Nu är det nära

27 februari, 2017 Skriv en kommentar
Livsstil

inspo mexi

Hej måndag!

Åh det var en grå och trist dag denna måndag men trots det så kvittrade fåglarna faktiskt när jag vaknade i morse. Kanske det finns lite hopp trots allt om en vår snart. Nedräkningen har nu börjat till Mexiko och om exakt en vecka så hoppas jag att vi sitter här och slurpar Margaritas, åhh so sorry om ni blir trötta på mig nu, längtar ju förstås så mycket!!

För dig som är lite nyfiken på Mexiko så har jag gjort en liten guide här från min förra resa. Lovar att göra en ännu bättre och ännu större från den här resan då jag har massor av härliga planer. Hihi.

Ha nu en fin måndags kväll vänner!

KRAM

Det går upp och det går ner…

26 februari, 2017 6 kommentarer
Livsstil
IMG_7963 Fast en smarrig ananas med fylld frozen hallon youghurt, kokos och färska björnbär gör vem som helst glad, ellerhur?IMG_7957Tog typ 5 min att dela ananasen, gröpa ur den, mosa fryst hallon och blanda med turkisk youghurt för att sedan lägga ihop allt. En super duper enkel nyttigt litet treat som dessutom ser så fint ut. Behövs i dessa trista kalla och gråa tider.

Hej på er denna söndag.

Hoppas allt bra med er. Här är allt helt ok i alla fall, fick jordens huvudvärk i går efter att vi firat svärmor. Gick en sväng på stan ( fick några timmar barnledigt så det var bara att passa på) men fick tillslut så ont att jag var tvungen att gå hem. Fick i alla fall inhandlat ett par jeans shorts, blev ett par Levis 501:or. S å nöjd.

Hade mycket migrän när jag var yngre som se försvann med åren. Men ibland så kommer den tillbaka som ett brev på posten och framförallt under mer stressiga tider så smyger den sig på. Idag mår jag bra i alla fall vilket är skönt! Gissar att det är lite för mycket på alla plan just nu med massor av jobb, mitt livs största renovering och bara att vara 3 barns mamma med allt vad det nnebär. Ja ni fattar säkert.

Jag försöker ta hand om mig själv men det är ju inte alltid så lätt. Nu är det bara en vecka kvar tills vi åker till paradeiset och det ska bli så galet skönt ska ni veta. Nu kör vi en vecka till sen så..

Har förresten haft lite mer flyt med renoveringen nu. Vår kontakt på stadsbyggnadskontoret gillade vår nya ritning så nu är det nära tills vi får börja med allt. Grunden, fasaden, fönsterna och ja ALLT ska byggas ut. Ska bli så galet kul att få komma igång ordentligt!!

Keep u posted 😉

Ha en fin söndagskväll nu och tack för att du tittar in här hos mig. Blir så glad ska du veta!!

KRAM

Finns inte ord för detta..

25 februari, 2017 Skriv en kommentar
Livsstil


 _K8Q9156 Jag tillsammans med författaren Elaine Eksvärd och Alexia._K8Q8931Frukost inne i Bonnierhuset med Ängbybarnens förskolor, Tilde de Paula och alla trevliga bloggare som finns här._K8Q8884_K8Q9022Elaine och Tilde pratade en lång stund och alla vi som satt där är till 100% överens om att något måste göras nu.

Godmorgon mina vänner,

Ja, nu tänker jag börja den här dagen med ett ämne som är oerhört svårt att prata om men så oerhört viktigt att vi ändå gör det. Hur mycket fick vi lära oss om integritet i förskolan när vi växte upp?? Min kropp är min kropp osv? Snarare tystades detta ner och man blev medveten om detta först i tonåren!

Det är tre barn i varje klass som blir sexuellt utnyttjade någon gång i sitt liv, alltså, det är så sjukt och vidrigt att jag inte ens vet vart jag ska börja. Nu har alla vi  som bloggar här på Bonnier gått samman för att sprida detta vidare så att dessa tre ska bli noll. Vi med våra stora nätverk vill göra vad vi kan och sprida och på så sätt rädda barns liv.

Elaine Eksvärd har startat organisationen Förskolebrevet.se där kan man gå in och registrera sin förskola till detta, målet är att alla Sveriges 8000 förskolor ska vara med. Efter vår frukost igår så gick jag direkt till barnens förskola med förskolebrevet i högsta hugg och fick ett fantastiskt bra mottagande. Vi måste lära våra barn ”stopp min kropp”på en gång!

Snälla ni se den här filmen som Elaine gjort och sprid detta vidare till era förskolor. Hejja hejja Elaine som vågar gå ut med detta svåra ämne och berätta, vilken kvinna hon är. Barn utsätts där man minst anar det och där man tror att dom är trygga, det kan vara på träningen eller bland vänner eller familjemedlemmar. Pedofilens bästa vän är tystnaden så märker du att något är konstigt, säg till.

Inte ett så vanligt ämne här inne på bloggen men jag vill verkligen göra vad jag kan i detta ämne och viktigast av allt ALLA vi som har barn borde gå till våra förskolor och fråga om dom registrerat förskolan till Förskolebrevet.se

Ta hand om varandra nu och ha en fin lördag. Här blir det först födelsedagslunch ute på stan med barnens farmor som fyller 70 och sen ska jag gå och få fina fransar. Ja, sen är det ju mello ikväll och det är ju barnen väldigt pepp på som alltid.

Kram kram

Nu har vi fått svar på vår bygganmälan…

23 februari, 2017 7 kommentarer
Livsstil

IMG_3971I höstas var jag lyckligt ovetande och bara allmänt glad över att vi äntligen köpt ett hus!! Jag har ju längtat i över 10 år på att få flytta till hus och trädgård så du kan ju fatta peppen.IMG_3974
IMG_3984
IMG_3972

Hej vänner,

Ja, då kom då alltså beskedet vi väntat på och NEJ det blev inte det besked som vi trodde vi skulle få. För jag som alltid av naturen är ganska positivt lagd tänkte att vi som följt alla regler borde få et ok men det blev det motsatta, ett NEJ. Nu måste vi alltså rita om allt och tänka om nästan helt från början med nya fönster och rumsindelningar på nedre plan. Jag ska inte tråka ut er med detaljer men flexibiliteten hos Stadsbyggnadskontoret är inte speciellt stor. Grrr. Är lite arg just nu men det är ju inte mycket man kan göra, bara att göra om. Så i natt satt jag och Johan uppe till kl 2 med vars ett glas vin och var kreativa. Nu hoppas vi på lite mer flyt vid nästa inlämning med dom nya ritningarna.

Så, det var status med huset för er som undrar.

KRAM