Horoskop – vecka 15

 

luna-llena-full-moon-18012020in1
⭐️ Väduren

Ur det astrologiska perspektivet råder ett extremtillstånd på stjärnhimlen och naturligtvis speglar det skeendena här på jorden. Det är alltså inte en normalvecka med ordinära händelser du har framför dig. Din kosmiska pilot Mars är nu i kvadratur med oförutsägbara Uranus som befinner sig i din ekonomiska sektor. Man kan inte ta något för givet under dessa stjärnor så iaktta försiktighetsåtgärder för saker kan förändras blixtsnabbt. Onsdagens fullmåne infaller i Vågen/Väduren viket förstås sätter dig och dina relationer i fokus. Det finns glädje, värme här för dig och den som funderar på att dejta ska veta att relationer som börjar under denna måne kan bli varaktiga.  Under lördagen glider Merkurius in i ditt tecken, vilket hjälper dina tankeprocesser, tänder en liten smartlampa i skallen på dig och det är i tider som dessa som dina specialförmågor kommer fram. Du är mästare på att hitta lösningar och se möjligheter när de kommer och faktiskt också kunna fånga dem. 🐓🐥🐣Glad Påsk Väduren!

⭐️ Oxen

Hela världen är i kaos och ditt annars så fridfulla tecken kan få känna kan att det hettar till när starkt motiverande Mars dundrar fram igenom ditt 10:e karriärhus och ställer sig i en utmanade vinkel till oförutsägbara Uranus som är i Oxen. Det skeendet sätter tonen för den veckan. Hm, din själ säger åt dig att det är dags att ta kontrollen över situationen och kanske också kliva upp ett steg på karriärtrappan. Det är dock så mycket instabilitet i dessa stjärnor att jag faktisk vill avråda ifrån beslutsfattande och affärer om det går.

Under natten till onsdag blir månen full i Vågens tecken och som alltid är fullmånen känslomässig, men just denna kan vara extrem eftersom den bildar kvadratur till expansiva Jupiter och transformativa Pluto. Unna dig lyxen att ge dig själv allt vad du längtar efter – gärna långledigt i påsk.  Ta hand om dig Oxen och vård dig själv med öm hand – det är du värd. Nästa vecka erbjuder en helt annan och mjukare energi 🐓🐥🐣Glad Påsk Oxen.

⭐️ Tvillingarna

Du har zodiakens finaste horoskop den här veckan och på något magiskt vis lyckas du komma undan de skarpaste och mest utmanande kanterna.  Men visst, du lever ju i samma galna värld som alla andra och även du får uppleva att onsdagens måne blir full i kvadratur till Jupiter och Pluto. Det är ett kraftfullt skeende som i sig är extremt och man behöver inte precis leta för att finna på tok, men det är inte värre än att den energin går att översättas till kreativitet och passion.  Vackra Venus lyser upp din väg nu vilket naturligtvis är helt underbart och gör dig till den självklara medelpunkten i alla sociala sammanhang. Den rollen är i princip medfödd och naturlig för dig. Flirt, glädje, kärlek och vänner.. allt sådant funkar bra nu och det är underbart Venus är med dig och förgyller din påsk. Må den bli precis så njutbar som horoskopet antyder.🐓🐥🐣Glad Påsk Tvillingarna

⭐️ Kräftan

Du har en oerhört stark drivkraft i dig Kräftan. Du vill räcka till för alla, klara såväl karriär som privatliv och helst också vara den strålande värdinnan och hon som förkovrar sig intellektuellt samt håller formen. Pust! Mitt bästa råd till dig nu är att faktiskt bara slappna av, släpp taget om ansvaret och alla måsten och låt det blir lite som det vill.

