ANNONS

Horoskop – Vecka 43

/

WS-45017_WP

️ Väduren

Som alltid möter du världen med din positiva energi och flaggan i topp! Gulle dig Väduren! Vad som än händer lyckas du alltid landa på fötterna igen. Den här veckan är dock inte lika turbulent och äventyrlig som de två tidigare varit.

Din styrande planet Mars backar nu och bildar månd-onsd en het kvadratur till expansiva Jupiter. Oh, nu blir du ivrig och sugen på att komma vidare i livet. Din vilja och ambition är tillgångar att räkna men.. rådet är att behålla lugnet, vara taktiskt och invänta.

Att vara för snabb, att kasta sig iväg hals över huvud kan bli ödesdigert. Merkurius möter Uranus nu vilket kan ge synnerligen bra idéer. Det smartaste draget nu kan vara att segla runt på nätet, inhämta inspiration och kanske ringa några samtal. Det är något nytt på ingång. Ni som är födda alldeles i slutet av Väduren kan uppleva en liten men välgörande energiboost när motiverande Solen rör sig de sista graderna i Vågen. På fredag skiftar dock Solen stjärntecken glider in i Skorpionen och ditt åttonde hus.

⭐️ Oxen

Merkurius backar nu igenom Skorpionen och befinner sig under måndagen i mitt emot sin högre oktav, supersmarta Uranus. Coolt, innovativt och spännande! Detta är det andra av tre möten mellan dessa geniala krafter och de kommer att vara en god hjälp till dig i din utveckling. Nya tankar, infallsvinklar och kanske kontakt med inspirerande människor är vad som väntar.

Mysigt, gynnsamt och härligt för dig är att den sensuella, jordiska energin som bildas mellan dig och Venus som befinner sig Jungfrun. Under veckan skapar Venus harmoniska trigoner till Jupiter, Saturnus och Pluto. Nu är det lätt att uppmärksamheten riktas emot dig och du hamnar i rampljuset. Härligt! Du inspirerar, motiverar och utmanar så det kan inte bli annat än en jättefin period. Att även Mars bildar krokar i Jupiter gör det här till en maxad vecka med jättebra flöde. Bäst av allt – sett ur din aspekt förstås är att Solen under natten till fredag träder in i Skorpionens tecken och ditt 7:e hus. Den positionen är gynnsam för relationer och sådant som förälskelse, kärlek och relationer kommer i fokus. Glöm inte bort den viktigaste relationen – den som du har med dig själv..

 Tvillingarna

För dig som är född i ett rörligt tecken finns det massor av positivitet att hämta under dessa stjärnor. Bäst är förstås kärleksfulla Venus som bildar gynnsamma trigoner till planettrion i Stenbocken. Expansion och utveckling, heta känslor och kanske lite hälsosam självrannsakan  är vad som kan förväntas. Att även Mars krokar in i Jupiter lägger dynamik och riktad vilja till skeendet.

Ditt arbetsliv är fokus nu – framför allt i slutet på veckan kan känslan vara rastlös och det skulle inte förvåna om tankar på att ta sig en avstickare, bryta rutinen eller kanske till och med säga upp sig helt och hållet kommer över dig. Retrograda Merkurius opposition Uranus. Wow.. det här är ett sådant bra möte! Det andra i raden av tre. Kontakten mellan dessa två planeter är toppen och kan verkligen vara till god hjälp i din utveckling. Det generella läget är för instabilt för att jag ska rekommendera dig att fatta stora beslut eller göra någonting snabbt eller kanske förhastat men hämta gärna inspiration och idéer. Ha pennan till hands och skriv upp vad som kommer till dig. Dina idéer kan visa sig användbara och kanske till och med strålande. Självförverkligandet får du vänta på lite till Tvillingarna.

 ⭐️ Kräftan
Tillhör du dem som tyckte att livet varit lite för mycket att hantera på sistone? Även om den här veckan bjuder på många intressanta influenser så är en som en ljuv sommarbris i jämförelse med de extrema energier som präglat de senaste veckorna. Bäst nu är de underbara aspekter som Mars och Venus bidrar med. De är båda kopplade till expansiva, generösa Jupiter vilket förstås ökar oddsen att goda ting kan ske. Tur, attraktion, pengar. Det är sådant som Jupiter kan hjälpa till med. Att både Venus och Mars har så starka positioner nu är underbart och  kan öka attraktionskraften, karisman och se till att rätt person upptäcker fördelarna med dig Kräftan.   Det här är förstås fantastiska nyheter för den som önskar inspiration och en puff framåt i sina tankar och processer. Att så många planeter är retrograda gör att man inte startar upp något helt nytt under dessa stjärnor men det är ett utomordentligt tillfälle att fördjupa sig, utveckla och skapa. Merkurius och Uranus möts här under måndagen är toppen för kommunikation, tänkande och allt som har med innovationer att göra.

