Nymånen i Vattumannen

 

magic_moon_cat_by_wolfsecho-d47g0o1

Sent på fredagkväll den 24/1, kl 22:42 blir månen ny på 4° 22 i Vattumannens tecken! Då möts de båda ljusbärarna Solen och Månen i en gudomlig omfamning. Härligt!

Det här är en uttalat positiv nymåne, den första betydelsefulla händelse som ägt rum sedan den massiva Saturnus/Pluto mötet. Phu! Denna nymåne kan ses som en förlösning ur den tunga energin som vänder stämningen helt.

Det är en grymt igångsättande period som tar vid. Nya tankar och initiativ och det riktigt sprakar om nymånen eftersom den också kommer att ske i kvadratur med Uranus, Vattumannens styrande planet. Den här lite rebelliska och innovativa energin ser till att vi inte bara blir låsta vid det gamla och hur det alltid varit. Det här är lösningarna och nystartens tid.  Det är underbart med denna luftiga känsla som kommer med lösningar och ny aktivitet.

astro_w2gw_nymane_vattumannen.46824.20636

Alla nya månar är början på en ny cykel. Den som inte bara läser bloggar utan även kollar på himlen kommer inte att se den nya månens ljus på en gång. Det är först två dagar senares som månljuset bryter igenom på riktigt.

För att få en personlig förståelse för vilken roll Nymånen kommer att spela i ditt liv kan du kolla var nymånen faller i ditt personliga horoskop dvs 4° i Vattumannen. Om du hittar i vilket hus den faller får du en fingervisning om vilket område i ditt liv som behöver en make over.

Nymånen i de olika husen

Nymåneritual

Det är ett bra tillfälle att: Önska sig något, att fatta beslut, sätta upp nya mål, visa sina avsikter, ta tag i saker, göra magi.

Samtidigt som månen blir ny infaller det kinesiska nyåret! Det är Råttans år som inträder nu. Inte vilken råtta som helst heller – för det är Metallråttans år. Men självklart kommer alla råttor att kunna tillgodogöra sig av turen som detta kommer att skänka.

web_option2

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Råttans År 2020 & Nymånen i Vattumannen

svartratta-24x_rat7 (1)

Råttans år Element – Metall

24/1, 2020  – 11/2, 2021

Det kinesiska nyåret kan starta lite när som helst kan många tycka men det börjar alltid under det nya årets första nymåne. Ni kommer att läsa lite överallt att det i år är den 25/1. Men ska vi vara riktigt petiga så är infaller nymånen den 24/1 kl 22:42 svensk tid. Detta är Metallråttans år.

Det är vart 12:e år som det är råttår. Så dem som är födda 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 och  2020 är födda under råttans flagg.

Råttor är smarta, kvicktänkta, vetgiriga och nyfikna till sin natur vill undersöka och testa allt. De är mångsidiga och har många intressens vilket för dem ut på resor och äventyr. De är envisa, uthålliga, aktiva och väldigt läraktiga. De är kreativa, arbetsamma och mycket sällskapliga. De är också charmiga och utåtriktade.

Riktiga partydjur är de också och älskar fest och stora tillställningar. De anses vara smarta och lyckas oftast mycket bra med vad de engagerar sig i. De är duktiga att anpassa sig till nya förhållanden och kan se som riktiga överlevare.

De söker efter stabilitet och trygghet och pengar och är ofta affärsmänniskor.  De kan ta stora risker och gå mycket långt för bli välbärgade och framgångsrika i sin karriär men är alltid generösa mot familjen.

Sidor som funkar minde bra kan vara hur de hävdar sig. De är ofta underskattade av andra och de behöver jobba både med självkänslan och självförtroendet. På ytan verkar råttan oftast lugna och kontrollerad men deras ibland osäkra och aggressiva karaktär kan ställa till med stora problem. Deras hastiga beslut leder ofta till komplikationer i affärer och kärlek.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

🥳 GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VATTUMANNEN 🎁🎂

 

New-Moon-in-Aquarius-January-24-Helping-Us-Overcome-Obstacles-and-Start-a-New-Path

♒️ Måndagen den 20/1 kl 15:55 på  eftermiddagen träder Solen in i Vattumannens tecken.

Åh, så du är född i det fasta lufttecknet Vattumannen! Ja, då räknas du till en av de där egensinniga hippa människorna som bara ifrån födsel och ohejdad vana är sig själva. Coolt!