Nu byggs energierna sakta upp emot en fet superfullmåne i Vågen 18° som når sin totala fylla under natten till onsdagen. Med den positionen blidas det kvadratur till föränderliga Pluto och expansiva Jupiter. Samtidigt finns här också en vinkel mellan Mars och Uranus och allt detta sammantaget för detta till en oförutsägbar period som kan innehålla ytterligheter jättebra eller riktigt dåligt. Andas! Att hålla mental balans och ett ljust sinne är bara det fullt tillräckligt. Njut av helgen! 🐓🐥🐣Glad Påsk Kräftan

⭐️ Lejonet

Att allvarliga Saturnus nu manifesterat sin närvaro i ditt horoskop ger ett moget intryck och troligtvis känner du av det själv också. Du utstrålar någonting värdigt och har lite bättre koll på vad du vill. Generösa du, med ditt stora varma hjärta, respekterar andras gränser och förväntar dig att andra gör samma sak för dig.

Men kaxiga Mars, krigets gud, befinner sig i nuläget mitt emot dig och han är nu i vinkel med oförutsägbara Uranus. Oj, den här transiten lämnar inga garantier för något så jag vill utfärda en generell varning faktiskt. Oavsett din situation, om du jobbar hemifrån, inte har jobb eller är ute där i karriären så gäller det att hålla lite extra koll humöret. Du kan ha kort stubin nu. Ta det lugnt om du är ute i trafiken och helt enkelt se till att hålla dig borta från stressfyllda situationer. Onsdagens superfullmåne lyser upp ditt 3:e hus vilket förstås är jättetrevligt för nu finns vänner, syskon, grannar och arbetskamrater där för dig och det finns värme, sympati och härliga samtal med här.🐓🐥🐣Glad Påsk Lejonet!

 ⭐️ Jungfrun

Hela världen är i kris och förändring, men trots det kan man lita på att den flitiga Jungfrun, hemifrån eller på sin vanliga arbetsplats ser till att jobba på. Med Mars och Saturnus i ditt hårt arbetande sjätte hus finns det inga planer på att ge upp. Du är alltid där med din hjälpande hand.

Mars kommer också att kopplas till oförutsägbara Uranus så det är viktigt att du är uppmärksam för oväntade händelser kan förekomma under dessa stjärnor. Som om inte det vore nog är vi på väg emot en hejdundrande fullmåne i Vågens tecken som infaller i ditt 2:a hus. Det understryker faktiskt vikten av fokus på din försörjning och ekonomi. Nu är du varnad..

Härligt nu är förstås att Neptunus bildar en drömsk vinkel till fullmånen, att Venus också står så till att du får tillgång till hennes överflöd, attraktion och sötma. Din styrare sjunger på sista versen i Fiskarna, mitt emot dig, men under denna vecka har du fortfarande tillgång till hans kvickhet och smarta skalle. Privat är det en härligt påskhelg som jag hoppas att du kan njuta fullt ut! 🐓🐥🐣Glad Påsk Jungfrun

⭐️ Vågen

Låt oss ta det roliga och lättsamma först; Venus, Mars och Uranus är lyckosamt och flirtigt nog kopplade till varandra vilket gör att ditt sociala liv blir härligare och här kan även vårkänslorna ge sig till känna. Vi har en tilltagande måne nu och redan under måndagen känns spänningen i luften.

Under natten till onsdag blir månen full i ditt tecken vilket gör att allas blickar vänds emot dig! Det är kärlek, känslor och relationer som är temat här nu. Att det är superfullmåne gör förstås den extra kraftfull.  Astrologiskt är det verkligen ingen neutral vecka för det är flera, ovanliga och extrema planethändelser som sammanfaller och förstås är det Jupiter, Saturnus och Pluto som ligger bakom. På andra sidan detta kommer du att se att din utveckling tar fart här och du tar stora jättekliv framåt. För många finns det sådant du måste lämna bakom dig för att bereda väg åt det nya du ska välja in.🐓🐥🐣Glad Påsk Vågen!

