ANNONS

Horoskop – Vecka 18

/
S4X6hdY

Astrologiska förutsägelser för tiden mellan den 3/5 – 9/5 2021

⭐ ️Väduren

Under helgen har rebelliska Uranus och Solen mötts i konjunktion vilket förstås kan få tankar och åsikter att spraka till. Lustigt nog inföll detta precis samtidigt första maj och de årliga demonstrationerna.

I skrivande stund befinner sig hela fyra planeter i Oxens tecken, i ditt 2:a hus som handlar om ekonomi och också det känns ju lustigt att berätta precis vid månadsskiftet, när du som alla precis lämnat räkningarna och deklarationen bakom dig. Under måndagen Merkurius kommer att tala till Pluto nu vilket är till stor hjälp vid beslutsfattande. Du får hjälp att känna vad som är rätt.

Samtidigt bildar Merkurius även aspekt till Jupiter vilket ger hela veckan en känsla av hopp, ett löfte om att du går emot något bättre och att allt löser sig. Du går mot bättre tider Väduren. En pigg nymåne väntar nästa tisdag 11/5 och där i krokarna blir det fart på riktigt. Ett sätt att använda astrologin är att följa planeternas rörelser och verkligen ta deras energi på allvar och gasa när universum säger så och mera flyta med när det är sådana dagar. Du behöver därför inte ge allt du har och ligga i så hårt nu.

⭐️Oxen

Merkurius kommer att lämna ditt tecken under tisdagen – men han gör det inte i tysthet – tvärtom faktiskt för under måndagen kopplas planeten till både Pluto och Jupiter och ger dig en extra boost med både styrka och positivitet. Det här kan skapa vidlyftiga tankar och för en stund tycks vara för stort eller för svårt.

Det är en superfin vecka som ligger framför dig och faktiskt kommer hela maj att erbjuda mycket glädje och roliga händelser. Passa på nu Oxen, se till att hålla dig framme både i stort och smått för det här är sista veckan som din styrande planet Venus skänker så här frikostigt av sin magiska strålglans och ser till att du blir uppmärksammad och populär. Njut, lek och ta för dig medan du har chansen. Kärlek, business och kommunikation är områden där du kan briljera nu. Nästa veckas stora händelse är nymånen i Oxen den 11/5.

⭐️Tvillingarna

Astrologiskt kommer allas ögon att vändas emot ditt tecken, för under maj och juni är det här all action kommer att äga rum. Din styrande planet Merkurius kommer under tisdagskvällen in i Tvillingarna vilket förstås är oerhört välkommet. Fattas bara! Hans närvaro får ditt liv att kännas så mycket roligare, lättsammare och javisst. Det blir mer prat, flirt och glädje med i bilden. Det är verkligen inte nu men i slutet av månaden vänder Merkurius retrograd i Tvillingarna så du får avnjuta honom i hela två månader. På söndag kommer underbara Venus, kärlekens gudinna in i ditt tecken och här kommer vi att få se dig ifrån din allra bästa sida. Det är i den sociala sfären som allt kommer att hända för dig nu! Ett litet äventyr, en kort resa eller kanske bara att mysa i goda vänners lag rekommenderas. Vi närmar oss även eklipssäsongen nu och som du vet är det här hos dig som allt händer.

⭐️ Kräftan

Mars håller fortfarande i taktpinnen och driver på händelseförloppet i ditt liv. Han må vara stressig och provocerande och passar man sig inte noga kan konflikter vara under uppsegling. Välj själv hur du vill agera. Ska du vara din vana trogen flyga under radarn? Eller ska du drista dig till att resa dig upp och säga din mening?

Att se dig Kräftan tala utifrån ditt hjärta, ofiltrerat och spontant skulle vara både nyttigt och förvånande för omvärlden, som det skulle vara befriande för dig.

Denna måndag 3/5  bildar Merkurius aspekter till både Pluto och Jupiter, olika visst, men sammantaget påverka de dig båda positivt. Styrka och visioner. De ger dig mod, optimism och en känsla av kompetens. Merkurius tar med sig den vibben in i Tvillingarna och ditt andliga 12:e huset där själen snarare söker vila och helande än action. Det är inte lika lätt att göra sig förstådd med den här positionen men, det är bäst du vänjer dig för här kommer Merkurius pga en retrograd att bli kvar ändra fram till 11/7.

⭐️ Lejonet

Denna måndag kommer Pluto och Jupiter att bilda en vinkel till Merkurius. Den handlar om personlig kraft, om utveckling och om att ta planera för nya framtida storverk. Det är perfekt läge affirmera stenhårt nu. Tisdagen den 11/5 innehåller en fantastisk nymåne som du absolut bör uppmärksamma.

