ANNONS

Horoskop – Vecka 33

/

1507a0b098259cba51988664585

️ Väduren

Det är en så intressant tid nu Väduren, när så mycket kan komma hända i ditt liv. Bollarna sätts i rullning kan man säga.

När jag såg dessa stjärnor, slöt ögonen kort som jag brukar göra när jag tonar in på horoskopet kom ordet ”power suit” upp. Det är viktigt att du tar på dig kläder som matchar din sinnesstämning och gör att du känner dig säker, cool, kraftfull och snygg i vad nu nu avser göra. Oavsett vilken stil – mockasiner, stiletter eller annat har ingen betydelse. Det viktiga är du känner dig i din fulla kraft.

Det här är toppenvecka när Solen och Merkurius rör sig igenom ditt härliga, kreativa, glada 5:e hus i Lejonet ger dig den där eldiga, passionerade känslan du älskar. Extra rafflande, utmanade och kanske också passionerat är att din styrande planet Mars bildar kvadratur till Pluto som är i Stenbocken.

Det är tydligt Väduren att det inte finns något val nu. Det är oundvikligen dags att kavla upp ärmarna och skrida till verket med vad än du har siktet inställt på. Du känner att du är stark, oövervinnerlig och kan påverka din situation och kanske åstadkomma storverk här framöver.

️ Oxen

Oh, en sådan utveckling Oxen! Under måndag-tisdag rör sig Månen igenom ditt tecken i konjunktion med Uranus dessutom vilket förstås hjälper dig att fatta beslut, snabbt känna vad du vill ha och behöver utan att trassla in dig känslomässigt i andras önskningar och behov. Som Månen och Uranus är aktiverade båda gångerna river det ju förstås upp energispåren ifrån förra veckans fullmåne och vips.. nu är vi här igen. Som du kanske märkte förra veckan är det en igångsättande, plötslig och direkt energi.

Du behöver verkligen inte fundera, ana eller gissa för allt som sker är uppenbart, direkt och här finns inga dolda underströmningar och subtila meddelanden.

Månen bildar dessutom sitt sista kvarter här – vilket innebär att vi härifrån har en avtagande måne vars ljus blir allt blekare och förvinner helt till helgen. Uranus, är extra stark nu eftersom han kommer att gå in sin årliga retrograda period på lördag.

Om man sammanfattar veckans energi handlar den entydigt om att ensam är stark. Att du kan och bör fatta dina egna beslut nu och stå stark i vad du känner. Venus trädde in i Kräftan för någon dag sedan och där gör hon faktiskt inte så mycket väsen av sig, mer än att hon hjälper dig att känna dig trygg i dig själv.

️ Tvillingarna

Under måndag/tisdag möts Månen och Uranus i konjunktion och du kära Tvillingarna bör ta det lite försiktigt för det är inte säkert att du i ögonblickets hetta inser eller märker vad som är på gång. Stjärnorna indikerar att något oväntat kan komma så tipset är ju förstås att hellre avvakta än att riskutsatta sig just nu. Det kan vara precis vad som helst – rykten, en förvånande nyhet eller en chock.

Solen och Merkurius befinner sig båda i ditt kommunikativa tredje hus – vilket visar att det är massor som sker på din sociala scen. Kul! Den känslan förstärks också genom att heta Mars befinner sig i ditt utåtriktade 11:e hus som just handlar om människor, nätverk och grupper. Du är efterfrågad och poppis och många, allt ifrån ytliga bekanta till din innersta krets vill ha sin bit av dig.

Mars och Pluto krokar i varandra denna vecka, det är den första av tre möten de har med varandra. Detta inslag i stjärnbilden ger vilja, styrka och passion till det hela. Men vad cool!  Det är mycket som säger att du vågar iscensätta dina planer här.

️ Kräftan

Den här veckan inleds lite som förra veckan, nämligen med att din styrande planet Månen åter kommer närkontakt med Uranus. Hepp! Det kan skapa plötslighet och förändring. På den positiva sidan så är det nu man får lust att utvecklas, finner inspiration, kommer på nya idéer och vågar välkomna det nya in i livet.