⭐️ Lejonet

Många Lejon har upplevt att livet har varit lite för mycket att hantera under de senaste veckorna. Det är dock ett massivt enerigskifte på gång, dag för dag under veckan faller bitarna på plats och du träder in i en stabilare period.

Bäst nu är att zodiakens babe Venus får en framstående position genom att hon bildar underbara aspekter till Jupiter, Pluto och Saturnus. Det är utvecklande, utmanande och möjligen kan du även en sked beska droppar av Saturnus begränsande energier. I dessa förvirrande tider, Merkurius retrograd i Skorpionen opposition den udda fågeln Uranus, är det viktigare än någonsin att vara kritisk till information. Var uppmärksam och lägg märke till vem som säger vad och framförallt varför? Hemligheter kan avslöjas och du kan komma att se att allt som glimmar inte är guld.

Att Solens under natten till fredag skiftar över till Skorpionen och ditt 4:e hus kan faktiskt innebära en lättnad. Om du har möjlighet att ge dig själv en frist – en långhelg eller kanske en ändå längre ledighet är mycket vunnet. Det här är tid att mysa, ladda batterier och njuta livets goda. Egentid, finkultur och möjlighet att få botanisera runt lite på egen hand kan vara precis vad din själ behöver.

️ Jungfrun

Hösten må vara kall, mörk och trist för vissa men i din värld tycks det tvärt om att vara så att det är nu det blir som bäst. Din styrande planet Merkurius går retrograd, men det betyder tvärt om vad många tycks tro att livet suger och att du bara bör ligga lågt. Det där är en felaktig uppfattning. Just denna månd-tisd möter Merkurius upp med Uranus. När dessa snillen spekulerar kan du kan förvänta dig att en synnerligen gynnsam, men möjligen oväntat bra utveckling. Bra idéer, inspiration och vidgat öppet sinne. Detta är det andra mötet av totalt tre. Det sista infaller den 11/11.

Mycket av det som sker nu kan kretsa runt kärleksfulla Venus som tursamt nog befinner sig i ditt tecken även denna sista vecka. Hon bildar harmoniska men ack så härliga trigoner till Jupiter, Saturnus och Pluto och ditt kreativa och romantiska hus. Ah! Du attraherar och drar till dig positiv uppmärksamhet ifrån allt och alla. Saker och ting kommer i en annan dager, intensifieras och blir kanske även lite allvarligare när Solen skiftar över till Skorpionens tecken under natten till fredag.

️ Vågen

Ja, kära Vågen, Din säsong blev kanske lite vildare än du hade kunnat förvänta dig. 2020 är ett extremt år på många sätt. Mars kommer inte att vara retrograd i Väduren igen förrän 2067 så oftare än så är det inte. Trion i Stenbocken är ju också en unik tidsmarkör som heller inte kommer att upprepas igen. De sista resterna av extremenergin är Solens vinkel till Saturnus på måndag. Ifrån tisdag och framåt är allt detta som borttrollat. Din styrare Venus befinner sig i Jungfruns tecken och vanligen visas kärlek och uppskattning via de små detaljerna och den dagliga omtanken. Den här veckan får Venus en framträdande roll som hon bildar gynnsamma trigoner till Jupiter, Saturnus och Pluto. Oh, det här livar upp dig och man anar villkorslös kärlek, känslor som verifieras mot verkligheten och kanske kan passionen flamma upp. Mars är också kopplad till Jupiter månd – onsd så det är idel positiva krafter gång. Mars ger dig initiativet och orken att genomföra. Natten till fredag viker Solen ifrån din sida och träder in i Skorpionens tecken och ditt djuplodade 8:e hus där dina känslor och tankar fördjupas.

⭐️ Skorpionen

Det är lite spännande, löftesrik energi i luften nu när heta Mars på måndagen bildar en kvadratur med gränslösa Jupiter vilket öppnar upp för nya möjligheter och inspirerar dig. Du blir på bra humör helt enkelt och öppen för initiativ.

Jag vill inte vara den som tar ner stämningen på ditt party men.. innan du lovar bort dig på saker du inte kommer kunna hålla, vill jag bara påminna om att det är inte dags att fatta några avgörande beslut alls. Lek, flirta och se vad som händer. Räkna med sociala framgångar nu när Venus bildar gynnsamma trigoner till Jupiter, Saturnus och Pluto vilket triggar olika aspekter av ditt väsen. Expansivt och utvecklande, avvaktande och eftertänksamt och slutligen speglar Pluto det passionerade i dig.

