Grattis på födelsedagen Väduren!

 

Du är en modig, nytänkande pionjär som inte är rädd att gå i bräschen för det du vill och tror på. I astrologiska texter nämns att du är född i ett kardinalt tecken och att krigets gud Mars är din styrande planet!

Det innebär det att du är en person som gärna tar ledningen och har huvudet fullt av en massa spännande och sprakande idéer.

Detta är zodiakens allra första stjärntecken och oavsett ålder och mognad finns ungdomens glädje, nyfikenhet och lust på livet alltid med dig. Det är aldrig någonsin tråkigt att vara tillsammans med dig!

Att du är född i ett eldtecken gör att du gillar när det är liv och rörelse runt dig. Förväntansfull, glad och nyfiken ger sig den lilla Väduren ut i världen. Väduren tror på sig själv och sin egen förmåga och styrka och är totalt orädd. Eftersom han är det första tecknet saknar Väduren insikt i att livet kan vara annat än gott. Oavsett vad som händer under livets gång är Vädurssjälen inte anpassad till att förstå intriger, elakhet eller ondska.

DÄRFÖR ÄR DU UNDERBAR:

Du är full av fart och liv, alltid på jakt efter en ny utmaning eller äventyr. Du är en generös, optimist och din positiva tilltro till människorna och livets godhet gränsar till det naiva. Som alla eldtecken gillar du att vara hjälte hjälper gärna andra. Du är lojal intill döden, minns dina vänner och ställer upp i vått och torrt.

DITT HUMÖR:

Du är vanligen glad men har dessutom ett hiskeligt temperament som både kan åska och mullra. Men efter regn kommer solsken – där har vi ditt humör i ett nötskal. Efter ett gräl eller en osämja behövs bara en kort stund för Väduren att glömma vad som hände. Sedan är Väduren lika glad och kärleksfull igen och söker gemenskap. Ofta helt oförstående över att omgivningen kanske inte kommit över grälet lika fort. Du är förlåtande och vanligen inte långsint.

SÅDAN ÄR DU I KÄRLEK:

Het, lättantändlig, ivrig, nyfiken och passionerad – det är du! Vädurens hjärta är rent och du älskar som barn, med full tillit, och kan inte tänka dig att det finns ett annat alternativ än att du är älskad tillbaka. Du ger allt du har till den älskade, oförbehållet och utan skyddsnät och förväntar dig att din partner möter dig där: ärlig, sann och med ett vidöppet hjärta – som du.

DIN HEMLIGA SIDA:

Tuffa, kaxiga Väduren gillar förstås att ses som en cool person. Men sanningen är att Vädurshjärtat är oerhört känsligt. En sårad Vädur är en sorglig syn – för Väduren kan inte hantera svek, lögner, otrohet eller elaka ränker.  Att inte vara älskad, bli övergiven, förtalad, mobbad eller liknande kan göra Väduren akut sjuk.  Men vet, att Väduren återhämtar sig alltid, reser sig och kommer tillbaka med förnyad styrka.

VÄDUREN OCH ARBETET:

Många Vädurar är naturliga ledare. De gillar att jobba och kan dess De har massor av nya, kreativa idéer, gillar att starta upp projekt och driva dem framåt. De hatar att bli misstrodda och är allergiska emot att ha en chef som styr och ställer ovanför dem. Väduren klarar inte av rutin, monotoni och är livrädd för att ha tråkigt eller känna att de har fastnat i utvecklingen.

VÄDUREN OCH STYRKAN:

Väduren är ofta sportig, muskulös och rörlig. De är tävlingsinriktade, gillar att vara först, snabbast och starkast och är mycket stolta över sina kroppar. Symbolen för Väduren är den lilla Baggen som stångar huvudet mot sin motståndare. Trots att Väduren är zodiakens snällaste bör man inte glömma att Mars styr tecknet och i strid är baggen totalt orädd och bangar inte för något. Som fiende ska Vädurens list och styrka inte underskattas.

aries-lucy-lawless

DÄRFÖR ÄR DU HELT HOPPLÖS:

Du är impulsiv, risktagande, dumdristig och tycks ha svårt att lära av dina misstag. Andra stjärntecken kan reta sig på att Väduren är egocentrerad och tar upp för mycket plats.