Uranus är nu på vippen att vända retro, han står och vaggar, som att han tar tar sats innan då är han så nära jordytan det går och är dessutom så nära jordens yta han kan komma och är därför extra närvarande och påtaglig i våra liv. Han kallar oss tillbaka till verkligheten och får oss att rikta blicken mot framtiden.

Men, det bästa kära Kräftan är att underbara Venus hunnit manifestera sig ordentligt i tecknet. Hon är ju som bekant kärlekens och lyckans planet och hon sprider glädje, skönhet och överflöd vart än hon går. ! Unna dig att andas ut och njuta av livet Kräftan. Du kommer att må bra nu och det är skönt att återgå till rutiner och få ordning på detta med kost, träning och annat som kan ha hamnat lite ur kurs under sommaren.

♌️ Lejonet

Lejonsäsongen i år blir bara bättre och bättre känns det som. Högsommarvärmen passar dig perfekt och det är såhär års som du kommer allra bäst till din rätt. Du kan förvänta dig en kul, social och utåtriktad vecka som ligger framför dig när du kan känna dig sedd, uppskattad och älskad.

Merkurius rör sig nu fort som attan igenom ditt tecken. Roligt! Han fungerar som ett socialt smörjmedel, som gör alla möten lättsamma och roliga. På söndag är Merkurius ikapp Solen och när de två möts i konjunktion är det ett synnerligen bra tillfälle för tänkande, för att göra överenskommelser och liknande.

Uranus förehavanden präglar veckan dels genom måndagens konjunktion med Månen – men också därför att han vänder retrograd på lördag. Just den rörelsen visar att vi befinner oss i ett enerigskifte.

Det finns mycket vilja och intensitet med i bilden nu – mest på grund av att Mars och Pluto möts i kvadratur. Det faktum att Uranus vänder retrograd under lördagen gör förstås också sitt till.

️ Jungfrun

Du är vilsamt nog inte alls med i hetluften under den här veckan. Solen befinner sig i ditt andliga 12:e hus och här är det väldigt viktigt att du följer din känsla och kroppens behov.

Det är rätt soft tid faktiskt för nu kan du leva ditt liv tämligen opåverkad av det kosmiska spelet och faktiskt lyckas med att uppnå den harmoni och perfektion som du eftersträvar.

Ja, kära Jungfru, den här veckan börjar universum lite diskret förbereda dig på att sommarlovet börjar gå mot sin ände. Ingen stress dock.. Vi märker detta främst genom att den glada lilla kommunikatören Merkurius rör sig hastigt igenom Lejonet nu. Han kommer under söndagen att möta Solen i cazimi, och tankas med positiv solenergi. Härligt! Det är egentligen därefter som det roliga börjar för din del. Ja, det är nästa vecka alltså – men det skadar ju inte att förbereda sig på det som komma skall.

Nästa vecka har vi en härlig nymåne i Lejonet, Merkurius går in i ditt tecken och kort sagt.. det är där din säsong kommer igång på riktigt.

♎️ Vågen

Din styrare och lyckliga stjärna Venus har nyligen flyttat in i Kräftans tecken och där kommer hon förbli i en hel månad. Det är en mjuk och omhändertagande position som du kommer att gilla. Här kommer Venus inte att vara så utåtriktad och efterhängsen. Nej, i Kräftan har hon inget alls emot att sitta still och vänta till dess hon blir uppvaktad. Men, en svagare Venus kan kompenseras med en välplacerade Mars. Han, krigets gud nu är mitt emot allt som är du och samtidigt också kopplad till Pluto i kvadratur så skulle jag misstänka att människor uppfattar din närvaro som jordskredsliknande och het.

