Merkurius passagen

2016_mercury_transit_composite_sdo

EN MERKURIUSEKLIPS ÄGER RUM IDAG  – 11 nov 2019

Idag har vi märklig transit som jag vill göra er alla uppmärksamma på nämligen något så ovanligt som en merkuriuseklips – men den kallas vanligen för en ”Merkurius Passage”.

Eftersom Merkurius är så liten har han inte en chans att ställa sig i vägen och förmörka någonting. Han är så liten och nätt, svart och rund som en hockeypuck ungefär ser han ut när han glider fram över solskivan. Eller kanske som en liten lus som vandrar över Solen kan det se ut som härifrån.

Denna händelse inträffar sällan eftersom det är många parametrar som ska uppfyllas. Det ska vara en Merkurius/Sol konjunktion, Merkurius ska vara retrograd, de båda planeterna ska befinna sig vid Merkurius noder.

Detta fenomen inträffar ungefär 13 gånger varje århundrade. Nästa Merkurius passage kommer den 13 november 2032.

Transiten  börjar kl 12:35 UT (7:35 am EST) och varar i nästan sex timmar.

 1. Kamila skriver:

  Tack Margareta för en magisk beskrivning 🙏❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Horoskop – Vecka 46

 

ko med måne

⭐️ Väduren

Se fram emot en väldigt fartfylld – men faktiskt på många sätt underbar period när universum ser till att du får en rejäl återbäring på tidigare insättningar i karmabanken. Det är Jupiter som bildar en så vacker vinkel till din styrare Mars månd – torsd. Han dundrar fram, sista veckan i Vågen nu – pigg, glad och stärkt. Det ser ut som att dina bekymmer kära Vädur kommer att ordna upp sig och du har fullt upp att göra i varje stund nu.

Som om inte det vore nog så har vi en oerhört stark fullmåne på gång vars energi du känner av med all önskvärd tydlighet redan under måndagen – trots att den inte når sin fulla mognad för än kl 14:37. Denna måne kommer att landa i ditt 2:a hus som vanligen handlar om pengar, men det kan också röra värderingar och vad som är viktigt för dig. Mitt råd till dig nu är att vara i din sanning och våga stå på dig.

⭐️ Oxen

Nu har Solen befunnit sig i skorpionen tecken och i ditt sjunde (kärlekshus) i flera veckor och här påbörjas vandringen igenom Oxens sista dekan. Man kan ana att mycket tankar och känslor har snurrat runt kärlek och relationer för din del. Det är en superspännande vecka som ligger framför dig och nu på tisdag bildas en magnifik fullmåne Oxen som tiggas av flera andra planeter så den är väldigt kraftfull och till sin energi. Wow .. det här är din egen måne som sätter dig och din vilja i fokus och den infaller förstås i ditt 1:a hus. Oxemånen envis, målinriktad och ganska kaxig. Men tillhör dem som upplevt att problemen tornat upp sig på hög så kanske Mars sextil med Jupiter kommer med välsignelser och glädjebud. Energin kan absolut vara en aning dramatisk – visst! Men slutet gott – allting gott!

⭐️ Tvillingarna

Vi har en tilltagande måne på gång och under tisdagseftermiddagen blir månen full i Oxens tecken i ditt andliga 12:e hus. Denna måne har bildar kopplingar till en rad planeter vilket öppnar möjligheterna för en dialog med såväl spännande Pluto och Saturnus. Samtidigt kommer även retrograda Merkurius att vara i ihop med Solen – vilket ger ett välsignat ögonblick. Ja, vissa ser ju ständigt Merkurius retrograden som ett riktigt dåligt tillfälle att kommunicera. Men, det ligger också till så att man vid retrograderna faktiskt kan gå tillbaka och tala om saker som hänt tidigare och tala ut. Tänka om och tänka bättre helt enkelt. Vi kommer att ha Mars i sextil till Jupiter precis samtidigt så utvecklingen under dessa dagar är innehåller enorm potential. Snygg-Venus är ju också med här i bilden Tvillingarna så jag tror på glädje och kärlek för din del framöver.

