Godmorgon fredag!

IMG_2782

 

Dagens startade upp med en espresso framför nyhetsmorgon!

.

IMG_2792

Julgranen ser ni finns fortfarande kvar hos oss, kommer få stå veckan ut!

IMG_2790

.

En kivi för C-vitaminernas skull, känns som det behövs
lite extra i dessa förkylningsdagar..

.

.

Godmorgon

Så har en ny dag startat. Kaffet är numera i magen, ägget och kivin likaså ni ser på bilden! Här regnar, precis som det gjort i veckor nu. Tråkigt såklart, men jag väljer att se det från den ljusa sidan, för varje dag det är plusgrader och regn så är det en dag kortare på denna vintern när vi slipper snö, slask, halka och sånt. Enda fördelen (i min värld) med snö är att det ljusar upp, jag är ingen vintermänniska som ni märker!

.

På tal om vinter, vi funderar på att kika på en resa att boka in här framöver för att fly fältet en vända. Ska sätta mig här under dagen och se om vi kan hitta något fynd. Bara svårt att veta exakt vart vi ska styra vår färd. Är inte så förtjust att flyga för långt med små barn, men kanske oroar mig i onödan?

Någon som kanske har tips på bra ställe att resa till för en familj på fyra med barn i ålder 3 och 1 år som min :)

.

Ha en fin dag, så hörs vi snart igen!

.

KramAnna

.

 1. Hej Anna, tack för en härlig och inspirerande blogg, som jag läst länge men tyvärr tar jag nig sällan tiden att kommentera. Får bli skärpning på det

  1. Jag förstår mycket väl att man inte hinner med, men när ni väl tar er tiden blir jag såklart jätteglad i a f !! :) Ha en fin dag! Kram/Anna

 2. Jag skulle INTE rek Kap Verde, det blåser väldigt mycket där jämt och man kan i princip aldrig bada i havet pga all blåst. Det finns absolut inget att se eller göra på ön, det är därför alla hotell har all inclusive. Som många andra älskar jag Thailand och framförallt koh lanta. Flygresan är lång men många flygningar går på kvällen vilket innebär att barnen sover en stor del av flygresan. Låt inte flygresan hindra er. Hoppas ni hittar någon mysig resa!

  1. Tack för den infon, då blir det ingen resa dit :) Ja det är väl så att man flyger på natten så man sover kanske.. ja vi får fundera och se vart vi hamnar! Kramar

 3. Åhh såna glasunderlägg hade vi när jag var barn. Jättefina och väcker barndomsminnen :) Vi har några kompisar som ska åka till Jordanien i mars med sin ettåriga dotter. Vi var på Mauritius på bröllopsresa i 3 underbara veckor och det är fantastiskt där. Men det var en dyyyr resa!! Hoppas kunna åka dit med barnen framöver. Hoppas ni hittar något bra!!
  Kram

 4. Vi ska till koh lanta nästa vinter med en 10 månaders baby. Förstår att du inte vill flyga så långt, men koh lanta är värt resan 10 ggr om! Vi ska stanna i 1 månad med 4 andra familjer!;)

 5. Hej igen Anna!

  Tusen tack för hjälpen. Längtar till att plånboken hamnar i brevlådan :)
  Hela din familj ska ha en trevlig helg!

  Kram/ Birgitta

 6. Nej det är inte så ofta vi får snö men när det kommer så blir det rejält.
  Än så finns det hopp för lite vinter. :)
  Tack detsamma.
  Kram Camilla <3

 7. Vi åker till Koh Lanta om några veckor. Varit där förut och tycker mycket om Lanta. Thailand överlag är fint att resa till med barn. Thailändarna är så otroligt barnvänliga. Vi reser med en 3åring och en 7åring. Jag tycker att det är helt OK att flyga långt med barn, inte världens roligaste men det är värt det. Jag lovar :-)

  1. Det är mest Céline som är runt året jag oroar mig mest för, hon är totalt ointresserad av att titta på film eller liknande så vet inte hur hon ska kunna sitta en sådan lång flygning som till Thailand. Maximilian däremot han kommer väl sitta med paddan hela resan när han inte sover, så där är jag inte särskilt orolig! Koh lanata ska ju vara så himla fint så förstår att ni reser dit!! Trevlig resa, och helg! :)

 8. Vi går i samma tankar, angående semester. Om ni ska åka under vintern är Mauritius ett trevligt resmål, lång flygning men över natten, och väldigt lite tidsskillnad- en timme tror jag. Har rest på flera nattflygningar med mina två och de har alltid sussat sött :-)

  1. Mauritius låter så himla exotiskt och härligt tycker jag, men fått för mig att det är superdyrt där :)

  1. Tack snälla vilka fina ord!! Koppen och fat är Iittalas kastehelmi gamla espressomuggar, säljs inte längre men jag har köpt mina via Tradera. Så håll utkik där alt Blocket så kan du hitta dem :) Kram

 9. hej Anna!
  I somras var vi i Barcelona, det var heeelt underbart. Våra killar (min mans söner) är dock lite äldre än dina barn, 10 och 7 år. Men det fanns mycket att se och mycket att göra, både för barn o vuxna.