PASSANDE PARTNERS:

Väduren älskar Lejonet och Lejonet älskar att bli beundrad så detta är en gynnsam, passionerad kombination. Tvillingarna och Skytten är jätteroliga följeslagare som matchar. Det blir mycket lek och glada skratt här. Vattumannen och Vågen är också helt okay partners och relationen kan bli varaktig och fin om båda parter vill lika mycket.  Väduren och Skorpionen tänder på varandra eftersom de båda har Mars som gemensam styrare. Superbra sex, stor passion men, kombinationen utlovar inte alltid varaktighet.

RELATIONER SOM KRÄVER LITE MER:

Jungfrun och du måste verkligen jobba på att förstå varandra. Väduren har svårt för Jungfruns ängslighet och noggrannhet. Väduren kan reta sig på om det går för långsamt emedan Oxen anser dig alltför ombytlig. Kräftan misstror Väduren och det kan skapa problem i tilliten. Du kan ha kul och jättebra sex med Stenbocken men kanske irriterar Stenbocken sig på dig. Du kan vara för jobbig för Fiskarna som har sådant behov av harmoni.

ÄR DU EN SANN VÄDUR?

Känner du inte igen dig i minst tre av nedanstående påståendena så är du ingen typisk Vädur. Det kan bero på att din sol, måne eller ascendent kan stå i andra stjärntecken.

 • Du är impulsiv och spontan
 • Du är obotligt ärlig
 • Du förstår dig inte riktigt på falskhet och det sociala spelet
 • Du är en väldigt fysisk människa som gillar att vara i farten
 • Du räds egentligen bara två saker övergivande och att bli uttråkad
 • Du har starka känslor
 • Du har väldigt stark vilja
 • Du är entreprenör, pionjär och idéspruta
 • Din ilska kommer snabbt, hett och totalt.
 • Ditt temperament växlar fort
 • Du är risktagande och gillar när det går fort
  1. Ja, självklart att väduren är en tillgång för alla. Det skulle bli så tråkigt på jorden utan. 😍

 1. Vilken rolig läsning, stämmer väldigt bra in på mig 🌟 På mitt jobb har vi koll på varandras stjärntecken (3 personal i gruppen) och det hjälper väldigt mycket för då förstår man varandras beteende på ett helt annat sätt. Jag gillar att att ta initiativ till saker men tröttnar fort och har sällan tålamod på att vänta tills det blir klart 🤣 Grattis till mig och alla andra vädurar och tack till er andra som orkar stå ut m oss 😇

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

♈️ Solen i Väduren!

 

sun-moon-balance

Nu har solen trätt in i Väduren och under natten blev månen full i Vågens tecken så; idag är första dagen på det nya astrologiska året!

Igår firades Astrology Day världen över och naturligtvis kunde inte Astrologins stora dag  få passera obemärkt. Lovisa och jag höll huset öppet och välkomnade till en kväll där astrologi och andlig utveckling var fokus. Det var idel gamla själar som möttes så samtalet blev just sådär intimt, djuplodat och tankeväckande man önskar.

Jag talade om astrologi generellt och de astrologiska trender vi får uppleva under det nya astrologiska året. Eftersom vi inte var så många hann vi med att kasta ett getöga på allas personliga horoskop och transiter. Samtliga deltagare hade solen, månen eller ascendenten i Vågen. Roligt att se eftersom nattens fullmåne inföll  just i Vågens tecken.

Lovisa höll en guidad meditation vilket var underbart. Extra skönt var att få långa rottrådar som snabbt arbetade sig ner i jordens innersta 😃. Jag sov som en stock efter det sen. Inte vanligt för mig under fullmånenätter kan jag säga.