Hoppas att det går dig väl i händer kära Lejon, att du jobbar med attraktionslagen och önskar in vad du vill ska hända i ditt liv i framtiden. Jupiter alias Lyckan, Expansionen och Turen befinner sig nu på sista graden i Vattumannen (mitt emot dig) och här på den 29 graden är den extra kraftfull. Jupiter kommer att passera över denna punkt vid tre tillfällen och vid varje passage återaktiveras dina drömmar och tankar.Venus finns i fin vinkel till dig och ger dig en fin balans i privatlivet.

Du är glad, utåtriktad och positiv i mötet med andra och gillar att bolla idéer och prata om det som intresserar dig. Se till att få till ett möte med hjärtevännen – helgen är som gjord för romantiska möten på tu man hand. På söndag skiftar även hon tecken.   

⭐️  Jungfrun

Det är riktigt spännande att vara Jungfru nu den här våren.  Nu denna måndag har du fyra planeter Solen, Uranus, Venus och Merkurius i ditt vetgiriga 9:e hus och med ett sådant energipåslag välkomnar du ju nyheter, utveckling och allt som får dig att växa som människa. Mån-tis bildas en fin koppling mellan Pluto och Jupiter till din styrande planet Merkurius. Det förs en dialog här som handlar om personlig kraft, tur och möjligheter. Nå, din styrande planet bär med sig den energin med sig när sen tisdagskväll glider över till Tvillingarnas tecken och ditt 10:e hus för karriär och anseende. Wow.. kan man säga om det, för i det här läget fungerar Merkurius optimalt för dig. På grund av en retrograd fas som börjar i slutet av maj kommer planeten att befinna sig här ända in i juli!

En annan wowfaktor här att hålla ögonen på är underbara Jupiter. I nästa vecka kommer han att byta tecken och träda in i ditt relationshus. Underbart är kort, men du får i alla fall tre månader med mirakelgöraren. Sommaren är räddad!

⭐️ Vågen

Saturnus utmanar Solen som befinner sig i ditt ekonomiska åttonde hus. Han vill påminna om att våra tillgångar inte är oändliga och att det är viktigt att hålla ett getöga på ekonomin och en framför allt utgiftskontot. Återhållsamhet och sparande är hans favoritord. Ja, ekonomin kan ha varit prövande för Vågen en tid – men det finns lösningar på allt.På den positiva sidan har vi istället din styrare Venus som nu för sista veckan befinner sig Oxens tecken och i ditt mystiska åttonde hus tillsammans med Merkurius, Uranus och Solen.

När det är så mycket som pekar åt ett och samma håll ger det stark effekt, energin blir tydlig och påtaglig. Lyckligtvis finns Jupiter med i bilden och kompenserar för allt. Han kommer framemot helgen bilda en väldigt härlig och kärleksfull vinkel till Venus som gör dig lycklig, kanske till och med förälskad och kär.  Under dessa stjärnor kan man förvänta sig förändring, förbättring – ofta plötslig och oväntad sådan. Merkurius och Venus kommer under veckan att byta tecken och gå in i Tvillingarna. Inte alls en oäven position för dig det heller.

⭐️ Skorpionen

Det är flera simultana processer igång under året och den största och mest tongivande är utbytet mellan Jupiter, Saturnus och Uranus som hjälper, lyfter och utvecklar. När den ena aspekten ger efter tar den andra vid så det är mycket som sker i ditt liv nu.

Under veckan finns en aspekt mellan Solen och Saturnus som leder till att du måste sätta ner foten i vissa sammanhang, fatta beslut och kanske stuva om lite i dina prioriteringar. Det tycks vara smarta drag du har gjort på sista tiden och det faller i en god jord.

Massa aktivitet är på gång runt dig när Solen, Merkurius och Venus lyser upp ditt sjunde hus och ökar din attraktionskraft till toppnoteringar. Relationer, kärlek, passion och förälskelser främjas av denne energi. Jupiter står och väger nu på Vattumannens sista grad och där talar han till både Merkurius och senar i veckan till Venus när de en i taget lämnar tecknet. Vackra löften om en underbar sommar utbyts här.

⭐️ Skytten

Det är fortfarande tonvikt på jordens element och det arbetsamma 6:e huset. Jobb, dagliga vanor, ordning och reda är vad som gäller. Men här inträder viktiga förändringar som du faktiskt kommer att älska! Föränderliga du behöver ständigt omskapa dig själv för att känna att du lever och utvecklas.

