tänka på den sortens eskapader är förstås Mars som lämnar torra Vattumannen och glider in i Fiskarna. Nu kommer dessutom Neptunus att aspekteras så att det finstämda, det som berör det innersta i själen kommer att behöva få utrymme. Merkurius vänder retro på fredag så om du behöver snackar djuplodat med någon är det nog bäst att du gör det före.

Skorpionen

Den stora förändring som påbörjades förra veckan är långt ifrån över ännu. Solen har nu hunnit fram till tecknets sista dekanen och här eldas energin på. Det blir ångande hett när din klassiska styrare Mars efter ett halvår då han suttit fast i Vattumannen äntligen frigörs och dundrar in i Fiskarnas tecken. Soft! Med eldiga Mars i ett vattentecken får känslorna fritt spelrum. Här öppnar han upp ditt amorösa och kreativa femte hus på torsdagen. Att allt detta sker samtidigt som kärleksgudinnan Venus bana vänder och går framåt igen är ett lyckligt sammanträffande. Om det är party, flirt, kärlek eller skapande som blir resultatet får helgen utvisa.  Det går ju förstås bra att bara mysa med vänner också under denna gynnsamma stjärnhimmel. Men förstås – Merkurius vänder retro även för dig på fredag så allt kanske inte är som det verkar när Merkurius bildar kvadratur till Neptunus.

Skytten

Under den senaste veckan har universum hunnit byta skepnad men transformationen är inte avslutad ännu. Universums kärlekspar – Mars och Venus kommer båda att byta läge under torsdagen och dessa förändringar är till fördel för alla faktiskt. Venus 40 dagar långa retrograda period är nu över och wow! Med henne på rätt bana lättas stämningen upp och umgänget, förståelsen och relationerna människor emellan blir så mycket bättre. Jupiter har också hunnit en bit in i ditt tecken nu och den positiva energin börjar ta form och livet blir lättare och roligare än på länge. Vad än det är du går och tänker på – minns att det finns hopp! Du har alla möjligheter att påverka ditt liv och attrahera till dig precis vad än du önskar av livet. Glada Merkurius befinner sig också i Skytten och  ser till att det skapas liv och rörelse i horoskopet – men hans bana vänder på fredag. 3 veckors förvirring väntas

Stenbocken

Södra nodens färd igenom ditt tecken vispar upp energier och får det förflutna att vakna till liv. Den processen kommer att påverka ditt tecken i hela 18 månader framöver. Venus 40 dagar långa retrograda period påminner ju på många sätt om det temat eftersom det handlar om att titta tillbaka på känslor, relationer och personliga värderingar. På torsdag vänder Venus bana direkt och går därifrån framåt igen – i ditt 10:e hus dessutom. Det är inte sällan som en sådan här period får oss människor att ändra uppfattning om saker. Husplaceringen i ditt fall kan indikera en yrkesrelaterad fråga – men naturligtvis kan det vara annat också. Merkurius kommer att vända retrograd på fredag – i ditt omedvetna 12:e hus. Oj, detta är årets sista retrograd men den kommer att vara ovanligt kraftfull och i ditt fall kan det till och med vara så att du inte riktigt ser det komma. Ja, det kan vara ett missförstånd eller något annat förvirrande. Neptunus är stark nu.

Vattumannen

Alla de fasta tecknen har befunnit sig i ett låst läge under merparten av 2018 och det stora skiftet som påbörjades förra veckan när månen knutar och Jupiter skiftade tecken var första steget i förvandlingen. På torsdag tas nästa avgörande eftersom jobbiga Mars befunnit sig i Vattumannen ända sena mitten på maj (kort avbrott bara) nu äntligen lämnar skeppet. Det gör att de bindningar som legat kvar sedan eklipserna lösgörs och det som byggs upp nu är framtiden! Tjoho! Samma dag vänder även Venus bana rätt i ditt äventyrliga 9:e hus vilket förstås är en glädje för alla. En liten sak på vägen bara.. Gäckande Neptunus kan komma att ta mer plats än man önskar framöver när Mars går in i ditt ekonomiska 2:a hus. Det sker nästan samtidigt som Merkurius vänder retrograd på fredag och även där bildas en vinkel med Neptunus. Mitt tips är att vara vaksam på vad som avtalas och sägs och kanske hålla ett vaksamt öga på dina konton. Oväntade utgifter kan dyka upp här kommande månaden.

Fiskarna

Det här kommer att vara förvandlingarnas vecka även för dig Fiskarna. Det nya är förstås att Jupiters nya fantastiska läge i Skytten som påverkar långsiktigt i 13 månader. I flera veckor har jag anmanat er alla att hålla er på mattan och vänta på bättre läge – i synnerhet i kärleken. Merkurius som har hunnit en bra bit in i Skytten har fått dig att öppna upp. Prat, skratt, delade förtroenden kan ha lett fram till det läge där du är nu. Det kan ha varit generellt anspänt i ditt liv sedan i maj med Mars i Vattumannen som inte gett dig någon energi alls – men det förändras nu på torsdag när tuffa Mars kliver in i ditt tecken och sätter saker i rörelse. Igångsättande, motiverande och kul. Visst – baksidan av Mars är stress, impulsivitet och plötslighet. Visst – han kan vara jobbig men i det här läget är han svaret på allt. Nu på torsdag vänder också Venus, som nu har kämpat sig igenom sina 40 retrograda baklängesdagar, direkt (går åt rätt håll) i ditt djupt kännande 8:e hus. Goda nyheter för kärleken! Det som är knas i den i övrigt så positiva bilden är att Merkurius startar upp en 3 veckors retrograd fas på fredag.

 

 

  1. Haha, jag funderade också på det!! Förstår inte riktigt vad förvirringen gällde och var den kom ifrån? /en förvirrad skytt

   1. Hej
    Man kan inte bara gå efter vecko horoskopet, man måste oxo kika på sitt födelsehoroskop hur planeterna på verkar ens personliga horoskop.
    Detta är en fingervisning generellt va som väntas men inte säkert drabbar alla skyttar, som sagt beror oxo hur födelsehoroskopet ser ut , om det finns positiva transiter till det som motverkar förvirringen, lycka till🦋🙏

     1. Jag ser en massa kommentarer här i rad och jag fattar inte grejen! Är folk sura på varandra här eller?

    1. Jamen – det jag skriver där att merkurius vänder retro i Skytten – händer naturligtvis ALLA! Inte bara skyttarna utan hela planeten. Men, man kan ta det lite olika beroende på vem man är i personligheten.

   2. Hon menar nog att viss förvirring beror av att Merkurius går retrograd med början där. Håller i sig fram till strax före jul 😉

    1. Jaaru det existerar en skribent på dom vanligaste astrosidorna som troligtvis dumpats av en Snygg Kräfta och därför snäser och beter sig illa, men det går i skov och Ibland mår puckot sämre och då kmr såna där stick som du råkade ut för. Bry dig inte, det är en ickeperson😛
     Välkommen i gänget

 1. Äntligen…som jag väntat på denna vändning! Nu släpper jag det gamla för att få plats med det nya.
  Tack för en bra blogg och fina tolkningar från en förväntasfull, öppen och glad vädur🌸🙏

  1. Ja! Jag tror att min kräftbästis fick jobbet hon blev headhuntad till precis dagen efter att noden gick in i Kräftan! Det kommer vara en massa som händer!

 2. Tack för en bra blogg. Äntligen hoppas jag att min kärlek är på väg in i mitt liv. Efter många frågetecken hoppas jag at dess KLARNAR under kommande veckor.

  Tacksam

 3. Tack kära Astrobloggen!! Jag ska lämna in ritningar för ett bygglov och vill inte ha krångel! Jag är född i Åsele 1960 04 26 kl 11.00. Kan du se om det bra läge att lämna in papperna i januari 2019? Hoppas:)

 4. Flirt/relation som påbörjades i början av Venus retro tog slut idag…😢😢😢
  Hoppas på något som håller längre snart.

  Tack för veckohoroskopen!
  /Oxe ❤️

 5. Vad betyder detta 😊: Men förstås – Merkurius vänder retro även för dig på fredag så allt kanske inte är som det verkar när Merkurius bildar kvadratur till Neptunus.

  Tacksam Skorpion

  1. Aha – jag undrade just vad det var som folk inte förstod. Ja, det är flera saker som sker inom ett dygn. Imorgon vänder Venus rätt – vilket ofta precis i skiftet när planeten slår om kan betyda att man byter åsikt, eller att andra ändrar sig. Nästa dag har vi Merkurius – vår hjärna, kommunikationen som vänder retrograd (dvs börjar backa). Det skeendet i sig betyder också att saker kan bli svåra att förstå, kommunikationen inte funkar osv. Men..Att det sker exakt 13° Skytten – i kvadratur med Neptunus (illusionernas planet) är den tredje indikationen på att det blir svårt att se hela bilden, att man kan missuppfatta eller bli dragen vid näsan. Förlåt om jag är kryptisk – det är inte meningen. Inne i mitt huvud känns allt klart som korvspad.

 6. Tack för dina fantastiskt bra tolkningar. Har en fråga kring Merkurius retrograd.
  Jag har tidigare tyckt det varit tufft men sedan någon sa att när planeten för kommunikation etc går retrograd är det en period för att vila, göra retreat, funderar igenom saker och ting och ordna upp för att sedan komma tillbaka med ny energi lite visare och med bätttre kommunikation.
  Känns som en mer positiv bild för mig som hjälpt mig att ha mer överseende och inte planera in vissa saker då.

 7. När jag läste i måndag att veckan skulle bli en lättnadens suck, trodde jag att det skulle bli lugnt, men nej. Börjat på nytt arbete och har otroligt mycket nya arbetsuppgifter att sätta mig in i, det har jag inget emot, kul med nytt men nu mot slutet av veckan är jag trött i huvudet. Sen händer något otroligt tråkigt på mitt nya arbete. En människa jag aldrig sett förut släppte ut sina hämningslösa aggressioner på mig. De andra förklarade att hon inte är riktig och ger sig på alla 😳 Nu pratar vi vårdpersonal, ja…vissa har inte i det yrket att göra. Sen läser jag kommentarerna här, några av dom är verkligen inte okey.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

På Himlavalvet – Vecka 46

 

meditacion-luz-paz-serenidad (2)

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Även detta är en STOR VECKA och den stora förvandlingen är fortfarande igång! Förra veckan gick magnifika Jupiter in Skytten, Uranus backade tillbaka in i Väduren och månens noder skiftade tecken till Kräfta/Stenbock.

Men transformationen fortsätter i samma storvulna anda – för det här är enormt och faktiskt också helt fantastiskt för det blir så mycket bättre nu än det vi har varit i under ett helt år! Nu dumpar vi de sista tragiska resterna av 2018 bakom oss och bereder oss på ett nytt, fräscht och dynamiskt 2019.

SOLEN I SKORPIONEN – Solen arbetar sig igenom Skorpionens sista dekan 19°45 – 26°28 i Skorpionens tecken och vi börjar veckan i sextil med Pluto.  I djuplodade Skorpionen vill vi gå in på djupet, kanske minnas förflutna tider och saker som hänt tidigare i våra liv. Det är i sanningen, i djupet som vi hämtar vår kraft och våra känslor blir starka och intensiva och vi söker transformation och förändring genom insikter. Grattis Skorpionen

MÅNENS FÄRD – Månen går igenom Stenbocken mån – tis och anländer till Vattumannen under onsdagen och bildar sitt första kvarter kl 15:54 den på torsdag på 23°. Under helgen rör sig månen igenom Fiskarnas sfär. Sent på söndag avslutar månen sin vecka i Väduren.

MERKURIUS RETROGRAD I SKYTTEN – Retrograden börjar den 17 november kl 02:33 på 13° 30 i Skytten och pågår fram till 6/12. Det innebär att retrograden börjar i kvadratur med Neptunus och att det är detta tema som vi får dras med lite av och till under perioden! Vi kan komma att uppleva retrograden lite tydligare och påtagligare än vad Merkurius retrograderna brukar vara.

VENUS DIREKT I VÅGEN – Det har verkligen varit en påfrestande Venusretrograd men natten till den 16/11 vänder Venus direkt. Hon är redan återfödd som morgonstjärna och synlig på morgonhimlen.  Jag tror att de flesta kan relatera till att livet varit påfrestande sedan i början av september när allt det här började.

MARS I FISKARNA – Äntligen 16/11 skiftar Mars över till Fiskarnas tecken vilket ger ett helt nytt tema energiskt tema i sig. Mars skiftar äntligen tecken. Ända sedan i maj har Mars mer eller mindre hela tiden vistats i Vattumannen. Nu i det mjuka, empatiska Fiskarna, som också symboliserar avslut, skiftar energierna helt och hållet. Nu kan vi göra oss av med vad vi inte längre behöver, klippa de karmiska banden, kasta det delar av 2018 som vi inte länge behöver över bord och göra oss klara för en ny fräsch start.

JUPITER I SKYTTEN – Den  8/11 lämnade Jupiter Skorpionen och tog steget in i Skyttens tecken. Hurra! Under de kommande 13 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat.

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka   6°34 i Stenbocken, pust! Det är så skönt att han kommer igång. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Nu har retrograda Uranus backat tillbaka in i Väduren där han för sista gången. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 13° 42 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och är nu på 19°20 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 28°05 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Det som händer nu är stort! Den 6/11 ca runt kl 19 på kvällen skiftar Norra Noden över till Kräftan/Stenbockens sfär. De kommer att bli kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser kommer att äga rum. (Det finns två olika matematiska sätt att räkna ut månknutarnas positioner, det ena kallas ”true node” – det är den jag följer och där skiftade de över förra veckan. Med den andra matematiken skiftar noderna över 14/11). Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser.

 1. Känns hoppfullt med Jupiter ….. annars är det för tungt i själen just nu. Jag längtar till 2019, måtte det bli bättre för ett vädursblod. Kramar

 2. 😕ok, men om kräftor o stenbockar nu redan haft ett helvete i sen 2013-14, kan inte karman också innebära BRA, FINA saker undrar jag oroligt nu när Norra noden klivit in i våra tecken

  1. Självklart kan det vara ett GOTT KARMA OCH GODA SAKER som sker. Jag har massor med bra händelser att berätta runt noden på MC, noden i Väduren, noden på noden osv. Jag tänker att det är jättebra grejer där.

 3. Idag går Mars över min norra nod och i början av oktober gick norra noden över min natala Mars.. Vad innebär detta? Jag mår skit för tillfället (har också min Saturn return på nyårsafton som jag antar spelar in) och undrar när det kan komma att lätta..? Alla råd uppskattas, det är tungt just nu!

  1. Aha.. jag tänker att allt hänger samman med Saturnus återkomsten. Det är som bekant en ettårig kris så den krisen har du haft puttrande igång under nästa hela 2018. Den var ju som bekant 9 grader på vårkanten där när Avici dog – glömmer jag aldrig. 9° är tillräckligt nära 11° för att det ska kicka igång. Tänker att det bara blir bättre efter nyår nu. Saturnus backar ju aldrig tillbaka till 11° igen så du har ditt på det torra nu efter nyår.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Jupiters färd igenom de tolv husen

 

Jupiters färd igenom de olika husen

Entusiastiska, glada och expansiva Jupiter ser till att de områden han besöker expanderar, får framgång, blir synliggjorda, uppmärksammade och helt enkelt får en väldig massa tur.

Ofta ser man texter (exmpelvis Robert Hand) som säger att man inte ska hysa för stora förhoppningar på Jupiter.  Kanske är han rädd att läsaren ska bli besviken och möjligen varit glad i onödan.

Mitt synsätt och erfarenhet är precis tvärt om. Jag jobbar med ”The Law of Attraction” –  att du kan få det du drömmer om och att du är din egen skapande Gud. I Universum finns inga hinder – det är vi människorna som sätter upp gränser för vad vi tror är möjligt. Allt jag har fått i livet som jag är riktigt nöjd med har jag fått genom Jupiter och jag får nästan dagligen bevis på att Jupiter funkar. 

Om du tillhör dem som är födda i Skytten eller har andra personliga planeter eller ascendenten där är du en av de lyckliga som kan få massor att hända under detta år. Det kan även ni som är födda i Tvillingarnas tecken också hoppas på eftersom Jupiter under ett tretton månader kommer att befinna sig mitt emot.

Och.. till alla de andra som inte tillhör dem mest gynnade denna gång – vi får nöja oss med att kolla in i vilket hus Jupiter infaller under sin tid i Skytten.  Någonstans finns han ju alltid så fram med horoskopet och kolla var! Det är inom detta område som du kan förvänta dig expansion och utveckling. 2018-11-08 – 2019-12-02

När Jupiter går igenom ditt första hus

Ascendenten utgör den första husspetsen och när Jupiter passerar över den punkten är det vanligt att man blir sedd, får en ny identitet eller yrkestitel. Det år som Jupiter befinner sig i första huset är en fortsättning på det temat – ett ny och förbättrad version av dig själv kliver fram. Du lägger det förflutna bakom dig, släpper taget om gamla minnen och händelser som inte längre gynnar dig. Det är ett år då du går igenom en enorm personlig utveckling, när såväl självförtroendet och självkänslan stiger och du hittar din roll. Det är en glad och roligt tid när du tänker positiva tankar om framtiden, känner hoppet spira och du vågar tro på dig själv. En varning dock – Jupiter är expansiv och all denna positivitet kan leda till övervikt. Ja, du får helt enkelt passa dig så du inte blir en tjockis.

När Jupiter går igenom ditt andra hus  

Oxens fasta jordenergi är förbundet till det andra huset och när Jupiter rör sig igenom denna sfär blir det viktigt att skapa stabilitet och trygghet. Nu kommer erbjudanden och chanser att dyka upp som skapar möjlighet att tjäna pengar. Under det kommande året är det troligt att du hittar ett sätt att bygga en framtid utav stål och se till att din privatekonomi blomstrar. Det kan vara så att du skaffar dig ett välbetalt jobb, hittar sidoinkomster, lägger om lån eller på annat sätt tryggar din ekonomi. Om du tillhör dem som har haft trasslig ekonomi i det förflutna är Jupiters år i ditt andra hus en tid när sådana saker kan ordna upp sig.

När Jupiter går igenom ditt tredje hus

Det tredje huset är tillhörigt rörliga lufttecknet Tvillingarna och kommunikationsplaneten Merkurius och i den här miljön stortrivs Jupiter eftersom energin liknar hans egen. Så här kommer allt som har med kommunikation, köp och sälj, skrivande och utbildning att utvecklas. Du blir bra på att föra fram dina tankar och idéer och får gehör hos omgivningen. Skriv, blogga, plugga, sälj och nätverka. Finn din egen röst och din kommunikation. Det tredje huset handlar också om dina syskon, släktingar och nära vänner. Det kan till och med sträckas ut till de som bor i din närhet. Dina nära relationer utvecklas positivt under den här perioden. Kanske står din dörr ständigt på glänt och folk kommer på besök. Det är bra att ta körkort nu när såväl inlärning som korta resor främjas.