⭐️ Kräfta

Månen är ju din styrande planet kära Kräftis och denna vecka bjuder universum på en riktigt känslosam och inte helt odramatisk fullmåne och detta skeende kommer att dominera hela veckan. Det är förstås på tisdag som den blir helt full. Du kan välja lite hur du vill göra här – för den som är i farten med något kan finna kraften och glöden att verkligen lyckas med vad än du tar dig för. Den skrivande personen kanske finner det rätta uttrycket exempelvis. Mars sextil Juptier är öppnar ett lyckosamt fönster så valet är ditt i kärlek och business. Men nu möts också Solen och den retrograda Merkurius och därigenom är det lätt att du fastnar i gamla minnen och får en liten melankolisk dipp och minns svunnen kärlek. Det kan också vara så att du hux flux stöter på något gamla ex eller att någon vän från förr gör hör av sig

⭐️ Lejonet

Det är nog bäst att du räknar med att hamna i blickfånget nu när fullmånen lyser upp ditt karriärshus och allas blickar vänds mot dig.  Så på med stora leendet och om du har att välja mellan två outfits – ta den du känner dig mest säker i. Just den här månen är speciell av en rad skäl. Solen i Skorpionen och retrograda Merkurius ihop är som bäddat för högkänslighet och missförstånd och Månen de belyser just allt detta. Så rådet är inte ta åt dig för något som sägs under tisdag/onsdag för känslorna blir lätt stora. Men vi har också Mars som bildar superfin aspekt till Jupiter nu och det du gör och säger kommer att synas. Under de kommande veckorna är det möjligt att du blir uppmärksammad, omfrågad eller headhuntad. Putsa upp Linkedin profilen och var beredd. Kärleken då? Visst! Under dessa stjärnor kan det rassla till på den fronten också.

⭐️ Jungfrun

Säg är det konstigt att man längtar bort nu i novembermörkret? Din styrande planet Merkurius är retrograd och möter upp med Solen samtidigt som årets enda fullmåne lyser upp ditt äventyrslystna 9:e hus. Vad sägs om att ta sig en liten avstickare? Om det är möjligt; gör det. Vita stränder, exotiska länder hägrar. Men alla ni andra som inte kan slå sig lösa bör vara lite försiktiga. Om du av en händelse råkar gå online och råkar halka in på en resesajt.. Ta det varligt med klickandet under dessa stjärnor är det lätt att man kan vara lite väl spontan och kanske inte helt igenomtänkt. Framemot slutet av veckan börjar Merkurius att sakta ner farten så det går åt håll. Glada nyheter denna vecka är Mars/Jupiter kopplingen, och styrkan som Sol/Pluto erbjuder. Det företagsamma kan med fördel utnyttja den här energin och göra bra affärer.

⭐️ Vågen

Motiverande Mars håller fortfarande i taktpinnen och det är ytterligare en intensiv vecka som väntar här. Det gäller att navigera med en viss försiktighet för det är fortfarande ganska knepiga energier som råder. Det som är jättebra här är att du vet vad du vill och har tydliga mål. Håll dig till dem och ändra inget i nuläget. Åres enda fullmåne i Oxen är på väg och gör sig redo att lysa upp ditt finansiella  8:e hus som kan handla om delade resurser. Kanske är det dags för dig att lägga om lån eller på andra sätt ordna din ekonomiska situation.  Denna måne kan också handla om djupa känslor, passion och andlig transformation.  Oxe/Skorpion – intensitet, järnvilja och så lite passion på det. Det här börjar låta som handlingen i en såpopera. Måne/Saturnus/Pluto sextilen som råder är mäktig, ger stabilitet och insikt. Tro på vad du känner och tveka inte är rådet.