Din styrare Jupiter kommer i fokus på ett väldigt gynnsamt sätt när han står och väger på den sista graden i Vattumannen där hans energi blir riktigt mäktig. Han bildar aspekt till Merkurius under månd-tisd som fylls av glada löften och inspiration och bär med sig den energin in i Tvillingarna, för budbäraren växlar tecken nu. Det samma upprepas mellan Venus och Jupiter under söndagen. Härligt! Det blir lite lättare, roligare tongångar framöver.

Nästa vecka har vi en härlig nymåne som lovar nystart och glädje. Då kommer även Jupiter att byta tecken till Fiskarna och det kommer att ha stor betydelse för hur din sommar utvecklas.

⭐️ Stenbocken

Det har varit stor fokus på ditt kreativa och för all del även lekfulla 5:e hus en tid som hela fyra planeter befunnit sig där. Nu kommer det succesivt att bli andra bullar av när planeterna börjar röra sig lite mer mot slutet av Oxen. Först ut att byta tecken är smarta Merkurius som  går in i sitt hemmatecken Tvillingarna och därmed ditt arbetsamma jordade 6:e hus på tisdagskväll. Merkurius kommer att stanna väldigt länge här, ända fram till den 12 juli faktiskt för den inbegriper en retrograd period.

Härliga Venus, kärlekens och skönhetens gudinna är fortfarande i trigon (gynnsamt läge) till allt som är du hela veckan. Ännu starkare kommer hennes krafter att bli framemot helgen när hennes krafter förenas med expansiva Jupiter som alltid, alltid lovar tur och utveckling. Naturligtvis betyder chanser, möjligheter och att det här är en jättebra tid för dig att se till att dina önskningar blir uppfyllda – vilka än de nu är. Håll dig framme nu när du har allt på din sida.

⭐️ Vattumannen

Veckan börjar med att Saturnus och Solen krokar i varandra och vi kan se processen som en lite avstämning för hur saker och ting har utvecklats.

Det är dryga fyra månader sedan den stora Jupiter/Saturnus konjunktionen. Hm, kan man göra någon sammanfattning av vad som skett? Finns det anledning att känna sig glad och stolt över resultatet eller har du ytterligare saker du känner att du vill ändra på? Inom kort kommer stora förändringar att äga rum. En av dem är att Jupiter under veckan bearbetar den sist graden i Vattumannen. Här är han väldigt stark och så att säga summerar hela tecknet innan han byter tecken.  Va? Redan? Lugn Vattumannen, han kommer tillbaka i augusti och under hösten erbjuds du fler chanser till självförverkligande.

Nästa vecka har vi en nymåne och strax efter den skiftar Jupiter tecken och går in i Fiskarna för en tre månaders vistelse där. Merkurius och Venus kommer att skifta över till Tvillingarna nu under veckan och det förändrar också läget  på den sociala fronten. Flirt, romantik och skapande funkar bra nu.

⭐️ Fiskarna

Åh, Fiskarna! Det finns en iver och en längtan i dessa stjärnor. Energin känns ungefär som ett förväntansfullt barn på julafton. Vi har levt i den fasta energin här och varit starkt förankrade i jordens element så länge att det känns som en evighet. Men nu sker här förändringar som innehåller allehanda ljuvliga löften men det kommer dröja ännu en vecka innan alla komponenter är på plats. Jupiter är viktig i detta och i nuläget står han och väger på Vattumannens sista två grader. Han är kraftfull här och räcker ut en generös hand till Merkurius som glad och stärkt tar klivet in i Tvillingarna på tisdagskvällen. Wow! Det här innebär nya tankar, härliga kreativa idéer och glädje. Första steget i förvandlingen är genomförd. Till helgen kommer även Venus att möta Jupiter och där kommer båda våra mirakelgörare att samspela. Kärlek, glitter och allt allt du kan önska dig kan komma där.

Men bästa nyheten av alla rör vecka 19. Då har vi en pigg nymåne + att Jupiter – lyckans planet träder in i Fiskarna för en tre månaders vistelse. Det här är det bästa för dig!

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

På Himlavalvet – vecka 18

/
Resized_20210502_113110

Det var så vackert väder idag och jag tog en härlig promenad längst Kungsholmen. Den här bilden är tagen på Norr Mälarstrand.

🌟💫 Käraste Astrologivänner💫🌟

Hoppas att ni njutit av valborgsfirandet, 1:a maj och det vackra vårvädret. Det har jag sannerligen gjort. Astrologiskt har det varit en så oerhört intensiv vecka att det var välbehövligt att få pusta ut.