Retrograda Merkurius backar nu tillbaka igenom Skorpionen, tillbaka över de grader han färdades över i början av månaden. Han kommer under måndagen att möta Uranus för andra gången. Det sista mötet äger rum den 11/11 så det är en intressant process som kan ge mycket. Uranus är ju Merkurius högre oktav, snäppet smartare och öppnar dina sinnen för nya intryck, utveckling och kontakter. Det finns något oväntat och plötsligt med i bilden och innan du vet ordet av kanske du har bokat in dig på en kurs i något nytt ämne du vill förkovra dig i, mött en stimulerande person eller finner annat sätt du vidgar dina sinnen. Natten till fredag smyger Solen in i ditt tecken och skorpionsäsongen igång. Wow! Det här är ju din tid som du har väntat på i ett helt år.

⭐️ Skytten

Äntligen måndag! Härligt att få vakna upp och läsa horoskopet och få reda på att Månen rör sig igenom ditt tecken de kommande två dagarna, att din styrande planet – expansiva Jupiter speglas av härliga Venus ett par dagar här. Både lilla och stora lyckan i en härlig trigon nu. Neptunus är med där på ett hörn också så det ser ju ut att kunna bli hur hjärtligt, flirtigt och gränslöst som helst. Roligt, spännande och uppfriskande.  Det är ju ett tag sedan universum bjöd på en såhär skojig energi så du bör nog tänka till när du klär dig idag. Merkurius och Uranus möts!. Det finns en plötslighet och ett överraskningsmoment med här så tro på dina instinkter för de kommer att leda dig rätt. Tacka ja till inbjudningarna du får för detta är möjligheternas vecka. Det finns chanser till äventyr och spontanitet så var lite beredd på det oväntade.

Natten till fredag glider Solen in i ditt andliga 12:e hus och här påbörjas den årliga månanden när dina inre behov och din själsliga utveckling bör uppmärksammas.

 Stenbocken

Under måndagen är Solen kvadratur till Saturnus vilket förstås håller oss alerta och medvetna om verkligheten. Man anar att du har haft massor att göra från bittida till sent under de senaste två veckorna. Allt eftersom veckan framskrider klingar de sista kvarlevorna av det tuffa T-kors som skapades vid nymånen, förra fredagen av. Pust! Solen blir kvar i ditt karriärshus i fyra dagar till vilket förstås ger en fokus på arbetet. Förhoppningsvis är du nu på andra sidan stressen och energierna blir lite lättare att hantera. Visst, Mars är fortfarande retrograd och bibehåller sin position i Väduren hela året ut – men han bildar inte längre några riktigt jobbiga aspekter.

Natten till fredag ca kl 01 skiftar Solen tecken och glider in i Skorpionen och ditt utåtriktade 11:e hus. Coolt! Skulle det vara möjligt för dig att runda av arbetet lite tidigare på eftermiddagarna och ge lite utrymme till andra sidor av ditt väsen. Nu önskar stjärnorna att du tar del av det underbara sociala skeendet som är på gång. Venus kommer under veckan att blida trigon till de berömda tre planeterna Jupiter, Saturnus och Jupiter och spegla olika sidor av ditt kreativa, sensuella väsen. Flirtigt, avvaktande och passionerat.

Vattumannen

Bäst nu är att din styrande planet Uranus får en framträdande roll nu i början på veckan genom oppositionen till retrograda Merkurius. Detta är det andra av tre möten mellan dessa två som hjälper den som söker utveckling att hitta rätt. Det sista och avslutande mötet infaller den 11/11 och är en mycket intressant process. Många människor tror att planeter inte fungerar alls när de är retrograda. Jag är inte av den uppfattningen alls. Vanligen brukar man kanske inte rekommendera en sprillans ny idé i detta läge men.. Det är en utmärkt tid till fördjupning, problemlösning och utveckling.

Tillhör du dem säå+0´om tycker att livet varit ”för mycket” de senaste veckorna? Ja, du befinner dig i ett enerigskifte och du kan uppleva att sak efter sak löser upp sig och faller på plats ju längre in i veckan vi kommer. Det är natten till fredag som Solen glider in i Skorpionen, ditt 10:e hus och därifrån kära Vattenbärare är det väl bara att rulla upp skjortärmarna och låta allt rulla igång. Härifrån börjar din årliga framgångs peak. Det är lätt för dig att bli sedd, få saker att hända yrkesmässigt och redan inom en månad kan du skörda frukten av dina ansträngningar. Minns att allt inte behöver hända nu – det är 2021 som är ditt stora år.