  Frågade på gamla bloggen mitt i bytet om jag minns rätt att ni hade en väldigt snygg babysitter? vit och lite designad. i Maj kommer vårt 1a gemensamma barn, känns helt underbart! Kramar

 10. Hej Anna, gillar ditt nya utseende på bloggen, Dubai är mitt favoritresmål alla ggr då det är perfekt när man har små barn,ingen jetlag och lagom flygresa och alltid solsäkert.Kolla gärna Magdalena Graafs blogg, hon var där med sin minste son över nyår.Kram på dig:)

  1. Åhh tack, vad kul att höra!! Dubai ska ju vara väldigt bra säger alla. Får ta och kika närmare på det resmålet! Ska spana in Maggans blogg, följer henne på Instagram så har sett lite redan :) Trevlig helg, och stor kram

  1. Hej igen, paketet är skickat denna vecka så det är på G, sorry för dröjsmålet låter de hälsa! Hoppas plånboken ska komma väl till användning! Trevlig helg :) Kramar

 11. Hej Anna!
  Fin layout på din nya blogg!
  Och kul att läsa om barn och inredning!
  Vi är på Koh Lanta nu och det kan jag varmt rekommendera. Värt flygresan tycker jag. (Och då flyger vi med ett byte mer än er stockholmare, för vi bor i Luleå). Våra barn är 2,8 och 6 mån. Det går bra och flygresan var jobbig men det glömde vi fort. Idag har vi varit halva tiden, alltså 2v kvar. Skönt!!!
  Vi var på Dominikanska republiken förra jan. Det var inte barnvänligt men lagomt klimat. Kanarieöarna har alltid varit för kallt för bad tyvärr.
  Hoppas ni hittar någon passande resa!

  1. Tack vad kul att läsa att du gillar layouten :) Koh lanta har jag hört såå mycket gott om men det är bara den långa flygresan som avskräcker mig just nu i a f :)Ja tyvärr är ju Kanarieröarna inte garamterat varmt, sist vi var där för två vintrar sedan var det så kallt på kvällarna 12-14 grader så man kunde inte sitta ute och mysa direkt.. tyvärr! Hoppas ni får en fortsatt skön resa, och tack för tipsen! Trevlig helg, och stor kram

 12. Hej Anna och GOTT NYTT ÅR till dig och din familj!

  Tänkte bara höra med dig om du fick min adress som jag mailade dig? Har nämligen inte fått plånboken ännu som jag vann. Trodde den skulle komma till jul.

  Kram/Birgitta Abrahamsson

 13. Hej! Vill först säga att jag tokhyllar din flytt! Så mycket finare här och det känns som du kommer mer tillrätta här. Att sedan övriga bloggare hos DV inte går av för hackor måste vara häftigt att hänga med dom!
  Vi har åkt många år till Gran Canaria. Vi bor alltid på sunwing Arguineguin. Det är svårslaget. Vi har nog varit där ca 10 ggr. Senast var vi där strax före jul. Har samtliga gånger haft underbara upplevelser. Nu hade vi sunwing inclusive. Jättebra.

  1. Åhhh tack, vad kul att höra!! Har varit sjukt nervös ver att flytta, man vet vad man har men inte vad man får som det brukar heta :) Nä minna bloggkollegor här är ju sjukt både stora och vansinnigt duktiga och drivande människor så man baxnar ju. I februari ska vi ses allihop, nervös redan, hahahaha! När i varit på Gran canaria, är det så varmt då då? Vi var där i början av januari 2012, och då var det inte så varmt tyvärr.. Kvällarna var kalla och det gick inte att bada för det var alldeles för kallt i vattnet. Varmt jämför med här, men ändå inte varmt om du fattar.. Kanske är bättre före jul.. ? Trevlig helg, och stor kram