Jag är så nyfiken på hur veckan avlöpt för er andra? Vi saknade sannerligen inte jobbiga planethändelser – de gick om lott och överlappade varandra.

Uranus/Merkurius orsakade precis tvärt om vad man skulle tro datastrul under förra helgen och början av veckan.  Samtidigt inföll fullmånen in Skorpionen och dess oerhört massiva påverkan blir väl episkt. Att Pluto vände retrograd i samma veva både förstärkte och förlängde skeendet som kom att dominera hela veckan.

Komiskt nog befann sig rebellen Uranus i konjunktion med Solen lagom till 1:a majtågen. Ja, det möts ju en gång per år men jag tyckte att det var lite kul att det inföll så på dagen. Stadens bussar hade ställts in så jag fick en lång uppfriskande promenad till jobbet och han möta många demonstranter på vägen.

Den kommande veckan kommer att vara mycket lugnare. Månen bildar sitt sista kvarter under tisdagen och vi har då en avtagande måne. Merkurius och Venus skiftar tecken och glider in i Tvillingarna, så visst sker det lite förändringar – men inget dramatiskt.

🌞 SOLEN 13° – 19° i OXEN

Åh, nu befinner vi oss i årets vackraste tid när Solens varma strålar ser till att allt slår ut och naturen är som underbarast. Oxen sägs ju vara ett envist, metodiskt och samtidigt skönhetsälskande och sensuellt stjärntecken. När Solen färdas igenom Oxens sfär blir vi människor lite mer målinriktade, beslutsamma och starka i våra övertygelser. Grattis på födelsedagen Oxen

🌝 MÅNENS FÄRD

Månen bildar sitt sista kvarter i Vattumannens tecken under måndagskvällen på den 13° dvs konjunkt Saturnus. Onsdagnatt till ca kl 14.00 på fredag befinner sig månen i Fiskarnas tecken. Den avtagande månen glider in i Vädurens tecken på fredag eftermiddag. Här under dessa helgdagar och förstås på måndagen så befinner vi oss i den balsamiska månfasen eller vad som också kallas mörkermånens tid. Det kommer inte finnas något månljus alls på himlen. Den 11/5 kl 21:01 vankas en pigg nymåne i Oxens tecken som förstås, som alltid kommer med ett erbjudande om en ny start.

♈️ MERKURIUS 28° i OXEN – 9° TVILLINGARNA    

När Merkurius är i Oxen blir vi lite mer lösningsorienterade, praktiska och jordnära i vårt tänkande.  Vi föredrar de trygga och välbeprövade snarare än att testa det nya som vi ännu inte vet så mycket om. Oxen vill systematiskt göra en sak i taget och göra som han alltid gjort. Men med det tankesättet kan det också tänkandet fastna lite, tendera att bli konservativt. Sunt förnuft är det som styr över mer fantasifullt tänkande. Merkurius i Oxen

♈️ VENUS 22°OXEN – 0°52 TVILLINGARNA

Venus stortrivs i Oxen efter som det här är hennes hemmaplan. Här kan hon uttrycka sig mycket sensuellt, konstnärligt och obegränsat. Allt som får oss att må bra, som kittlar de fem sinnena förhöjs. Det kan vara sång, dans, musik, konst, mode eller design.

Venus älskar skönhet. Vår aptit för nöje är ökar för nu vill vi må bra. Kärlek, lojalitet och romantik är betydelsefullt för oss nu.  Att hålla fast vid någon vi älskar är vår tendens under Venus i Oxen.

♋️ MARS 5° – 9°55 i KRÄFTAN

Mars sägs ju vara i sitt fall i Kräftan. Det är alltså inte här Mars får stoltsera med sin cepe och sitt svärd och visa hur duktig han är så förhippningsvis kommer detta att vara en fredligare period än vad vi har haft det på länge – men.. Passagen just när Mars skiftar tecken är alltid lite kritisk. På det personliga planet är Marskräftorna strävsamma personer, som jobbar på emot sina mål. Det här är snarare fadern eller ledarens position än den klassiska ”go getter”. De tar väl hand om sitt arbete och sköter sina angelägenheter med bravur men han undviker att gå in i öppna konflikter med människor. Marskräftan vara passivt aggressiv eller defensiv snarare än uppenbart aggressiv.

♒️ JUPITER  28°-29° i VATTUMANNEN

Det är riktigt spännande här att följa Jupiters utveckling eftersom han från torsdag kommer att befinna sig på den 29° i Vattumannen. Detta är den berömda ”anarektiska graden” där hela tecknets energi summeras upp. Jupiter är med andra ord extra kraftfull här innan han skiftar tecken i nästa vecka och träder in i Fiskarna.