⭐️ Skorpionen

Det finns en hetta i det här horoskopet som vi inte skådat på länge. Fattas bara.. dina båda styrande planeter är intrasslade i de mest intrikata vinklar och därmed dras du i skeendet med hull och hår. Transformativa Pluto omfamnas nu av gränslösa Jupiter och tillsammans banar de vägen för en djuplodad förändring av samhället och ur askan kommer du att resa dig som Fågel Fenix, och flyga din väg. Man tror inte att det är möjligt eftersom du är född i ett fast tecken men i själva verket är det ju förvandlingen som är din dolda superpower.

Månen blir full under natten till onsdag och det kan orsaka skarpt läge för dig känslomässigt. Ve den som inte förstår att du måste bli struken medhårs nu för under dessa stjärnor kan du ha väldigt kort stubin och kanske fatta snabba och drastiska beslut. Inget kul som väntar? Jo massor Skorpio.. Venus och Mars – kärlekens planeter är bägge kopplade till uppfinningsrika Uranus nu. Det är lite upp till dig vart du vill gå i kärleken nu. 🐓🐥🐣Glad Påsk Skorpionen!

⭐️ Skytten

Den här veckan är långt ifrån enkel att hantera eftersom det är ytterst utmanade energier på gång. Mars och Uranus bildar en spänd vinkel och det är inte utan det finns frustration med i bilden och känsla av att hållas tillbaka yrkesmässigt. Det ligger förstås i människans natur att försöka finna rutiner och mönster så man har något att hålla sig till men, tips till dig nu är att släppa den tanken helt.

Kreativitet och ett öppet sinne är tidens melodi för dig.  Din styrare Jupiter har sedan en tid tillbaka kommit i dåligt sällskap med en mystisk herre, Pluto, vars önskan är att bryta ner de vedertagna strukturerna och Jupiter han gör det han är bra på – nämligen att förstora och göra saker tydligt. Superfullmånen infaller i ditt 11:e hus, cool – den kommande månaden kan ge intressanta kontakter och det är där, på nätet du hittar det du söker.🐓🐥🐣Glad Påsk Skytten!

⭐️ Stenbocken

Ja kära Stenbock, detta att vara kapabel, förståndig och ta ansvar tycks vara din roll i livet alldeles oavsett om du vill det eller inte. Den här veckan riktas uppmärksamheten emot ditt yrkesliv och det är mycket möjligt att du tillkallas för att släcka bränder och styra upp utvecklingen. Här har vi ytterst utmanade transiter på gång. Vid det här laget har du väl hunnit utveckla rutin på tuffa skeenden? Man kan ana att dina personliga erfarenheter är fullt tillräckliga för att skiva en handbok i hur man överlever förändringar.

Månen blir full i Vågen under natten till onsdag och när detta sker aktiveras även mötet mellan expansiva Jupiter och transformativa Plutos i ditt tecken.  Att Mars utmanar Uranus under veckan samtidigt superfullmånen är igång är heller inte ett lättsmält skeende. Allt går bra för dig och under dessa spännande stjärnor skulle det inte förvåna om ljuv musik kan uppstå.🐓🐥🐣Glad Påsk Stenbocken!

⭐️ Vattumannen

Det är din vecka att bevisa dig själv och visa världen vad du går för. Onekligen kommer blickarna vänds emot dig nu när heta Mars som befinner sig i ditt tecken under den 7:e – 9:e april bildar kvadratur med din explosiva och nydanande styrare Uranus. Att det råkar infalla samtidigt som en superfullmåne som i ditt fall infaller i ditt expansiva 9:e hus är mer än intressant. Du gör klokt i att ta det som sägs och vad som händer med en nypa salt, inte gå in för hett i diskussioner och ha överseende med dem som går över styr. Det är lätt hänt dagar som dessa.

