Säg hej till Carin – ny skönhetsredaktör på Damernas Värld

Jaha ja, så var dagen D här – dagen då jag lämnar redaktionen för att först gå på semester och sedan mammaledighet. Det känns både spännande och vemodigt på en och samma gång. Tur då att det är min gamla VeckoRevyn-kollega Carin Karlsson tar över rodret som skönhetsredaktör på Damernas Värld. Jag passade på att göra en liten mini-intervju inför överlämnandet så att ni får lära känna henne lite bättre. Snart kommer även Carins skönhetsblogg att dyka upp här på damernas.se!

Carin, vad kul att du tar över som skönhetsredaktör på Damernas Värld medan jag är föräldraledig! Har du någon relation till tidningen sedan innan?
– Jag har varit en trogen läsare i flera år! Jag minns när jag studerade till journalist och älskade att läsa DV både för den härliga mode- och skönhetsinspirationen men även för de intressanta reportagen och välskrivna texterna.

Vad gjorde du innan började på DV?
– I flera år arbetade jag på olika magasin som SOLO, VeckoRevyn och Amelia, men sedan hoppade jag över till tv-branschen och jobbade några månader med till exempel Top Model Sverige och Trinny & Susannah stylar om Sverige.

Både Top model och Trinny och Susannah är ju väldigt populära tv-program som jag brukar följa slaviskt. Men vilken är den största skillnaden mellan att göra tv och tidning?
– Oj, det är faktiskt större skillnad på branscherna än jag trodde innan jag testade TV. Det är en helt annan skarpladdad stress i tv-branschen, en känsla av ”nu eller aldrig”. Och sedan är det ju så otroligt mycket som måste fungera rent tekniskt. I tidningsbranschen kan jag på ett mer konkret sätt visualisera hur en sida kan komma att se ut och vad vi är ute efter.

Snart kommer du att börja blogga om skönhet på damernas.se. Vad kommer du att skriva om i din blogg?
– Skönhet såklart, men även en del mode, popkultur och musik – bara för att jag inte kan låta bli!

Damernas Värld innehåller en hel del lyxiga produkter men även mer plånboksvänliga varianter. Vad föredrar du själv i skönhetsväg, budget eller lyx?
– En blandning! Min sminkväska innehåller alla möjliga märken som både Dior, MAC, Isadora och The Body Shop. För mig handlar det om hur produkten fungerar, sedan är det klart att en snygg förpackning inte skadar…

Om du bara fick ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vad skulle det vara och varför?
– En öde ö? Har du sett min hud? Solskyddsfaktor 50 så klart, jag är en fräknig blek blondin. Annars, om det var till exempel till New York – en riktigt fin ljusrosa lätt guldskimrande skugga som jag kan använda både som rouge, ögonskugga och highlighter.

Har du ett smart skönhetstips eller knep att bjuda på?
– Använd ditt rouge även på dina ögonlock istället för ögonskugga om du vill ha en väldigt naturlig look. ELLER: Krama in en bra hårolja i ditt hår varje gång efter att du duschat – det gör underverk med slitna längder.

Till sist, vilken är sommarens största skönhetstrend?
– Det är mycket färger i sommar så satsa på färgstarka naglar, läppar eller en knallig ögonskugga. Personligen älskar jag pastelliga och neoniga nyanser på naglarna på sommaren. Ett orange läppstift är också superhett!

carin karlsson davis factor smashbox
Hej hej Carin! Foto: Davis Factor.