⭐️ Skorpionen

Härliga Solen har redan hunnit mer än halvvägs igenom ditt tecken nu och vanligen så brukar ju det innebära att du känner dig stark i din övertygelse men retrograda Merkurius nu backar över ditt varande, Solen vilket medför att oklarheter uppstå och det som var tydligt igår kanske är tveksamt idag. Under tisdagen har vi dessutom en fullmåne i Oxen som lyser upp ditt härliga partnerskaps hus. Du kommer att vara den naturliga medelpunkten i alla sociala sammanhang nu. Du känner dig säker i dig själv, i din roll och känslan till din partner är samstämmig och finstämd – eller? Fullmåne ställer allt på sin spets och alla känslor blir stora! Agera inte på plötsliga impulser den här veckan. Det är alltså inte läge att göra drastiska förändringar vare sig vad gäller relationer, utseende eller karriären just nu. Vad det än är så sov på saken och låt dina beslut mogna

⭐️ Skytten

Venus guidar dig igenom denna vecka vilket förstås gör att du drar till dig nya möten, människor och roliga händelser. Vi har en fullmåne på tisdag som dominerar händelserna, gör känslorna stora och faktiskt får fart allt. Den här fullmånen är speciell eftersom den triggar så många andra planeter samtidigt, ger dig styrka, vilja och lusten tillbaka. Måne/Saturnus/Pluto sextilen ger stabilitet och hjälper dig att genomföra. Din lyckliga stjärna Jupiter börjar närma sig slutet av sin tretton månader långa färd igenom sitt hemma tecken. Vissa skyttar har varit oerhört nöjda med utvecklingen medan andra kanske tyckt att Jupiter borde ha gett mer av den utlovade utvecklingen, lyckan och turen. Nu möts Mars och Jupiter i en väldigt gynnsam sextil – som faktiskt kan öppna dörrar och ge dig det du vill ha.  Passa på att smida nu medan järnet är varmt.

⭐️ Stenbocken

Det här är en kraftfull och intressant veckan när ovanligt många planeter binds samman vid fullmånen och triggar varandra. Inom den evolutionära astrologin säger man att de planeterna kommer till tals och kan uttrycka sig. En som får fritt spelrum nu är heta Mars som dundrar fram helt ohämmat och vispar upp händelser och driver på din enorma ambition. Tisdagens fullmåne i Oxen lyser upp ditt kreativa 5:e hus och på andra sidan zodiaken möts Solen och Merkurius i ditt sociala 11:e hus. Nu har du allt att vinna på att kommunicera och nätverka. Det kan vara en superfin idé att hoppa med i nya grupper och känna på vibbarna i nya sammanhang. Merkurius är retrograd i ytterligare tio dagar så helt nya kontakter kanske inte går som på räls utan kan vara lite trevande i början. Jobba långsiktigt och bygg förtroende i väntan på Venus som kommer till dig nästa vecka.

⭐️ Vattumannen

Din utveckling och framgång tycks vara oundviklig för du flyttar fram dina positioner och blir lite bättre hela tiden. Har du tagit dig tiden att stanna upp och fråga dig själv vilket ditt mål är? Under tisdagen kommer Solen och retrograda Merkurius att mötas i ditt 10:e karriärhus. Det är lite därför jag ställde frågan – för om svaret är att du söker lyckan kanske du inte ska samla på dig allt mera ansvar? Eller så kanske ansvar är lycka för dig – men det är i dessa banor dina tankar kan gå nu på tisdag när månen blir full i hemkära Oxens tecken. Hm.. Bekvämlighet och hemmamys ställs emot jobb, upplevelser och framgång. Den här fullmånen är kraftfull, frigör en massa energi och kan vara både stimulerande och tursam. Bäst nu är förstås mötet mellan Jupiter och Mars som utlovar sociala och i bästa fall även romantiska framgångar.

⭐️ Fiskarna

Tisdagens fullmåne är pushig, igångsättande och faktiskt också lite störande när den landar i ditt tredje hus och vänder upp och ner på dina närmaste relationer – grannar, syskon och vänner. Positivt är i och för sig att energin får människor att prata, öppna sina hjärtan och dela med sig av sin sanning och uppfattning. Men.. Merkurius är retrograd i ytterligare 10 dagar så frågan är hur informationen emottas i andra änden. Risken för missförstånd är överhängande. Solen och Merkurius möts under fullmånen i ditt medvetandehöjande 9:e hus. Fokusera på kärlek och förståelse. Vackra Venus och Jupiter befinner sig i kvadratur till dig så detta är en rolig tid när vänner, möten med andra och det sociala livet verkligen tar fart.. Prat, skratt, lite delade förtroenden i glada vänners lag är vad som väntas.