Det är lurigt med anmälningar via Facebook när vi har  pytteliten lokal och de föranmälda inte kommer. Några blev avvisade pga platsbrist men till slut var vi ändå för få. Vi skyller på Merkurius retrograd.

Meddelande/affirmation till Universum:
Nästa år är vi mer än 50 personer som möts för att fira in Astrologidagen i en lokal i centrala Stockholm som snart presenteras för oss. Astrologi intresserade samlas och astrologer från alla riktningar välkomnas och respekteras med sin stil och synsätt.  Vi skapar ett dynamiskt forum med många föredragshållare. En astrologisk organisation uppstår nu –  OPA Sverige.

Jag hade inte tid att fotografera igår – men om någon har justa bilder på gårdagens fullmåne tar jag gärna emot dem för publicering på bloggen.

 1. Hej Margareta,
  Nästa år vill jag vara med och fira Astrologidagen!!! 👍 hade gärna varit med igår men jag ser fram emot nästa år, så roligt!🤗
  Har en fråga kan jag anmäla mig till din online-kurs eller kommer det nya datum?
  Jag sitter här med mina papper som jag fick av dig och det känns som jag räknat rätt…😉
  Stämmer det att fullmånen föll i hus 5? 740929 kl:1954, Göteborg. Önskar dig en härlig nystart och vore så tacksam ifall du har tid o kolla, dock förstår jag ifall du ej hinner!❤

  1. Hej Anna! Ja – nästa år du 😃
   Vad gäller astrokursen kan man gå med precis när som helst. Det är folk som går med titt som tätt. Det är kul! Vi har precis bytt till en ny plattform så det är en annan länk till sidan än tidigare. Du finner den här! https://www.bonnieronlinekurs.se/offers/o2g3o28t/checkout
   Roligast med kursen är att jag tycker att eleverna verkligen lär sig och blir jätteduktiga! Vi har ju även webinar en gång i månaden när eleverna är med mig där ute på Cyberspace och kan ställa frågor och allt.
   Och.. din fullmåne inföll i ditt femte hus i Vågen. Nästa gång kommer den också att falla i Vågen och femte huset så det är en underbar period som väntar dig.
   Kram från Margareta i Stockholm

 2. Hej Margareta.
  Hade jag vetat om att ni firade astrologidagen igår, hade jag kommit. Även jag har ascendenten i vågen och har solen i oxen. Med tanke på Uranus förflyttning in i oxen har massor hänt mig. Det verkar som jag äntligen kommer att hitta mitt unika jag och sluta låta min kommunikationsrädsla styra mitt liv. Kan jag anmäla mig till någon mailinglista så jag får information när ni har något spännande evenemang på gång?
  Bästa hälsningar
  Caroline Hein

 3. Hej! Vet ni hur det kommer gå för fiskarna och stenbocken i kärleksfronten? Väldigt nyfiken. Jag själv är fiskarna. Men har en sorts relation till en stenbock. Tacksam för svar. 🙏

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

🌝 Fullmåne + Equinox samtidigt!

 

Full moon in Libra

🌝 Fullmånen i Vågen 21/3 2019 kl 02:43 ♎️

Det nya astrologiska året har inte hunnit bli många timmar gammalt för än universum bjuder på en maxad fullmåne  00°09 i Vågens tecken. Det är ju oerhört speciellt, ovanligt och kraftfullt att månen blir full precis i övergången i Vågen allra första grad. Just i nollpunkten anses energin vara extrastark, modig och djärv så förväntningarna jag har på denna ovanliga fullmåne är skyhöga.

Detta är den första av två fullmånar på raken som kommer att äga rum i Vågens tecken (nästa väntas den 19/4). Vågens styrande planet är Venus kärlekens och de sköna konsternas gudinna så det finns ett starkt Venustema som kommer att följa oss i en hel månad.  Att Venus ges så mycket utrymme i år gör ju detta till en kärlekens vår.