Det kan ge dig lusten att komma igång på ny kula. Det ser ut som att tankar på arbete och framtid fyller ditt sinne nu. Solen lyser upp ditt kollektiva 11:e hus och där kan tankar på att göra samhällsnytta komma igång. Det kan handla om en vilja att engagera sig kanske för Moder Jord eller politiskt – tydligt är dock att du inte vill sitta ensam på din kammare längre. Grupper, vänner och alla sorters nätverk attraherar nu. Det kan i och för sig vara det lilla nätverket eller tvåsamheten som lockar också.

♏️ Skorpionen

Det är en superintressant vecka för dig Skorpionen! Du vill uppåt och framåt, komma igång med din höst och utvecklas. Det är större chans än någonsin att du kommer få precis det du ber om. Kärlek, jobb och pengar? Allt är inom räckhåll för dig. Uranus är en huvudaktör nu som han förbereder sig på att vända retrograd och hans energi är extrastark just nu. Använd den kreativt! Det finns så mycket potential här!

Båda dina styrande planeter kommer att befinna sig i kvadratur med varandra hela veckan. Det finns obegränsat med energi i detta möte, det första av tre i följd. Här manifesteras styrka, vilja och makt. Använd dessa superkrafter vist, exempelvis genom att skapa, fokusera på ditt arbete eller engagera dig i viktiga projekt. Negativa uttryck som kan komma till följd av att energin inte är nyttjas är att du kan bli lite kaxigare än du behöver vara. Kanske få lust att berätta för människor precis vad du tycker och tänker om dem eller finner andra sätt att utmana människor på.

♐️ Skytten

Tjoho! Det är nu det bär av, du kastar dig på din springare och rider in emot solnedgången. Frihet, action och äventyr är vad universum lockar med.

Nå, kanske går det inte att få till det scenariot exakt så, men vad vi ser här är en jätterolig vecka fylld av nya initiativ, ambition och intressanta idéer. Merkurius rusar nu igenom Lejonet och kommer på lördag att mötas med Solen i konjunktion. Oh, den transiten är fantastisk för att förhandla, inspirera och ge idéer. Men det är inte allt! Uranus, Merkurius högre oktav, kommer också att spela en avgörande roll under veckan. Han vänder snart retrograd och just i det här momentet är han oerhört kraftfull.

Det finns massor av vilja, entusiasm och passion med i bilden – och eldens element förstås. Du vill uppåt och framåt i livet och har inte lust att bli hindrad i din framfart. Heta Mars befinner sig i ditt kreativa och varmblodiga 5:e hus – intressant nog i kvadratur till Pluto vilket ger kraft, vilja, ambition och styrka till det hela. På den negativa sidan finns risk för konflikt och konfrontation så var försiktig.

️ Stenbocken

Det är sannerligen aldrig långtråkigt att vara du Stenbocken! Det är lite ur askan i elden hela tiden med dig.

Solen och Merkurius rör sig nu igenom ditt djuplodade 8:e hus så oavsett vad dina tankar kretsar rumt finns absolut ett allvar med i bilden. Nej, visst – för dig är allt, till och med humorn allvarlig (på det där sjuka sättet så man skrattar ihjäl sig).

Mysigaste nyheten är förstås att glittriga, förföriska Venus rör sig igenom ditt relationshus nu vilket förstås möjliggör att kärleken eller förälskelsen kan bli alldeles underbar nu.

Men.. detta är förstås inte allt som händer – för vi har riktigt kraftfulla spelare med här i leken som verkligen inte är att leka med. Å ena sidan finns mäktiga Pluto, underjordens härskare och som befinner sig i kvadratur med heta Mars vilket gör det svårt, om inte nästan omöjligt att undvika att reta upp sig på människor som utmanar dig.

Klok som du är tror jag förstås att du kan lägga band på dina mörka tankar och kanalisera energin på att nå bergets topp – ja, där högst uppe, dit Stenbockens själ alltid strävar att vara.