Det nionde huset är kopplas ofta till resor. Hm, svårt att få till just nu, men.. det kan även indikera medvetandehöjning, kulturupplevelser och nya smarta tankar. Det är dina smarta idéer, kanske nya insikter och motiverande energi som kommer att vara dina mest värdefulla tillgångar nu.🐓🐥🐣Glad Påsk Vattumannen

⭐️ Fiskarna

Det är en superintressant och innehållsrik vecka som ligger framför dig och man skulle kunna beskriva det som att det faktiskt är lite hett runt öronen på dig. Solen lyser upp ditt ekonomiska 2:a hus det finns beslut och frågor som rör pengar och arbete som du inte kan skjuta upp längre. Merkurius rör sig hastigt nu och pinnar raskt igenom sista delen av Fiskarna nu. Som tur är har du alltid haft lätt att uttrycka dig. Använd den energin till att maila, ringa och till det där som du vet med dig att du måste fixa. På onsdag är superfullmånen här. Samtidigt befinner sig även Mars och Uranus i en explosiv kvadratur som är kraftfull och mäktig. Du kan uppleva känslan av en dominoeffekt när den ena händelsen avlöser den andra. Känslomässigt, i kärlek och relationer kan det också hetta till minsann, men då avses förstås en helt annan sorts värme,  den där härliga som känns i hjärttrakten. 🐓🐥🐣Glad Påsk Fiskarna

 1. Har nyss lyssnat på podden Holy crap andra avsnittet med dig Margareta och det var så otroligt givande, inspirerande och utmärkt! Sätter igång tankarna på ett bra sätt och förklarar mycket samt får mig att söka vidare i ämnet. Tack och hurra! 💗🤗

 2. Hej Margareta,
  jag blev nästan bestört när min frisör berättade att det nu bestämts att det finns ett nytt astrologiskt tecken. Är
  jag inte längre Vattuman ? Frissan sa att hennes tecken nu var nytt.
  Tack för fina horoskop som stämmer till punkt och pricka för mig.
  Mvh 31 januari.

 3. Lena skriver:

  Oj, det låter spännande – hoppas att det händer något bra på relationsfronten då! (Lovar att meddela dig).

  Jag skev en liten kommentar om Saturnusåterkomsten förra veckan (eftersom jag har Saturnus i Vattumannen). Har du kanske tid att kommentera den lite kort, för jag har alltid varit lite orolig för denna återkomst och vet att Saturnus är inte den populäraste ”planetkompisen” på jorden. Här tänker jag lite på relationer…Just nu har jag Saturnus i sjätte huset och undrar hur många grader han rör sig per månad? (Kanske beror det också på hur stort huset är?) Han skulle väl backa in i Stenbocken igen?

  Hej Margaretha,

  Tack snälla för att du var OBS på min Saturnusåterkomst!
  Jag har Saturnus på 21°20 grader i sjunde huset i Vattumannen och Venus 20°53 i sjunde huset i Vattumannen – så det är en konjunktion…:(
  En personlig planet har jag där, tyvärr. Innebär detta smärta i kommande kärlek och att Saturnus åter igen vill visa mig det rätta? P.s Jag är Supersingel och har ingen man på gång, men tänker på kärlek varje dag.

  Soliga hälsningar till dig och er alla andra från denna del av landet, (Göteborg).

  Mvh, Lena

 4. Lena skriver:

  Hej Margaretha,

  Jag undrar lite som Stenbock vad du menar med: ”Allt går bra för dig under dessa spännande stjärnor och det skulle inte förvåna mig om ljuv musik skule uppstå”? Detta gäller väl inte för enbart Stenbockarna så som jag kan utläsa det?

  Mvh, Lena

  1. Nej, inte nödvändigtvis bara Stenbocken Lena! Om du tänker involvera andra personer än dig själv så tänker jag att det ska gå bra, tror på samstämmighet och att din vän också kommer att uppleva samma som du.
   Varför jag nämner detta överhuvud taget är att det bildas ett t-kors mellan Stenbocken, Väduren och fullmånen i Vågen och att du dras in i denna relationsinriktande, känslomässiga fullmåne.