I Vågen kommer Venus att vilja uttrycka sin högre oktav och söka skönheten i formen, perfektionen i konsten, i uttrycket och skapandet. Hon vill uttrycka den högsta formen av skönhet i tankar, tal och idéer. Detta kan förstärkas nu genom det faktum att transiterande Venus befinner sig i Vattumannens tecken nu vilket gör detta lite mer mentalt än det annars hade varit.

Känslor, romantik men också sökande efter det perfekta kan vara på gång inom oss under denna fullmåne. Kanske uppfylls du nu av total kärlek till en annan människa – eller tvärt om – att du känner att du älskar dig själv så mycket att du måste vara sann emot dig själv och göra slut! Vem vet.. endast natten kan utvisa.

Tankarna kan kretsa runt det egna jaget stora fråga: Ska jag vara ensam eller vara en del av ett par? Själen söker balans och vill finna en lösning som är bra för alla. 

Tisp: Försök att undvika att fastna i tankar på hur den perfekta relationen och den perfekta partner ska vara.

 

sun-moon-balance

Fullmånen = Sol i Vädur/Måne i Våg

Alltså JAG Solen är i Väduren och lyser upp ditt känsloliv Månen som befinner sig i Vågen. Se fullmånen och den månaden som följer till nästa Vågmåne infaller som ett erbjudande att lära dig allt om dina relationsmönster, att se dig själv och den roll du tar i relation till andra. Väduren visar sanningen, viljan, lusten och essensen av ditt ego.

Vågen hur du agerar i relation till andra människor vilka band du knyter, vilken sorts personer du attraheras till.

Fullmånen vänder uppmärksamheten emot våra behov, önskningar och längtan men också det vi inte längre vill ha i våra liv. Väduren representerar ”jaget” och Vågen representerar ”andra”. Väduren handlar om självhävdelse, Vågen om kompromisser.

⭐️ Hur påverkas du?

Som vanligt tycker jag att det är en god idé att ta fram ditt personliga horoskop och kolla i vilket hus fullmånen infaller. Positionen pekar ut vilket område i ditt liv som kommer aktiveras.

Du som har Solen, Månen ascendenten eller Mars och Venus i skarven mellan två tecken?  00°  är exakt men du kan räkna med en orb på 5° före eller efter också i Vågen eller Väduren så du personligen att bli extra starkt påverkad av skeendena.

Fullmånen i de olika husen

Fullmåneritual

Hur kan jag se var månen faller i mitt horoskop

 1. Vad spännande är cusp tror jag. Född 19 feb 1972, kl 9.05 i Södertälje. Så sol Vattuman (cusp fisk), Måne Vädur, Acc Oxe. Hur vet jag vilket hus månen faller i? Tack snälla på förhand.

 2. Hej! Kollade upp att fullmånen landar i mitt femte hus, men är nyfiken på vad det kan innebära att min Pluto ligger på 4 grader i Vågen i mitt femte hus? Försökte googla om fullmånen ”på” Pluto betyder något men gick bet.

 3. Tänk att jag aldrig får kläm på det här! Måste vara totalt dum i huvudet… Jag får Väduren till 7’e huset, och Vågen till 1’a… stämmer det? Född 6 januari 1956, 22.15 i Sundsvall. Förstår om du inte kan svara på dessa frågor gång på gång…tacksam ändå!

  1. Astrid! Du har rätt så jag hoppas att du ska tro lite mer på dig själv i framtiden. Månen landar i ditt 1:a hus medan Solen förstås då lyser upp ditt 7:e hus. Precis som du själv sett. ⭐️ Du är en stjärna Astrid.

 4. Jag har månen 9’ i vågen i födelsehoroskopet och vågen i mitt 5 e hus nu, undra sa flundra
  om nånting kul kan uppenbara sig?

