Skapa mysig höstkänsla

Skapa mysig höstkänsla

01-07-14september-_047-2222_523f143eddf2b34555f39a1c

Med hösten kommer ofta suget efter att göra det mer mysigt och ombonat i våra hem. Tänkte här lista några enkla tips på hur man lättare får till den där extra myskänslan när mörkret faller allt tidigare, och snålblåsten viner runt husknutarna.

.

.

1 )  K u  d d a r   &  p l ä d a r !

145218929000002_normal

Kuddar & plädar hör hösten till. Några extra prydnadskuddar och en gosig pläd i soffan. Allt ger direkt en mysigare känsla. Den absolut finaste varianten av pläd just nu enligt mig, är dessa med pompom från Hemtex. Bara måste bege mig till närmsta Hemtex-butik och känna och klämma på en till soffan. Svårt vilken färg man ska satsa på dock, alla tre ser ju verkligen jättefina ut.

.

2 )  T ä n d a   l j u s !

Med hösten kommer kortare dagar, så ljuskällor av alla de slag är A och O. För alla som har en fungerande kakelugn, kamin eller öppen spis, elda på säger jag! Det finns väl knappast någon bättre stämningshöjare än öppen eld! Till er andra; bunkra upp med värmeljus, ljuslyktor, ljusstakar och blockljus. Ingen hör bättre hösten till än levande ljus. Satsa på olika storlekar, färger och höjder, snyggt och svårslaget när det kommer till mysfaktorn.

Dom absolut snyggaste stearinljusen, och som ger mig mycket ”habegär” just nu, är dessa extra långa avsmalnande från danska Ester & Erik

3 )  M a t t o r !

EBRU-Dynasty-Silver-plain-DYNA-040-1041-719x1080

.

En mjuk och skön matta gör underverk för ett rum. Dels dämpar det ljud, med det är också väldans skönt med en mjuk matt att sätta fötterna på riktigt kyliga dagar. Denna lyxmatta från holländska E B R U, är helt fantastisk med sin glans och lyster. Prislappen är lite väl fantastisk för min plånbok dock :/ men drömma är gratis :)

.

4 )  T e s t u n d e r !

4.

Bunkra upp med goda teer. Fyll på skafferiet med olika sorter & varför inte passa på att uppdatera porslinssamlingen med några riktigt stora och härliga koppar. Denna klassiska kommer från engelska Spode men mitt tips är även att kika på loppisar efter orginella koppar/muggar.

.

5 )  S Ä N G K L Ä D E  R   I  D O V A  K U L Ö R E R !

86-2847_main
.

Kallt utomhus är väl i våra tider, inte alltid lika med kallare i sovrummet, så att byta ut täcken känns väl onödigt tycker jag. Dock kan mer dova kulörer på sängkläderna höja mysfaktorn rejält, och göra att rummet känns mer ombonat. Addera gärna också ett mysigt överkast på sängen. Dessa lyxiga linnelakan kommer från Dirty Linen

.

Satsar man på några av dess punkter, vågar jag nästan lova att man får en extra mysig höstkänsla inomhus :)

Lycka till med mysstunderna!

Kram

.

LOADING..