21/12 möttes Jupiter och Saturnus och gick tillsammans in i Vattumannen. Detta var ”Den Stora Konjunktionen” och början till en ny epok. Detta också eftersom ”Luftmutationscykeln” påbörjades här. Det är en större cykeln som handlar om att alla Jupiter/Saturnuskonjunktioner under de kommande 200 åren infaller i luft tecken. Detta är ytterligare en indikation på att vi gått in i luftens epok, och för många är detta även Vattumannens tid. Dock inte Age of Aquarius.Jupiter stannar i Vattumannen i ett helt år (med undantag av maj, jun, jul när han faktiskt är i Fiskarna).

Härliga Jupiter representerar tur, expansion, medvetande höjning och han vill bredda vår kunskap, öka vår förståelse för världen och människorna i den.  Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet och överflöd.

Här i humanitära tecknet Vattumannen utökar Jupiter vår medvetenhet och förståelse för samhället och världen och hjälper oss att få insikt  för hur andra tänker.  Frihet, jämlikhet och broderskap! Här hjälper Jupiter oss att vara klarsynta, opartiska, vetenskapliga och kanske också våga visa våra egna jag och det vi står för. Acceptans är en stor grej och vi kanske blir lite mer inkluderande och rättvisa. Vi söker vetenskap, utveckling och framsteg.

♒️  SATURNUS  13° i VATTUMANNEN

Saturnus utgjorde en del i ”Den stora konjunktionen” den 21/12, 2020. Denna vida omtalade konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus utgjorde början av en ny epok. Betydelsen är ju enorm eftersom det kommer att definiera vår värld under 20 år framöver.

Saturnus är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen 

♉️ URANUS 11° i OXEN

Uranus vände direkt den 14/1 ca kl 09:35. Uranus och Saturnus möttes i en exakt vara i kvadratur under veckan. Det är en transit som vi får se upprepas tre gånger under 2021. Det här är stort, och faktiskt  årets tema.

De gamla strukturernas kamp emot framtiden och utvecklingen.  Uranus är känd som ”väckarklockan”, eftersom dess aspekter och transiter ger plötsliga förändringar och chocker. Det styrs av Vattumannen, innovatören. Här handlar det om nytänkande, innovationer, utveckling, uppfinningar. Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️  NEPTUNUS 22°26 i FISKARNA

Det kommer att vara mycket Neptunus den här veckan eftersom både Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO RETROGRAD  26°46 i STENBOCKEN

27/4 vänder Pluto retrograd och därmed stängs det här aktionliknande fönstret jag talat om som gjort att händelserna rasat. Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras.

Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto blir kvar här i slutet av tecknet tills 2024 när han vinglar mellan två tecken och 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken.

♈️   KIRON 11° i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 10°48 i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 11° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv.

Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Horoskop – Vecka 17

/
Oxen

Väduren

Det är ingen neutral vecka som väntar, tvärt om. Horoskopet manar till handling och beslut. Det är soprent i ditt stjärntecken sedan hela planetgänget (fyra planeter) har förflyttat sig in i Oxens tecken och därmed är ditt ekonomiska 2:a hus överbefolkat! Ja, det är det jordens element som råder nu.

Din kraft och uppmärksamhet kan med fördel inriktas på att färdigställa projekt, få ekonomin att flöda och se till att praktiska ting att fungerar.  Din styrare Mars bytte stjärntecken till Kräftan i fredags vilket avlöpte förvånansvärt bra. I hela sju veckor kommer han att befinna sig där vilket faktiskt inte är så dumt för dig – i synnerhet inte om du befinner dig i flytt och renoveringstagen. Du får dina superkrafter tillbaka.

Mest spännande nu är förstås fullmånens krafter som ökar i styrka fram till den 27/4 när månen blir full i Skorpionens tecken och ditt djuplodade åttonde hus.Under fredagen möts Solen och Uranus så vilket kan få spännande och plötsliga ting att inträffa.

⭐️ Oxen

Det här är en vecka som du sent kommer att glömma, Oxen för den är rafflande från start.

Redan nu på måndag laddas energierna upp emot superfullmåne i Skorpionen som verkligen heter duga. Den aktiverar hela den underbara kvartett av planeter som samlats i Oxen – Solen, Venus, Uranus och Merkurius. Wow.. Fullmånen infaller i ditt relationsorienterade 7:e hus. Vad kan komma att hända? Heta känslor kan garanteras men som Uranus dominerar här kanske det finns en joker i leken, något oförutsett som inträffar eller liknande.