 5. Jag, Stenbockskvinna, känner total kärlek till mej själv, men den kärleken är inte egoistisk, den ger mej en känsla av FRIHET , jag behöver inte skilja mej från min man, jag unnar honom och alla andra samma frihet! Denhär känslan har ”smugit” sej på, sakta men säkert, jag känner mej som NY, det låter dramatiskt, men jag förstår denhär killen som heter JESUS (Jag har citerat honom förut) , när han sade: ” Kärleken skall göra eder fria”, detta är den Universella kärleken, inte förälskelse-kärleken, den är egoistisk. Universums grundton är KÄRLEK, vi är alla på väg att finna den, men ack vad vägen är lång och svår ibland! ♥️

 6. Jag har ingen aktivitet i varken väduren (12 hus) eller vågen (6). Ingen planet övh. i deras fält…kommer detta bli en obetydlig måne för mig? 🙂

 7. Hej Margareta!
  Tack för vårt samtal sist. 🤗
  Vill du vara snäll och hjälpa mig och se vart dessa fullmånar i vågen landar för mig?
  Spännande!
  Född 76-10-14 kl 11:36 i Göteborg.
  Tack och Kram! ❤️

 8. Jag måste korrigera mitt citat! Jesus sade ” Sanningen skall göra eder fria”, men för mej är den Universella Sanningen och den Universella Kärleken likvärdiga, men rätt skall absolut vara rätt , speciellt i dessa sammanhang!

 9. Hej!
  Jag har min Sol på exakt samma punkt somFullmånen infaller och i 11:e huset. Hur kan jag komma att påverkas?

 10. Hej Margareta!
  Jag har bänglat till det med två män…🙈 vet inte hur jag ska tänka o göra…🤔
  En är lejon/jungfru, den andra skorpion. Själv är jag solskytt o asc kräfta. Känner mig kluven… tips från coachen???
  (Coachen är ju alltså du Margareta 😘)

 11. Det snurrar kan man säga. I Vågen när jag föddes fanns Solen, Månen Merkurius och Neptunus. Asc i Väduren. Mars och Venus i Skorpionen. Känns så där 🙁

 12. Jag har solen i 0 grader Kräftan och fullmånen faller i mitt första hus. Känns som att det kan bli spännande detta? Är verkligen i behov av en nystart efter ett helt otroligt jobbigt år, som peakade i och med min Saturnusåterkomst (och säkert en massa annat skräp) under höst/vinter…

  1. Åh, vad skönt då att det blir ett nytt tema för dig. Saturnus återkomst är ingen lek – det ska gudarna veta. Det känns ändå positivt att läsa dina rader här för det känns att du har hopp om livet och rätta gnistan.
   Stora kramen från Astrobloggen
   ¨

 13. Hej! Hjälp! Jag har försökt tyda mitt födelsehoroskop men – förstår inte i vilket hus eller tecken min fullmåne hamnar? 1981/03/14 01:51 Danderyd, Stockholm
  Tack!!

 14. Nu vore det roligt om Merkuriusretrokrafterna avklingar. Har försökt ta det lugnt och inte bry mig men det är lite svårt…

  Har försökt skänka bort bokhyllor nen det är omöjligt; det är körförbud mm så de står kvar hos mig. Jag har drabbats av hjärnskakning och varit sjukskriven. Jobbade en vecka och råkade ut för ögoninfektion. Sjukskriven igen. Suck.

  1. Samma här, brutna revben, en redan kämpande kropp på Levaxin, och därtill vänner? trodde jag som sviker, inte står vid sina ord, fy

   1. Men vad jobbigt Kräftan! Det har varit tuffa dagar här måste jag säga. Tiden i Fiskarna har inte tillfört någon energi alls till mig. Jag har känt mig helt utmattad. Lyckades sova som en stock igenom fullmånen och tänker att; den nya dagen, det nya stjärntecknet, det nya astrologiska året och fullmånen är så starka indikationer på ett nytt liv, en ny start – vändpunkten. Hoppas att du blir frisk snart Kräftan ❤️ Må det måste få bli så.