När Jupiter går igenom ditt fjärde hus  

Detta hus är via I.C.- som är fjärdehusspetsens förknippat med ditt innersta djup. Där har du ditt genetiska arv men också alla vanor, tankar och åsikter som du fått med dig i modersmjölken. När Jupiter rör sig igenom tecknet är det en utmärkt tid att rikta sin uppmärksamhet emot ditt ursprungshem, föräldrarna, föräldrahemmet, egendom och släktens arv. Under Jupiters tid i det fjärde huset är det bra att se om sitt eget hus, flytta eller renovera, dekorera och skapa mys. Det blir viktigare att grunda sig, att skapa tryggheten, plattformen och stabiliteten som gör att du och din familj kan växa och utvecklas. Du kommer att finna glädje igenom din familj, barn och att vara hemma och njuta.

När Jupiter går igenom ditt femte hus  

Detta är scenen och dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Med eldiga Jupiter här i det eldiga 5:e huset som är styrt av eldiga Lejonet så får vi en duktig brasa som brinner hett. Nu är känslorna stora, vi blir romantiska, kärleksfulla och passionerade. Detta är något av ett partyhus så det sociala livet blommar upp och vänner dras till dig nu. Man vill ha kul och det ska hända roliga grejer. För den som jobbar i ett kreativt yrke så kommer saker och ting att blomstra! Det är en underbar energi!

När Jupiter går igenom ditt sjätte hus  

Detta hus är Jungfruns eget hus och med Jupiter här så blir vi så mycket mer intresserade av att titta på de små detaljerna som gör hela skillnaden. Nu vill vi förbättra oss själva och nå vår sanna potential. Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut kommer även det yttre i fokus. Vi snyggar på oss och vill förbättra även vårt personliga utseende, kläderna och vår stil. Ja, vi vill kort sagt vara perfekta. Under det kommande året ser utvecklas du mycket i ditt yrke och når framgång genom ditt strävsamma och idoga arbete. Jupiter här hjälper dig att effektivisera, förbättra dig och att nu ut till människor med det du kan och erbjuder.

När Jupiter går igenom ditt sjunde hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen älskar balans och harmoni mer än någonting annat. När Jupiter är här kan du förvänta dig att du under det kommande året möter ditt livs kärlek och bildar par. Tur i kärlek? Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem. Redan befintliga par kanske väljer att fördjupa relationen och kanske gifta sig. Det kan vara gynnsamt att ingå partnerskap i affärer under denna tid. Det sjunde är förknippat med avtal, juridik och delat ansvar. Öppna fiender är också en del av sjunde huset. När Jupiter är här kan du hitta sättet att få även lejonen att äta ur din hand. Förhandla, medla och charma. Du kan vinna över folk på din sida nu och skapa bra relationer.

När Jupiter går igenom ditt åttonde hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation. När Jupiter kommer till denna position är han ute och färdas på djupa farvatten och blir allt mer nyfiken att forska och fördjupa sig i saker. Det här är allt annat än en ytlig position. Vad är det som utvecklas då? Ekonomi blir en viktig fråga att lösa och saker som att se över sina lån, avtal, bokföring och skatter kan vara en bra idé. Dina rikedomar kan öka. Det är en fantastisk tid för att gå i psykoterapi och utvecklas själsligt och andligt. Det här med relationer får en helt ny fokus och kanske är detta tiden när du upptäcker bra sex.

När Jupiter går igenom ditt nionde hus  

Jupiter stortrivs i det nionde huset för där hör han hemma. Det är fet tur, glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Det här är en superbra position eftersom det nionde huset är tillhörigt till Skyttens tecken och därmed också Jupiter själv. Det nionde är alltså ett rörligt och eldigt hus. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter. Att vara öppen i sinnet, nyfiken på främmande kulturer och människor är vanligt. Du är mer förändringsbenägen än annars. Kanske vill du plugga, vidareutbilda dig.

När Jupiter går igenom ditt tionde hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position. Om du vill tjäna mera pengar, byta jobb, göra ett genombrott eller synliggöra dig själv så är det här en väldigt bra tid för att satsa. Under det kommande året kommer du att erbjudas möjligheter att ta ett stort kliv framåt och uppåt yrkesmässigt. Nu bygger du ”ditt varumärke” och blir någon att räkna med yrkesmässigt.

När Jupiter går igenom ditt elfte hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor vilket berikar dig och gör det här till en positiv tid. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset har också med världsförbättrande tankar att göra. Du kan känna att du är en person som kan göra skillnad och ett hopp väcks inom dig. Du känner dig mer förstående och tolerant emot dina medmänniskor. För många väcks miljömedvetande och viljan att testa alternativ kost, livsstil och tänkande. Kanske kommer du in på politiska tankar, vill gå med i en grupp som främjar någonting eller kommer på en uppfinning som faktiskt är bra för en hel grupp av människor.

När Jupiter går igenom ditt tolfte hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Man kan uppleva transiten som att ingenting händer – vilket är helt fel! Under detta år suger du åt dig kunskap, plockar upp trender och idéer. Du börjar ana att någonting nytt är på väg att ta form inuti dig, och ja – det är det också. Du förbereder du dig för din nya identitet som kommer att vara klar för debut under nästa år då Jupiter passerar över din ascendent. Under tiden i det tolfte huset kommer även din EQ att utvecklas och du blir medveten om andra människors livssituation och du blir medkännande och andligt öppen och intuitiv.

Jupiter i Skytten

 1. När du skriver ”när jupiter går igenom dit ** hus…” – menar du då i vilket hus man har jupiter i sin natal chart eller hur jupiter rör sig? jag är soltvilling och har jupiter i 9e huset, är det då förändring/vidareutbildning osv som kommer påverka mig främst under närmsta 13 månaderna?

   1. Ja precis. Men det jag menade var om det är det ang hus 9 som står skrivet i inlägget som påverkar mig kommande 13 månader, eller om jupiter flyttar sig mellan olika hus, då det i inlägget står ”när jupiter går igenom ditt ** hus”.

  1. Jag är ingen expert Ellen och någon får gärna rätta mig om jag har fel, men jag tror att det är hur Jupiter står nu. För mig med ascendenten i skorpionen (hus 1) betyder det att nu när Jupiter är i skytten är det i mitt andra hus. Där jag också har solen eftersom jag är skytt.

   Så om du räknar från ditt första hus, vilket hus hamnar liksom nu? Var har du din ascendent?

   Jag kan å andra sidan ha fattat det här helt fel!

   Jupiter i skytten kanske betyder mitt åttonde hus, för där har jag Jupiter.

   Vi får väl hoppas på en förklaring!

 2. Jag har husen 9, 10 och 11 i skytten.
  Vet ej om jag tyckte 8-nde huset stämde så bra, mer än att det blev djupdykning ner i mörkret. Kan bara hoppas att kommande år blir något roligare.

 3. Hej hopp🌌
  Vad ska man titta efter när man har planeter i skyttens tecken? Jag har både mars och Merkurius i skytten i mitt 6e hus. Tvilling i ac med. Hur avläser jag det med tanke på Jupiter, vad har det för bytande faktor? 💜💙

  1. Lejon har jupiter i femte huset enligt helenashoroskop. Men Marie här i kommentarsfältet är också lejon och säger att hon läser för det sjunde huset… Är det alltså ascendenten som gäller, ja då känns det ändå som att nåt är tokigt. Är lejonascendent. Är jag jäklig nu som ifrågasätter detta? 😉

   1. Hej fina du! Förstår att du blir förrvirrad!
    – Blev jag också i början, det Margareta skriver gäller generellt för alla soltecken; alla lejon!
    – men vi är ju alla speciella individer 🙂 och din ”natal chart” som det kallas är annorlunda pga att du föddes en annan dag, en annan tidpunkt än jag eller ett annat lejon med andra planetkonstallationer just den dagen…
    När man går in på tex astro.com och skriver in alla sina födelsedetaljer så får man en egen karta och kan läsa av transiten, alltså den yttersta cirkelns rörelse på ”natal chart” längst ner sen på ditt dagliga horosop och där kommer jupiter vara i mitt 7 hus i skytten hela året, trots att jag i min födelse karta har jupiter i oxen (innersta cirkeln på natal chart på astro.com som Margareta oftast tar in en bild hit ifrån.)

    Hoppas jag lyckades klara upp det lite för dig!

    Stor kram!
    Mari

     1. Så ska du inte ta det, ville bara hjälpa! Hoppas du löser det på ngt annat sätt då!

      Allt gott & lycka till!

 4. Sorry om jag tjatar Margareta🙈 men under ”Himlavalvet v 45” är det fullt med frågor obesvarade, (det var dom jag menade tidigare.) Fast det är ju förvisso inget frågeforum detta…men det är ju såå kul när du svarar👍😊👌💕

 5. Den går in i mitt 9 e hus … Ac och mc under året… passerar aven hus 10,11,12 och slutligen 1 🤗
  Det låter ju som jag kommer att få ett helt fantastiskt år ❤️👏👏👏

 6. T A C K! Äntligen!!!
  Har väntat eftersom hen kommer in i hus 7! Love, love, love! Dock har jag neptunus där som hela mitt liv byggt upp illusioner just i relationer? Vad säger du om det? Hur kommer jupiter där påverka tro? Är medveten men kan jag hjälpa mig på traven..? Please!

  Puss! Och tack Margareta!

  760725 kl 23.00 Lahti Finland

 7. Spännande….. Jupiter går i hus 7 och 8 hos mig. Kan det äntligen bli lite fart på livet ?? 🤔
  // kram Lotta 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Jupiter i Skytten

 

Why-Ganesha-has-a-Broken-Tusk
💫⭐️ På torsdag den 8 november lämnar den gudomliga Jupiter Skorpionens sfär och träder in i Skyttens stjärntecken! ⭐️💫

Det är ett enormt energiskifte som påverkar utvecklingen här på jorden för alla. När Jupiter sanningens ljus färdades igenom mystiska Skorpionen riktades universums förstoringsglas alias Jupiter uppmärksamheten till sådant som försiggått i det fördolda. Me Too-rörelsen kom igång bara någon dag efter att planeten gått in i tecknet. Mörka teman som ofrivilligt sex och maktspel kom upp och när Jupiter satte ljus på problemen forsade sanningen ut ur människorna. Det var ett lavinartat förlopp, intensivt och infekterat och för en tid blev hela världen blev som en tryckkokare.

♐️ Jupiter i Skytten

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE.  Nu under härliga 13 månader – fram till 2/12, 2019 kommer Jupiter att befinna sig i sitt eget stjärntecken och på hemmaplan kommer han naturligtvis att fungera optimalt. Här finns inga hinder i vägen och nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande! Jupiter i Skytten når framgång vid resor, utbildning, undervisning, sport, förlagsverksamhet och utländska kulturer.

🔮 Kultur och andlighet ঔ

Här i Skytten ökar den kulturella och andliga medvetenheten och naturligt riktas våra sinnen emot det som är högsta nivån av allt.

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är Jupiter i Skytten i ett nötskal. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan.

🦄 I eldtecknet Skytten är vi vad vi tänker och detta med åsikter, övertygelser och personliga uppfattningar är viktigt. Den lite mindre charmiga sidan är när ”prästen” inom oss tittar fram och vi börjar predika. Med Jupiter i Skytten är självförtroendet på topp, tilltro till livet självt och skapar vi våra egna chanser och möjligheter – det är så vi växer och kan expandera.

Vackert med den här positionen är att människor blir mer öppna och generösa, toleranta.

ঔ Om Jupiter ♃

Det tar 12 år för Jupiter att gå ett varv runt zodiaken så vart tolvte år befinner han sig hemma i sitt eget tecken Skytten. Tänk tillbaka på vad du som hände i ditt liv för 12 år, 24 eller 36 år sedan. Det kan ge en fingervisning om vad som är på väg att ske i ditt liv den här gången – eftersom Jupiter nu kommer att passera igenom samma hus som då.

15473327-lucky-symbols-horse-shoe-four-leaf-clover-and-ladybug
🍀 Perioder när Jupiter befunnit sig i Skytten
 • 24/11, 2006 – 18/12, 2007
 • 19/12, 1994 – 3/1, 1996
 • 27/12, 1982 – 20/1, 1984
Så – vilka områden är det då som kommer att utvecklas?

Jupiter är också läraren och Gurun – inom den vediska tron förkroppsligas han av guden Ganesha. Andlig och personlig utveckling är också Jupiters sfär. Han sitter aldrig still och är alltid på resande fot – utveckling, lycka, mirakel och ren och skär tur är hans område.

Jupiter står för optimism, tillväxt, generositet, glädje och överflöd. Han fixar stora och små mirakel till människorna. Jupiter ser till att vi får intressanta upplevelser och ökar kunskap och förståelse.

På det personliga planet:

Jupiter lyser upp och skänker lycka. Det är ni som är födda i Skytten tecken och i opposition även Tvillingarna kommer nu att åtnjuta Jupiters magiska krafter. Jungfrun och Fiskarna kan också komma att få del av Jupiters härlighet även om lyckodosen inte blir lika stark och påtaglig som när planeten befinner sig stjärntecknet eller mitt emot.

Alla ni som har personliga planeter i Skytten: Solen, Månen, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter eller Ascendenten eller MC i Skytten kommer att få positiva effekter av den här tretton månader långa planettransiten. Det gäller även alla ni som har någon eller flera personliga planeter i Tvillingarna, Jungfrun eller Fiskarnas tecken. Kolla också i vilket hus Jupiter faller nu för dig.. Det kan visa vilket område i ditt liv som Jupiter kommer att höja och utveckla under de kommande 13 månaderna och det är så intressant att följa.

Jupiters färd igenom de tolv husen

 1. Hej och tack för dina intressanta texter. Jag har fått nytt arbete som inte alls motsvarade mina förväntningar. ska byta tillbaka tillbaka till mitt gamla. Har hållit mig i flera dagar för jag tänkte vänta tills nymånen har börjat innan jag pratar med min chef. Hur ser du på min strategi? Kanske en luddig fråga men det tar emot lite att vilja byta tillbaka arbetet till det gamla efter bara 6 veckor

  1. Jag tycker att du har tänkt helt rätt! Mycket bättre att vänta till efter nymånen och dessutom har du ju nu Jupiter i kvadratur till ditt tecken. Perfekt! Tycker att det är klokt att säga till när kroppen larmar att det är fel.

  1. Ja! Han är underbar! Jag har fått allt som gjort mig lycklig med Jupiter. Mina söner exempelvis och bra jobb osv. Jag älskar Jupiter – helhjärtat!

 2. Jag tror Jupiter är i mitt 8:e hus, känns inget vidare, är inte det dödens hus? Är sol: Vattuman, acc: Oxe, måne: Vädur…

  1. Men va? 8:e huset är så mycket mer än död. Det handlar väldigt mycket om livet, själen, djupet i känslorna, passionen, djupa relationer och andlighet också. Arv kan också vara en effekt av Jupiter i 8:e och bra ekonomi.

   1. Tack snälla för ditt svar! Det låter ju bättre. Har två ganska tuffa år bakom mig så jag hoppas verkligen det vänder nu. 🙏🏻

 3. Jösses..Hoppas verkligen att Jupiter har bättre saker att komma med, än när han var här för 12, 24 eller 36 år sen.. Annars har jag bara katastrofer att se fram emot. Så nu börjar jag ärligt att bli en smula nervös.. Iofs så är jag numera singel.. Men alla de andra gångerna har just de åren inneburit uppbrott från relationer..( eller början till uppbrott och det har varit JOBBIGT!)

  1. Ja, Jupiter är sanningens ljus och kanske fick du vid varje tillfälle se sanningen om din partner och din relation. Kanske fick du bättre självkänsla och kunde får visioner om hur bra livet kunde bli åndå, du vågade tro på dig och utvecklas. Allt detta är Jupiter. Eftersom Jupiter skapar möjligheter så är det väldigt vanligt att man blir sedd – om det är det man vill bli. Yrkesmässigt eller som människa. Lycka till! Om du fokuserar katastrof så kan du vara helt säker på att Jupiter kommer hjälpa dig med det. Han plockar alla dina tankar och spelar dem, uppförstorar dem och låter dig se – dig själv.

  2. Samma har for 12 ar sedan….stor jobbig skilsmassa men samtidigt var det viktigt for mig att komma vidare och utvecklas och mitt liv har blivit 100% battre 🙂

 4. Hej hej,
  Jag älskar detta! Jag har sol, måne, Venus, Saturnus, Uranus och midheaven i skytten haha!! Saturnus närvaro var ju påtaglig…minst sagt! Så hoppas på samma energiintensitet fr stora lyckan nu aka Jupiter 😅 dock annan sorts energi gärna…! Tack för denna blogg btw, den är toppen! 💜 //Simone

 5. Hej. Jag vet inte vilket hus har jag i mitt stjärntecken. Jag är född 25 . 09. 1960 , söndag kl 6. Just nu ska jag bytta jobb, för den gamla gjorde mig jätteledsen. Mitt hjärta är förkrossad, för att jag tyckte om mitt jobb och mina kolleger. Har börjat en kurs, men jag är för ledsen för att kunna koncentrera mig. Kan du hjälpa mig med att förstå vad kommer att hända ? Tacksam för din hjälp 🍀🍀🍀

 6. Ååh vad härligt, blev så rörd och lycklig över att läsa allt det fina, lyckotårar rullar längst kinderna.
  Varma hälsningar från en skytt född den 3e december 1994, kram

 7. Oj! Jag fick mitt första fasta jobb för 36 år sedan. Separerade för 24 år sedan och för 12 år sen utsågs jag till plats/skyddsombud på min nya arbetsplats. Vad månde hända nu då???

 8. Jupiter i Skytten, gör nu så att min skyttson cuspbarn likaså får lite medvind, ac i Kräftan så Jupiter lägger sig i både mitt o sonens 6 e hus. Vingliga osäkra indiver som prövar både det ena o andra för att lägga bomull på själen.
  Inga lgh får våra 90 talister heller, och trycket från fb instagram och nätet överhuvudtaget skapar en låtsasvärld, där unga tjejer tror att utan ankläppar, lååånga ögonfransar duger man inte, det är jävligt synd om dom.
  Jag låter nu igen som 102 år och kanske är jag det, jag hoppas iaf på en lugnare bättre tid för alla.