Det här handlar om förnyelse, om att öppna sig för det nya och oprövad, om att våga tända på något nytt och tro på att framtiden kan vara underbar och välkomnande. Universum erbjuder de allra bästa förutsättningar för att lyckas med allt du företar dig. Merkurius och Venus positioner ger kommunikation och njutning.

Att du kommer att vara till din fördel och att saker kommer att utveckla sig som du vill behöver du inte tveka på. Alla goda komponenter är på plats – och detta kan mycket väl vara årets bästa tid. Uranus och Solen möts på fredag – vilket ger mer överraskning, utrensning och nyheter.

⭐️ Tvillingarna

I fredags lämnade Mars ditt tecken så borta är de tuffa spänningarna och stressen som den planeten kan ge. Men ingen rast eller ro väntar Tvillingarna. Det är ur askan, i elden som gäller här för universum laddar nu upp till en ytterst het, kanske även dramatik fullmåne i Skorpionen som kommer att lysa upp ditt 6:e hus som ju handlar om arbete, hälsa och dagliga vanor. Innovativa, sprakande Uranus dominerar skeendena totalt hela veckan vilket är ytterst spännande och leder till förändring, utveckling och stimulerar våra intellekt och sinnen som ingen annan planet kan. Här opererar snillet och skapar nya tankar. Det kan vara en hint om att byta jobb, kanske utbilda sig testa en ny roll? Det är inte säkert att du hinner genomföra dina processer fullmånen skänker alldeles på en gång – det kan dröja upp till sex månader innan det har agerats ut.

Vad som är förestående är eklipssäsongen, förmörkelserna och de karmiska nodernas färd genom tecknet. Redan nästa vecka låses noderna på 10° i Tvillingarna och därifrån och fram till juli kan allt hända.

⭐️ Kräftan

Nu har heta Mars hunnit en liten bit in i ditt tecken så härifrån och nästan sju veckor framåt kommer du ha ett sjusärdeles driv och du se att dina krafter har återvänt. Mars har lite dåligt rykte, men var inte rädd Kräftan. Han ger dig pondus och tillgång till dina urkrafter. Visst, det kan vara att du måste sätta ner foten, kanske gläfsa till lite också i värsta fall. Men på det hela taget är det här en bra tid. Som du vet; arga tanter jobbar bäst.

Pluto vänder retrograd på tisdag för sin årliga 5 månader långa vila – vilket får oss att vända blicken inåt emot den personliga utvecklingen. Snart vänder även Saturnus bana och vi närmar oss retrosäsongen. Personligen uppfattar jag det är dags att planera för vila, sommar och njutning.Spännande nu är förstås att universum laddar upp till en fullmåne i Skorpionen som ytterst influerad av Uranus. Senare i veckan möts även Uranus och Solen så hela den här perioden har ett tydligt tema – nämligen Uranus närvaro. Med den planeten aktiverad kan man aldrig riktigt veta i förväg vad som ska hända, men överraskningar och nyheter brukar ingå. Enligt solteckenastrologin infaller fullmånen i ditt 5:e hus.

⭐️ Lejonet

Det är en het vecka som väntar för vi går emot en mycket häftig och kanske till och med livsomdanande fullmåne som infaller i Skorpionens tecken och i ditt hemkära 4:e hus. Underbart nu är att Solen, Venus och Merkurius också befinner sig där och sprider bästa energin. Passa på att ta dig ut njuta av livet, våren och naturen och den underbara energi som finns precis överallt kring dig nu.

Det är en superbra vecka när du lätt får saker att falla ut precis som du vill.

Venus skänker dig massor av positiv energi vilket gör susen för det sociala livet. Du drar till dig bra möten, roliga människor och energin är på topp så här framöver kan vad som helst hända.

Under fredagen möts Uranus/Sol och härifrån någonstans kanske ditt nya liv börjar ta form! Under dessa stjärnor kommer smarta idéer till oss, människor vi behöver träffa står bara där framför dig.  Ofta med Uranus sker saker som vi inte ens kunde anat vara möjligt. För den som inte är rädd förändring kan framtiden beskrivas som oerhört utvecklande och spännande. Känn efter i dit hjärta och känn efter vad du vill, vad du önskar dig mest av allt.

⭐️ Jungfrun

Det är en så intressant vecka som väntar Jungfrun som är fylld av inspiration och vilja att ta nya kliv i livet. Hela fyra planeter har samlats i Oxen, i ditt vetgiriga 9:e hus som öppnar ditt sinne, får dig att längta efter utveckling, nya horisonter. Det är tydligt att din själ behöver någonting nytt att hoppas på. Redan under måndagen kan du känna dig lite pirrig, kanske lite rastlös och förväntansfull.

