Älskade mässingsljusstake

Det finns så mycket vackra ljusstakar här i världen. Här har jag samlat ett gäng riktiga godbitar i varm mässing som förgyller vilket hem som helst.

ANNONS
ANNONS

Kanske något att lägga under granen?!

Ilse-Crawford-Georg-Jensen-Precious-Collection-candle

Ljusstaken ”Ilse” från danska George Jensen är först ut, formgiven av Ilse Crawford. Mjuk i formen, och kul att ljuset inte sitter centrerat, gillar´t!

..

GLORIA

.

Gloria” by Klong fick ju ett helt eget inlägg här inne häromdagen, men denna skönhet tåls att visas igen och hamna på min ”mässingslista”. Designduon Broberg & Ridderstråle ligger bakom denna vackra skapelse. 

.

380282489

Vi utnyttjar våra väggar för dåligt i dessa tider kan jag tycka. Denna pendelljusstake designad Pierre Forssell för Skultuna hade kunnat ändra på det här hemma utan att man hade fått skämmas det minsta. Snygg så klockorna stannar, vill ha, vill ha, vill ha!!!

.

img_1605-514x725

Detta är mina ärvda gamla ”Liljan-ljusstakar” från Ystad Metall. Jag har haft dom i mina ägor i år och dar. Nu görs ju en nyproduktion av modellen av Skultuna. Dom är verkligen vackra tycker jag, och jag tröttnar aldrig på dom.

68

En klassisk kammarljusstake går aldrig ur tiden, även denna från Skultuna.

.

By-Lassen-Kubus-8-Ljusstake-Mässing-3112740

Den snyggaste varianten av By Lassens ”Kubus” är enligt min personliga åsikt, denna med 8 st ljus. Antingen i vitt eller som här då i vacker maffig mässing.

ANNONS
ANNONS

 

grace_asplund_5450ddb8e087c3490e026bd1

Så har vi snyggingen ”Grace”, en gedigen ljusstake formgiven av designtrion Claesson Koivisto Rune för Asplund. Snyggast enligt mig om man ställer båda höjderna placerade tillsammans som på bilden här.

GA10005_1
Så har vi Svenskt Tenns och Josef Franks ”Vänskapsknuten”. Denna ljusstake behöver väl knappast någon större presentation. Men den är förutom att den är rasande vacker, också en symbol för fred och vänskap, vilket om något är passande i dessa dagar.

.

785-ALL-Copy

Ja vad säger man, Skultuna kan verkligen sin mässing det är ett som är säkert. Här har ni ljusstaken ”Hutten”, formgiven av Richard Hutten. Stilren, och ju fler ihop desto snyggare blir det tycker jag.

flaggskar_massing

Sist ut är inte en ”riktig” ljusstake egentligen, utan det är en klassisk fotogenlykta från anrika Karlskrona Lampfabrik. En typisk brukslampa från det sena 1800-talet, och jag älskar´t!

.

Vilken av dessa tio godingar är just din favorit?

Kram/Anna

.

.

LOADING..