 9. Hej Margareta !
  Följer din blogg flitigt, men jag undrar över vilket hus system du använder dej av? Och vilket tycker du passar bäst här uppe i norden, sjölv andvänder jag mej av lika hus system. Andvände förr koch, men verkade inte stämma så bra in på mina klienter, kramar☀️

  1. Men hej! Vad kul att du också är astrolog. Var bor du någonstans?
   Jag brukar alternera lite grann. Med klient använder jag mig av Placidus eftersom alla andra gör det. Tror att jag skulle bli galen på att behöva förklara min åsikt om hussystemen flera gånger per dag annars. Men, privat brukar jag använda lika hus – eftersom jag själv är född i Kiruna har det ju inte funnits något alternativ. Är ganska van vid norrlandshoroskop därför och håller med dig. De som en gång hittade på alla dessa hussystem var munkar som bodde vid medelhavet. Inte tror jag att de tänkte på oss här uppe som 100-tals år senare ska behöva traggla med deras hussystem 😱

   1. Hej igen!
    Jag bor i dalarna, Borlänge , jag tragglat o prövat alla hus systemen på mej själv o på andra men föredrar lika hussystemet. Tack för kalendern jag köpte fick den idag. Magisk .tack🙏
    Jag har legat lågt med astrologin 5-6 år pga utbrändhet, du vet när man brinner för detta ämne så bara ge järnet ända tills🤯🤪.jag är våg, du vet vi vågar har lite dåligt nervsystem behöver vila mkt😃 tack ännu en gång för din superblogg
    Ha det bra ljus o kärlek🙏🧡

    1. Kul! Jag har hus i Mockfjärd så jag är ofta åt det hållet. Det är kanske dags att dra igång astrologin i Dalarna så det blir lite liv i luckan där 😀

 10. Hej, tack för din härligt positiva astroblogg. Känner verkligen ett sånt mäktigt energi skifte så jag har precis börjat undersöka mitt eget horoskop vilket jag tycker är så spännande men nu har jag lite frågor för på en sida där jag kollat så står det uträkningar på hur mycket procent jag har i dom olika tecknen och vilka planeter som är dominanta men har man vissa planeter som är mer dominanta? Det stod också att det stjärntecken som fanns mest var vädur betyder det att jag har mycket egenskaper/reaktioner som en vädur? Har eldtecken i mer än 50 %, vatten över 30 % resten jord och luft är född solen i fiskarna, måne i skytt och ac i lejon och jag verkar ha mycket eld och vatten egenskaper kan det vara därför jag har känt som att jag inte passat helt in när jag läst för mitt fisk horoskop? Hur borde jag läsa, fisk och lejon? Så undra jag när husen slutar mitt emellan på ett stjärntecken kan det stjärntecknet påverka båda husen? En fråga till hur påverkas jag om jag har nästan alla planethändelser på ena sidan linjen för AC\MC eller är det inget man ska tolka? Oj nu blev det tusen frågor, har du tid att svara så är jag tacksam annars får jag försöka forska vidare. Ha det underbart och tack igen för den här underbara bloggen

 11. För 36 år sedan fick jag en liten syster. För 24 år sedan väntade jag mitt första barn. För 12 år sedan hade jag en livskris efter skilsmässan några år tidigare. Hoppas att jag kommer att bli moster i år.

 12. Tack Margareta! För allt du delar med dig av! För 12 år sedan fick jag mod och kände styrka i mig själv att våga lämna en relation som höll på att radera ut mig helt, inte så lätt i en väldigt påverkningsbar ålder av 18 år.

 13. Hej Margareta, Ja, Du är ju intressant då du är EN dag äldre än mig, så jag brukar följa dig lite grann
  JAG behöver flyt då dom sista15 åren har varit Nedtryckande, med vissa undantag…Jag har ju Vi har ju solen i väduren vilket är ju borde vara ”Medflyt aspekt till Jupiter nu”, men du ger i din kommentar det till Spänningsaspekterna, konfunderad på det…Det ligger ju en del kraftfulla spänningar till Väduren från Pluto Och Saturnus, och det har verkligen gjort sig gällande…Skulle jag skriva en bok om mig själv, så skulle folk inte tro att det var sant…Jag skulle vilja veta hur du resonerar på detta..Tacksam..Michael.

 14. Jag har vid samliga tillfällen börjat studera. Är inte så troligt att detta kommer ske nu så det blir spännande o se vad detta kommer med denna gång. 😃 nytt jobb kanske.. trevlig helg! 🤩

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nodaxeln skiftar till Kräftan / Stenbocken

 

Kräftan

⭐️ ♋️  Kallad att möta det förflutna  ♑️ ⭐️

Artikeln är skriven av fantastiska Lynn Bell 

Under tisdagen 6/11 skiftade norra och södra noden över till Kräfta/Stenbocken. Båda dessa tecken uppmanar oss att minnas historien och väga in det förflutna i det som sker nu. De påminner oss om det som hänt tidigare, både kollektiva och personliga händelser. När nodaxeln förflyttas till kräftan/stenbocken, rör den sig baklänges igenom tecknen och kommer på så vis möta upp med såväl Pluto som Saturnus.

Den gamla auktoritära frestelsen att ta makt förstärks av södra nodens inträde i Stenbocken. Viljan att hitta en ”stor pappa” som tar kommandot, som bestämmer allt som fattar besluten för alla och ”tar ansvar”. Förfädernas röster ropar och ber oss att avsluta vad de inte kunde eller hann med.  Att laga det som gått snett eller betala en skuld. Vid vissa tillfällen kan vi dras till omständigheter som påminner om en annan era.

4175353_orig
Noderna i Kräfta/Stenbock frågar oss hur man kan hedra det förflutna utan att själv vara bunden till det. Noderna talar kraftfullt till det som har varit tidigare och om mänsklighetens historia.

 

På många sätt kan makten från det förflutna visa sig vara starkare under dessa passager. Vi måste komma ihåg att noderna, till skillnad från andra astrologiska faktorer, rör sig baklänges igenom tecknen. Det blir som att nysta upp ett nystan eller rulla tråden av en spole.

Denna bakåtgående rörelse kan liknas vid en återblick av vad mänskligheten och även enskilda individer redan har upplevt. Det blir att gå tillbaka i gamla välkända fotspår. Det kan verka som om det förflutna kommer oss till mötes vilket för historien tillbaka till oss och till livet och ibland i ovälkomna former. Vi har ouppklarade affärer att reda ut.

Norra noden i Kräftan ber oss att skydda de små, de utsatta som inte kan ta hand om sig själva.  Det ringer välbekanta klockor i vårt inre och här är fantasin till god hjälp. På ett yttre plan kan det också möjliggöra att en våg av kvinnor kommer till makten eftersom Kräftan handlar om kvinnligt ledarskap.

Evolutionär astrologi beskriver detta nodskifte som passagen mellan ett matriarkat till ett patriarkaliskt samhälle och vi får se ett eko här. I kräfta och stenbock uttrycker noderna kraftfullt om det som varit tidigare och de berättar om mänsklighetens historia.

Andra traditioner beskriver Kräftan / Stenbockens axel som ”själens grindvakt”.

Världens skeenden pressar oss att komma i kontakt med själens syfte? Stenbocken är ofta både byggmästaren och lagstiftaren. Tillsammans håller de två tecknen sin värld på plats, de ger upphov till yttre och interna strukturer som stöder vår utveckling.

Stenbockens strukturella gåvor kan ta formen av kontroll och ett överdrivet styrande där en patriarkal hierarki kan växa sig allt starkare. Vid sin mest extrema förhållanden skapas då en härskare och tyrann. Med tanke på Plutos vistelse i Stenbocken sedan 2008 är dessa tendenser redan tydliga i en värld där mäktiga personligheter som Erdogan, Putin, Orban och Mohammed Bin Salman redan har stigit till makten.  Frestelsen kommer att vara starkast då noderna möter Pluto och under tiden som de färdas sida vid sida genom Stenbocken.

Detta händer sker också vid Saturnus-Pluto konjunktion (som är exakt den 12 januari 2020). Så många planeter i Stenbocken, särskilt dessa speciella planeter, argumenterar för en stark omdirigering av världen. Vi tittar på politiska linjer som repeteras och kontinenterna förändrar form. Värdena är skiftande och den nya tekniken som kom in under Neptun-Uranus-konjunktionen på samma tecken har nu avslöjat deras potential som subtila kontrollmekanismer.

Ruling-Planets-Weekly-Capricorn-banner-1024x576

Var sjätte månad kommer sol och månförmörkelserna att skaka om oss, förstärka skeendena och avslöja dessa processer i vår yttre värld. Denna gång kommer Pluto också att vara i konjunktion med sin egen södra nod på 21° i stenbocken och här sker en sammansättning och en intensifiering av den evolutionära processen. Pluto går bara över sin egen södra nod med 87 och 161 års intervaller, ett resultat av dess högt elliptiska omlopp.

Det första mötet i denna denna cykel inträffade i juli 2018. Innan dess skedde ett Pluto nod möte senast rum 1930, då Pluto upptäcktes. Så, Pluto visade sig för oss för första gången just vid ett nod/Plutomöte.  Personer som föds under denna tid får tillgång till stor kraft både för djup transformation och förstörelse. De kräver intensitet och bär frön med sig att skapa kraftfulla reformer för mänskligheten.

Pluto kommer nästa möte sker när han möter sin nod den 5 januari 2019. Det kommer att bli konjunktion med månens nod i 28/3, 2019 (22° i Stenbocken). Månens nod möts med Saturnus i konjunktion den 20/5, 2019 (20° i Stenbocken).

Två intressanta årtal kommer upp när vi tittar på tidigare tillfällen i historien där månens noder och Pluto mötts i konjunktion i Stenbocken. Det första årtalet 1517, blev den allsmäktiga katolska kyrkan djupt utmanad på grund av sin egen inre korruption. Det var en uppmaning till reform och en fullständig omstrukturering av ett korrupt system. Det är inte förvånande att notera att Saturnus då närmade sig Pluto, men var fortfarande kvar i Skytten, då Pluto var i konjunktion med månens nod. Kyrkans hierarki valde att undertrycka rörelsen snarare än lyssna på sina skrik för förändring och ett hundra års avveckling började. Gemenskapen revs ned, befolkningen gick in i exil och förändrade politiska allianser.

Kärnkonceptet för denna revolution var ett kall till inre andlig auktoritet, till ett inre förhållande till sanningen, snarare än en passiv acceptans av externa proklamationer. Varje individ hade att hitta sin inre förbindelse med gudomlig auktoritet. När myndighet var korrupt fanns inget utrymme för en sann förbindelse eftersom det förslavade istället för att frigöra. Mötet mellan månens noder och Pluto södra nod hade en stark effekt för reformen och för omdirigeringen. Pluto korsade sin egen planet nod (på 14° i stenbocken vid tiden) ett dussin eller så år efter reformen började.

Själva reformationen kom mindre än ett sekel efter den nya tekniken för boktryckarkonsten medfört förändringar på både gamla och nya idéer. För närvarande befinner vi oss själva en Saturnuscykel på från de djupgående förändringarna skapad av tid då persondatorer och internet ändrade vår verklighet i början av 1990-talet. Vi är i det, utan att förstå det.

Det andra årtalet är 1777 när det uppstod ett krig mellan Amerikanska kolonister och deras härskare, Storbritannien. Återigen utgör begreppen korruption och kontroll kärnpunkten i skeendena. Vissa kolonier, hade grundades i en impuls av religiösa frihet, andra hade ekonomiskt välstånd som ett kärnmotiv. När ”moderlandet” började införa överdriven kontroll över båda av dessa kände kolonisterna att deras ”kontrakt” hade brutits och ville inte längre medverka. Återigen var frågan extern kontroll och individuell service, bristen på en röst i beslutsprocessen, och införandet av en auktoritet som med tiden blev oacceptabel. Nodernas cykel igenom dessa tecken kan vi ge oss en förhandstitt på vad som händer med  USA när  Pluto återvänder år 2022.

Nordnoden kallar oss hem, borta från yttre myndighet till ett förhållande med vår inre röst. Med så många ”tungviktsplaneter” planeter på södra noden kan kraften från den yttre världen – med dess konstruktioner, gränser och lagar – kan kännas allt mer förtryckande. Det finns ingen garanti för att denna cykel kommer att föra oss ut ur förtrycket. Skeendet kan faktiskt leda oss ännu djupare in i den riktningen.

1500-talet ledde till en religiös omstrukturering av Europa men motsägelsefullt nog inleddes slaveriet vid samma epok. Man började att exploatera och utnyttja afrikanska slavar som de förde till den nya världen. Här började en cykel av enorm grymhet och dominans. Dessa förflutna cykler ger oss både hopp och försiktighet. De utgör det giftiga underlag som vår värld bör granska i dagsljus, och vi kan bara hoppas det kommer att medföra en stor omdirigering av medvetandet.

För individen kan Kräftan och Stenbockens axel belyser en viss oro. Frågor som beroende och kontroll, av ansvar och vård kan komma upp. Kolla huspositionerna för dessa tecken i födelsehoroskopet för att få en ökad förståelse.

En vilja att dra sig tillbaka till ett privat utrymme hos en person kan mana en annan att känna sig manad att vilja slåss för de utsatta. Här kan vi räkna med förfädernas spöken, levande eller döda och de känslomässiga mönster som osynligt hållit oss tillbaka.  Vi har skulder till dem, och dessa kan komma upp till ytan nu.  Framförallt manas vi att ta hand om vår egen integritet och att vara uppmärksamma till själens imperativ. Det är en ytterst kraftfull tid vi nu går till mötes.

Lynn2015
Lynn Bell är fantastisk astrolog. Hon är Parisbaserad och hennes gedigna arbete spänner över flera kulturer som talare, lärare, författare och konsult i astrologi. Hon verkar främst i USA, Storbritannien och Frankrike.

 1. Hej,
  Vilken information inlägg 👍
  Jag har sol i stenbocken i sjunde hus 18`51. Saturnus är också i mitt sjunde hus 5` 29 och Pluto i den åttonde hus 19`6
  Hur påverkar det mig med norra respektive södra nord och de två tunga planeter i stenbocken. Ac tvilling.

  1. Ja, man kan ju direkt se att du just nu har Pluto i konjunktion med din sol. Det här räknas till en av de absolut jobbigaste transiterna för en människa. Vad tycker du om 2017 och 2018? Blir nyfiken att höra. Så vad man kan säga – det är att noderna nu kommer att aktivera pluto under 2019 och Saturnus också under våren 2020. Det där är ju karmiska, ödesmättade händelser så du får väl skriva och berätta vad som händer med dig Lina!

   1. Hej och tack för ditt svar ❤️❤️❤️
    Ja, det har varit riktigt jobbigt sedan 2008. Det känns som att jag vill försvinna…inte vakna.
    Det har varit väldigt många motgångar, död, sjukdommar, sjukskrivningar, negativa jobb besked, många tunga provningar…på alla plan och det är inte över än.
    Är rädd vad kommer hända snart när Saturnus kommer in i mitt 8 hus och södra nord och Pluto är där redan. Vad händer när norrderna aktiverar Pluto? Hur blir det framöver?
    jag är född den 4 januari 1972 kl 15 i Jajce.

 2. Oj, vilken spännande läsning! Jag är nyfiken på om din tanke kring att jag har norra noden i Stenbocken och södra noden i kräftan, samt att jag har asc i väduren, solen i vågen. Ska jag hålla i hatten?
  Vänligen Tina

  1. Norra noden på norra noden är en transit som man ofta hör talas om. Men det omvända dvs att norra noden är konjunktion med din södra månnod och tvärs om är också lika intressant. Nodernas transiter är absolut något som ska räknas in i födelsehoroskopet. De visar din utveckling. Om 9 år när du får den klassiska nod konjunktionen kan du uppleva ett verkligt genombrott som kan ge dig möjligheter till enorm utveckling.

   När den transiterande norra noden som möter din södra nod kan det öka känslan av att ödet griper in i ditt liv. Det finns en ödesmättad känsla förknippad med södra noden: eftersom de mönster och beteenden som vi upprepar och och om igen finns inprogrammerade här. Man kan säga att man har sin kända reaktion/beteende här. Norra noden däremot utgör det vi ska utvecklas emot, det själen strävar efter att uppnå. Så när det sker ett möte mellan södra och norra noden finns möjligheter till att positiva ting, ofta förknippat med ödet kommer i din väg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nymånen i Skorpionen

 

🌏 Det är så totalt föränderliga energier på gång nu att jag tror att hela mänskligheten har anledning att ta ett djupt andetag och bara känna in. Universum genomgår en total transformation. ⛈

På onsdag den 7/11 välkomnar vi den nya månen som föds i Skorpionens tecken 15°11 kl 17:02.

Varje nymåne innehåller löftet om en ny start, en gnista av hopp tänds inom oss alla och en helt ny energi tar fart och vi går in i en ny månadslång känslomässig cykel. Men denna gång är det så mycket mer som sker än bara en vanlig nymåne. Det handlar om att mänskligheten går in i en ny anda. Kanske kommer detta att beskrivas som en ny epok i historieböckerna i framtiden.

🌙 Nymånen i Skorpionen är den mest intensiva, känslomässiga  av alla nymånar. Det är djupa känslor som vi kommer åt. Nu är vi vår egen sanning som närmast och tankarna kretsar ofta runt värderingar. Det är Svart eller Vitt. Älskar – älskar inte. Plutostyrda Skorpionen förknippas med våra mörka sidor, de djupaste känslorna och de hemligaste gömmorna i själen. Nu blandas solens och månens sken till ett. Passionen, begäret, hettan, gråten, ilskan, vår inre sanning.. allt finns där och kan användas. Du som är född med Solen, Månen eller Ascendenten i Skorpionen kommer ju förstås att vara extra mycket påverkad av nymånen.

😇 Vi firades nyligen allhelgonadagen och många av oss mindes de nära och kära som gått över. I detta nu gick norra noden in i Kräftans tecken och det är åter tid att kalla på våra förfäder till hjälp.

⭐️ I Kräftans energi är det modern som hyllas – oavsett om du är man eller kvinna så är det tid att hela relationerna till vår egen inre moder och också med våra egna mammor. Det är tid att arbeta ifrån känslan och finna vår inre övertygelse. Ta tag i det kvinnliga ledarskapet och våga stå upp för vad som är viktigt. Känn in vad du som person behöver , vad dina barn och i en vidare cirkel hela världen behöver i form av näring, trygghet, skydd.  Det är inre värden, att bry sig och ta hand om, som blir viktigt. Fråga Moder Jord – vad hon behöver. Vi kan inte bara som krävande barn bara ta ifrån henne utan att någonsin ge något tillbaka. 18, 5 år sedan noden sist var här.