  2. Oj – jag har samma problem själv med böcker. Jag har sådana enorma mängder av böcker dessutom. Nutidsmänniskorna är rädda för damm och vill varken ha böcker eller bokhyllor. Vi blir ju en allt tunnare skara entusiaster som har sina böcker kvar. Jag tänker köra alla romaner till stugan och bara spara astrologi och konstböcker i Stockholm. Resten får åka till bokhimlen – för inget antikvariat vill ha böcker – ens i gåva längre.

   Jag kan inte minnas att februari och mars varit så tunga tidigare som de varit just detta år för mig. Jag sätter allt mitt hopp till att Solen i Väduren är vändningen. Jag känner nog redan att det är sant. Hoppas att du kryar på dig snart! ❤️

 15. Tack, för ett givande inlägg och det ska bli väldigt spännande att se vad den här fullmånen har att erbjuda. Härligt med våren i antågande och att bli medveten om vilket hus som blir aktiverat. För egen del handlar det om presenattionen av det nya jaget. Det kan alltså inte bli bättre just nu. Kommer skriva lite mer om det imorgon på min egen blog. Det jag tycker är så bra just med Margaretas inlägg är att du alltid är så positiv och du har lärt mig så mycket:)
  Kram

  1. Tack kära Ewa! Jag blir ju så glad för uppskattning och pep! Men var hittar jag din blogg? Du får lägga upp en länk så vi får läsa vad du delar med dig av. 😃 Jag är så himla peppad själv nu på att få lämna allt det gamla bakom och påbörja det nya året! Tjoho! Tiden i Väduren.. 🐑 ♈️

   1. Hej
    Vad roligt att du känner peppen. Jo, du förstår att vår Blogg-maestro Helena Biehl har lärt oss fylla i url-koden så trycker du på mitt namn i kommentaren kommer du dit. Roligt event ni hade för att fira in nya året, jag är gärna med nästa tillfälle. Kram

 16. Jag fullkomligt älskar din blogg!
  Jag har själv blivit alltmer intresserad av att tolka mitt och vänners horoskop, jag har själv gjort ett eget på astro.com och jag blir lite smått galen, försöker avläsa i vilket hus fullmånen infaller för mig men är inte säker på om jag gör rätt. Hade varit så så tacksam för en hjälp på traven.

  Jag är född 19940313 i luleå kl: 01:52
  Solen i fiskarna
  AC i skytten (var svårt att avläsa den)

 17. Ibland är jag bara sååå trött på att jag skriver så dramatiskt! Det är ju inte ett dugg intressant för astrologin – Jag har inga frågor , dem har jag funnit svaren på, men ”astrologiskt” fattar jag att Pluto + Noderna ( Stenbock sol, Kräfta accendent) är med om min transformation + den käre Saturnus förstås! 🌞

 18. Hej. Snälla snälla fina du. Kan inte du förklara/hjälpa mig. Med personnummer 870203, född i Jönköping. Vet ej tid.
  Kram. Tack för fin blogg!!!!
  Hoppas på svar. ❤️❤️❤️

  1. Jamen, om du inte vet vilken tid Firren så kan man inte räkna fram vilket hus det är som gäller för dig. Sorry! Du kan hitta födelseuppgiften i din mammas journaler på det BB där du är född. OK?

 19. Ingen bra fullmåne, min vän som är vädur, vi bröt upp strax vid fullmåne, tragiskt att ett moraliskt tjafs vid fullmåne kan ha sånn makt.
  Ja hoppas personen funnit frid på sin väg.
  Märkligt brukar bli tjafs just vid vågens fullmåne.
  Mest om moral o etik o uppförande
  Så jag låser in mej nösta år stänger av telefon😬
  Trevlig vecka på er🧡🌈

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..