♒️  Vattumannen

Solen och roliga, pratsamma Merkurius befinner sig i hjärtetecknet Lejonet och ditt 7:e hus och gör ditt privata liv underhållande och trevligt. Socialt och emotionellt kommer du att vara på topp den här veckan. Det är mycket som kretsar runt dig nu och som lyfter, utvecklar och stimulerar dig. Främst tänker jag förstås på din styrande planet Uranus var huvudrollsinnehavare i förra veckans nymåne, men kammar åter igen hem första parkett genom att han under måndagen möts med Månen i Oxen. Här bildar den avtagande månen sitt sista kvarter och blir mindre och mindre tills den fram till helgen försvinner helt och vi går in i mörkermånens fas. Uranus kommer att vända retrograd på lördag vilket gör att han nästan inte rör sig alls nu (stationär kallas det).  Han är ytterst nära jordytan och Uranus energi är oerhört kraftfull nu. Det som händer under denna tid kommer att påverka de sociala och politiska utvecklingen under hösten.

Mars och Pluto möts nu i den första av tre kvadraturer. Det kommer med kraft, ambition och järnvilja. Det är en mästarnas maktkamp här. Även detta kommer att påverka de stora skeendena på jorden. 

♓️ Fiskarna

Solen och Merkurius rör sig igenom ditt flitiga 6:e hus vilket förstås för tankarna till den annalkande hösten, den nya terminen och allt som komma skall. Det finns beslut att fatta, människor att charma och saker du bör ta itu med. Det kan vara ett smart drag att se vad det finns för intressanta tjänster lediga där ute på arbetsmarknaden. Arbetslust, inspiration och en vilja att gå vidare finns hos dig. Glädjande och väldigt roligt att se är att det för ovanlighetens skull finns en hel del jävlar anamma med i bilden och en vilja som kommer ända från djupet av din själ. Du har verkligen utvecklats Fiskarna!

Mars och Pluto möts i en kaxig kvadratur, den första av tre, som kommer att lära dig allt om att ta makten över sitt eget liv och skapa en framtid, forma den som du vill ha den.

Det finns mycket i dessa stjärnor som motiverar, aktiverar och driver fram din ambition. Försök att hålla kvar den här känslan så länge som det går.

För er som jobbar i ett kreativt yrke är Venus position i det 5:e huset en helt fantastiskt hjälp. Hon styr de sköna konsterna och du hittar helt rätt i ditt uttryck nu. Venus är förstås inte bara till för arbete. Här i Kräftan ger hon en finstämd, kärleksfull mjuk till dina relationer. Pust! Vilken tur att den transiten också finns med för att uppväga den maskulina, erotiska och kanske pockande känsla som Mars/Pluto mötet ger dig.

2
95

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

På Himlavalvet – Vecka 33

/

3c173b37d9e5aa48858e09132d9c5ab0

Förutom , Solen och Månen som alltid är våra stjärnor som allt liv på jorden kretsar runt – hade Uranus en väldigt stor roll i skeendena under vecka 32. Det kommer han dessvärre att ha även denna vecka. Det kan vara spännande, utvecklande – men också chockerande och explosivt när han är med.

💫 Kära Astrologivänner  💫

Förra måndagen blev månen full i Vattumannens tecken, i direkt kvadratur till Uranus. Samtidigt var Mars kvadratur Jupiter och det såg onekligen tufft ut. As above – so below.

Vecka 32 blev verkligen den där explosiva, vilda veckan som universum antydde.  Den stora explosionen i Libanon är väl förstås den mest omtalade händelsen, men under veckan har ytterligare stora uppmärksammade explosioner, olyckor och bränder rum på minst sex olika platser i världen.

Vi här i Sverige sörjer vi den 12-åriga flicka som blev skjuten i Norsborg i samband med fullmånen. I nyhetsflödet ser jag att ytterligare skjutningar har ägt rum i Sollentuna, Gävle och Trelleborg.

Explosionen i Beirut
Kanske undrar du, kära läsare, vad det är jag vill visa här med horoskopet.  En fullmåne är en process som är igång minst 2,5 dygn före den officiellt blir full och den är lika aktiv i minst 2,5 dygn efter. Men just den här fullmånen länkade Solen och Månen till Uranus.