 1. Allt borde vara så bra, men jag känner mig bara ledsen och stelfrusen i en stress som snörper åt min hjärtklappning och andning. Men jag måste röra mig framåt. Tvinga mig dit, fast jag säger konstiga saker och stirrar ner i ett golv som inte finns. Fritt fall.

 2. Efter mitt lyckosamma Jupiter-år kan jag bara vara nöjd. Det har varit tufft med skador och sjukdom och även privat men OJ vad jag lärt mig massor om mig själv! Nu när jag ser tillbaka så känner jag tacksamhet för detta året har gjort att jag landat i mig själv och lärt känna mina styrkor och svagheter samt att se skillnaden 👍 Utomstående skulle tycka att jag haft det jobbigt men själv är jag tacksam och har utvecklats mer än någonsin! Tack Margareta för att du varit som en kompass och pekat riktning, du har haft så rätt varje gång! 🤗Nu ska jag fokusera på fullmånen på tisdag och sätta mål 💪

 3. Jag är tvilling, i horoskopet står det att fullmånen faller i mitt 12:e hus, men i artikeln om fullmånen skulle man leta upp villket hus jag hade 19 grader in i Oxen och det blev mitt 9:onde hus. Kan du räta ut mina frågetecken? 🙏🏻

  1. Ja, det är två olika synsätt Christine. Veckohoroskopet följer Solteckenastrologin. När du titta efter själv med utgångspunkt ifrån din ascendent så får du fram ditt födelsehoroskop. Det är två sätt att se. Du får forska lite nu Christine och återkomma till oss här på bloggen efter en månad och säga vilken av de två tolkningarna som visade sig vara sann i ditt fall. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

På Himlavalvet – Vecka 46

fullmoon cow

Bild från Teresa Green Steer – Fullmånen i Oxens tecken.

⭐️ Älskade Stjärnbarn och Astrologivänner..

Vi har en kraftfull och spännande vecka framför oss. Det känns minsann som det behövs att få in lite ny kraft nu så vi ska orka igenom novembers mörker och det är just detta som universum kommer ge oss.

Att månen blir full på tisdag är förstås den allra viktigaste händelsen här och den kommer att dominera. Men.. det skapas flera intressanta asepekter  precis under fuwllmåneögonblicket som lägger till en massa extra krydda till det hela. Ha, ha.. man tänker att något så kraftfullt som en fullmåne i Oxe/Skorpion är en maktdemonstration i sig – men det kommer mer, mycket mer…

Solen befinner sig i fullmåne ögonblicket i i konjunktion med Merkurius, i sextil till Saturnus och Pluto. Merkurius är i trigon till Neptunus och.. slutligen har vi även Mars som bildar en härlig sextil till Jupiter. Wow.. den här sista ger en massa positiv energi och peppande känslor.

☀️ SOLEN I SKORPIONEN ♏️

Solen befinner sig nu i kraftfulla, intensiva Skorpionen 18° – 26° i tecknet. Att denna årstid förknippas med död beror på att sommaren faktiskt dör för inför våra ögon. Nu faller löven av och träden står kala. Klimatet kan vara ogästvänligare med höststormar, kyla och mörker och vi människor drar oss nu in i våra stugor, drar till dörrarna och tänder ljus. Här blir vi också djupare, intimare och privatare i vår kommunikation. ”Jag begär” är Skorpionens nyckelord och här är allt på allvar. Skorpionens energi är utmanande, passionerad, viljestark och intensiv Den här tiden kan vara helande och transformerande. Skorpionen är inte omedelbar med sina avsikter och mycket av informationen är inte uttalad utan vetskapen och känslorna kommer bara över oss. Vi söker sanningen och vill ägna oss åt det som vi finner vara viktigt på allvar.  Grattis på födelsedagen Skorpionen.

