BB-crèmer: ett måste i min necessär

En av vårens största trender, åtminstone lanserings-mässigt, är så kallade BB-crémer och jag förstår varför. Sedan jag för första gången applicerade en i höstas var jag såld och nu är de ett givet inslag i min morgon-rutin. Är du nyfiken på dem kan du läsa mer här men om jag fattar mig kort skulle jag beskriva dem som ett vårdande mellanting mellan en färgad dagcréme och en foundation. Hur du väljer att använda den är upp till dig, för en del har de helt ersatt både dagcrème och foundation, andra (till exempel jag) grundar först med vanlig dagcrème och applicerar sedan foundation bara där det behövs.

Flera BB-crèmer är på intåg i Sverige, i höstas kom Garnier Miracle Skin Perfector variant (som jag redan höjt till skyarna) och i april är det dags för både Estée Lauder och Diors varianter att se dagens ljus. Jag har fått båda, men än så länge bara hunnit prova på Estée Lauder Daywear BB Beauty Benefit Creme i den ljusare varianten (den släpps i två färger). Och jag måste säga att jag gillar! Om jag ska jämföra den med Garnier upplever jag att  Estée Lauder är mer trögflytande och ”torr”, medan Garnier är krämigare och mer lättflytande. Bäst resultat tycker jag att jag får om jag blandar ut Estée Lauder med en lystergivande produkt eller en klick av min dagcrème, något som inte behövs med Garnier. Däremot upplever jag att Estée Lauder ger en bättre täckning än vad Garnier gör.

Kort sagt: både Estée Lauder och Garnier håller verkligen måttet och i mina ögon är de lika bra prestationsmässigt, om än olika. Gillar du mycket täckning men mindre lyster är Estée Lauder väl värd att prova på. Föredrar du däremot en krämigare produkt med mer lyster kan Garnier vara helt rätt för dig. Båda två innehåller vårdande ingredienser och också solskyddsfaktor (Garnier 15, Estée Lauder 35), men vilken som är ”bäst” på att vårda och skydda huden är svårt att säga efter bara någon veckas jämförelse.

Garnier Miracle Skin Perfector finns ute i butik nu och kostar cirka 119 kronor. Estée Lauder Daywear BB Beauty Benefit Creme landar i butik i april och kommer att kosta 375 kr.

Pssst! I maj lanseras dessutom L’Oréal Paris sin egna BB-créme liksom Clinique. Spännande!

 

 1. Hej.
  Nu blev jag nyfiken på Cliniques BB creme. Hoppas du kan skriva något om den oxå.
  Tack för en bra blogg.

  1. Hej Annie,

   vad roligt att du gillar bloggen! Jag har inte fått prova på Cliniques bb-créme ännu, men väntar med spänning. Däremot har jag fått Diors fina variant som väntar på att få provas. Återkommer om detta snarast!

 2. Håller med om att BB-krämer är fantastiska, men kan vara värt att nämna att detta är inget att använda varje dag för den som inte har en heeelt perfekt hy med typ universums minsta porer. Den täpper nämligen till, rejält. Så om du skulle få sämre hy av tilltäppta porer (vilket ju gäller de flesta): Använd BB med försiktighet…

  1. Hej Hej! Detta var intressant, för det är ingenting som jag vet någonting om. Däremot kan jag berätta att jag inte har perfekt hy med världens minsta porer, tvärtom kommer det ofta blemmor på posten så fort jag gör något dumt (tvättar mig för dåligt eller äter för mycket mjölkprodukter). Jag har alltså inte märkt av att någon av dem skulle täppa till porerna, men det kan ju vara individuellt.

  2. Det beror på att solskyddet täpper till. Tror det beror på att solskyddsfaktor = mkt zinkoxid (som torkar ut, precis som andra zinkmedel, och då producerar huden mer fett). Så om man inte brukar ha en tilltäppande kräm varje dag, kan man få förändrad hud av denna. Men om man _alltid_ travar runt med spf 25 till vardags så lär det inte bli någon större skillnad :)

 3. It can be genuinely a fantastic and useful piece of info. I am glad which you shared this valuable info with us. Make sure you retain us informed like this. Thank you for sharing.

 4. Howdy very nice site!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also¡KI’m satisfied to find so many useful info here within the put up, we’d like work out more techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 5. I want to get across my admiration for your kindness for those who actually need help with that area. Your special dedication to getting the solution all around had been quite valuable and have frequently encouraged associates like me to reach their ambitions. Your new helpful advice indicates this much to me and further more to my fellow workers. Many thanks; from each one of us.

 6. Nu tog jag mig äntligen i kragen och köpte Garniers ovanstående BB-cream. Men jag har ett problem vid applicering: jag tar först en vanlig hudcreme under, och sedan BB över, men den verkar liksom inte riktigt sjunka in i huden, och om jag drar ett finger över det så smular det liksom bort och blir lite ”kladdigt”. Vad gör jag för fel? Jag applicerar på den med en foundationborste.. Tacksam om du har ngt bra tips!

 7. Gorgeous fresh design rectangle glasses coming from finestglasses.com. I usually desire most of these eyeglasses as i choose strolling. Have confidence in my recommendation for the purpose can be phone trend eyewear regarding yr 2014

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..