Vi går emot en superfullmåne som når sin kulmen kl 05:31 på tisdagsmorgon. Intressant är att fullmånen aktiverar innovativa Uranus. Senare i veckan, på fredagen möts Solen och Uranus i konjunktion – så hela veckan genomsyras av dessa uppmuntrande energier. Det är inte troligt att stora förändringar sker alldeles på en gång men.. processen är definitivt igång. Fullmånen kommer att falla i ditt 3:e hus som handlar om kommunikation, syskon och ditt lokala nätverk. Samla dina tankar för det ser ut som att du ska få möjligheter till att förverkliga drömmar och få som du vill.? Kreativitet bubblar inom dig och kanske kliar det i fingrarna för att komma igång med nya projekt?

⭐️ Vågen

I Din lyckliga stjärna Venus befinner sig i Oxen där hon är hemma vilket också ökar din karisma och människor dras till dig som flugor till en sockerbit. Underbart! Det gör att du kommer till din fördel, att lyckan är inom räckhåll för dig. Kärleken är förstås det område man tänker först på i stunder som denna men.. Du kan attrahera till dig precis vad som helst nu. Jobb, allehanda fördelar yrkesmässigt och privat.

Det gäller att ha en extra koll på sina värdeföremål, konton och pengar nu. Nu måndag natt, ja natten mot tisdag blir månen full i ökända Skorpionen och den lyser upp ditt 2:a hus som bland annat kan representera finansiell säkerhet. På vilket sätt är då månen ökänd kanske du undrar? Den handlar mycket om starka känslor och begär – och inte sälla begär efter andras grejer. Det sker mer ekonomiska brott under denna fullmåne än någon annan. Det kan förstås även sträcka sig till att någon plockar på sig något som är ditt i förbifarten. Jobbar du hemma kanske du är skyddad från den fara oavsett. Nu, med det sagt kan du veta att detta är en superbra tid för att tjäna pengar också. Är du egen företagare kan det här vara tiden du gör en bra affär, upplever ett positivt rassel i kassan eller på kontot. Även den som letar efter jobb kan ha turen med sig nu. Jobba med ”attraktionslagen” och måla upp en bild av ditt drömjobb inom dig så har du redan med det tagit ett steg i rätt riktning.

⭐️ Skorpionen

Wow! Du har en helt underbar vecka att se fram emot och här visar universum dig sin allra vackraste sida. Uranus, Solen, Venus och Merkurius befinner sig alla mitt emot dig och du är ditt allra vackraste och mest karismatiska jag nu. Passa på att hålla dig framme. Du kan få i princip vad du vill under dessa stjärnor.

Natten mellan måndag-tisdag infaller årets första supermåne, (den är närmare jordytan och dess dragningskraft starkare) att infalla i ditt tecken Skorpionen! Det här är så häftigt förstås efter som den påverkar dig oerhört mycket som det är din årliga fullmåne. Den aktiverar även Uranus vilket kommer att vara till god hjälp i din personliga utveckling. Wow. Lite senare i veckan, på fredag infaller också Uranus i konjunktion med Solen och detta beskrivs som de stora överraskningarnas dag. Visst är det är ett lyckosamt tillfälle – men frågan är hur mycket kan man hinna med på en dag? Inspiration, förnyelse och snilleblixtar föds nu. Jag tänker att det snarare är att se som ett startskott i en oerhört intressant utveckling som påverkar dig och ditt liv i fram till 2025. Många av er har redan gått in i förvandlingen och bytt ut de delar av liver som inte funkar. Andra befinner sig mitt i det nu emedan ni som är födda i tecknets andra halva har sin utveckling framför sig. Din styrare Pluto vänder retrograd på tisdag och träder här in i sin 5 månader långa baklängesperiod.

⭐️ Skytten

Generellt är detta en oerhört social, rolig och utåtriktad vecka när saker och ting sker snabbt, förändringar inträda hastigt, kanske till och med för fort. Veckan går i överraskningarna och innovationens tecken och det är riktigt spännande att vara människa.

Ikväll, natten mot tisdag alltså kommer årets enda fullmåne i Skorpionen, som dessutom är en superfullmåne, att infalla i ditt gudomligt inspirerade tolfte hus. Härligt! Som du vet är det 12:e förbundet med ditt andliga jag och din själ. Lyssna inåt och låt universum tala till dig. Sanningen och svaren på dina livsfrågor finns inom dig.Nu har hela fyra härliga planeter raddat upp sig i ditt 6:e hus för arbete och dagliga vanor och de kommer alla att aktivera igenom fullmånens sken.