⭐️ Södra noden hamnar nu i Stenbocken där redan Pluto och Saturnus väntar. När noden passerar en planet aktiveras den. Om Kräftan är modern är Stenbocken fadern som erbjuder stabilitet och ser till att skapa ordning och struktur.

⭐️ Uranus har precis skiftat tecken, gått tillbaka till Väduren och är i kvadratur till noderna och opposition till Venus. Detta är ett så kraftfullt ögonblick! Vad som helst kan hända nu som är lite upprörande, nydanande eller till och med chockerande.

⭐️ På torsdag skiftar även Jupiter till Skyttens tecken och där vi universum hjälper oss att nå ett högre och mer evolutionärt tänkande. Kultur, andlighet och resor främjas.

Det är tid för kontemplation, för bön eller kanske det bästa tillfället att göra en ceremoni. Passa gärna på att ta healingbehandlingar nu – eller sitt i djup meditation. Det är troligt att du hittar viktiga saker inom dig själv som kan komma upp i ljuset och transformeras. Det kan vara intensivt och beröra dina innersta känslor. Kanske kan du likt Fågel Fenix transformeras och nå ett andligt genombrott?

nymane_skorpionen.42785.124672

 1. Har både sol och asc i skorpionen och är redan idag tisdag så känslomässigt i obalans. Bara grinar för ingenting och förstår mej inte på mej själv alls. Har den senaste tiden annars kännt att jag har kommit så långt i arbetet med mej själv och mina känslor. Och nu helt plötsligt känns det som om jag är tillbaks på ruta ett 😏

  1. Ja, vi befinner oss i mörkermånen också så då är ju vitaliteten lägre. Tänker att du kommer att känna dig bättre nu efter nymånen. ❤️

 2. Hej Margareta!
  Vill du vara snäll och hjälpa mig och se i vilket hus morgondagens nymåne faller för mig?
  Född 76-10-14 11:36 i Göteborg.
  Har försökt lära mig läsa husen själv men det har gått mindre bra om jag säger så…
  Håller med ovanstående om att jag känner mig känsligare nu än annars…
  Tusen tack för hjälpen!
  Kram Vågen! 🤗

  1. Hej Våg/Skytt! Du måste lära dig det där någon gång! Nymånen faller i ditt 11:e hus och Jupiter han kommer att pendla i ditt 11, 12 och över ascendenten i Skytten under det kommande året. Helt underbart!

  1. Nej – inte ännu! Jag har suttit och jobbat och inte hunnit svara eller ens läsa alla kommentarer ännu. Men jag ska kolla. 😀

 3. Tänkte på det här med skorpionen… om det är så att dom är ”upp o ner” nu. Har en bekant som är skorpion o han är helt tvärsom nu. Ena dagen si o andra så o säger fula elaka saker… helkonstig. Eller är dom alltid så…😉

  1. Ja, det är inte helt sällan att Skorpionkillar är så har jag förstått. Heta känslor som vill uttryckas. ❤️

  2. Det ligger mkt i va du skriver om skorpionen. Min mor är trippelskorpion😱
   Och när nymåne 40 min in på nymånen brakade helvete lös bland visa grannar, visade sig de har skorpionen starkt i sina horoskop . Som det heter skorpionen är en gåta. Jag älskar skorpioner för det ,kram på er🧡😉

  1. Att Jupiter passerar över din Ascendent är underbara nyheter! Du ska få se! Angående The Nodal Return som det heter på engelska. Googla gärna detta för mer info Milda. Men när den transiterande norra noden passerar över din natala norra nod möter du människor eller händelser som hjälper dig att uppfylla din norra nods väg och utvecklingen som är tänkt för dig.

 4. Hej och god natt:)

  Tack för spännande läsning!!
  Har jag tänkt rätt, nymåne i 12.e huset…?Jag är född 21.34 1/5 1985.
  Kram

 5. Vad betyder detta för mig som har Jupiter i skytten och skorpion i acendenten? Hamnar nymånen för mig i första huset då jag har skorpion som acendent?
  95 02 01 04:07 Kiruna

 6. Hej! Jag undrar, hur länge är norra noden i kräftan?
  Och om du orkar hjälpa mig var min nymåne faller, född 19.02.94 kl 09.57 i Vasa/Österbotten, Finland.

  Ha en fin dag!
  Vänligen, R

  1. Norra noden vandrar i 18 månader genom kräftan så fram till 5 maj 2020. Ja, nymånen landar konjunkt din Jupiter – i det sjätte huset. 😀

 7. Hej! Är fisk, född 21.02.40 i Österbotten, Finland, tycker att allt är kaos nu. Vill gå vidare. Kan du se om mina drömmar kommer att bli sanna ?? 🙏

 8. Hej! Är född 21.02.40 i Österbotten, Finland. Allt är kaos nu förförtiden. Kan du se om mina drömmar kommer bli sanna?? 🙏🙏

  1. Hej Siv, för att verkligen kunna se ditt horoskop behövs också födelsetiden på dygnet. Men.. vi kan i och för sig se mycket i alla fall. Exempelvis så syns det att den jobbigaste tiden i ditt liv ligger redan bakom dig. Det syna att november är en fin månad med ljusglimtar.. Men det som gör mig sannerligen hoppfull det är vad som ska ske nu i april/maj 2019. Det ser ut som en vändpunkt för dig och ja.. det kanske är att dina drömmar blir sanna. Varför inte? Lycka till Siv!

 9. Detta inlägg är bland det finaste, naknaste personliga inlägg du någonsin gjort enligt min mening, det får andra astrologers skrifter att blekna. Tack

  1. Åh Eva! Det var det finaste någon har skrivit till mig sedan jag startade bloggen för våren 2014. Tack för det! ❤️ Jag blir rörd av din uppskattning. Kram Margareta

 10. Tycker om din sida.☺ Tack att jag får läsa den.
  Jag behöver hjälp med att räkna ut i vilket hus faller nymåne för mig? Jag vet inte vilken tid jag föddes. Kan man räkna det .Kan du hjälpa mig med det på något sätt.??
  Jag är född 21-6-1955 Krakow/Polen.Vilket hus blir det för mig? TACK!!🌞

  1. Hej Margareta, vad roligt att du gillar min sida. Det gör mig jätteglad att höra. Försök att forska lite efter din födelsetid om det går. Man kan inte räkna fram några hus utan den informationen tyvärr. Kanske finns det någon som har en aning om födelsetiden? Lycka till!

 11. Om jag och någon annan är född samma år datum klockslagit ort land.
  Har vi då samma astrologiska förutsättningar? Tvillingsjälar? El. Vad

  1. Ja, då har ni väldigt lika förutsättningar såklart! Roligt! Jag och min man är födda samma dag, månad och klockslag fast olika år. Ändå coolt att ha en person vid sin sida som ger sådan total support och stöd. Vi litade på varandra från första stund.

 12. Hej Margareta!
  Tacksam för vägledning och uppskattar verkligen bloggen! 🙂
  Jag är en skorpion-acsendent med solen och venus i 8:e huset. Har gått in i en ganska förvirrande känslig period i och med nymånen, skulle vilja veta i vilket hus den hamnar i för mig.
  Född 10/6 1997 17:34 Stockholm
  Ha det fint! <3

 13. Hej skulle bli så glad om du kan säga något mer om mitt horoskop, det ända jag vet är att jag är född 1984-10-14 och är född på en Söndag. Mvh Våg Tjej

 14. Hej hej! Det här är nog den enda och sanna horoskopsida jag kan hitta. Allt stämmer ju. Jag är född 881115. Jag måste säga att ALLT, precise allt är kaos just nu.Blir det bättre någon gång? I så fall när?
  Tack på förhand för svar
  Hellen

  1. Tack Hellen! Roligt att du gillar min astrologi 😀 Det gör mig glad! Men vi befinner ju oss i vändpunkten ganska så precis nu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Astrokalendern 2019

Hej till alla de hugade astrokalender spekulanter som är sugna på att bläddra lite i den innan ni slår till. Det är förstås högst förståeligt att ni vill det – så jag har skapat en liten film. Det visade sig vara lättare sagt än gjort – min film var 3 minuter lång – men programmet accepterade bara 60 sekunder film. Så – här får ni filmen i väldigt hastig version.

Köplänken döljer sig i det röda ordet så klicka på ordet astrokalender: ASTROKALENDER 

6312_DAV__banner_1080x1080_1 (1)

 1. Jag beställde och betalade den 31 oktober men fick ingen bekräftelse på beställningen. När skickar ni kalendern? Varma hälsningar! Sonja

  1. Hej
   Har oxo beställt den utan kvitto o bekräftelse. Inget leveransdatum heller.🧐
   Tack för det jätte jobb du lagt ner på denna super produkt tack🙏🧡

  2. Jag har faktiskt ingen aning Sonja! Tänker väl att det bord ske omgående. Ska höra med Bonnier vad de säger.

 2. Jag har beställt och betalt kalendern men har inte heller fått någon bekräftelse eller kvitto. Vänligen skicka det.

  1. Okay – det är inte jag som sköter om detta – utan Bonniers personal. Jag får vidarebefordra dessa frågor till dem. OK?

  1. Oj – men kan du inte göra en beställning till den ena efter den andra? Eller blir det 2 fraktavgifter då kanske? Jag vet så lite om hur det här med försäljningen fungerar Monica. Skickar bara all info vidare till Bonnier. OK? Hoppas vi får svar snart!

 3. Vilken vacker kalender! Tack för att du la ut en film som visade mer av hur den såg ut inuti.

  Jag kunde läsa mig till i beställningsrutan (klickade upp så jag såg hela) att kalendern ska börja skickas ut v 46-47 från Bonniers.

 4. Hej,
  Ser att det fler som inte fått någon bekräftelse el kvitto på att man beställt och betalt kalendern. Beställde min den 31 okt. Hoppas att kalendern kommer och att är i sin ordning.
  Mvh
  Tina

  1. Hej Tina, Den där frågan har vi tagit upp tidigare här i trådarna. Jag är bara en av medskaparna till kalendern – all försäljning sköter Bonnier. Jag vidarebefordrar detta till kontoret så får vi se hur de löser detta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Horoskop – Vecka 45

 

Väduren

Det kommer att vara stört omöjligt att inte ryckas med i optimismen och glädjen som den stora förvandlingen som äger rum nu på stjärnhimlen för med sig. Venus backar nu igenom Vågen och är mitt emot dig nu! Wow! Allt blir lite mysigare, vackrare och skönare såhär – du också.  Härliga Jupiter byter tecken och går in i Skytten så under de kommande 13 månaderna är mirakelgöraren i en gynnsam trigon till Väduren. Du kan förvänta dig att allt blir lite lättsammare och roligare framgent. Följer du solteckenastrologin så faller Jupiter i ditt vetgiriga 9:e hus vilket också bidrar till vidgade horisonter. Men det är inte allt – vi har ytterligare två stora händelser som kommer upp på stjärnhimlen. Månens noder skiftar över till Kräfta/Stenbock vilket har betydelse för utvecklingen rent globalt. Föränderliga, utvecklande Uranus som hjälper oss till förnyelse lämnade ditt tecken i maj men återkommer nu till Väduren för att avsluta de processer som sattes igång på vårkanten. Härligt!


Vill du lära dig mer om horoskop? Missa inte onlinekursen ”Bli din egen astrolog” med Margareta Hedin!

Köp astrologikurs


 

Oxen

Det är en intressant vecka du har framför dig och det gäller att du är pigg och alert om du ska ha en chans att hänga med i svängarna – för astrologiskt är det verkligen många förändringar på gång.

Din styrande planet Venus är fortfarande retrograd – men i onsdags i backade gudinnan in i Väduren och hennes sötma blir lite svåråtkomligare. Pust! Kanske skönt hinna pausa ifrån beundran och flirtar, hinna pusta ut och hämta andan lite? Den 15/11 vänder Venus direkt och därifrån ser kärlekens flamma ut att ta sig igen. Jupiter kommer från denna vecka att lämna det gyllene läge han haft i 13 månader mitt emot dig och bege sig in i Skytten.  Dessutom lämnar också den kosmiska väckarklockan Uranus ditt tecken och det blir lite lugnare under en tid. I mars månad tar de utvecklande processer som triggats igång åter fart och därefter kan positiva och varaktiga förändringar äga rum.

 Tvillingarna

Hela universum genomgår en transformation som påbörjades i förra veckan men som slutförs här när de karmiska månknutarna, Uranus och Jupiter skiftar tecken. För din del innebär detta idel goda nyheter för äntligen innehåller ditt horoskop riktigt utvecklande, tursamma, medryckande och härliga vibrationer. Din styrande planet Merkurius är ju sedan en vecka i Skytten – mitt emot dig, vilket skänker positiva vibbar, roliga möten och kanske till och med snilleblixar. Den viktigaste och mest välkomna förändringen är att ”stora lyckan” Jupiter tar klivet in i Skytten han också där blir mirakelgöraren kvar i hela 13 månader. Den här positionen pumpar in nya tankar, utveckling och gör dig nyfiken, vetgirig och intresserad av att utvecklas och ta för dig av livets smörgåsbord. Härligt! Bara det att du nu ser alla möjligheterna runt dig är en stor skillnad emot hur det var för en tid sedan.

Kräftan

Den här veckan sker saker som i sinom tid kan bidra till att ändra ditt liv. I synnerhet de som är födda i slutet av Kräftan kommer att vara starkt påverkade av dessa nya tongångar under de kommande fyra månaderna. Innovativa Uranus backar nu tillbaka in i Väduren och är åter i kvadratur till allt som är du. Så om det är något du känner att du behöver förändra är det ytterst gynnsamt nu när du har planeterna på din sida. Nu backar även den karmiska norra noden in i Kräftan – och ja – han går baklänges, vandringen börjar på 29°Kräftan och smyger sig under 18 månader igenom hela tecknet. Nu mal ödets kvarnar och i första hand är de åter de som är födda i slutet av Kräftan som påverkas – men i sinom tid kommer alla Kräftor att få sin beskärda del. Vackra Venus befinner sig dessutom i slutet av Vågen och det är de Kräftor som är födda i slutet av tecknet som är lite extra tilldragande och charmerande just nu – så passa på att hålla er framme och smida medan järnet är varmt. Detta gäller alla kräftor och de intressanta områdena är karriär, kärlek och vänskap och förstås – ödet – det vi inte ännu vet något om. När norra noden passerar över vitala punkter, sol eller ascendent kan man möta sitt livs partner, få jobbet man drömmer om eller liknande.

Lejonet

Det är stora förändringar som äger rum på stjärnhimlen nu och för dig som har varit med om att norra nodens rörelse igenom tecknet, eklipser och Uranus pockande strålar kommer utvecklingen nu att kännas som semester för det är just noderna, Uranus och Jupiter som flyttar på sig och intar helt nya positioner. Kaxiga Mars är i och för sig kvar och stör friden hela veckan men sedan är även den spänningen borta. Pust! Hädanefter är läget inte så spänt utan saker kan komma att glida på plats lite av sig själva nu. Under dessa stjärnor kommer en helt ny epok att dra igång. Att Jupiter nu glider in i sitt eget stjärntecken där hans energi kommer i sitt allra vackraste uttryck, och i en lyckosam trigon till allt som är du präglar de kommande 13 månaderna. Enligt soltecken astrologin går Jupiter nu in i ditt kreativa 5:e hus.  Här ges fritt utrymme för nytänkande och oanade möjligheter till utveckling. Det är inget för den fega men ”friskt vågat hälften vunnet” sägs det väl?

Jungfrun

Solen lyser upp ditt kommunikativa tredje hus så allt som har med mysigt umgänge med vänner, släktingar och andra bekanta får en större roll än annars. Se till att verkligen ta dig ut och träffa människor och umgås nu så att du inte blir sittande kvar på jobbet för länge. Den som jobbar i ett säljande eller skrivande yrke får god hjälp av universum nu och det ser ut att gå jättebra för dig i arbetet.

Hur tycker du att ditt 2018 varit hitintills? Nu ändras det kosmiska upplägget i sin helhet och nu kommer flödet som jag tror att du längtat efter under en lång tid. Din styrande planet, den alltid så pigga Merkurius befinner sig nu i Skyttens tecken och snart följer mirakulösa Jupiter efter.  Kul, med den placeringen går din påhittiga, smarta hjärna igång och horoskopet ser inspirerande och roligt ut.  Du kommer att känna dig väldigt nöjd med dig själv och allt du gör. Du har allt under perfekt kontroll och livet blir precis som du skapar det. Härifrån får du turen med dig i dina förehavanden – i 13 månader framöver. 

Vågen

Förra onsdagen kom retrograda Venus tillbaka till ditt tecken igen. Wow! Hon kallas ju för lilla lycka så han är alltid välkommen oavsett om hon backar eller inte.  Nästa gång det sker är om åtta år så det händer inte så ofta. Men som vid all retrograder så handlar det om att backa bandet, att göra om och göra bättre, det är ett superbra tillfälle att rätta till sådant som blivit fel i dina relationer. Du kanske möter någon ur ditt förflutna eller själv väljer att göra om och få allting rätt den här gången. Nu backar oförutsägbara Uranus in i Väduren och med den positionen påverkar han verkligen dig och hjälper dig i beslutsfattande, utveckling och kanske även nytänkande. Sammantaget kan man säga att dessa influenser ger nya impulser, tankar och idéer. Det kan vara klokt att använda flödet och tänka till vad du kan göra för att förbättra din situation yrkesmässigt och ekonomiskt. Solen i ekonomiska 2:a huset och Jupiter och Merkurius i ditt förhandlande tredje hus nu. Bara att tuta och köra.

Skorpionen

Nu kära Skorpion förändras allt som i ett trollslag. Du har ju blivit bortskämd med att vara zodiakens mest uppmärksammade här i hela 13 månader och många av er hade stora förhoppningar på detta år (jag med).  Det är långtifrån alla som känner att de fått den gynnsamma utdelning av transiten som de önskat dessvärre. Hur har det varit för dig? Skriv gärna och berätta här i bloggen. Onsdagens pigga nymåne infaller i ditt tecken och utlovar en ny start. Denna vecka har vi också ett megaskifte på gång när Jupiter, Uranus och noderna skiftar tecken. Att alla dessa har befunnit sig i fasta tecken och långa tider i retrograd är svaret på varför det varit tufft för vissa Skorpioner trots Jupiters närvaro. Nu träder Jupiter in i ditt ekonomiska 2:a hus där redan Merkurius väntar. Detta kan vara en tid när dina ekonomiska villkor förbättras. Här finns chanser för den driftiga att göra kloka ekonomiska placeringar eller andra smarta drag.

