BB-crèmer: ett måste i min necessär

En av vårens största trender, åtminstone lanserings-mässigt, är så kallade BB-crémer och jag förstår varför. Sedan jag för första gången applicerade en i höstas var jag såld och nu är de ett givet inslag i min morgon-rutin. Är du nyfiken på dem kan du läsa mer här men om jag fattar mig kort skulle jag beskriva dem som ett vårdande mellanting mellan en färgad dagcréme och en foundation. Hur du väljer att använda den är upp till dig, för en del har de helt ersatt både dagcrème och foundation, andra (till exempel jag) grundar först med vanlig dagcrème och applicerar sedan foundation bara där det behövs.

Flera BB-crèmer är på intåg i Sverige, i höstas kom Garnier Miracle Skin Perfector variant (som jag redan höjt till skyarna) och i april är det dags för både Estée Lauder och Diors varianter att se dagens ljus. Jag har fått båda, men än så länge bara hunnit prova på Estée Lauder Daywear BB Beauty Benefit Creme i den ljusare varianten (den släpps i två färger). Och jag måste säga att jag gillar! Om jag ska jämföra den med Garnier upplever jag att  Estée Lauder är mer trögflytande och ”torr”, medan Garnier är krämigare och mer lättflytande. Bäst resultat tycker jag att jag får om jag blandar ut Estée Lauder med en lystergivande produkt eller en klick av min dagcrème, något som inte behövs med Garnier. Däremot upplever jag att Estée Lauder ger en bättre täckning än vad Garnier gör.

Kort sagt: både Estée Lauder och Garnier håller verkligen måttet och i mina ögon är de lika bra prestationsmässigt, om än olika. Gillar du mycket täckning men mindre lyster är Estée Lauder väl värd att prova på. Föredrar du däremot en krämigare produkt med mer lyster kan Garnier vara helt rätt för dig. Båda två innehåller vårdande ingredienser och också solskyddsfaktor (Garnier 15, Estée Lauder 35), men vilken som är ”bäst” på att vårda och skydda huden är svårt att säga efter bara någon veckas jämförelse.

Garnier Miracle Skin Perfector finns ute i butik nu och kostar cirka 119 kronor. Estée Lauder Daywear BB Beauty Benefit Creme landar i butik i april och kommer att kosta 375 kr.

Pssst! I maj lanseras dessutom L’Oréal Paris sin egna BB-créme liksom Clinique. Spännande!