 5. Blir nästan matt när jag läser fiskarna.. 🤓 Kan det vara så att det är positiva händelser till en del också? Jag tenderar ibland att tolka mycket åt det mer jobbiga hållet och att få en extra vink skulle vara skönt. Då vet jag hur jag skall tackla veckan tror jag. ❤

  1. Hej Fiskarna, jag som jag ser det är de här jobbiga transiterna inte alls bara dina- utan de tillhör världen och det kollektiva karmat som rör oss alla. Enligt astrologin är det här den sista riktigt tuffa veckan.
   Oj, en jobbig vecka – men vi vet ju alla att den är över med en blinkning och tiden efter här kommer att ge mer hopp.
   Som jag skrev där, gör något åt det som går och fixa och släpp resten. Du kan inte bära världen på sina axlar.
   Men.. på det personliga planet finns massor av glädje, vackra möten och fina stunder där för dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Fullmåne i Vågen

 

Full-moon-dates-times-a225691906

Månen blir full den 8 april, kl 04:35 på 18°44 i Vågens tecken.

Det börjar det dra ihop sig till en riktigt spännande fullmåne, det är en supermåne och den kommer att vara oerhört kraftfull. Denna måne bildar aspekt till det redan extrema skeendet med Jupiter & Pluto som möts i Stenbocken. Generös orb,  men detta är så betydelsefullt. Samtidigt befinner sig även kaxiga Mars i en utmanande kvadratur till explosiva Uranus.

Energimässigt är fullmånen en klimax som ställer saker på sin spets inom oss. De har tendens att uppförstora känslor och gör saker extra tydligt. En fullmåne kan driva vilken process som helst framåt och allt underliggande, det som är på gång, bli uppenbart – och när vi verkligen vet kommer konsekvenserna, vi agerar och fattar beslut.

🌝 Fullmånen speglar Vädur/Våg polariteten.

Solen står nu i Väduren där egot – det egna jaget och självförverkligandet är betydelsefullt. Mitt emot står Månen i Vågen som symboliserar behovet av en union, ett vi. Ska jag vara en eller en del av ett par?  Romantiken och passionen kan flöda till ljuset av denna måne. Kanske uppfylls du nu av total kärlek till en annan människa – eller tvärt om – att du känner att du älskar dig själv så mycket att du måste vara sann emot dig själv.

Se fullmånen som ett erbjudande att lära dig allt om dina relationsmönster, att se dig själv och den roll du tar i relation till andra. Väduren visar viljan, lusten och essensen av ditt ego. Vågen visar dig vem du är i relation till andra människor vilka band du knyter, vilken sorts personer du attraheras till och belyser konflikten mellan jag och du, självständighet eller tvåsamhet.

🌕 Hur påverkas du av fullmånen?

Solens strålar lyser upp vårt undermedvetna och vår skugga dvs månen. För vissa kan det kännas jobbigt att fullmånen lockar ut våra inre demoner i ljuset och mår lite psykiskt dåligt? Vissa kan till och med uppleva att känslorna är utanpåliggande och blir lättirriterade.

Många av oss älskar fullmånarna och allt kraft de medför. Det kan kännas som att man är helt uppfylld av kraft och kan gå upp i varv och faktiskt bli oerhört aktiva. Vissa är uppe och jobbar till sent inpå småtimmarna, inte kan sova sedan på natten.

Vissa blir extra känslosamma, romantiska eller kanske till och med stekheta känslomässigt under fullmånens ljus och det hela leder till kärleksfulla möten.

De som följer månens cykler, är andliga, mediterar eller vandrar en shamansk väg eller jobbar med personlig utveckling på andra sätt kan använda månljuset vid ritual, magi, extas eller för trumresor, meditationer mm. Nu skördar vi vad vi sådde vid nymånen för två veckor sedan.

🌝Alla känner av detta!

Oavsett om vi vet om det eller ej blir ALLA påverkade av fullmånen men för er som är födda någonstans mellan 18°, (5° upp eller ner i tecknet räknas också) i Väduren eller Vågen, eller har Månen, Merkurius, Venus eller Mars eller Ascendenten här kan det var en omvälvande tid.