Skytten

Mysiga, pratiga Merkurius har förgyllt dina dagar i en hel vecka redan vilket förstås öppnar upp för roliga kontakter, konversationer eller försäljningar. Men nu står du snart inför en helt fantastisk, utvecklande och härlig tid. I hela 12 år har du fått vänta på att din styrande planet Jupiter ska komma hem igen, till sitt eget tecken där hans energi når sitt allra vackraste uttryck. Det här höjer nivån på allt. Istället för att dra fram mörka sanningar i ljuset som i Skorpionen kommer Jupiter att hjälpa dig och hela mänskligheten att finna nya lösningar och möjligheter.  Hurra! Härliga Jupiter kommer att finnas kvar vid din sida i ett hela 13 månader så du har obegränsad möjlighet att skapa och förverkliga dina drömmar. Passa på att ta för dig! Det kommer att vara helt omöjligt för dig att inte ryckas med av all den här underbara energin. Jupiter leder dig till att utvecklas, lära nytt, komma högre emotionellt, intellektuellt och ekonomiskt. Och visst, karriären och den stora kärleken får också en puff i rätt riktning av den här energin.


Nyfiken på astrologi? Missa inte Damernas Världs onlinekurs  ”Bli din egen astrolog”!

Köp astrologikurs


 

Stenbocken

Universum har nu en total omgruppering på gång och villkoren så som vi har känt dem det senaste året förändras genom att flera viktiga planeter byter tecken på en och samma gång vilket förstås är väldigt ovanligt. Saturnus – tidens gud som faktiskt också handlar om ödet och karmat om man så vill får sällskap nu när den södra månknuten kommer in i Stenbocken för en 18 månader lång vistelse som kommer att påverka riktningen i ditt liv. Nu mal ödets kvarnar för dig Stenis. Många av er kommer att behöva fatta stora och förmodligen också viktiga beslut under de kommande 18 månaderna – för de båda rör sig igenom tecknet fram till sommaren 2020.  Onsdagens nymåne infaller i ditt 11:e hus (om du följer soltecken astrologin) vilket är experimentellt och utforskande vilket gör dig öppen för nya erfarenheter. Att Uranus nu backar in i ditt 4:e hus och bildar kvadratur till dig vittnar också om samma sak. Det är dags för dig att bryta ny mark och testa nya lösningar, nya upplägg. Nymånen kan öppna dörrarna för nya cirklar av människor och inte helt sällan finns där idealism och samhällsengagemang.

Vattumannen

Onsdagens nymåne infaller i Skorpionens tecken och ditt 10:e hus. Det är ditt arbete, ditt rykte och din karriär som kommer att boostas under nu. Toppen, det här kan ge dig en positiv knuff i rätt riktning. Vissa Vattenbärare får ett jobberbjudande under den kommande månaden emedan andra kanske skapar sina möjligheter själv och ser till att saker händer. Under denna vecka händer det massor på stjärnhimlen och universum dukar upp en helt ny verklighet med nya villkor för dig. Jupiter, Uranus och faktiskt också månknutarna skiftar tecken under en och samma vecka! Väldigt extremt att allt detta sker samtidigt.  Men kärleken då? Venus retrograda position i Vågen erbjuder inte det bästa läget att starta nytt. Ni som redan är par har dock möjlighet att återuppleva förälskelsen, hur det hela började mellan er två, reda ut eventuella fnurror och komma varandra riktigt nära.

Fiskarna

Det är en så kul vecka som väntar och du kan uppleva det som det motstånd som funnits med i bilden i vika. Simsalabim – vinden vänder när flera viktiga planeter flyttar sig och hela upplägget blir annorlunda och faktiskt väldigt mycket bättre än man kan ana. Oväntade Uranus backar in i ditt finansiella andra hus vilket kan skapa intressanta möjligheter för dig yrkesmässigt och ekonomiskt. Sedan en vecka tillbaka har kommunikativa Merkurius tagit plats i ditt karriärshus – det 10:e. Underbara Jupiter, mirakelgöraren, flyttar in här under veckan och kommer att hålla sig i den här positionen i hela 13 månader. Håll korpgluggarna öppna för nya chanser. Onsdagens härliga nymåne landar i ditt äventyrliga 9:e hus och skapa drömmar om främmande länder, nyfikenhet och en vilja att utvecklas och växa som människa.


Nyfiken på horoskop? Gå Margareta Hedins onlinekurs i astrologi!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs


  1. Jag förstår inte riktigt frågan här Charlotte? Solen befinner sig i Skorpionen och ditt 9:e hus ända till det är dags för skytten. Därigenom faller också Nymånen i 9:e huset denna vecka. Stark fokus på 10:e via Jupiter och Merkurius. Uranus i 2:a huset. Ja, allt står ju där i veckans horoskop.

   1. Är född 9 november 84 detta år hittils har varit jobbigt. Skilsmässa hårt prövat ekonomi. Flyttat till lägenheten, Jag hoppas det vänder snart….

    1. Wow jag är också född 9/11-1984!!! Kl 15.05. Har också haft ett väldigt turbulent år i relationen och kaos ekonomiskt men känner att jag börjar lands nu i mig själv och i allt annat i livet. Vore helt fantastiskt att prata mer med fig med samma födelsedag! Vilken tid är du född???

    2. Född 881115. Håller med dig. Har aldrig haft ett sånt år sen år 2011. Förlorar allt. Precise allt! Tom jobb,akassa och min partner…

 1. Hej

  Jag är född 30/10 och skorpion, någon större tur flyt har inte infunnit sig om jag bortser ifrån att jag under de här 10 månaderna har fått vad man kallar livets efterrätt -ett barnbarn. Jag har i det som förutom detta börjat ta tag i min andlighet och det är ju positivt. För övrigt har det inte varit jättemycket flyt. Men hoppet har ju inte gett vika. Tack för dina horoskop / Lena

 2. Född 28/10 och inte känt av någon tur. Sliter hårt på mitt jobb och har sökt nya jobb utan någon större framgång. Jag befarade att mitt jobb skulle knäcka kroppen min och det hände efter semestern. Doktorn sa direkt att jag skulle byta jobb och det är ju det jag har hoppats på att få göra i ett års tid nu. Känns ännu svårare nu att hitta ett nytt jobb när ryggen är paj, men ber varje dag att det ska lösa sig.
  Men jag har tur i kärlek, även om vi hade en rejäl dipp i somras. Vi tog oss igenom det och är starkare i vår kärlek nu.
  Och två fantastiska barn som är duktiga och snälla i skolan <3

 3. Jag är född 621121 och är skorpion. Solen 28 grader och acendenten 24 grader skorpionen. Jag tycker att det varit tufft på alla plan utom min ekonomi och jobb som flutit på och blivit bättre de senaste 10 månaderna.
  På något sätt har jag varit van att ha det tufft så jag bara gå vidare.
  Tack för dina horoskop, det lyfter tillvaron.

 4. Ang Jupiters färd
  Strålkastaren har lyst på hur jag värderar mej själv och det har inte och är inte någon roligt tid.
  Jag har utvecklat min inre styrka väldigt mycket under denna tid.
  Mycket fokus på arbetet och hur jag låter mej behandlas här. Att min potential och styrka inte värdesätts på denna arbetsplats utan ses som ett hot istället för att vara tacksam över att någon ser problem med lönsamheten och varför det inte funkar. Har lärt mej stt se igenom människor som manipulerar pga sin egen rädsla och att inte ta på mej andras projiceringar.
  Kan ju bara bli bra i slut ändan❤️
  Alingsås 05:44 641107
  Kram

  1. Precis så känner jag också på min arbetsplats, kunskap är hot, och tyvärr när man går till kommunal, så tål inte heller dom konkurrens, utan lite av är man kaxig får man skylla sig själv attityd på deras ofta ountresserade kvinnor högt upp i rangordningen, är man dessutom ett hot utseendemäsdigt och kroppsligt, skiter dom totalt i en, så nu går jag ur…….

 5. Jag är Skorpion född 22/11 och gått igenom mycket i år och egentligen senaste åren! I år gick jag igenom ännu en bukoperation där min starka koppling till högre makter hjälpte mig igenom den svåra situationen. Fick mig att växa andligt än en gång. Nu har jag tagit beslutet att lämna mitt gamla jobb och känner mig friare än på länge. Framtidstro för nytt och bättre! Följt din blogg länge och tycker mycket stämt in 🙂 Så tack!

 6. Skorpion 27 oktober
  Hade en bra tid från 27 juli till slutet på augusti ..Men sen likadant som de brukar..Tufft kroppen smärtar..Trött..På min födelsedag en ljudglimt..Men den slocknade fort..Lever dag för dag..Andra dagar timme för timme
  Hoppet finns kvar men en så lite där inne nånstans

  1. Åh, Maddie och Christina! Det tycks inte ha varit skorpionens år detta år. Är dock så tacksam emot er alla som har bemödat sig med att skriva till mig. Det här blir underlag för en alldeles egen artikel. Det är till stor hjälp för mig att läsa allt detta. Det är ju enda sättet
   för oss astrologer att lära oss att förstå till fullo. Så vi kan konstatera att Jupiter inte gjorde många själar lyckliga under sin närvaro i Skorpionen. Vi astrologer hoppades dock att Jupiters energi skulle ta överhanden – men det gjorde den bara i väldigt få fall låter det som. Alltså har det storkors som bildades med Jupiter i Skorpionen + Mars i Vattumannen jättelänge + Noderna i Vatttuman/Lejon + Uranus i Oxen ändå blockat allt. Detta var ju dessutom de många retrogradernas år. Har märkt att de år som Mars är retro ofta är riktigt sega. Tack alla!

 7. Ja det låter ju helt underbart , denna veckas horoskop, 13 månader fram med tur 🙂 Annars har 2018 inte varit så tursamt, mest trampat i motvind och inte fått saker ”ur händerna” , vill mycket men kommer inte till skott . Det ligger liksom en hinna som jag inte kan komma igenom.
  Det är nu ett år sen du gjorde mitt horoskop , kanske är det dags att titta på det igen ? !

  Kram och tack 🙂

  1. Ja, nu kanske det blir lite roligare nyheter – 2018 går till historien som de många retrogradernas år. 2019 blir en lättnad i jämförelse så det får vi se fram emot.
   Kram och tack för att du finns med här på bloggen i vått och torrt! 💕

 8. Hej <3 tack för din blogg!
  Jag är skorpion född 23/10. Detta år har haft sina ljusglimtar men annars har det varit i motvind, förlorat mitt jobb pga varsel, träffat fel män som sårat och fått reda på hjärtkrossande sanningar.
  Kram

  1. Fy S, det där lät inge vidare – men som du säkert har läst är en av Jupiters aspekter att vara sanningens ljus 🔦 och lysa upp allt så att vi tydligt ser sanningen. Då får vi hoppas på bättring nu snart.

 9. Jag är skorpion, född 12/11. Jag har haft ett tungt år, måste tyvärr säga att de senaste åren har varit väldigt tunga. Inget flyt alls utan haft känslan av motvind. Men det kan bara bli bättre nu tänker jag! 😊👍

 10. Jag är skorpion och har haft det tuffaste året på mycket länge.
  Sjukdomar som påverkat mycket i mitt dagliga liv, ett kraschat äktenskap, förlust av närstående, vattenskada i lägenheten så jag tvingats flytta. Allt detta har lett till många tågar och tungt sinne. Men jag är inte uppgiven. Jag känner att vändningen är i ankommande.

 11. Hej fina
  Vill tacka dig för din blogg. Jag är född 15/11 och den här året varit en av dom bästa årens som jag har varit med om, jag har utvcklats enorm som person och har haft så mycket tur att saker o ting har löst sig på en magisk sätt. Det kändes som universum rollade rödamattan för mig som du skrev en gång i skorpions horoskop. Och jag kan säga år 2017 var mitt sämsta året i mitt liv och hoppas aldrig kommer att uppleva dom saker som hände mig då.
  Livet känns så underbart..

  Kram 💕

  1. Vad härligt! Det är toppen att höra att det finns skorpioner som fått njuta av Jupiter. Jag är så glad för din skull!

 12. Född 31/10. Har mer känt av baksidan denna period. Det händer mycket runt omkring mig. Jag har tagit på mig rollen som ”bollplank”.
  En vän har varit i ett utländskt fängelse och är nu ute. Men ack vad jobbigt han har haft.
  Min❤️har varit i Italien för att fixa rätt dokument inför giftermålet. Längtan har varit jobbig. Sen finns det folk som försöker sprida gift på oss, för att vi inte ska flytta ihop.
  Studier. Dom valde jag att avsluta pga av det stora mörker som följt mig denna period.
  Ekonomi. 😤 Ingen kommentar behövs.
  Nu idag fick jag reda på att ❤️har fixat allt o är på väg hem. 😀🙏🏽

 13. Skorpion född 4/11. Trodde 2018 skulle vara mitt år men det var lika tufft som året innan😔 Stora ekonomiska problem, hjärtskärande uppbrott pga lögner och otrohet, depression och ångest. Det har varit svårt att se värdet i en själv tyvärr. Hoppas på mycket bättre tider snart….💕

 14. Även här skorpion född 10/11. 2018 har varit det absolut värsta året i mitt liv! Sjukdomar, idel otur, kostsamma problem, saker som går sönder. Ingenting har slagit väl ut. För mig blev årshoroskopet en riktigt hånfull smäll på käften. Längtar till nyårsafton för ett avslut och hoppas på 2019.

 15. Är född 12 november 1964 och har haft ett fantastiskt år med spännande resor, personlig utveckling, kul jobbuppdrag och fantastiskt givande möten! Självklart har jag inte bara lutat mig tillbaka och väntat att allt ska hända mig utan det har ju krävt att jag har agerat på olika sätt men jag känner att jag haft ett flyt och en tillit och känner definitivt att jag steppat upp flera nivåer i mitt liv. Dock har inte den stora kärleken infunnit sig men det tror jag definitivt har sin mening i att jag har behövt och behöver ff få en del saker i mig själv på plats men snart hoppas jag att jag är redo att attrahera in den delen i mitt liv också;) Det har stämt så oerhört väl med tolvårs cykler för min del med de stora omvälvande händelser/insikter. Tack för en fin blogg!

  1. Underbart att höra att det finns Skorpioner som har haft det bra! Tack för det! När jag hör med folk på jobbet så verkar det vara ungefär 50% som har haft det underbart med Jupiter och hälften har inte haft det bra alls. Jag är glad för din skull att läsa om allt detta härliga du fått vara med om. 🦄

 16. Den här lilla fisken ser fram emot lättare tider onekligen… kommer du att skriva ett inlägg när noderna äntligen flyttar sig från lejonet/vattumannen? 🙂

  1. Ja, jag ska göra det. Övergången skedde precis alldeles nyss Christina. Om du läser inlägget Nymånen i Skorpionen har jag skrivit något lite om det hela där.

 17. Den här perioden har varit fantastisk 😍 Jag har gjort mitt bästa för att bara följa med flödet utan att styra, det har varit väldigt mycket av allt men jag har tänkt att det är meningen och det kommer lugna ner sig. Antingen lite mindre eller min inställning till det! Allt som jag önskat har bara flutit på och blivit bra, jag är sååå tacksam. Trött och lycklig!

 18. Den här perioden har verkligen varit tudelad. På det personliga planet har jag vuxit enormt och verkligen stått upp för mig själv och satt gränser, jag har haft fantastiskt på jobbet och vuxit mkt även där. Men i relationen har det krisat ordentligt och det har krävt mkt terapi och tydliga gränser för att nu de senaste veckorna kännas helt transformerat. Det känns som jag mognat och lämnat många osäkerheter och destruktiva beteenden bakom mig. Accepterat och förlåtit. Ekonomiskt har det varit supertufft men det beror mest på min partners katastrofala oturs-år.

  1. Wow! Det verkar som att du fick extra allt där Nicole! Men Jupiter ser ju till att vi får växa och mogna. Det är kanske inte det som alla förknippar med tur. Tror att det är underbart det som sker nu i samband med att alla planeter flyttar på sig.

 19. Det är så många kommentarer här som handlar om ungefär samma sak och jag är verkligen tacksam för att ni alla delar era erfarenheter. Det här blir underlag till en helt egen artikel så tack! Det ska verkligen bli spännande att se hur det blir nu när Jupiter går in i Skytten. Det är så mäktiga processer igång nu.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Jag i Svenska Dagbladet

IMG_0171

Jag själv, min verksamhet som astrolog och butiken i Gamla Stan i Stockholm blev omskrivna i Svenska Dagbladet idag på sidan 29 om det är någon av er som har den tidningen. Det är duktiga journalisten Maxime Persdotter Wallström som har skrivit en artikelserie om nyandlighet som har publicerats under den senaste veckorna. Tror att denna artikel just var den som var mest kritisk till andligheten (och i mitt tycke helt ointressant).

I mer än två timmar satt vi och pratade om allt inom andlighet, astrologi, magi och personlig utveckling –  mina hjärteämnen. Jag tyckte att det var ett superbra möte vi hade. Jag ville ju så gärna att hon skulle ha skrivit om astrologi, vad det betyder för mig och kunderna, om mitt engagemang i Oraganization for Professional Astrology och mycket annat – men nej.

Av allt det som är jag, av allt det jag gav – var detta lilla det hon fick med sig av mötet med mig. Det sårade mig såklart men.. sådär är det att vara med i TV och media. Man måste leverera precis de ord de i stunden önskar höra för att det ska passa in i deras artikel/program.

Det lilla TV-inlägg med partiledarna som jag gjorde för Aftonbladets TV nyligen innehöll inte heller de ord, den vinkling och den lösning på regeringskrisen de hade önskat att jag skulle ha levererat och därför publicerades det heller aldrig.

 1. Så tråkigt att höra att dina ord inte får spridas som du vill…..
  Tur att det finns andra kanaler som du får dela din klokskap och viktiga insikter. Kramar och kärlek

  1. Men darling! Det gör ingenting. Hur passionerad jag än är angående mitt ämne så går det ju inte om motparten redan har sin vinkel för artikeln färdig. Det kommer finnas massor av tillfällen att tala om astrologi i framtiden.

  1. Ja, det är ju så att när människor redan i förväg har bestämt en åsikt så spelar det ingen roll var de säger eller tycker. Det är ju så som jag själv agerar när det ringer försäljare till mig. Jag gör mig ointaglig för deras ord och tankar – trots att de så gärna vill sälja så gör jag mig kall. Jag tar det faktiskt inte personligt detta med media. Det är ju som det är bara. Varför jag berättade om detta för er – det var att jag var glad i stunden jag blev intervjuad och berättade om det med stor entusiasm. Sedan när det inte blev sändning eller ens en artikel som jag hoppats på känner jag väl att jag måste säga det med.

 2. Hejsan.

  Det hade varit spännande att få ta del av dina tankar, kanske framför allt dina tankar på hur vi kan lösa regeringskrisen på bloggen om nu tidningen inte ville förmedla dem via intervjun.