️ Fiskarna

Merkurius backar nu och kommer i kontakt med Uranus vilket faktiskt inte är så dumt alls. Här kan du plocka upp tappade trådar, kanske är det dags att nappa tag i det där oavslutade projektet, ringa samtalet eller vad än det må vara? Stjärnorna talar om nya möjligheter.

Venus är under måndagen mitt emot Neptunus och i en vacker trigon till Jupiter. Härligt! Äntligen kommer här lite mysiga vibbar och känsla av villkorslös, gudomlig kärlek uppstår.

Är du kär – kan dessa vibbar ta relationen till nästa nivå. De som är födda i Fiskarnas tredje dekan (de sista 10 graderna) kan dessutom få en extra skjuts av Venus hela veckan. Är du inte i närheten av kärleken kan det mycket väl vara så att du attraherar till dig en speciell person nu. Venus älskar pengar så det kan till vara att du ordnar upp din ekonomi också.  Att Solen under natten till fredag träder in ditt i ditt härliga, rörliga 9:e hus och Skorpionens tecken är uppmuntrande! Det är sexiga Skorpionens energi och det är vattnets element som råder och du känner dig som hemma. Det här är precis den kosmiska påverkan du behöver för att leva ditt liv fullt ut.

6
108

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

På Himlavalvet – Vecka 43

/

divinelove

Venus, Neptunus och Jupiter – ger oss ett stänk av villkorslös, gudomlig kärlek

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟

Jag hoppas att ingen av er har behövt känna sig drabbad av extremenergin som varit ihållande i ett par veckor men extra påtaglig under vecka 42 och i synnerhet jobbig precis vid nymånen, fredag 16 på kvällen. Den tuffa energin med oss in i denna veckan också genom att Solen bildar kvadratur till Saturnus på måndag. Men, hör och häpna.. Här klarnar faktiskt himlen upp!

Vi går åter emot en stabilare, härligare och roligare tid och det kommer att vara enklare att vara människa igen.

Retrograda Merkurius i Skorpionen är på måndag i exakt opposition till Uranus. Det här är så intressant, eftersom de båda symbolisera tänkande. Här kan vi komma till insikt om saker som varit oklart.  Uranus närvaro kan även erbjuda snilleblixtar, uppfinningar, smarta lösningar och innovation. De kommer att ses igen om några veckor 11/11 när Merkurius gör sin slutgiltiga återmarsch – så detta är en process, något smart som utvecklas i detta.

🇺🇸 Ingen har väl missat att lägga märke till Merkurius vänder direkt samma dag som valet i USA äger rum. Sanslös märklig omständighet – och det finns naturligtvis risk för en total förvirring den 4/11.

❤️ Bäst den här veckan Venus roll nu. Hon är under måndagen mitt emot Neptunus och trigon till Jupiter sedan Pluto och slutligen Saturnus. Härligt! Det finns någonting väldigt vackert i det hela. I Jungfrun visar Venus sin kärlek genom de dagliga handlingarna. Men nu i den här större kontexten handlar det om att hjälpa oss människor att öppna våra hjärtan, om villkorslös kärlek, förlåtelse och att vårda kärleken.

Mars är visserligen fortsatt retrograd i Väduren men han bildar inga dramatiska och pockande aspekter nu så det blir lite stabilare, lite härligare och mindre konflikter.

☀️ SOLEN i 26° – 2° SKORPIONEN

Solen har bara fyra dygn på sig i Vågens tecken. På grund av alla andra knasiga planeter blev tiden i Vågen inte alls så där härligt harmonisk som man kanske skulle önska sig. Vågen söker ständigt att uppnå en balanserad värld när alla kuggar ska löpa i varandra utan hack.

Natten till fredag, ca kl 01 träder Solen i Skorpionens tecken och här släpper definitivt alla vibbar ifrån de kardinala tecken.  Det är en bjär kontrast mellan luftiga sociala, fredsälskande Vågen och den intensiva energin om Skorpionen erbjuder. Här handlar det om djupet, om känslor, sanning och intimitet. Allt ska vara på riktigt med Skorpionen. Saker ställs på sin spets, sanningen ska fram, hemligheter ska undersökas, upptäckas och kanske dras fram i ljuset. Hit kan psykologi, sexualitet och andra djupa frågor komma upp. Grattis på födelsedagen Skorpionen

🌓  MÅNENS FÄRD

Vi har en tilltagande måne som tidig måndag smyger in i Skyttens tecken och blir kvar där tills på onsdag.  Kl 08:44 går den in Stenbocken och dessvärre bildas en kvadratur till Solen som återväcker minnet av det vi precis varit igenom. På torsdagskväll passerar månen över Jupiter, Pluto och Saturnus i Stenbocken. På fredag ca kl 14:17 träder månen in i Vattumannens tecken och där blir den kvar tills veckan är slut. På fredag bildar månen sitt 1:a kvarter kl 15:24 på 0°36 i Vattumannen.