Fritänkande Vattumannen har ett öppet i sinne och är intresserad av allt mellan himmel och jord. Du har inget emot att gå emot strömmen, tänka lite utanför boxen och komma med nya tankar och idéer – tvärtom!
Planeten Uranus är din styrande planet Att vara udda är tecknets signum och just därför kan ord som trendseter och cool förekomma runt dig.

”Jag vet” är tecknets nyckelord – för kunskapstörst, nyfikenhet, envishet och vetgirighet kan beskriva dig i ett nötskal. Du kan något om det mesta och har brett kunskapsregister.

DÄRFÖR ÄR DU UNDERBAR:
Den som har vunnit din vänskap har funnit en vän för livet. Ärlighet, lojalitet och att stå vid ditt ord är en hederssak för dig. Du är en kul, social, underhållande och lättpratad person som inte är rädd för att vara dig själv och gå din egen väg i livet.

DÄRFÖR ÄR DU HELT HOPPLÖS:
Du kan vara irriterande, provocerande och blir förvånansvärt nöjd om du lyckas få igång en het debatt. Det är nästan så att man kan misstänka att du argumenterar för argumenterandets skull. Besserwisser är något som sägs om ditt tecken.

OM TECKNET:
Intressant att notera med Vattumannen är just kombinationen av ”fast energi” och ”luftens element”. Luft och fast på en och samma gång känns motsägelsefullt.. men Vattenbäraren lyckas med konststycket att vara både nytänkande framtidsmänniska och konservativa på en och samma gång! Typiskt Vattumän är att ha samma stil, möbler och prylar hur länge som helst men ändå vara innovativa och ligga i framkant med allt annat som händer i deras värld.

VATTUMANNEN OCH ARBETET:
Många av er är jätteduktiga ledare eftersom du har förmåga att se den stora bilden. En absolut styrka är att objektivt kunna se vad som är bäst för projektet eller gruppen utan att blanda in personliga känslor.
Du är bra på att lyssna och analysera det som sägs utan att vara dömande, partisk.
Du kan vara expert inom ditt ämne. Många av er är tänkare, vetenskapsmän, forskare, ekonomer, politiker, psykologer eller vilket yrke som helst som slutar med ordet -log eller -vetare.

I RELATIONER
Frågar man dig till råds är du inte rädd för att dela med dig av dina åsikter och observationer.
Vattenbäraren sägs vara okonventionell och fördomsfri. I mänskliga relationer är du unik eftersom du som är objektiv, logisk och kan hålla dig till rådande avtal.
Så har du och din partner bestämt er för att ha en öppen relation, att umgås med era ex osv – är det inte svårt för dig eftersom avtalet enklare att förstå än känslorna.
Logiska, smarta du har ett sätt som ingen annan att förhålla dig till kärleken och därför rekommenderas Vattumannen att bli ihop med någon ur sitt eget tecken.

ÄR DU I KÄRLEK:
För mycket romantik, känslomässigt eller för personlig prat är inget som du gillar direkt. Det blir för nära och för kletigt för din smak. Du känner dig mer bekväm med att diskutera fenomenet kärlek generellt än att prata om egna känslor. Om du öppnar ditt hjärta och hänger dig åt en person är banden du knyter starka och ofta livslånga.

PASSSANDE PARTNERS:
Du gillar snabbheten och intellektet hos Tvillingarna men attraheras också till Vågen som är en fin match med dig. Lejonet är en oemotståndlig utmaning för dig och där finns det mängder passion att hämta. Väduren kan vara en underhållande lekkamrat.

RELATIONER SOM KRÄVER LITE MER:
Det kan bli en maktkamp mellan dig och Stenbocken. Skorpioner kan vara mer emotionella än vad du har lust med. Kräftan är lite väl ängslig och dominerande för din smak.

ÄR DU EN SANN VATTUMAN?
Känner du inte igen dig i minst tre av nedanstående påståendena så är du ingen typisk Vattuman. Det kan bero på att din sol, måne eller ascendent kan stå i andra stjärntecken.

• Det intellektuella utbytet är det viktigaste för dig i relationer
• Du hatar orättvisa
• Du gillar att debattera
• Du hatar ytlighet och spelade artighetsfraser
• Du möblerar inte om så ofta och håller dig gärna till din smak
• Du avskyr allt som begränsar dig och din frihet
• Du gillar att organisera och leda projekt; har goda ledaregenskaper
• Lojalitet, vänskap är viktigt för dig
• Du älskar att få umgås allt från stora fester eller små intima middagar

  1. Terese skriver:

    Jag är född i jungfruns tecken men har vattuman i ascent. Jag känner igen mig väldigt mycket i det som står i inlägget. Nästan mer än i jungfruns!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..