  Hoppas, hoppas… 😉

  1. Ja, det är väl snarare så att min uppfattning är att ingen av partiledarna har det där karismatiska som kan ena människor. Alla dessa partiledare vi har är ganska likvärdiga personer. Det är några Stenbockar, några Kräftor och en Vädur. Sammantaget är alla duktiga människor. Men astrologiskt har ingen av den turen på sin sida nu. Ingen av dem är heller personer man faller för som engagerar.
   Det jag sa ungefär att vi behöver någon med visioner – som exempelvis lejonet Reinfeldt eller lejonet Obama eller lejonet Clinton – som engagerar människor ifrån hjärtat. Eller förstås tänkare och visionärer som vattumannen Olof Palme mfl som med sina intellekt får folket att tro på deras idéer är bra för Sverige.
   Nu har USA valt en uranisk ledare – Donald Trump som har Uranus konjunkt sin Sol i Tvillingarna. Jimmie Åkesson, Saddam Hussein och Adolf Hitler är alla exempel på Oxar som har Uranus starkt markerade i sina horoskop. Alla har de dragit till sig följare.
   Det är länge sedan vi hade någon passionerad debatt i Sverige som skapade en passion och en vilja att gå samman och skapa någonting tillsammans. En bättre värld eller något. Tror inte att nuvarande system eller våra partiledare är lösningen för Sverige.

 3. Gör det på bloggen eller vänd dig till P5!
  En tanke bara…citatet av den där killen längst ner på bilden om ansvaret. För mig har det varit precis tvärtom. Att få råd om hur man ska ta makten över sitt liv och/eller förändra en situation eller skuggsidor av sig själv …det är precis det astrologi gjort för mig.

  1. Ja, för mig handlar allt detta om andligheten, om att hitta förståelse för livet, det egna jaget och andras förstås. Hopp och mening i tillvaron finns också här. + Att jag på allvar tycker att det är jättekul och fascinerande när man kommer på något som är banbrytande, slår huvudet på spiken.

 4. Svårt att se i stjärnorna. En främling kommer. En kvinna. Du mår skit efteråt. Du gör det offentligt. #astrologermedproblem

 5. Media vill ofta ha de svar på sina frågor som de redan själva besvarat i förväg. Jag förstår verkligen att du blev sårad eftersom intervjun ju var lång! Säker har intervjuarens förman/kvinna haft slutordet för artikeln (bestämt längden på den och vad som skall med).

  Undersökande professionell journalistik fungerar på ett annat sätt, så därför instämmer jag med föregående kommentatorer: sök andra kanaler! Desutom: Astrobloggen är bäst i sitt slag.

  1. Tack för support! ❤️ Ja, jag ville att hon skulle skriva om astrologin. Det är ju det jag brinner för. Är också på väg att dra igång en astrologisk förening som jag hoppas ska bli rikstäckande och kunna dra ihop intresset för astrologin i Sverige, dra hit intressanta föreläsare och placera Sverige på den astrologiska kartan. ⭐️ Men.. den gubben gick inte.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

På Himlavalvet – Vecka 45

 

Vedic-Horoscope

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Det här är en STOR VECKA och transformationen och förändringen som så många av oss längtat efter är här!  Nu pratar jag inte bara om små grejer utan skeenden denna vecka kommer att sätta tonen för utvecklingen på jorden under mer än ett år framöver.

Magnifika Jupiter skiftar tecken och träder in Skytten! Hurra! Det här skänker mer glädje och optimism  än vad jorden har sett under de senaste 12 åren. Med den här positionen finner vi nya lösningar och möjligheter. Förhoppningsvis bildas en ”Yes we Can” känsla när vi får hoppet tillbaka och vågar tro att allt kan bli bra.  Jupiter vill att vi ska utvecklas, förkovra oss, rikta vår uppmärksamhet mot höga ideal och det som är viktigt på riktigt, det som för mänskligheten framåt. Vi höjer blicken och sådant som kultur, internationellt samarbete, resor, personlig och andlig utveckling är vad Jupiter vill nu.

Coola Uranus har sedan i maj månad befunnit sig i Oxens stjärntecken där han slängde åt oss ett liten musbit, ett smakprov på vad Uranus färd igenom tecknet kan komma att innebära. Han symboliserar det oväntade och ger snabba förändringar. Men redan i augusti vände han retrograd och började backa tillbaka. På tisdag är han tillbaka i Väduren för att slutföra jobbet han satt igång där. (Jag jublar för han kommer tillbaka till mig)!

Månens noder som sedan maj 2017 rört sig igenom Lejonet/Vattumannen skiftar och går nu i Kräftan/Stenbocken där de blir kvar i 1,5 år. I dessa kardinala tecken som kan ses som moderns och faderns stjärntecken krävs att mänskligheten agerar som ansvariga vuxna. Som kan ta styret, sätta ner foten och strängt men bestämt visa vad det är som gäller. Det är också i Kräftan/Stenbocken som alla förmörkelser och eklipser kommer att äga rum. Det här stort eftersom det påverkar  jorden och mänsklighetens öde och utveckling.  Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade skeenden och ni kommer att ta stora steg i utvecklingen.


Vill du lära dig mer om horoskop? Missa inte onlinekursen ”Bli din egen astrolog” med Margareta Hedin!

Köp astrologikurs


 

SOLEN I SKORPIONEN –  Solen befinner sig under veckan mellan 12°43 – 19°20 i Skorpionens tecken. I djuplodade Skorpionen vill vi gå in på djupet, kanske minnas förflutna tider och saker som hänt tidigare i våra liv. Det är i sanningen, i djupet som vi hämtar vår kraft och våra känslor blir starka och intensiva och vi söker transformation och förändring genom insikter. Grattis Skorpionen

MÅNENS FÄRD – Vi befinner oss i mörkermånens period och under måndagen befinner sig månen i Vågens tecken. På tisdag smyger månen in i Skorpionens tecken där hon på onsdag 7/11 kl 17:02 bildar nymåne på 15° 11 i Skorpionen! Härligt! Det här är en underbar nymåne med väldigt harmoniska aspekter till både Pluto och Neptunus. På torsdag kväll går månen in i Skytten och blir kvar där till på söndag när månen befinner sig i Stenbocken.

MERKURIUS I SKORPIONEN/SKYTTEN –  Vår kosmiske budbärare befinner sig nu under denna vecka 5° – 11° i Skytten. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Men han är dock redan sedan förra veckan i skuggzonen som började på 27° i Skorpionen – vilket betyder att Merkurius förbereder sig inför en retrograd period. Retrograden börjar den 16 november på 13°27 i Skytten. Merkurius i Skytten

RETROGRADA VENUS I VÅGEN – 27°47 – 25°41 Vågen.  Nu uppstår här ett lugn som vi kan ha saknat en god tid. Venus är hemma här och i sitt eget tecken söker hon fred, frid och balans. Här vill hon ha jämlika relationer som är grundade på transparens och partnerskap.Vi har redan hunnit mer än hälften av hela den retrograda cykeln. Men åh, vad vi har hunnit gå igenom, minnas och lärt oss under denna tid. Venus i Vågen

MARS I VATTUMANNEN Mars kommer under den här veckan att befinna sig 23°- 29°  i Vattumannen obekymrad och fri från aspekter och band dundrar han fram och i det är i dessa tillstånd han kan verkligen kan vara effektiv och bringa förändring. Nu är vi äntligen ute ur skuggzonen och kan rikta blicken mot framtiden. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv. Mars i Vattumannen

JUPITER I SKYTTEN – På torsdag 8/11, ca kl:14 lämnar Jupiter Skorpionen och tar steget in i Skyttens tecken. Hurra! Under de kommande 13 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat.

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka 4° 43 – 5°16 i Stenbocken, pust! Det är så skönt att han kommer igång.  I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN På tisdag kväll, den 6/11 kommer retrograda Uranus tillbaka in i Väduren där han för sista gången. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 13° 49 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och är nu på 19° 03 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära Solen vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 28° 14 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Det som händer nu är stort! Den 6/11 ca runt kl 19 på kvällen skiftar Norra Noden över till Kräftan/Stenbockens sfär. De kommer att bli kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser kommer att äga rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser.


Nyfiken på horoskop? Gå Margareta Hedins onlinekurs i astrologi!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs


 1. Hej! Så välskrivet. Jag minns inte alla mina positioner, men med solen i skorpan, Venus i vågen, Saturnus i stenbocken, accendent i kräftan och mc i Vattumannens så har jag en del att vänta den närmaste tiden 👍❤️ Tack

 2. Sol i Stenbock och acc i Kräftan. Under utredning vad som är fel med min hälsa. Trots det ganska lycklig i själen om än önskar svar. Karriären är trög, det är roligt men tungt och jag ser inte hur jag ska gå framåt. Vad kommer hända med min hälsa och karriär nu?

 3. Jupiter har legat några veckor i mitt 6e hus nu, måtte ett drömarbete uppenbara sig, den arbetsplats jag är på består bara av management by fear, slickande skvaller pack och illvilja. Det hela började 2011 då uranus klev in i Väduren.

 4. Jag undrar om planeterna har samma betydelse i USA som hos oss? Eller i Kina för den delen. Det vill säga vågar man tro att Jupiter i Skytten, Uranus inflytande i Oxen (om än en tid tillbaka i väduren först) samt månnoder mm påverkar de amerikanska väljarna? Och Trump? Ingen lätt fråga, förstår jag men jag frågar ändå. Tack för en inspirerande sida!

 5. Det är med skräckblandad förtjusning som jag välkomnar Uranus tillbaka till väduren… Det har varit en höst där allt för mycket hänt på kort tid och det har blivit övermäktigt för mig att planera, sålla och sortera. Ständig oro som gnagt och jag har känt att jag inte är i kontroll vilket är oerhört frustrerande. Hamnar jag i limbo nu eller kan jag räkna med mer stabilitet under denna sista tid med Uranus i väduren?😳

 6. Känslomässigt upp o ner i humör, tro, tillit o drömmar. Vet inte vad jag vill. Känner dubbelt ibland. Är det Uranus som spökar?
  Jobbigt är det… vars är kärleken? Tryggheten?
  Tips från dig Margareta?
  Hälsningar o kramar från mittenfödd decembertös med asc i kräftan.

 7. Hej!

  Hur kan jag tyda min acc?! Osäker vad jag ser i mitt horoskop är många tecken och siffror.
  Lejon född 19800725 kl 01:58

  Och hur kan jag ta reda på vad som väntas, undran över kärleken om det är menat eller en omöjlig händelse, kan man tyda i vilket tecken denna person finner sig i eller vilket tecken man bör akta sig för

 8. Hej.
  Min nymåne kommer vara i hus 6 i conjunction med min pluto på 14 grader.. Vad skulle det kunna innebära för spännande? 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Retrograda Venus i Vågen!

GIOVE-RETROGRADO-850x520
För bara några minuter sedan backade Venus in i Vågens tecken där hon hör hemma.

Hon tar sig nu bort ifrån plötsliga Uranus utmanande sällskap och snart lugnar sig de starka känslorna, det dramatiska och den eventuella våndan vi fått uppleva i Skorpionens sfär. Bara någon dag in i november uppstår ett lugn som vi kan ha saknat. Nu påminner Venus om att hon är hemma här och att hon i balanserade Vågen söker fred, frid och balans. Här vill hon ha jämlika relationer som är grundade på transparens och partnerskap.

Vi har redan hunnit mer än hälften av hela den retrograda cykeln. Men åh, vad vi har hunnit gå igenom, minnas och lärt oss under denna tid.

FAS 1 – Venus är synlig som aftonstjärna

3 september – Venus går in skuggzonen på 25° Vågen
9 september – Venus går in i Skorpionen
12 september – Venus (2 ° Skorpionen) opposition Uranus (2 ° Taurus)
16 september – Venus är kvadratur Månknutarna
5 oktober – Venus går retrograd på 10 ° Skorpionen
15 oktober – Venus i konjunktion med Merkurius på 8° Skorpionen

FAS 2 – Venus blir osynlig och försvinner ner i underjorden

18 oktober – Venus blir osynlig, faller under horisonten och in i underjorden
26 oktober – Venus konjunktion Sol. En ny 584-dagars Venus-cykel börjar. Detta är markerar övergången i processen när Venus förvandlas från aftonstjärna till en morgonstjärna.

FAS 3 – Venus återföds som morgonstjärna

31 okt – Venus (0° Skorpion) opposition till Uranus (0° Oxen).       5 november -Venus blir synlig igen nu morgonstjärna
9 november – Venus (26 ° Vågen) i trigon Mars (26 ° Vattumannen)
15 november – Venus går direkt på 25 ° Vågen
30 november – Venus (29 ° Vågen) opposition Uranus (29 ° Väduren)
2 december – Venus går tillbaka in i Skorpionen
18 december – Venus kommer ur skugga vid 10° Skorpionen

 1. Venus vänder och går åter framåt, innebär det att det blir lugnare eller kommer det att vara oroligt fram till Venus retrograda cykel är över?

  1. Venus backar tillbaka nu i ytterligare två veckor tills dess hon når 25° Vågen den 15-16:e novemver. Då vänder hon Direkt som vi astrologer kallare det och fortsätter sedan framåt igen och tar sig tillbaka in i Skorpionen ingen.Tror inte att detta kommer vara fortsatt lika oroligt som det vi varit med om nu.

 2. Skytt med asc i kräftan. Kärlek i november sa du… månne det är en gammal skorpionhanne från förr, eller någon ny?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Astrokalender 2019

6312_DAV__banner_1080x1080_1 (1)

Vackra Astrologikalendern 2019 hade smygpremiär på FAB-day där den gjorde succé. Nu äntligen är den här på bloggen och det är så roligt att få visa upp frukterna av vårens idoga arbete – och jag är så stolt! Årets julklapp och ett ”måste ha” för alla astrointresserade.  Den är tillverkad i samverkan med Burde så i mångt och mycket är den uppbyggd som en vanlig klassisk kalender med en vecka per uppslag men med rikligt med utrymme för anteckningar.

I början av kalendern skriver jag om månens betydelse i våra liv och om de olika månfaserna. Detta är den första astrologikalendern i sitt slag som tryckts i Sverige. Högst upp på sidan, dag för dag, finner du en anteckning om hur planeterna står. Här finns också förklaringar för hur du kan läsa och förstå de planetsymbolerna.  Härligt att ständigt ha koll stjärnhimlen. Jag beskriver stjärntecken – månad för månad och längst bak har du en liten moon-diary.

Pris: 249:- Vill du köpa?  Klicka på den röda länken till vänster.

 1. Hej
  Jag är nyfiken på kalendern.
  Skulle så gärna se hur ett uppslag, en vecka ser ut. Är dagarna inlagda horisontellt eller vertikalt?

 2. Hej
  Jag är intresserad av kalendern.
  Skulle gärna se hur ett uppslag/en vecka ser ut. Är dagarna inlagda horisontellt eller vertikalt?
  🤔

  1. Okay Elizabeth, jag ska försöka filma/Fota den med min kamera och lägga upp på bloggen så du får se. Om jag nu klarar av det rent tekniskt. Hoppas, hoppas 🦄

  1. Jaha – men den säljs inte utav Bonnier eller mig utan av Bladh by Bladh. Hella Nathorst Böös – Häxans trädgård är ju upphovskvinnan bakom, Kolla med henne.

  1. Nix, pix, gick inte- det kanske går att lösa? Vill köpa en till mig och en i julklapp! 🙂

   1. Hej Mari! Jag tror att länken funkar nu. Det är flera som har fått igenom sina beställningar ser man här ovan. + Att jag fått reda på att man automatiskt blir prenumerant 😮 Det där tar jag upp i morgon bitti. Tror inte att det är meningen. Bergis bara tänkt som ett förslag – men jag får se.. Hälsningar Margareta

   2. Allt löser sig sa han som sket i badkaret! Nä, men seriöst 😀 Är det länken det är fel på eller är det att det inte går att beställa till andra länder. Det där kan förlaget lösa.

    1. Exakt, funkar inte att ange postnummer utomlands? Kanske kan de kontakta mig på min mail el någe? Puss!

 3. Hej!
  Jag beställde en kalender och fick samtidigt bekräftelse på prenumeration av Damernas Värld. Det var inte riktigt vad jag tänkte så ska jag säga upp den lika fort då?
  Mvh Inger

  1. Inger! Jag ser ju att Nina här ovan skriver precis samma sak! 😮 Jag har ingen aning om det här. Jag är glad dock att länken funkade – för det gjorde den tydligen inte i morse. Men det där med prenumerationen känner jag att jag måste fråga Bonnier om. Undrar om det verkligen är meningen. 🤔 Det där måste undersökas. Återkommer om detta.
   Vänlig hälsning Margareta

 4. Hej, jag beställde med en kalender men fick bekräftelse på prenumeration av Damernas värld. Det vill jag inte ha. Måste man säga upp tidningen då?

  1. Oj Nina! Jag har ingen aning om det här. Jag är glad dock att länken funkade – för det gjorde den tydligen inte i morse. Men det där med prenumerationen känner jag att jag måste fråga Bonnier om. Undrar om det verkligen är meningen. 🤔 Det där måste undersökas. Återkommer om detta.

 5. Hej! Den här boken vill jag ha! Hur kan jag köpa/beställa den utan att prenumerera eller ange personnummer? Jag vill ju bara köpa din bok. ❤ Tack på förhand! Lisa

  1. Jag ska försöka köpa in ett gäng till mig själv på återförsäljarpris och sälja till kunder i butiken. Kanske kan du komma dit eller kanske vill du att jag skickar en till dig?

 6. Hejsan, Men åhh så underbart med kalender. Jag brukar få snickra ihop mina egna astrokalendrar efter bästa förmåga -Din kalender är precis det jag söker efter, vill så gärna köpa din kalender men inte bli prenumerant. Har inte möjlighet att komma förbi butiken så ofta tyvärr och hoppas det går att skicka den. Varma kramar Sara ❤️

 7. Wow Änligen kommer något nytt stort inom astrologin på svenska.
  Jag beställt boken, ser fram med spänning att få den. Har hållit på med astrologi sedan 1979 men aldrig vart så spänd få läsa denna kalender. Stort tack i förskott, ljus o kärlek❤️

 8. Jag vill gärna beställa denna kalender men önskar ingen prenumeration på Damernas Värld. Informationen när man beställer är alldeles för luddig och jag vågar inte slutföra beställningen med risk för att få en icke önskvärd prenumeration på halsen. Kan jag beställa denna kalender på annat sätt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Horoskop – Vecka 44

 

myshaxa

Väduren

Nu kan du se fram en mot ytterligare en effektiv och arbetsvecka och generellt är det bra flyt i ditt liv. Mars närmar sig Vattumannens sista dekan, tjoho! Jag anar att du längtar att se honom i ett annat läge. Under måndagen kan vi fortfarande åtnjuta mötet mellan Merkurius och Jupiter som ger en så optimistiskt och positiv känsla. Nu är det dags att fatta beslut, våga lägga fram förslag eller kanske till och med en flirt? Superintressanta saker som är igång det är att vi har två planeter som är på väg tillbaka in i Väduren. Först in är Venus som 1 november glider in i Vågen. Det här placerar oss tidsmässigt i skeendena runt den 14/9. Kan du dra dig till minnes av vad som hände då? Nu får du åter en chans med Venus, dina känslor, värderingar och vad som du håller kärt. Det kan vara att du behöver göra om det var något som inte blev bra. Nästa planet som är på gång tillbaka in i Väduren är Uranus. Återigen leds vi tillbaka i det förflutna och kämpar vidare med de processer som drog igång där i maj.