♏️  MERKURIUS RETROGRAD 9° – 2° i SKORPIONEN

Merkurius backar förstås fortfarande men här denna vecka kommer han att vara i kontakt med Uranus. Det här riktigt häftigt och är det andra av totalt tre möten som äger rum. Det sista och avslutande mötet sker den 11/11. Det osar geni, genombrott, smarthet och snilleblixtar om den här energin. Det kan absolut handla om avslöjanden och dolda sanningar som kommer upp till yta. Men det kan också var överraskningar, tappade chanser och sådant som återkommer.  Merkurius i Skorpionen

♍️  VENUS 19° – 27° i JUNGFRUN

Jungfrun är ett jordtecken, som är oerhört sensuellt men också ganska praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära. Det är genom våra dagliga handlingar vi visar kärlek. Denna måndag är Venus i kontakt med Neptunus och Jupiter. Oh, det är så vackert.. Hela veckan kommer hon att fortsätta att blida trigon till än Jupiter, Pluto och Saturnus. Venus i Jungfrun

♈️  RETROGRADA MARS  19° – 17° i VÄDUREN

Mars som har varit huvudperson i de flesta draman här på senaste backar nu tillbaka ytterligare igenom Väduren och aktiverar, tack och lov inte längre några planeter. Det blir enklare för oss. När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER i 19° – 20° i STENBOCKEN

Jupiter fått upp ångan nu och rör sig stadigt en grad i veckan framåt igen. Nu igenom att Jupiter, Saturnus och Pluto (covid-klumpen) alla har vänt direkt kommer det här låsta tillståndet som pågått att lösas upp och vi står åter igen iför nya händelser och utveckling.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️  SATURNUS 25° STENBOCKEN

När Saturnus befinner sig i sitt eget tecken fungerar han optimalt. Här är han kraftfurll, värdig och effektiv. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

Stenbocken är ett tecken som vill ha respekt och det vill Saturnus också. Han är tidens gud, ordningen, redan och han är också gränsen. Inget flams och trams med honom. Han visar oss människor vikten av att vara seriösa, jobba hårt och utvecklas genom erfarenhet. Han är ingen vän av snabba lösningar och genvägar.

♉️ RETROGRADA URANUS  9° I OXEN

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 18°37 I FISKARNA

Att Neptunus befinner sig Fiskarna händer bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten,  konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i 22°29 I STENBOCKEN

Söndagen den 4/10 vände Pluto direkt i Stenbockens tecken! När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter.

♈️  RETROGRADA KIRON 6°20  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 6°39 i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 21° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.

3
48

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Nymåne i Vågen

/

IMG_1639
Månen blev ny på 23°54 i Vågens tecken ikväll 16/10 men det är inte förrän på söndag som vi ser de första strålarna födas. Ny måne ger oss en ny chans, en möjlighet  att ta sats och ta nya tag i våra liv.

Det är sannerligen inte någon lätt tid vi går till mötes, tvärt om..  Denna supernymåne är fylld av spänning, stridigheter och motsättningar.

Vågen vill ju förstås gärna vifta med den vita flagga och föreslå förhandling och förnuftiga lösningar. Men.. vi har en retrograd Merkurius mitt emot Uranus nu vilket kan skapa knas, missförstånd och radikala, kanske helt vilda idéer. Retrograda Mars är frustrerad, het och pådrivande och nu alltså mitt emot Solen och Månen.  Samtidigt bildar ju de också kvadratur till  Jupiter, Saturnus och Pluto i Stenbocken och här uppstår ett T-kors med extrema energier.

Vi människor uppfattar saker så olika, åsikterna spretar och dessa motsättningar finns på precis alla nivåer nu. Ivåra personliga liv, i relationer mellan människor, politiskt, ekonomiskt.

Vid varje nymåne erbjuds vi ju chansen att börja om på nytt. Vad är det som du vill önska in, göra om och göra bättre i ditt liv? 

0
78

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00