Som vanligt tycker jag att det är en god idé att ta fram ditt personliga horoskop och kolla i vilket hus fullmånen infaller. Positionen pekar ut vilket område i ditt liv som kommer aktiveras.

🌕Fullmånens betydelse i de 12 husen:

Om fullmånen faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

Om fullmånen faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Nymånen i Lejonet pekar på dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor.  Här erbjuds du tillfälle att hitta SMARTASTE lösningen på din ekonomi.

Om fullmånen faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu. Om du känner att en eller flera relationer haltat så är detta tiden du bör räcka ut handen emot en försoning. Kärleken är störst!

Om fullmånen faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu. Det är ett underbart tillfälle att återförenas/minnas sina föräldrar, nära och kära.

Om fullmånen faller i ditt 5:e hus?

Detta är Lejonets eget hus; scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat. Det här är tillfället att få ordning på kärlekslivet och förlåta om det råkar vara så att du har saker i ditt hjärta som du inte kommit över.

Om fullmånen faller i ditt 6:e hus

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en. Kanske är Mindfulness något för dig?

Om fullmånen faller i ditt 7:e hus

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om fullmånen faller i ditt 8:e hus

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om fullmånen faller i ditt 9:e hus

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

Om fullmånen faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om fullmånen faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Om fullmånen faller i ditt 12:e hus

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Fullmånen här startar andliga processer inom dig.

 1. Emma skriver:

  Haha alltså enegierna dessa dagar – jag har Venus i Vågen och Mars i Väduren!! 💜

 2. Hej Margareta
  Jag sitter också här med mitt personliga horoskop och begriper inte var jag ska titta. Trodde först att jag skulle titta efter månen men den är ju på samma ställe hela tiden. Har följt tidigare förklaringar från dig men begriper inte hur man gör. Vilka symboler tittar jag efter.
  Kram

 3. CL skriver:

  Hej Margareta! Visst går det lika bra att göra fullmåneritual imorgon den 8 på kvällen, som ikväll den 7? För fullmånen inträffar ju egentligen först imorgon kl 04.35.

  Kram 🙏🏼

 4. Vågen skriver:

  Hej Margareta!
  Tack för din underbara blogg.
  Om jag har räknat rätt så infaller fullmånen i mitt 10:e hus? Kanske en dum fråga? Men jag har ju solen i vågen, men det innebär inte att jag per automatik har fullmånen i mitt första hus? 🤔 Jag har även Merkurius i vågen.
  Blir nog en fullmåne som påverkar mig på ett eller annat sätt….
  Tack för din grymma blogg!
  Kram Vågen. 🤗

  1. Hej Vågen,
   det här är en underbar fråga om jag tänker att jag vid tillfälle ska spela in en YouTube film om så att alla kan få den här förklaringen.
   Astrologi är en oerhört komplex kunskap och det finns inte bara ett sätt att se astrologi. Det finns inte bara ett hussystem.

   Men på den här nivån, som i veckohoroskopet så använder jag mig av Solteckenastrologi som kommer ifrån en av de mest ursprungliga formerna – den hellinistiska astrologin som arbetar med Whole House system. Soltecken astrologi används främst i tidningar som ett verktyg för att kunna göra generella förutsägelser. Där har den fått fruktansvärt dåligt rykte. Jag tycker inte att den kritiken är berättigad. Jag skriver inte ett enda ord i mina texter som jag inte kan koppla till en verklig pågående transit eller planethändelse.
   (Orsaken till att det blivit så beror på att många tidningar i Sverige och världen runt har använt journalister som skrivit precis vad som helt i sina horoskop, på skoj, trots att de inte varit utbildade astrologer). Ur min synvinkel är det ”bedrägeri” och ett svek mot astrologin.
   Så, Soltecken astrologin är inte dålig, undermålig eller felaktig. Det är bara en annan dimension.