🌝 MÅNENS FÄRD

Den tilltagande månen befinner sig i Oxens tecken och ser full ut redan på måndagen trots att det i själva verket är på tisdag kl14:37 som den blir full i Oxens tecken på 19°52. Vid 11.00 tiden på onsdagen rör sig månen in i Tvillingarnas tecken och blir kvar där till fredagkväll.  Vid 18:00 tar Månen klivet över till känsliga Kräftans sfär där hon blir kvar till sent på söndagkvällen.

♏️ MERKURIUS RETROGRAD I SKORPIONEN

Under denna vecka får i uppleva att vår glada Merkurius backar från 19° – 12° i Skorpionen. Det var 31/10 Merkurius vände retrograd på 27°38 i Skorpionens tecken och backar tillbaka till den 11°35 den 20/11 ca – kl 20:15. I 20 dagar pågår det och detta är årets sista retrograda period. När Merkurius är i Skorpionen går kommunikationen lite djupare, den vidrör känslor, sanningen ska fram och ofta kommer vi åt det innersta, det intima som rör sig inne själen. Merkurius retrograd i Skorpionen

♍️ VENUS SKYTTEN

När Venus befinner sig i Skytten söker hon efter roliga och upplevelser. Skytten har naturligtvis sina passionerade stunder men här är öppenhet och rörlighet som gäller. Sanningen och livets högre mening är viktigt för Venus i Skytten. 

♎️ MARS I VÅGEN

Detta är den sista veckan om Mars befinner sig i Vågens tecken och han dundrar fram och är vid gott mod denna vecka. Han kommer heller inte att bilda några jobbiga aspekter så det känns som en helt vanlig produktiv Marsvecka när saker blir gjorda på ett bra sätt.   Mars i Vågen och Mars

♐️ JUPITER I SKYTTEN

Vår älskade mirakulösa Jupiters rör sig mellan 25° – 26°46 i Skytten och får man nog säga – det är sista rycket för Skytten nu.  4/12 lämnar han moderskeppet och träder in i Stenbocken istället.  Jupiter i Skytten

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

Sega Saturnus har fått upp ångan och befinner sig nu Stenbockens 16:e grad. Visst, det är alltid lite tungt när Saturnus är med – men mycket skönare trots allt att han är på väg in i framtiden än att han tvingar oss att titta på våra gamla sår och begränsningar.  Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS RETROGRAD I OXEN

Uranus backar nu och bearbetar denna vecka Oxens 4°-3° Oxe. Här befinner  sig i Oxen under hela sju år. Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS RETROGRAD I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och bearbetar i detta nu 16° 15° i Fiskarna. När Neptunus backar är det de andliga i oss som berörs och utvecklas. Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO I STENBOCKEN

Pluto står nu på Stenbockens 21° och dag för dag nu kommer Saturnus och Pluto allt närmare varandra. Detta skapar genomgripande förändringar som kommer att påverka utvecklingen på jorden på allvar. Transformationsprocesserna är igång och närheten till Saturnus gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON RETROGRAD I VÄDUREN

Detta är vår ”Sårade Helare -Kiron” och han befinner sig i Väduren 2019- 2027. I skrivande stund är han retrograd och backar nu tillbaka till Vädurens 2° grad. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

De ödesmättade noderna är i rörelse och är nu helt lösgjorda från den lite tunga energi som färgade skeendena.  Denna vecka befinner de sig på 10° i Kräftan/Stenbocken. Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan  

 1. S skriver:

  Hej
  Jag har Månen vid 12°48 & Pluto vid 17°39 i Scorpion tecknet. Båda i andra huset.

  Påverkar Merkurius retrograd mig mer nu när han går över de graderna? Något speciellt jag bör tänka på?

  Känner mig redan väldigt känslomässig, orolig, osäker och svartsjuk vilket är väldigt olikt mig. Mycket tankar över lag just nu. Kan Merkurius retrograd vara en av faktorerna till detta?

 2. Oj, oj det var en tung läsning , kommer att kännas mycket denna veckan. Helgen har redan varit känslosam
  // Lotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..