Inredningstrender hösten 2016

Inredningstrender hösten 2016

image

.

Godmorgon,

Nu är jag absolut inte någon trendexpert, och jag gillar egentligen inte att prata om trender. Tycker inte att man ska lyssna för mycket på vad alla andra säger, utan gå på det man gillar själv. Men trender finns ju oavsett vad jag nu tycker, och för i höst skulle jag säga att det är på kulörsidan som det sticker ut mest, mer än en massa nya ”it-prylar”. Tänk ditt hem precis som tidigare, men i en helt ny färgpalett. Och det ska vara murriga färger på väggarna, möbler och textilier. Tänk dovt, mörkt, och ännu lite mer mörkt då är du inne. Tycker att bilden här ovan från Layered med sina fantastiska mattor är en perfekt signum för just det mörka och dova som just nu är sååååå trendigt.

.

.

79708 La Lune 50x70

.

.

Färgmässigt är dom kulörer som sticker ut lite extra denna höst, blått, mörkgrönt, rostrött, senapsgult, vinrött och rosa/lila, och blanda gärna dessa kulörer hej i vilt på textilier i hemmet. Här är ett gäng kuddar i trendig sammet. Översta raden från H&M Home, och undre från Ellos Home.

.

33

.

Mässingstrenden håller i sig även denna höst, för er som undrar över detta. Och senaste från min personliga favorit Skultuna är dessa ursnygga doftljus i just mässing. Guld är ju den alldeles perfekta partnern till just mörka, dova färger. En riktigt oslagbart snygg kombo.

.

ikea_kok_barkaboda2

.

Något som spås komma starkt är fiskbensmönstrat, och det tror jag stenhårt på för tycker jag ser detta mönster precis överallt plötsligt. Denna bild från Ikea och deras nya ursnygga bänkskiva  B A R K A B O D A  i valnöt med just fiskbensmönster, och dom dovt blå väggarna med kakel och klinker satta i… Ja just det, fiskbensmönster! Så snyggt!

.

Till sist som jag sagt många gånger förut, ska man inte stirra sig blind på alla dessa trender hit och dit. Plocka några russin ur kakan om man gillar, men måla för guds skull inte hela hemmet mörkt och dovt bara för att det är ”inne” just nu. Måla, om det känns som ”du”, låt bli annars. Jag tycker personligen mörkt och murrigt är tokfint på stylade bilder som här ovan, men man får inte glömma hur mörkt mer än halva året är här uppe i norr. Ibland kanske det finns en vettig anledning till att den nordiska stilen är just ljus tänker jag :)

Simma lugnt bland trenderna nu, och ha en fin dag!

På återseende!

Kram

.

 1. Hei. Lurer bare på hvordan du lager dine moodboards?

  Takk for all inspirasjon og at du deler med oss lesere :)

  Klem Aina

 2. Älskar denna stil och har gjort det länge !! Mitt hem har sedan flera år gått i en liknande stil och färgskala,det enda som fattas är väl ett par rum till som måste få gråa,blå eller puderrosa färger på väggarna, sedan är saken biff :) Kan väl säga att det känns underbart att äntligen få vara vara trendig, eller är jag kanske en trendsättare ;)
  Skämt åsido,eftersom jag bor i Rom sedan många år har jag naturligtvis fått andra influenser. Naturligtvis har jag tagit med mina svenska rötter också i inredningen och eftersom jag har ett stort inredningsintresse som hela tiden evolverar,med inspiration från flera olika länder, så är jag van vid att ha ett hem som inte riktigt passar in nånstans och som ÄR annorlunda på nåt sätt och det är jag otroligt glad för.Så håller med dig här,bäst att köra sitt eget race, men ett getöga på trender är aldrig fel, eller hur ?
  Har ju också turen att ha ett starkt solljus många månader om året, så mörka färger fungerar bra här tycker jag medan vitt och ljust lätt blir för bländande på sommaren.
  kram på dig,
  Monica i Rom

 3. God eftermiddag.
  Du har en klok inställning till trender. :) Jag är också lite emot dem -jag har aldrig sett anledningen till att byta till något som inte är ”man själv”, bara för det blivit modernt. Oavsett om det gäller inredning, kläder eller vad det nu månde vara. Jag minns när jag växte upp och såg kompisar haka på minsta lilla grej för att sedan avsky den så fort den inte var ”inne” längre… ;) Själv väljer jag det jag gillar i den mån jag kan (beroende på utbud, pris osv.). Ibland är man väl superinne och ibland hopplöst ute, skulle jag tro, både vad gäller hemmet och kläder! ;) *ha, ha*
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Ja kuddarna är riktiga kap, alla kostar under hundra kronor, Och dom från Ellos kostar t o m under femtio kronor st :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..