   När jag ber er ta fram era personliga horoskop, och letar efter en viss punkt, ett visst hus, för att se vad som är på gång i ditt personliga horoskop så sysslar du med en helt annan teknik.

   Detta är två väldigt vanliga tekniker här. Ingen av dem är nödvändigtvis bättre än den andra så jag rekommenderar dig att använda dig av båda, samtidigt. (Själv använder jag många fler). Det finns inte bara en sanning. Var som en forskare i ditt eget liv, kolla in vad som verkligen händer!
   Genom att göra så, kan du själv lära dig astrologi kanske ta ytterligare steg sedan i att tolka ditt horoskop.

   1. Vågen skriver:

    Tack Margareta! ❤️
    Då är jag med…
    Det är när man blandar de olika teknikerna som det blir olika hus.
    Jag brukar läsa både för mitt soltecken men även för min Ac. Sen försöker jag ha koll på husplaceringarna men det är inte helt lätt. 😄
    Tolkat det som första huset för soltecknet och 10 huset enligt det andra sättet att utläsa det på.
    Tack för din förklaring!
    Ha en fin vecka. 🤗

 5. Hur ser jag i mitt horoskop i vilket hus den här fullmånen infaller? Sitter och tittar på min horoskoputskrift men förstår inte riktigt vad jag ska titta efter 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

På Himlavalvet – Vecka 15

Super-blue-blood-moon-eclipse-910725
💫 Kära Astrovänner  💫

Jag hoppas att ni alla mår bra! ❤️Själv är jag fortfarande helt frisk och oändligt tacksam över det. I gott sällskap, i soffan med filten över knäna är jag privilegierad. Med god hälsa och smarriga grejer i kylen går det verkligen ingen nöd på mig.

Vårt land sörjer nu och naturligtvis är vi alla lika rädda och ledsna för detta obegripliga som vi inte kan göra något åt. Själv tillhör jag dem som gråter vid varje nyhet. Visst, det är onödigt och gör varken till eller ifrån för de sjuka, anhöriga eller personalen som slavar med detta. På ett högre plan förstår jag det – det är bara mina känslor som bråkar med mig,  Jag försöker påminna mig om att min roll här på jorden är att vara ljusbärare, att uppmuntra och stödja.

Stadsminister Löfven betonade i sitt tal vikten av att säga som det är och vara mentalt förberedd. Astrologin stämmer överens med de rapporter vi kan läsa om i media angående epidemin.

Det är i stunder som dessa som vi måste sätta vår tillit till högre makter, ljuset, kärleken, Gud eller vad det är du kallar det där heliga utrymmet i din själ som vi alla bär inom oss oavsett vi är medvetna om att det finns eller inte. Vi tar oss igenom detta tillsammans!

☀️16° – 23° VÄDUREN

Kombinationen Solen i Väduren och karantän är extrema motsatser så astrologin och verkligheten kommer på kant med varandra här. Väduren är ju ett eldtecken som vill ju rusa på och möta världen, motivera, entusiasmera och sätta igång saker.  I impulsiva Väduren blir vi kanske inte så långsiktiga men desto mer entusiastiska och spontana. Det här är en speciell vecka eftersom Solen nu kommer att få vara med om en fullmåne i Vågen och precis därefter bli kvadratur Jupiter/Pluto mötet i Stenbocken.   🥳 Grattis på födelsedagen Väduren!

🌝  MÅNENS FÄRD

1/4 bildade månen sitt sista kvarter och vi har nu en tilltagande måne som på måndagen börjar sin resa i mitten av Jungfrun. Strax före midnatt skiftar månen in till Vågen och det är här som vi kan börja dra öronen åt oss för det är i detta tecken som månen blir full, under natten till den 8 april kl 04:35 på 18°44 i Vågens tecken. Det här är dessutom en superfullmåne och dessvärre är den i kvadratur till planeterna i Stenbocken. (Visserligen en ganska generös orb på 5 – 6° – men det räknas ändå). Den är oerhört kraftfull. Senare samma dag 8/4 kl 22:20  glider månen in i Skorpionen. Månen räknas ändå som full fortfarande trots att den byter tecken. Under fredagskvällen kl 23:00 går månen in i Skytten och här kan vi känna att fullmånens vibbar har klingat av helt. Månen behåller sin plats i Skytten hela veckan ut.

