Färga dina ägg till påsk!

Färga dina ägg till påsk!

Färga dina ägg till påsk!

189
192
182
191
.

Tjingeling i lunchtimman,

Det jag tycker är allra finast på påskbordet är om man färgar sina ägg, och då pratar vi inte om ägg i grälla starka färger, utan i min smak så är det allra finaste med milda naturliga toner. Nästan lite som att hönan skulle kunna ha värpt ägget i just den färgen, om ni förstår hur jag menar :)

Här har jag färgat ett gäng helt vanliga kritvita hönsägg (som ju inte är så kul, i alla fall inte på påsk :)) med helt naturliga saker vi hade hemma. Tycker det är läskigt med allt annat om man ska äta ägget, även om det kanske inte går igenom skalet. Ska äggen endast vara för dekoration spelar det ju mindre roll vad man använder för färger när man påskpyntar sina ägg.

.

190
240

.

Så här gjorde jag:

Jag kokar alltid mina frukostägg i ca 6,5 minut då blir dom perfekt krämiga Lägger i dom i kallt vatten och låter dom koka med vattnet upp. Sänker värmen från 9.an på min spis till 7:an när det kokat upp. Men just dessa ägg kokade jag längre då jag ska ha dom endast till dekoration.

.

194

,

__________________

.  .

För bruna ägg, koka med kaffe (kokkaffe)

För blågrå ägg, koka med blåbär (frysta körde jag)

För ljust gula ägg, koka med curry (kör man gurkmeja blir det starkare gul)

Ljustrosa melerade ägg, koka med rödbetor (vi hade dock bara en variant på burk, tror det blir bättre färg med färska men hade inte det hemma)

 

__________________

. Lycka till med era påskägg!

 

 1. God morgon,
  Vad fina de blev! När det gäller ägg man ska äta, tycker jag också denna typ av infärgning känns fräschast. Och vad fina de blev! Föredrar också dessa typer av nyanser. :)
  Ja, då var det redan skärtorsdag -syns vi på Blåkulla eller?! ;) ;)
  Glad Påsk!
  Massor kramar!
  Rebecca

 2. Hej anna
  i år blir det nog inget ägg kok här me färger. Fattar inte men barnen börjar bli stora o inte samma inresse längre . nä bestäm du o då känns det sådär tycker ja Får sei fall ja ändrar mej :D

  fin torsdag kramar o ja underbara färger glömde ja säga gillar me lite dova sådär

 3. gammla lökskal ar jattebra till paskagg! man kan aven lagga aggen i gamla strumpbyxor ( klipper dom i bitar), med sma blad och blommor runt agget och knyta till hart. sen kokar man dem med lök skal/ curry/kaffe etc.. nar dom ar fardiga kommer mönstrena fram pa aggen :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..