Oxen

Hoppas att förra veckans fullmåne var lugn och njutbar – men om den inte var det är jag inte det mista förvånad. Att månen blev full exakt på Uranus är väldigt ovanligt och dramatiskt. Är du en av de många Oxar som har känt sig lite upp och ner känslomässigt och kanske fått uppleva tvära, plötsliga girar eller i värsta fall kanske chock? Förutom fullmånen så är din gudinna och styrande planet ute riktigt rejäl baklängestripp. I början på veckan passerar hon Uranus för andra gången (ett möte återstår). På onsdag glider hon tillbaka in i Vågens tecken där hon älskar att vara, där intellektet övervinner de dramatiska känslorna och här kommer Venus till ro. Hon vill ha balanserade, härliga relationer och tycker nog att det är skönt att vara missförstådd och dragen baklänges i Skorpionen. Nu är det dags att tala civiliserat, vänligt och vackert till varandra och söka harmoni.


Vill du lära dig mer om horoskop? Missa inte onlinekursen ”Bli din egen astrolog” med Margareta Hedin!

Köp astrologikurs


 

Tvillingarna

Nu Tvillingarna är det primetime för dig och du börjar minnas dina glansdagar. Redan nu under helgen möttes Jupiter och Merkurius vilket kan ha gjort underverk i ditt liv. Detta är det första av totat tre möten som väntas här under hösten. Mirakulösa tankar och idéer kan kläckas nu och kontakten mellan dig och omvärlden är på topp. Så charm, flirt och roliga stunder är vad som väntas. Den gynnsamma energin hjälper dig att komma överens med folk – på alla upptänkliga sätt. Vår kosmiske budbärare förbereder sig alltså inför en retrograd period här i Skytten som börjar den 16 november. På onsdag tar budbäraren steget över till Skyttens sfär. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå. Wow.. och detta är bara första steget i i förvandlingen. Inom ett par veckor har ytterligare underbara ting hunnit falla på plats..

Kräftan

Veckan börjar mjukt och fint med månen i ditt tecken under två dagar och på ytan ser allt harmoniskt ut men.. Man kan aldrig vara så säker för under denna så färgsprakande Uraniska himmel kan faktiskt vad som helst hända.  Den hejdundrande process som drogs igång vid fullmånen i onsdags rullar på fortfarande så du kan förvänta dig överraskningar och roliga händelser. Solen lyser nu upp ditt kreativa, glada 5:e hus vilket ger en öppen famn och en välkomnande, inkluderande känsla. Under måndagen möts Merkurius och Jupiter och den kosmiska omfamningen är genialisk, sprudlande och idérik. Våga göra någonting annorlunda nu Kräftan, boka en resa, flirta eller säg hej till någon du inte känner? Du kan lära känna kul människor och knyta viktiga bundsförvanter under tider som dessa.

Lejonet

Måndagen präglas av den optimistiska känslan som mötet mellan glittriga Merkurius och mirakulösa Jupiter skänker. Det är som ett litet vitaminpiller som får in dig på positiva tankar som faktiskt kan hjälpa dig framåt. Det här är bästa tillfället att brainstorma och låta tankarna flöda fritt. Det här är det första mötet mellan dessa två planeter, vi har ytterligare två möten till att vänta längre fram som leder processerna vidare. Kul! Solen bildar nu en fin vinkel till Saturnus som grundar och ger stabilitet. Känslolivet och kärleken kan innehålla en del överraskningsmoment och tillfälle till eftertanke. Retrograda Venus är mitt emot Uranus vilket är explosivt och det kan vara klokt att förhålla sig lite passiv och avvaktande i alla relationer och se vad som händer. På onsdag skiftar Merkurius tecken och går in i Skytten och Venus glider tillbaka in i Vågen på onsdag och det blir lite enklare.

Jungfrun

Allt sedan fullmånen förra onsdagen har luften varit snudd på elektrisk eftersom den varit fylld med sprakande uranisk energi. Den processen fortsätter även denna vecka eftersom Venus nu aktiverar Uranus. Hm.. man kan tänka att detta är superspännande eftersom det kan ge de mest oväntade överraskningar. Men.. i kontakten med Venus blir det snarare känslorna som blir lite utsatta – eller så är det du som blir lite kall och ball och vågar gå dina egna vägar. Du, zodiakens ståndaktigaste har verkligen jobbat på under hösten och du ska ha en eloge för att du varit så fokuserad. Det verkar som att du får uppmärksamhet och berömmelse för dina insatser. Nu befinner sig din styrande planet befinner sig nu i allra bästa läge – i konjunktion med Jupiter – och detta möte är så välkommet eftersom öppnar upp för nya möjligheter och placerar dig på kartan igen. Härligt! Merkurius glider in i Skytten på onsdag och där kommer du in i en energi som stimulerar och motiverar dig.

Vågen

Musiken tystnade kring dig här när alla planeter gav sig av bort men från och med onsdag backar din härskarinna Venus tillbaka in i ditt tecken igen. Nu gäller det att hålla tungan rätt i mun för ditt horoskop blir lite riskutsatt eftersom Venus är mitt emot coola, oväntade Uranus. Som om inte det vore går Uranus under nästa vecka gå in i Väduren, i opposition till allt som är du.. vips, förs du tillbaka till händelser och processer som du redan upplevt. 9/9 för Venus och 15/5 för Uranus. Hemma i sitt eget tecken trivs förstås Venus jättebra och du kommer också att känna dig mycket mer tillfreds trots att hon är retrograd. Men, oppositionen till Uranus är retsam, oförutsägbar och i värsta fall även chockerande så utsätt dig inte för risker eller situationer som du känner är svåra att klara av den just under denna vecka – sen är det fritt fram även för din vilda sida.

Skorpionen

Veckan börjar med ett härligt möte mellan Jupiter och Merkurius som landar invid ditt andra hus och påvisar en ekonomisk öppning. Coolt! Men ska du göra något bör du agera omedelbart för redan på onsdag har Merkurius glidit in i Skytten och faktiskt också in i sin pre-skuggperiod! Budbäraren förbereder sig nu för retrogaden och redan där markeras att det från onsdag kanske är bästa att inte vara förhastad trots allt. Venus har nu ägnat nästan hela oktober retrogad backar nu ut ur Skorpionen och utsätter sig också för att stå öga mot öga, i en utmanade opposition med Uranus. Här, den här veckan, kan vad som helst hända för ingenting är förutsägbart under dessa stjärnor. Lite läskigt är det men.. du kan inte tumma på det du tycker är rätt och tror på. Ja, det är möjligt att du kan vara lite snabb med att bedöma andra men  å andra sidan.. Lita på vad du ser och vad du känner. Det är inte riskfritt att ta in nya personer i ditt liv under dessa stjärnor så granska gärna alla nya i sömmarna ordentligt.

Skytten

Mirakulösa Jupiter möttes upp med Merkurius under helgen vilket är så fördelaktigt för dig. Kontakten mellan dessa två motiverande, sprakande planeter sätter igång utveckling, tankar, möjligheter och kanske löften om en gyllene framtid. Dessa två planeter kommer på grund av Merkurius retrograd att mötas ytterligare två gånger till innan året är över så det som sägs eller sätts igång här hinner mogna över tid. Redan nu på onsdag glider vår budbärare in i Skytten och ser till att du hamnar på kartan. Åh vad härligt va? Äntligen börjar liver rulla för dig. Men, samtidigt som detta underbara sker står retrograda Venus lite illa till, i opposition med Uranus så kärleken och känslolivet är inga säkra kort nu kan jag lova. På onsdag går Venus tillbaka in i Vågen och där kommer händelser ifrån 9/9 att aktiveras. Var befann du dig känslomässigt då?

Stenbocken

Du är vanligen inte den man ser som en lagspelare men nu pekar horoskopet tydligt på ditt samarbetsvilliga 11:e hus. Jupiter och Merkurius är in konjunktion på måndag och det är faktiskt genom andra människor, folk du redan känner, kontakter eller helt nya möten som  magin kan kicka in. Du vinner på att göra lite djärva utspel eller kanske lite vidare cirklar än annars. Denna onsdag erbjuder två förändringar som är riktigt intressanta. Merkurius glider in i Skytten och in i ditt drömska 12:e hus där han på grund av en kommande retrograd period kommer att vistas i ända fram till 4/1 2019. Dina drömmar kan vara djupa och meningsfulla så du gör klokt i att lägga dem på minnet eller skriva drömdagbok. Samtidigt som detta sker backar kärlekens gudinna Venus tillbaka in i Vågens tecken och faktiskt kan hela den här veckan vara lite påverkad av Venus opposition till Uranus ger oväntade moment, överraskningar och tvära kast. När Venus hunnit en bit in i Vågen blir den känslomässiga situationen mycket stabilare för din del. Det är just den här passagen som är lite riskfylld i relationer.


Vill du lära dig mer om horoskop? Missa inte onlinekursen ”Bli din egen astrolog” med Margareta Hedin!

Köp astrologikurs


 

Vattumannen

Heta Mars är stark nu när han dundrar igenom den sista dekanen av ditt tecken. Din vilja är lag och du visar prov på att oerhörda målmedvetenhet. Samtidigt ser vi hur mirakulösa Jupiter kämpar sig igenom de sista graderna av ditt karriärshus. Under helgen möttes Jupiter upp med Merkurius och det här är det första mirakulösa mötet av tre. De andra kommer nu lite längre fram. Om det är någonting i ditt yrkesliv som du vill ändra på eller förbättra så är detta en väldigt bra tid för att agera. Låt folk veta att du är öppen för att utvecklas för under dessa stjärnor föds nya möjligheter. Du är i ditt rätta element nu när hela stjärnhimlen är färgad av uranisk energi. Processen drog igång redan vid fullmånen förra veckan men fortsätter nu när Venus backar tillbaka och åter kommer att stå mitt emot din styrare Uranus. Emotionellt och i kärlekslivet är det kanske lite knepigare nu för nu vill du allt tror jag. Det är heta känslor på tapeten, kanske drömmer du om ditt ex?

Fiskarna

Ja kära Fiskarna, Universum bjuder på hopp och nya möjligheter. Det härliga mötet mellan Jupiter och Merkurius drog igång redan under helgen men denna pigga, nyanande energin hänger med dig här en bra bit in i veckan också. På onsdag går Merkurius in i Skytten vilket verkligen är välkommet för din del. Äntligen har vi ett nytt och riktigt bra tema på gång. Det här är det första steget i den gynnsamma processen. För en gångs skull tycks orosmolnen faktiskt tona bort och det där vackra som glittrar där framme vid horisonten är din framtid. Kort och gott – under de kommande veckorna får vi ett nytt kosmiskt scenario på plats. Mitt bästa råd till dig nu är att fortsätta jobba på som vanligt och låta alla komponenter komma på plats. Jag förstår såväl att du undrar över såväl jobb och kärlek och ja, du kommer att få allt du vill – snart.


Nyfiken på horoskop? Gå Margareta Hedins onlinekurs i astrologi!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs


 1. Jag säger bara wow kan det bli bättre. Vilken framtid, så spännande. Är en vattuman som har ascendenten i skytten och sju tuffa år ligger bakom mig. Livet är på topp och jag känner mig på nytt född.
  Kram

  1. Oh, det här låter ju toppen! Jupiter ascendent är ju ofta en ”ny identitet” som hoppar fram. Att man blir sedd, får nytt jobbförslag kanske eller på annat sätt förnyar sig och utvecklas. Och – ja, södra noden och Mars närvaro är snart ett minne blott. Det här blir blir bra för dig.

 2. Så skönt att det äntligen kommer att lösa sig 🙂
  Det har varit tufft att ha både solen och månen i fiskarna ett tag nu, mycket tuffa känslor är det…. så nu hoppas jag på att du har rätt … ”du kommer att få allt du vill – snart”

  1. Hej fisken
   Som du vet får man inget gratis i den här världen. Jag tror menar att du får jobba för få det du vill ha, men att det kommer lättare till dej under transiten
   Lycka till🦋🙏

 3. Vad härligt…..då ska jag tåla mitt mod ett tag till så fisk jag är med sol och måne i fiskarna i varsin ände!
  Det har varit tufft ett tag och därtill när man känner och allt pekar på förändring trots att jag inte vet vart jag ska……..Då är det svårt att ta steget.
  Jag ”sätter mig” och väntar in min själ och rätt timing😉 /Eva

 4. Min man är vattuman och jag är fisk.Vi har haft det tufft med olika olyckshändelse och operationer sista två tre åren.Inte mycket har gått vår väg det sista.Vi älskar varandra och håller ihop men önskar ju att allt svårt skulle lätta snart.

 5. Oj, oj vad uranus är med och spelar! Oväntade händelser som känns lite trista och omskakande men vet att de är till mitt bästa, hen leder mig till min rätta väg! Får sån energi! Hua, otroligt vad planeterna är ”sanna”.
  Är möjligtvis för min true node i Skorpan med där solen ligger rätt på nu och även venus? Och min ascendent i oxen (även om bara första graderna och min är i 26 grader där juno ligger rätt på??

  Känns karmiskt även om saker bryts upp! Kommer nytt, ny relation tänker jag pga jupter är och förblir i mitt 7e hus iom skytten nästa vecka trots att denna ”försvann” precis i helgen..

  Ja, ja! Mycket händer helt enkelt!! 😀

  1. Ja kära Mari, det här är chockernas månad. Jag tror att jag har pendlat från höga höjder till djupaste sorg flera gånger om varenda dag. Det har varit att torka tårarna, gå till jobbet och låtsas som ingenting, få fantastiska nyheter och sedan helvete igen. Jag har ju omvänt som dig – asc i skorpionen. Men solen 28° vädur så jag är med om den här resan till fullo. Nyss – en timme sedan fick jag höra att min bästa väninnas pappa gått bort. Ytterligare en chock.
   Angående din astrologiska analys har du förstås helt rätt! Det är mycket som sker – man får bara hålla i sig. Men förhoppningsvis lugnar det sig nu i november när både jupiter och noderna byter tecken samt mars som lämnar vattumannen. Pust! Det har varit mycket Mari! ❤️

 6. Hej Margareta,
  I somras svarade du på mitt inlägg när jag hade det tufft. Vill berätta att din prognos var helt rätt (allt ordnade sig) och mitt horoskop stämde läskigt bra vecka. Efter några några heltysta och jobbiga dagar hörde jag idag från den personen jag gått och väntat på❤️
  Tack! 🌹

 7. Hej vad kul att läsa din sida, och jag håller med Annika som ser fram emot jupiter som hamnar i min asc skytt. Det behövs något nytt i mitt liv.

 8. Läser fiskarna och det låter ju bra🙂Oktober har var en väldigt jobbig tid med jättetrögt på jobbet, hälsoproblem och mkt spring hos doktorer☹️Vilket har tagit på krafterna. Står också inför en separation efter många år. Behöver verkligen lite ljus i mitt liv just nu. Jag är fisk med ac i jungfrun och månen i oxen, har även Venus i väduren.

  Hur ser den prognosen ut? Jag vet att inget kommer av sig självt..
  Är väldigt tacksam för ett svar!

  Tack för en bra blogg🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

På Himlavalvet – Vecka 44

night-sky-stars-milky-way-photography-4__880

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Det är en så spännande vecka vi ha framför oss och november som för mig tett sig som en hägring långt där borta, något som jag längtat till är nu alldeles snart här. Nyckelordet är transformation.

Förra veckans förvandling fortgår och vi har flera intressanta aspekter att diskutera och planeter som byter tecken med för den delen.

Retrograda Venus befinner sig nu opposition Uranus. I händelse att någon känner sig lite upp och ner känslomässigt kan detta vara förklaringen. Vi är många som har fått känslomässiga chocker allt 3/9 när Venus gick in i skuggzonen, ännu tydligare kanske sedan 9 september när Venus gick in i Skorpionen. Sedan dess hann Venus bort till 10° Skorpionen innan hon vände retrograd igen. Nu är vi tillbaka på samma punkt igen. När hon den 1:a november glider tillbaka in i Vågen är förhoppningen att vi åter är hövligare i tonen och mer intresserade av fredliga lösningar igen.

Merkurius möter Jupiter i konjunktion – wow – och skuttar sedan glatt in i Skytten. Härligt!


Nyfiken på astrologi? Du har väl inte missat Margareta Hedins onlinekurs ”Bli din egen astrolog”?

Köp astrologikurs


 

SOLEN I SKORPIONEN –  Solen befinner sig under veckan mellan 5° – 11° i Skorpionens tecken.  I bästa fall leder detta oss till nya och bättre tankar, intressanta idéer och en ny start. I djuplodade Skorpionen är allt det som är ytligt ointressant. Det är i sanningen, i djupet som vi hämtar vår kraft och våra känslor blir starka och intensiva och vi söker transformation och förändring genom insikter. Grattis Skorpionen

MÅNENS FÄRD – Under måndag och tisdag rör sig månen igenom kräftans tecken och naturligtvis i opposition till Saturnus och Pluto du så det kan vara lite skakigare energi. På onsdag och torsdag passera månen igenom Lejonet och i och med den rörelsen så bildas också det sista kvarteret den 31/10 kl 17:42. På fredag morgon är det dags för två dygn i Jungfruns stjärntecken så vi får effektiv och bra helg.