♓️ MERKURIUS 22° FISKARNA – 2° VÄDUREN

Merkurius glider under måndagen allt längre bort från idealistiska Neptunus. Han speedar upp nu och dundrar bekymmerslöst vidare igenom Fiskarna. Det är vid 07 på lördagsmorgonen som vår lille kommunikatör träder in i Vädurens tecken. Det här är pionjärens och nytänkarens position och den är nyfiken, ogenerad, pigg och framåt. I Väduren begränsas inte tanken av vad som är möjligt eller omöjligt. Här går Merkurius långt utan för boxen och tar lätt till sig  nya koncept eller hittar på nytt och eget.  Väduren bekymrar sig föga om detaljer, finkänslighet eller i värsta fall inte ens andras känslor. Det är resultatet och målet som räknas och kanske hastigheten också. Till helgen är han sextil Saturnus.

♊️ VENUS 2°- 7° TVILLINGARNA

i fredags den 3/4, kl 19:20 skiftar härliga Venus – partyplaneten tecken och träder in i Tvillingarna. Den här gången blir hennes besök (pga en retrograd period) alldeles ovanligt långt – hela fyra månader. Vart än Venus drar fram bidrar hon med attraktion, skönhet, pengar och nya chanser. Livet blir helt enkelt härligare och lättare att leva i hennes närhet. Under fredag-lördag är Venus trigon Mars vilket faktiskt är ytterst njutbart. Venus i Tvillingarna

♒️ MARS 4°- 9° VATTUMANNEN

Förra måndagen trädde Mars in i Vattumannen. Det här var stort och viktigt skifte energimässigt eftersom Mars nu aktiverar en punkt 0° i Vattumannen där den mest intressanta transiten 2020 kommer att äga rum. Det bildas nu en ”hot spot” som vi bör hålla ögonen på under året. Varje planet som färdas över här bidrar till att plöja fåran djup. 7-8-9 är Mars i kvadratur till Uranus vilket är en mycket explosiv och oberäknelig kombination. Mars i Vattumannens betydelse

♑️ JUPITER 25° I STENBOCKEN

Jupiter kommer inte väl till sin rätt nu när han är så nära Pluto.. Han roll här blir att förstora och i värsta fall förvärra det som redan är. Normalt är att magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♒️ SATURNUS i 1° i VATTUMANNEN

Nu befinner sig Saturnus 1° inne Vattumannens sfär! Wow! Det här är en i det närmaste historisk händelse eftersom Saturnus position anses så tungt vägande för utvecklingen på jorden. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 5° OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 19° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° 57 I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt lösts upp. Genom att Saturnus gått in Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 6° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 6° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNKNUTAR 2° -1° I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla annat i horoskooet är månknutarna inte planeter eller asteroider utan en skärningpunkt.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

 1. Oj så intressant att läsa detta just nu! Jag har Saturnus på 3grader i Vattumannen i mitt födelsehoroskop, kommer då detta att påverka mej extra mycket just nu? Är det possitivt eller negativt? Jag tolkar det själv som possitivt.

 2. Hej!
  Jag har både solen och Merkurius i väduren, samt Venus i tvillingarna och är nyfiken på i fall det påverkar mig extra på något sätt under den här perioden?
  Tack för din upplyftande Astroblogg förresten!

 3. Ska man läsa alla dessa texter i såna här inlägg å koppla de till sig själv? Inte helt fattat dessa inlägg när det är massa planeter i olika tecken.. eller bara om det står ngt i sitt egna?

 4. Maria skriver:

  Jag har norra noden i mitt 12:e hus, hur påverkar det mig?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..