Tack för den här tiden

Therese Hallberg

Jag har funderat länge och väl hur jag ska skriva det här inlägget, hur jag ska avsluta allting. Det var ju inte så jättelänge sedan som jag sa hej då här i bloggen, då på grund av vår familjs tredje medlem som väntade i magen. Nu säger jag hej då, men på riktigt. I dag är sista dagen för mig som skönhetsredaktör på Damernas Värld. Flyttlasset (och övriga familjen) lämnade lägenheten i onsdags och om några timmar sätter jag mig själv på tåget för att flytta till en annan stad, till ett annat liv. Det känns nytt och spännande, men samtidigt otroligt sorgligt att säga tack och adjö till Damernas Värld, en plats som jag drömde om att arbeta på redan på högstadiet. Att säga upp sig var, minst sagt, allt annat än lätt.

På lördag morgon, och väldigt många morgnar framöver, kommer jag att vakna i en stad som inte är Stockholm. Tanken är svindlande men också spännande. Att lära känna en ny plats är alltid överväldigande, men jag ser fram emot det.

Hur säger man egentligen hej då i en blogg? Tack för allt känns brukligt, om än lite futtigt. Vi avslutar med en liten bildkavalkad från de tre åren som jag hade nöjet att arbeta på Damernas Värld. Det har varit en av de bästa tiderna i mitt liv.

187290
En av mina första resor gick till Cannes-festivalen, där jag hade nöjet att träffa och intervjua Doutzen Kroes – supermodellen som var lika trevlig som hon var vacker (hur orättvist är inte det!).

187349
Kände mig nästan som en äkta filmstjärna i den vackra klänningen från Ida Sjöstedt. Filmregissören Oliver Stone stoppade mig och utbrast: ”That is a beautiful, BEAUTIFUL dress!”. ”Thank you thank you THANK YOU” sa jag.

190965
Fick äta spännande mat, den här rätten serverades i Frankrike. Var för feg för att käka blomman, även om den var ekologisk.

189995
Jane Lauder kom på besök till Stockholm. Efter intervjun fick jag rita en karta till henne över stadens bästa shoppingställen. Hon var särskilt intresserad av Acne och Södermalm.

217813
Började regelbundet använda olja över hela kroppen. Nu kommer jag aldrig att sluta.

203486
Guldknappen 2011 gick av stapeln på Nordiska muséet. Jag var glad, även om det inte framkommer på bilden.

207156
Stiftade bekantskap med duktiga fotografer och deras spännande arbetsverktyg. Rymdraketen på bilden är i själva verket en liten blåsbälg, som används för att varsamt blåsa bort smuts och damm från saker som ska fotograferas.

209498
Fick tillbringa natten på Maison Martin Margielas hotell i Paris – med tillhörande spegel i taket.

212820
Träffade Essie Weingarten när hennes nagellacksmärke blev uppköpt av L’Oréal. ”Have lunch with me in New York next time you’re in town!” sa Essie, men jag tänkte att det bara var prat. En dansk kollega, däremot, tog henne på orden och avnjöt en både god och trevlig pasta med nageldrottningen på Madison Avenue bara några veckor senare.

215887
Gelish-nagellack, det vill säga sådant som håller i två-tre veckor, lanserades i Sverige och jag blev kär. Lacket på bilden är elva dagar gammalt.

215721
Parfymmakaren (eller näsan på fackspråk) Trudy Lauren lärde mig att vitlök absolut kan påverka hur din parfym doftar på din hud. Hon har bland annat Donna Karan Be Delicious-dofterna på sitt cv.

216894
Fick njuta av det magiska höstljuset i New York.

chanel-orange-fizz
Gjorde Chanels nagellack i nyansen Orange fizz till en återkommande sommarfavorit.

yves-rocher-purple-lilac
Yves Rochers fantastiska syrénprodukter är ett måste varje vår. Om några veckor är det dags igen.

uslu-airlines-mad-nagellack
Uslu Airlines kom till Sverige och mina naglar fick discofeber.

barcelona-675x10241
Fick hänga med både Pat McGrath och Coco Rocha i Barcelona.

bb-cream
BB-crémer blev ett stående inslag i min badrumshylla.

therese-hallberg-damernas-varld-bobbi-brown
Två saker lanserades i Sverige: Bobbi Browns makeup och selfies.

balmain-dofter-balmain-parfym
Balmains parfymer landade äntligen på svensk mark.

bali6
Blev mamma till världens mest underbara kille och livet förändrades för alltid.

ciate-caviar-manicure-rainbow
Våren 2012 var strösslade naglar hetare än chilli.

london3
Lekte supermodell i ett brittiskt fotobås med chefredaktören på Daisy Beauty, Kicki Norman.

tom-ford-makeup
Insåg vikten av korall i min sminkväska.

michael-kors-damernas-varld-therese-hallbergRingde Michael Kors och frågade vad han skulle ha på sig inför intervjun i München.

yves-saint-laurent-hösten-2012
Orange och fuschia på blek vinterhy. Hit eller miss?

sania-claus-therese-hallberg-guldknappen
Guldknappen 2013 gick av stapeln en varm och solig kväll i augusti.

tomford
Tom Ford Violet Blonde kan vara den mest perfekt pudriga parfymen någonsin.

gc3
Tack för allt!

Citrusfynd

Äntligen – äntligen! – lyser vårsolen in genom fönstret. Och ny säsong betyder ett skifte i parfymgarderoben, åtminstone i min bok. Så fort vårvärmen börjar göra sig påmind stoppar jag in mina tyngre och mustigare vinterdofter längst in i badrumsskåpet och ersätter dem med lättare och flyktigare varianter. Gillar du, precis som jag, parfymer med citrusackord? Mina tre favoriter i den kategorin är Dolce & Gabbanas klassiker och storsäljare Light blue (söt och lite träig), dyrgripen Acqva viva från Profvmvm roma (saltstänka citroner och cypresser) samt Michaels Kors hyfsat nya (kom i höstas) Sporty citrus (inte lika ”fräsch” som de andra, utan snarare mognare och lite fylligare). Mums!

michaelkors sporty citrus

7 bilder från San Francisco

Att vakna till snöfall imorse kändes lite konstigt, inte minst sedan jag fick njuta av 18 grader och strålande sol i Paris förra helgen, följt av fyra dagar lika härligt väder i San Francisco. Nu är jag tillbaka på svensk mark igen. Jetlaggad? You bet.

sanfran1Fika american style. Missa inte polkagris-popcornen (!) i vänstra hörnet.

sanfran2
Träffade bland andra Maggie och Annie Ford Danielson, arvtagare till det San Francisco-baserade skönhetsmärket Benefit.

sanfran5
Solnedgång över Golden Gate.

sanfran4
En selfie i solnedgångs-motljus är aldrig fel.

sanfran6
Fick chansen att besöka Alcatraz, ett av de mest läskiga och samtidigt mest intressanta ställen jag upplevt.

sanfran3
Tre nya favoriter som fick följa med hem i resväskan.

Are you going to San Francisco?

Therese Hallberg

Konstigt att du frågar, för jo, det ska jag faktiskt. Sitter på ett plan i exakt detta nu. Min resa kommer att resultera i ett spännande (förhoppningsvis!) reportage i Damernas Värld. Följ gärna veckans äventyr på Instagram: thereseahallberg heter jag där.

san francisco