Från ljust till murrigt

Från ljust till murrigt

Från ljust till murrigt

047
005
045
070
083
021
097

.

Tjingeling,

I helgen stod det inte bara dop på min agenda, utan även att slutföra ett måleriprojekt på mitt kontor. Rummet har nu förvandlats från vitt till murrigt blått. Varit bra sugen ett tag att testa måla något rum här hemma i en murrigare kulör, och mitt lilla arbetsrum visade sig passa alldeles utmärkt för den uppgiften. Jag är jättenöjd med resultatet, det blir per automatik mycket mer ombonat och mysigt i rummet.

Jag gillar ljust och fräsch, som ju nästan blivit lite av ett skällsord det senaste. Men jag älskar just det, och kommer inte ändra mig för att det inte är trendigt. Skulle aldrig måla hela vårt hem i så här mörka nyanser, men här tycker jag det blir lite spännande ändå, och den blågrå kulören harmoniserar väl med gränsande rums ljusare färger.

Klicka er in här och scrolla neråt om ni vill se bilder på hur det såg ut före.

 

039

På väggen över bänkskåpet, är min tanke att jag ska leta efter ett gäng gamla ramar på loppis och sätta upp. Bänkskåpet som förövrigt döljer; pärmar, skrivare, papper, block och allt annat praktiskt (men mindre fint) man har på ett kontor. Dold förvaring är bland det bästa i inredningsväg.

005

Färgen jag målat med kommer från Nordsjö, och nyansen heter ”Klassisk mörkblå”. Målat med den extramatta väggfärgen; Ambiance Xtramatt. Här på burken ser ni färgkoden, om ni eventuellt undrar över den.

Förövrigt så mår jag mycket bättre idag igen. Jag sov helt enkelt bort det olustiga sjukdoms känslan i natt. Bra när man kan ”bota” sina krämpor med lite enkel sömn.

Ha en fortsatt fin dag, så hörs vi snart igen.

Kramar Anna

.

 1. Så otroligt fin färg! Är så sugen på denna i vardagsrummet men blir lite feg…Upplever du att den känns väldigt blå eller mer grå som skiftar i blå? Antar att vi helt enkelt får köp nån provburk och kladda ett litet prov….men helst vill man ju att det ska gå fort 😅

  1. Ja den är underbar! Den är absolut blå i färgen, men som drar lite åt grått, så den är inte grå som drar åt blått. Den är sååååååååååå fin nyans av blå, testa med en provburk. Känner igen det där med att man vill att det ska gå fort, jag i ett nötskal – haha! ;)

 2. Sååå himla fint Anna! Vi bygger hus och är just nu i slutskedet med att sätta kök, måla osv. Behöver välja färg till barnens rum och vårt kontor (från just Nordsjö faktiskt)! Vilken är den mörkgrå färgen i Julies rum, och vad är egentligen färgkoden till denna nya mörkblå i kontoret. Jag ser inte det på färgburken, men jag måste ju vara blind eller korkad… :-)

  1. Färgen i Julies rum heter Lunar Grey och är från Alcro, och denna kan jag inte färgkoden på tyvärr, men den heter ”Klassisk mörkblå” och är från en ny färgkarta. Hör med dom på Nordsjö som kan dom säkerligen hjälpa dig. Jag kan tyvär rheller inte tyda färgkoder på burkarna så bättre att fråga. :)

  1. Skåpet är från Ikea, heter Bestå, men luckorna är från Superfront, så det är stommen som är från Ikea.

 3. God morgon!

  Jättehärligt att rummet fick det lyft du kände du ville ha! :) Här hemma är det bara ett rum som inte har vita väggar (precis som många andra, gillar jag att ha rummen som en vit canvas, som man ”målar” resten av rummen på) och det är sovrummet. En snäll, gråskiftande, lila nyans gör det mysigt där inne, men skulle inte passa i de andra rummen. Så jag förstår hur du menar; att du inte vill ha hela hemmet mörkt. :)
  Massor kramar!
  Rebecca

 4. Så himla snyggt Anna! Blir så sugen på att måla om i den färgen i sovrummet för att få det lite mer ombonat där inne, älskar den nyansen av blått! Du är så himla bra, att ta fram rollern och måla är lite småläskigt särskilt som jag inte har testat tidigare ;-) kram till dig och tack för all tid du lägger ner på din blogg! Kram!

 5. Så fint??
  Får man fråga vad du har för skrivare? Behöver en mindre som man kan gömma i ett skåp. Så himla trist att ha framme?
  Kram

 6. Supersnyggt blev det och det är nog precis rätt storlek på rummet för en sådan färg. Eller det tycker jag ju för att jag precis som du älskar ljust och fräscht. Ombonat och fint kontor har du nu. Ha en fin eftermiddag. Kram Annika

 7. Hej Anna!
  Jag är ju också en kvinna som älskar vitt och fräscht. Håller som bäst på att måla om alla sovrum hemma för att jag känner för det där lite mörkare murrigare. Din färg påminner precis om min Kvällshimmel från Jotun. Tog en grön färg i sonens rum från Jotun som heter Minty Breeze och är ljuvlig!! kan jag tipsa om ifall du skall måla om fler rum :)
  Kramar från mig

 8. Nu sätter du en trend.. Det blev mycket snyggt. Hela erat hem är som en dröm så snyggt allt vad du gör köper pysslar med blir toppenfint. Duktig ”flicka”.

 9. Fint.
  Tar gärna emot dina tips gällande målning.
  Jag har två rum som ska målas (har väntat i över ett halvt år) men med en 4,5 åring och en 5 månaders bebis hittar jag aldrig tiden till detta.. men är så sugen på att få detta gjort.

  Tack för en bra blogg
  //Emelie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..