Andra intressanta grejer med vecka 32 var förstås Merkurius som var opposition till Jupiter, Pluto och Saturnus. Mars som var i kvadratur med Jupiter. Uranus befann sig på IC-punkten vid explosionen.

Ja, det här var en tillbakablick. Nu vänder vi blicken emot vecka 33 och vad vi har att förvänta oss av de kommande sju dagarna.

☀️ SOLEN 17° – 24° LEJONET

Med Solen i Lejonet brukar sällskapsdjuret i oss alla att visa sig. Här är vi generösa, glada och vill dela livets goda med andra.  Det här är det stora varma hjärtats tid, vi vill umgås, träffa vänner, ställa till små partyn, kräftskivor och helt enkelt ha kul. Solen befinner sig nästan hela tiden i trigon till Mars. Eldigt, eldigt..  Grattis på födelsedagen Lejonet

🌙  MÅNENS FÄRD

På måndagen bildar månen sitt sista kvarter i Oxens tecken, konjunkt Uranus. Oh, energimässigt väcker det ju förstås liv i minnet av förra veckans fullmåne som aktiverade just Uranus – så vi har ingen anledning att tänka att den här veckan kommer att vara mindre aktiv. Månen är nu avtagande och blir mindre och mindre fram till nästa helg när den går in i mörkermånens tid och ljuset försvinner helt och hållet. Det är först den 19/8 som månen blir ny i på 25° i Lejonets tecken.

♌️  MERKURIUS I 9° – 23° I LEJONET

Merkurius rör sig verkligen rekordsnabbt fram nu. Han tillryggalägger nästan hela Lejonet här. Vips! Han är i sitt esse. Det känns som en sådan befrielse att vi får ett nytt tema! Det här är en position som Merkurius vanligen älskar för här kan vår kommunikatör få uttrycka sig fritt och ta all plats han önskar. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar.  Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan du med fördel tala om dina innersta känslor och bli förstådd. Vi människor tenderar att vara mer uttrycksfulla nu och för all del – även mer dramatiska förstås. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar. På söndag den 16 kommer Merkurius och Solen att vara i konjunktion. Cazimi som dessa gudomliga tillfällen kallas när Merkurius får komma upp på högsätet till Kung Sol och tanka i sig positiv solenergi. Detta vederkvicker hela horoskopet. Merkurius i Lejonet

♋️   VENUS I 2° – 8° I KRÄFTAN

Fredagen den 7/8, ca kl 18:00 är det slut på Venus vistelse i Tvillingarna. Nu glider gudinnan istället in i mysiga Kräftans sfär där det är mer familjär stämning råder.

När Venus är i kräftans tecken är energin lugnare, mer accepterande, givande och omhändertagande – som en varm filt ungefär. Här riktas energin mer emot våra inre, emot själslig balans och harmoni – för sig själv och de personer som finns runt om.

När Venus är i Kräftan är vi mer vårdande både mot oss själva och emot våra nära och kära. Vi vill hela, läka och bygga på våra relationer och blir mer lyhörda, receptiva, inkluderande och mer lyhörda till andras önskningar och behov. Men Venuskräftan vet också att sätta gränser så det trygga och ansvarsfulla finns också med i bilden.

♈️  MARS I VÄDUREN 21° -24°

Mars kommer att vara extra uppmärksammad den här veckan eftersom han nu inleder en intressant och rätt farlig dans med Pluto. Det är tre kvadraturer som dessa kommer att genomföra – och nu under veckan går vi igenom den första. Dessa två planeter är den klassiska och den moderna styraren av Skorpionen och de symboliserar var och en på sitt sätt trubbel.

Mars befinner sig sedan den 26/7 in i skuggzonen på 15°14 i Väduren. Det här kommer vi att märka allt mer av för ju närmare han kommer till den dag han ska vända retro – desto kaxigare blir hans energi, vilket i och för sig är först den 10/9 han vänder retrograd på den 28°08 i Väduren. 14/11 vänder han direkt.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor.

Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Motstånd kan mötas med konflikt, aggression eller krig. Han är alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda. I filmer så ses han som en Action-Hjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte. Mars i Väduren

♑️ RETROGRADA JUPITER I STENBOCKEN 19°11

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 26°48

Saturnus som varit på några månaders visit i Vattumannen backar nu den 1/7 tillbaka in i Stenbocken igen. Pust, dessa återbesök för oss tillbaka till det som varit. Just denna 29° graden besökte Saturnus i mars månad i år. Nu är vi där igen och här erbjuds du igen en möjlighet att göra om och göra bättre. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

♉️ URANUS 10° 41 I OXEN RETROGRAD

När en planet är i färd med att vända retrograd är den planeten så nära jordytan som det går att komma. Genom att planeten rör sig så sakta, står och vaggar på en och samma fläck och så att säga tar sats innan den vänder, förtätas energin oerhört. Det som sker runt en planet just i tiden som den vänder är alltid extra påtagligt och kraftfullt. Nåväl.. det fick ju redan se förra veckan där Uranus var en av huvudrollsinnehavarna. 15/8, ca kl 16:27 vänder Uranus retrograd! Oh! Det här kommer ge oss överraskningar och intressanta händelser.

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 20° 24 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 23° 09 I STENBOCKEN

Det mest intressanta som är på gång nu är konjunktionen mellan retrograda Jupiter och den lika retrograda Pluto som när veckan börjar befinner sig på 23° Stenbock. Senast de två möttes var i slutet av Mars och början av april 2020. Nu är vi där, på samma grader igen vilket förstås rör upp det som hände vid den tiden igen.

♈️  RETROGRADA KIRON 9° 09 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 9° i 14 Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 27°46 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Nu är vi äntligen ute ur eklipssäsongen.  Sommaren har bjudit på tre eklipser som infallit med två veckors mellanrum. Ettan den 5/6 på 15° 34 i Skyttens, tvåan kom den 21/6 på 0° Kräftan och trean inföll den 5/7 som infaller på 13° i Stenbocken . Det som gör dessa eklipser så oerhört intressanta är det faktum att de kopplas till de dramatiska eklipser som ägde rum 26/12 -2019 och 10/1 -2020 – och trots att de redan är bakom oss kommer deras energi fortsatt att påverka oss i ett helt halvår framöver.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.

0
33

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Venus i Kräftan

/

como-encontrar-pareja-amor-propio-relaciones-sanas-1000x667

Foto: Justin Horrocks

Fredagen den 7/8, ca kl 18:00 är det slut på Venus vistelse i Tvillingarna. Nu glider gudinnan istället in i mysiga Kräftans sfär där det är mer familjär stämning råder.

När Venus är i kräftans tecken är energin lugnare, mer accepterande, givande och omhändertagande – som en varm filt ungefär. Här riktas energin mer emot våra inre, emot själslig balans och harmoni – för sig själv och de personer som finns runt om.

När Venus är i Kräftan är vi mer vårdande både mot oss själva och emot våra nära och kära. Vi vill hela, läka och bygga på våra relationer och blir mer lyhörda, receptiva, inkluderande och mer lyhörda till andras önskningar och behov. Men Venuskräftan vet också att sätta gränser så det trygga och ansvarsfulla finns också med i bilden.

🦞 Har du Venus i Kräftan?

Då är det troligt att du tar kärleken på djupaste allvar och dina relationer byggs på ärlighet, kontinuitet och livslånga relationer. Venuskräftan spelar hon inte på sin sexualitet, kör med kvinnliga trick, är svartsjuk och är inte heller särskilt krävande. Venus är ömsint, romantisk och bekräftande i Kräftan. Här visar vi vår kärlek genom att vara trogna, tillgivna, vårdande och omsorgsfulla.

I Kräftan uppträder Venus med stil och elegans. Hon är aldrig vulgär eller gränslös. Känslomässig näring, kontinuitet i relationen, trofasthet och lojalitet är också väldigt mycket Kräftan. Hon behöver trygghet och garantier för att släppa någon innanför skalet.

0
57

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00