Fantastiska chanser och möjligheter kan komma. Hur känner du för att byta liv, utvecklas, uppdatera dig yrkesmässigt och testa något helt nytt karriärmässigt? Många av er hittar nya jobb eller får genombrott i karriären under denna tid. Håll ett getöga på Linkedin och mailboxen. Saker och ting, underbara och roliga saker dessutom kan komma till dig plötsligt. Detta kommer sig av att Uranus aktiveras på många sätt nu. Dels via fullmånen samt att Uranus och Solen möts på fredag. Coolt va!

⭐️ Stenbocken

Heta Mars har nu ställt sig mitt emot allt som är du vilket ger dig en extra skjuts framåt. Underbart! Här återvänder styrkan, passionen och viljan till dig igen. Det är väldigt bra energier runt dig nu Stenbocken. Hela fyra underbara planeter befinner sig nu i ditt i ditt kreativa och generösa femte hus där faktiskt också passionen och kärleken bor. Det 5:e huset är glädjehuset där vi vill dela vårt liv med andra. Att vackra Venus och pratglada Merkurius också är där gör det snudd på fantastiskt bra.

Nu under måndagen/natten till tisdag infaller en dallrande fet superfullmåne att lysa upp ditt samarbetsvilliga 11:e hus som handlar om grupper.  Okay, att jobba med andra kanske inte precis är din grej men.. Det är definitivt genom samarbete med andra personer som du lättast når dina mål nu. Den här fullmånen aktiverar Uranus vilket öppnar upp för okonventionella idéer, tankar och händelser. Här kan ovanliga ting ske. Det här Uraniska temat håller i sig som vi har ytterligare ett superintressant Sol/Uranusmöte som äger rum på fredag i ditt kreativa 5:e hus. Det här är en superintressant position som ger en festlig stämning i horoskopet.  Ditt hjärta fylls av vårkänslor och glädje. Pluto bana vänder retrograd på tisdag.

⭐️ Vattumannen

Det är en underbar vecka som väntar dig nu Vattenbärare.

Denna natt, mellan måndag/tisdag infaller årets enda fullmåne i Skorpionen, den är dessutom en superfullmåne så den är extra nära jordytan och väldigt stark i sin energi. Du kan få mycket ut av att meditera till den här månen och önska in vad du vill ska komma till dig. Fullmånen lyser upp ditt 10: hus som står för karriär. Wow! Det här kommer förstås ge en extra skjuts till den som vill se sin ära och berömmelse skjuta i höjden eller på annat sätt få se sin yrkesmässiga stjärna stiga. Spännande för dig är att Uranus din styrande planet är en av huvudrollsinnehavarna i veckans händelser.

Du har hela fyra underbara planeter som färdas igenom ditt 4:e hus vilket förstås är underbart – i synnerhet som sensuella Venus och smarta Merkurius är med där. Din attraktionskraft och karisma är på topp nu. På fredag möts Solen och Uranus vilket anses vara den mest innovativa, överraskande och mest inspirerande dagen på hela året. Så om du fylls av en gudomlig inspiration har vi en förklaring till vart den kan komma ifrån. Att Solen och Uranus rör sig igenom ditt fjärde hus och för ju förstås tankarna till din grund, ditt hem och det innersta i dig. Kanske vill du totalrenovera, flytta inom eller utanför landet?

⭐️ Fiskarna Det är full rulle i ditt horoskop den här veckan Fiskarna. Idag, måndag 26 april kommer årets enda fullmåne i Skorpionen att lysa upp ditt visionära 9:e som får dig att längta till och kanske drömma om främmande länder och nya upplevelser. Resor är ju det första man tänker på men här finns mycket att hämta både andligt, kulturellt och kunskapsmässigt. Om det inte går att resa nu under pandemin är andliga inre resor ett alternativ. Det 9:e huset kan även handla om en kunskapstörst och vilja att lära nytt.

Att anknyta till andra via zoom är heller inte så dumt. Eftersom Uranus utgör en så stor del av denna fullmåne kan oväntade saker hända. Möjligheter som du kanske inte en trodde var möjliga kan dyka upp nu.

Under de kommande två veckorna gör du klokt i att hålla dig vidöppen och mottaglig för eventualiteter och förslag. Mycket kan komma att ändra sig snabbt här.

På fredag kommer Solen och Uranus att möta i konjunktion i ditt 3:e hus. Wow – detta möte anses nu vara den mest inspirerande, innovativa och överraskande tillfället på hela året. Så grabba tag i pennan, mobilen eller datorn och uttryck dig Fiskarna. Det är i stunder som dessa det är lätt att bli viral.

12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00