MERKURIUS I SKORPIONEN/SKYTTEN –  Under den 28 – 29:e oktober möts Merkurius med underbara Jupiter i Skorpionen. Se dessa superdagar som en välsignelse för kommunikationen, för att komma överens, att signa avtal och kanske även kläcka riktigt gynnsamma idéer. Men det gäller att hålla sig framme – för omedelbart efter går Merkurius in i skuggzonen. Vår kosmiske budbärare förbereder sig alltså inför en retrograd period här i Skytten som börjar den 16 november. Den 31 oktober tar vår budbärare steget över från Skorpionen till Skyttens sfär. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Merkurius i Skytten

RETROGRADA VENUS I VÅGEN –  01° Skorpionen – 3° Vågen. Den 1 november backar Venus in i Vågen och fortsätter retrograd till den 16 november där hon vänder direkt på 25°15. Venus återkommer till Skorpionen den 2 december. Här i Vågen (där hon är styrare) får vi ett mer balanserat förhållningssätt till varandra. Vi är vänligare och vill reda ut problem snarare än att agera i effekt som kan ha varit fallet under dagarna Venus befann sig i Skorpionen.  Venus i Vågen

MARS I VATTUMANNEN Mars kommer under den här veckan att befinna sig 19°- 23°  i Vattumannen obekymrad och fri från aspekter och band dundrar han fram och i det är i dessa tillstånd han kan verkligen kan vara effektiv och bringa förändring. Nu är vi äntligen ute ur skuggzonen och kan rikta blicken mot framtiden. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv. Mars i Vattumannen

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom de sista graderna Skorpionen och når under veckan 27° – 29°12.  Nu går det verkligen undan för Jupiter och processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började börjar lida mot sitt slut.  Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka 4° 43 – 5°16 i Stenbocken, pust! Det är så skönt att han kommer igång.  I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN Uranus når nu 00°06 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 13° 49 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN –  Underjordens härskare rör sig sedan förra veckan Direkt på 19° 03 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära Solen vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla  Kiron eller (Chiron) har nu backat in i Fiskarnas tecken och når 28°26 under veckan. Det här är den sista vändan för Kiron att besöka Fiskarna och det är ett kort besök.  Han återvänder snart till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 00°21 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet


Nyfiken på horoskop? Gå Margareta Hedins onlinekurs i astrologi!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs


Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Merkurius i Skytten

 

♐️ Merkurius i Skytten 💫

Under den 28 – 29:e oktober möts Merkurius med underbara Jupiter i Skorpionen. Se dessa superdagar som en välsignelse för kommunikationen, för att komma överens, att signa avtal och kanske även kläcka riktigt gynnsamma idéer. Det är dagar som skänker oss hopp och nya möjligheter. Men det gäller att hålla sig framme – för omedelbart efter går Merkurius in i skuggzonen. Vår kosmiske budbärare förbereder sig alltså inför en retrograd period här i Skytten som börjar den 16 november.

Den 31 oktober tar vår budbärare steget över från Skorpionen till Skyttens sfär. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer.

Här i visionära Jupiters stjärntecken är tanken fri, vidsynt och gränslös.  Nu höjer vi oss i tanken och tänker ut lösningar och kommunicerar på ett optimistiskt sätt. (Minns att i Skorpio funderar vi på djupet, fastnar ibland i detaljer och blir svartsynta, svartsjuka och hämndlystna. Detta är stadiet efter när vi befriar oss från).

I Skytten är tankarna stora och djärva. Att vara utanför boxen är inga problem alls, snarare är det så att verkligheten kan vara för liten för dessa visioner. Detaljer är ingenting som Merkurius tar allvarligt på i Skytten. Nä, här handlar det om lösningar på världsproblemen, politik, religion och filosofi.


Vill du lära dig mer om astrologi? Gå Margareta Hedins onlinekurs!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs


Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nu myser jag så gott efter stora dagen..

Nu har FAB-dagen kommit och gått – och precis som förra gången var det en succé. Det är så himla bra stämning på det här eventet (hade samma upplevelse förra året). 

43677273_10157578647528561_1964142781307813888_n
Här är vår astrologimonter minuterna före det stora insläppet. Det var så mycket folk som kom. Och vi har haft så rolig dag! 
44938130_10157578660853561_6035617850582892544_n

Här är jag med mina SuperStars ⭐️ som hjälpte mig med montern under dagen och ordnade allt! Vi har sålt astrokalendrar, pratat Onlinekurser och träffat så många härliga människor. 

44964288_10156819454633953_9098947336800829440_n

Här ser ni mig när jag gör horoskop för en av årets deltagare i Idol – Sebastian Walldén. En så gullig kille, med superbra transiter dessutom så nu hoppas jag på att han vinner. Måste börja kolla på Idol bara för det.

44932275_10157579626218561_5665235401577594880_n

Jag höll ett litet föredrag om transiterna 2019. Det är ett spännande år vi har framför oss. Mer om det får ni förstås läsa i årshoroskopet när det kommer närmare jul.

 1. Härligt att höra att den stora dagen lyckades. Fina foton! För att inte tala om den böljande ”Merkuriusbilden”! Astrobloggen är bästa bloggen i hela universum!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

FAB-day 2018

Me Fab (1)

Ja, sådär såg jag ut 2017 när jag var på väg in på FAB-day förra året som gäst. Det var verkligen en succé. Oväntat roligt – innovativt, spännande – så mina förväntningar inför imorgon är skyhöga!

Jag sitter här och filar på de sista förberedelserna inför den stora dagen imorgon när jag får mina ”15 minutes of fame” – stunden i rampljuset.  Det är mitt astroföredrag jag försöker få till. Jag skriver och skriver – men hoppas att jag inte behöver läsa innantill. Ibland kan det räcka med att hålla i pappren för att få kraften till sig (hoppas jag 😱). Det är lika delar jätteroligt som riktigt läskigt att stå på scenen och prata. Jag får tränga mig förbi rädslan och kasta mig ut där och bejaka någonting eldigt inne i själen som jag hoppas vaknar till liv.  Tänkte ge lyssnarna en liten hint om vad  2019 erbjuder och se hur de olika stjärntecknen kommer ha det framöver.

Arrangörerna har fixat en fin monter till Astrologin som jag hört talas om men ännu inte fått se. Visst är det fantastiskt! Jag kommer ge astro/tarot konsultationer, sälja våra fantastiska Astrologikalender 2019 samt prata om Onlinekursen. 🦄 Vi börjar bli lite internationella här i Sverige och låter astrologin komma in i finrummet precis som i Indien och USA. ❤️

Imorgon mellan 12:30 – 18.00 i Waterfront Building, Klarabergsviadukten 63 (Nils Eriksson plan 4) Stockholm.

Kanske vill någon av er vara med? FAB-biljetter hittar du länken. VÄLKOMNA!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nu får ni 200 kr rabatt på min astrologikurs! Bara i helgen!

Är du nyfiken på astrologi och skulle vilja lära dig mer? Då är min onlinekurs i astrologi perfekt för dig!

Följer du astrologikursen får du en stabil grund att stå på.  Tillsammans lär vi oss sedan trixen, hur du läser födelsehoroskopet och tolkar de olika aspekterna. Vi fördjupar sedan kunskaperna under våra webinars som hålls en gång per månad. Där är du välkommen att ställa dina frågor och jag guidar er vidare mot att tolka helt på egen hand.

Nu får du 200 kr rabatt på kursen, erbjudandet gäller bara i helgen (gäller t.o.m. 28/10). Använd kod SKORPION i kassan.
Klicka här för att köpa kursen!

Det som är så bra med astrokursen är att när du köpt den så har du tillgång till den i ett år (!!) så du kan gå tillbaka och öva hur mycket du vill. Du går kursen enkelt online vilket betyder att du kan bo var som helst i världen och ändå gå min astrologikurs, så härligt! 

I kursen får du lära dig:

 • Om solens, månens och planeternas betydelse och inverkan på oss människor.
 • Om stjärntecknen och de astrologiska elementen och kvaliteterna och hur de påverkar din person.
 • Att förstå vad horoskops cirkeln, axlarna och de tolv husen betyder i horoskopet.
 • Att förstå hussystemet – de tolv astrologiska husen som visar vilka livsområden olika planeter och stjärntecken stod i just vårt födelseögonblick.
 • Att ta fram ditt unika födelsehoroskop och hur du tolkar det!

Kursen är så otroligt matig och du får kursmaterial bestående av 2 timmar videolektioner med mig, pedagogiska texter och teori, quiz och du får personlig coachning av mig en gång i månaden via webinars! 

Kika på trailern för ett smakprov på kursen:

Haka på kursen du med och bli expert på astrologi! Välkommen in i min magiska och upplysande värld!

Här hittar du kursen ”Bli din egen astrolog”!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fullmånen i Oxen – mörka versionen


Vill du lära dig mer om horoskop? Missa inte onlinekursen ”Bli din egen astrolog” med Margareta Hedin!

Köp astrologikurs


 

dreamstimemedium_47938924

🌕 Fullmånen i Oxen är inte bara mysig..

Under denna månes sken kan människor tappa kontrollen över sina känslor och begär.

Det är två fasta tecken Oxen och Skorpionen som speglas och om inte haspen är på kan den negativa sidan få fritt spelrum och ta över! 😱 Det kan röra sig om fixerade idéer, att folk blir hagalna, besatta och till varje pris ska ha igenom sina önskningar.

Oxen gillar ju pengar, mat och allt som är relaterat till ägande,

thief_by_beachrain-d47s4sb
välmående, överflöd, trygghet och bekvämlighet. Starka känslor, begär och beroende kan vara med i bilden. Skorpionen å sin sida gillar allt det där men dubblar insatsen och för det en oktav högre. 

Det som är kärlek för Oxen blir till sex i Skorpionens domäner. Dina pengar ska bli mina. Kontroll och manipulation är Scorpio’s game och hen vill kontrollera vad du tänker, vad du känner..  Mysig vänskap och kärlek och passion kan sluta i avund, svartsjuka, gräl eller värre.

Just i år tenderar Oxefullmånen att vara extrem. Vackra Venus – kärlek, överflöd och pengar + överraskande Uranus som kan vara både iskall och beräknande är med i smeten. Alla typer av ekonomiska brott, bedrägerier, stölder är vanligare under denna måne än någon annan tid på året, men det gäller även sex och våldsrelaterade brott.


Nyfiken på horoskop? Gå Margareta Hedins onlinekurs i astrologi!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs


  1. Jag skriver varje vecka På Himlavalvet, Veckans horoskop, och sedan om de olika transiter som skapas händer under veckan. Så ed som följer mig är väl uppdaterade på allt som sker. 😀

 1. Precis tydligt och rakt på sak slog du huvudet på spiken! TACK för den mörka versionen! Naket och utan större tolkningsutrymme. Bra inlägg, precis som mången gång förut. Önskar dig värme😊

 2. En toppenartikel- precis lagom lång! Du har verkligen förstått det där med att skriva för webben- vad som är artikel och inte avhandling 🙂 . Uppskattar din kunskap och ditt sätt att skriva, du är super!

  Att fler och fler får upp ögonen för astrologi är också kul.

  <3 Hälsningar Skorpionen

  1. Kära Nina, ett inlägg som verkligen värmde hjärtat. JA, astro är hur kul som helst – det gäller bara att komma in i det. 🤗

  1. Tack för denna enkla förklaring av den mörka sidan. Det är tyvärr den sidan jag mer känner av än den ljusa och positiva vid fullmåne.

   Micke. Du har rätt
   Fullmåne 24 oktober 2018 18:47:34

 3. Den här fullmånen var verkligen emotionellt påfrestande! Jag är nyfiken på detta med noderna och undrar om du har lust att skriva mer om dessa? Känns som att de ofta kommer i skymundan för planeterna, innebär det att de inte är lika betydelsefulla?

  Jag har min norra nod i Vattumannen (5:e huset) och har haft ett väldigt jobbigt halvår, insåg nu att det delvis har att göra med att Lejonet/Vattumannen-noderna har aktiverats under den perioden? Har solen i Kräftan och månen i Stenbocken, så risken finns väl att jag inte slipper undan när norra noden går in i Kräftan senare i höst… Undrar även vad noderna har för betydelse i relationer? Min norra nod är en grad ifrån min killes sol och hans norra nod är i princip rakt på min måne!

 4. Jag undrar eftersom jag känner alltid av fullmånen några dygn innan, min mamma var likadan och när fullmånen blir full kan jag andas ut. Men just denna gång, fasen innan, göra lite knasiga saker. Mörka sidan, okontrollerat köp av ett par extremt dyra skor… som jag inte skulle har köpt i vart fall inte denna månad.
  Är det fler som har upplevt samma ?

 5. Min man är vattuman och jag är fisk
  Vi har haft det svårt med hälsan båda två under dom tre sist åren.olyckor och operationer mest för min man.Vi älskar varandra och håller ihop men skulle önska att vi haft vår bit av det svåra livet nu.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Grattis på födelsedagen Skorpionen

Åh, så du är född i det fasta vattentecknet Skorpionen och Pluto är din styrare. Då är du alltså en av de där underbara, gåtfulla, magnetiska människorna vars penetrerande blick är vida omtalad. För oss andra människor, som träffar dig för första gången känns det som att du kan se rätt igenom oss. Därför är ingen känslomässigt neutral efter ett möte med dig, för du vibrerar av mystik och erotik.

Att du är född i ett vattentecken gör att du är oerhört känslig person. Du föddes i Plutos underjordiska salar. Här uppe på jorden måste du bära ett ett hårt skal  för att överleva och klara av mötet med människorna . Få utomstående inser hur tuff den här inkarnationen är för dig och förstår inte att du gått igenom svårigheter och stora processer för att vara den du är idag.

scorpiod
 Din vandring här på jorden sägs vara transformativ. Under din levnad går din själ igenom många utvecklingsstadier där målet är att nå andlig upplysning. Skorpionen – Örnen och Fågel Fenix.Fågel Fenix brände sig själv på bål och sedan reste sig upp ur askan förnyad. Dina utvecklingsprocesser sker via dina relationer till andra människor. Gång på gång reser du dig och ser att du har utvecklas ytterligare ett steg emot ett högre medvetande.

Därför behöver du starka relationer, helst kärleksrelationer på samma sätt som andra behöver vatten. Detta gör att du utan tvekan är zodiakens mest missförstådda stjärntecken. Så för dig är det andliga valet större än det är för andra människor. Du kan välja mellan att vara den fruktade skorpionen eller att ta dig an utmaningen och bli Örnen – The high flyer.

DÄRFÖR ÄR DU UNDERBAR:

Bakom den coola ogenomträngliga fasaden finns en sårbarhet och en enorm medkänsla. Du har ett stort och kärleksfullt hjärta som lätt blöder för och lider med andra. Våga visa upp den empatiska sidan av dig så kommer du att se hur mycket kärlek som flödar tillbaka till dig. ’’

SÅDAN ÄR DU I KÄRLEK:

När du älskar hänger du dig totalt! Satsa allt, satsa kallt och kasta dig ut i kärleken – helst helt utan skyddsnät. Du är passionerad allt du gör och känner mycket. Det är allt eller inget som gäller för dig. Lojal, empatisk, sexig och oerhört het..Du har ett stort behov av att få uppleva starka känslointensiva relationer till andra människor. Du påverkas lätt av de känslomässiga strömmarna i och omkring dig, blir lätt sårad, medkännande och drivs av ett nästan omättlig behov av att få ha kärleksrelationer.

SKORPIONEN OCH ARBETET:

Du har en järnvilja och kan vara duktig på nästan vilket yrke som helst. Många skorpioner är duktiga inom business och finans. För att du ska känna dig motiverad till arbete så måste du känna att du gör någonting som är anser är viktigt på riktigt. Det kan vara musik, teater, konst eller annat kreativt yrke. Skopionen är ofta även intresserad att hjälpa andra människor som i psykolog och socialt arbete eller att värna om miljön. Andlighet, yoga och mindfulness är andra områden där du är en stjärna.

SKORPIONEN OCH STYRKAN:

Du besitter en oerhörd viljestyrka, uthållighet och envishet. Du har ett enormt kontrollbehov och därtill ett minne som en elefant. Du är som en maffiaboss på så sätt och har svårt att låta en oförrätt passera. Skorpionen lägger allt som sker in i sin enorma informationsbank där inget någonsin glöms bort. En dag kanske den här informationen komma väl till pass tänker Skorpio.

DIN HEMLIGA SIDA:

Ha, ha – hela du är en hemlig sida! Du håller människor på hälsosamt avstånd till dess att du vet vad de går för. Din omedelbara reaktion på nya bekantskaper är misstänksam och du har inga som helst illusioner om andra. Din penetrerande blick ser rakt igenom lögn, hyckleri och spel. Du har en oerhört stark magkänsla, intuition eller synsket och det du känner in är nästan alltid klockrent rätt.

DÄRFÖR ÄR DU HELT HOPPLÖS:

Du blir lätt besatt och har en tendens att bli lite väl dramatisk. Allt är svart eller vitt och i din verklighet. Det är svårt att se de ”50 shades of gray” i ditt liv för du har inga gråzoner. Allt är liv, död, kärlek eller hämnd. Du har svårt att glömma en oförätt och kan inte förlåta om någon sårat dig.

PASSSANDE PARTNERS:

Sensuella oxen erbjuder kärlek och sinnliga njutningar, Väduren för hetaste sexet, Kräftan om du vill ha trygghet i relationen, Fiskarna om du vill nå andra dimensioner, Jungfrun är ett följsamt och klassiskt val som gör dig lycklig.

 RELATIONER SOM KRÄVER LITE MER.

När du vill ha känslor och närhet så befinner sig Vattumannen i intellektet med sina luftslott, Lejon kan vara självupptagna och behöver ständig bekräftelse, Tvillingarna saknar ofta det djup som du söker och du kan ha svårt med tilliten där, Stenbocken är svår och faller inte riktigt så hårt för din charm som du önskar.

ÄR DU EN SANN SKORPION?

Känner du inte igen dig i minst tre av nedanstående påståendena så är du ingen typisk Skorpion. Det kan bero på att din sol, måne eller ascendent kan stå i andra stjärntecken.Det viktigaste för dig är att få känna starkt.

 • Du gillar spänning och risktagande och kan gilla  stora utmaningar
 • Du vill uppleva allt och kan även ”take a walk on the wild side”
 • Du är en kicksökare av stora mått
 • Du är lojal intill döden
 • Du är lite besatt och fanatisk av dig
 • Kärlek och Sex är det viktigaste för dig
 • Du har en stark andlig mission i ditt liv
 • Du kan vara svartsjuk
 • Du hatar ytlighet och spelade artighetsfraser
 • Livet är svart eller vitt för dig.
 • Svart, rött och grönt är dina färger som du ofta klär dig i.

Nyfiken på horoskop? Gå Margareta Hedins onlinekurs i astrologi!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs


 1. Hej
  Jag känner igen mej i både vågen o skorpionen. Beror det på jag har solen i hus 8,
  29 grader vågen 58 min hus 8???
  Med vänlig hälsning,
  Micke

  1. Det skulle jag tro – men de flesta som är födda i en skarv har ofta planeter båda tecknen och det kan ju också öka både och känslan. + 8:e huset förstås – där har du ju en stark skorpionkänsla.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..