 14. Hej! Vad mysigt med granen kvar, vi fick låta vår stå över nyår bara för att jag prompt ville det, men då fick man inte komma nära den :))).
  Angående resa så hade det varit framåt slutet april/maj så rekommenderar jag varmt Mallorca! Perfekt flygresa.
  Nu i det närmaste så måste man nästan flyga lite längre… Så gran canaria, Teneriffa eller Madeira är ju härliga.
  Ha det bra, kul med ny sida föresten!
  Kram Jessica

  1. Ja det är mysigt med granen, vill ju ha den kvar så länge det går, vår barrar knappt alls så snyd att kasta ut den i förtid känner jag. Ingen direkt brådska blir ju inte vår ändå för att jag kastar ut granen och den ljusar upp mörkret om inte annat. Så den får stå över trettonhelgen! Tack för tipsen, Trevlig helg, och stor kram

 15. Hej!

  Håller helt med dig. Den här vårlika luften är mer min grej också! :)

  Jag och min man var i Jordanien i februari för två år sedan. Härligt väder och ”roligare” än Kanarieöarna. Lyxiga hotell med bra mat och mycket att se. I år åker vi till Karibien men än så länge är det bara vi. Vår lilla myra kommer inte förrän i juni :)

  Ha en härlig dag!

  1. Jordanien, det har jag inte ens tänkt på att an kan resa dit på semester :)Karibien, är ett drömresmål och dit bara ska jag åka någon ggn! Kul förresten att du kallar bebisen för myan, det kallade jag alltid Maximilian för innan han var född, gulligt tycker jag :) Trevlig helg, och stor kram

 16. Håller med dig att slippa snön jag är inte någon vinter älskare ;) Köper tulpaner i ljusa toner vill ha vår i mitt hem ;)

  Kramiz

  Deniz

  1. Ja fy snö det är inget kul, och särskilt inte nu. Före jul, och under julen är det mysigt nu vill jag inte ha nån snö. Så glad varje dag det hellre regnar. Men allra helst vill jag ha upptorkat, och sol och lute frost det är det finaste denna årstid! Trevlig helg, och stor kram

 17. Hade det varit längre fram blir Mallorca mitt tips – men där är ju inte så varmt nu! Vi var i Cala Bona och bodde på Vings resort där – toppen verkligen!

  Så här vintertid tipsar jag om Kap Verde :-)

  Ps Härligt att se att det är fler som inte är vintermänniskor ;-)

  Ha det fint

  /Charlotta

  1. Nä fy jag är ingen vintermänniska :) Kap verde blir jag nyfiken på, det var fler här som skrev om det resmålet!

   Trevlig helg, och stor kram

 18. Vi har rest rätt många gånger till Kanarieöarna med våra barn och har alltid haft bra väder. Åker om två veckor igen. Hör av dig på FB om du vill ha hotelltips! Även varit i bla USA men det är ju betydligt längre flygresa. Hoppas att ni hittar något!

 19. Hej Anna!
  Älskar vintern, dock med snö, sol och minusgrader.
  Inte som det har varit dom senaste dagarna i Lund, regnigt och grått.
  Nu skiner faktiskt solen, alltid ett plustecken och snart väntar helg igen med 3 dagars ledighet, skönt.
  Ha en fortsatt trevlig dag och trevlig helg.
  Kram Camilla <3

  1. Kul att du gillar vintern, för i Skåne blir det ju sällan snö. Det var ett av det jag gillade med att bo i Lund när vi nu gjorde det att våren kom redan i mars :) Trevlig helg, och en stor kram/Anna <3

 20. Ville bara säga att jag är jättenöjd med din ”flytt”. Det är så mycket smidigare att läsa från ipaden nu. Tack och god fortsättning.

  1. Vad kul att höra!! Att läsa bloggen från både mobil och Ipad är perfekt nu när det är anpassat. Bloggen är finare i både mobil och ipad tycker jag :) Trevlig helg, och stor kram

 21. Hej! Vi resonerar exakt likadant angående snön. Jag brukar faktiskt säga exakt som du, en dag mindre med snö och is. Faktum är att jag redan har sikte mot våren ;).

  Om jag minns rätt har ni varit på Kanarieöarna för ett par år sedan. Jag har även för mig att ni halvtrivdes på den anläggning där ni bodde. Jag har två barn, 3,5 år respektive snart 2 år gamla. Jag rekommenderar varmt Vings Sunwing resort. Vi har varit på Sunwing Cala Bona på Mallorca två gånger nu (se även Matplatsen om det resmålet) och vi har varit vansinnigt nöjda båda gångerna. Proffsigt ut i fingerspetsarna. Dessutom ett enkelt sätt att semestra på med två småbarn. Nu är ju inte Mallis ett alternativ i januari direkt, men om ni vill välja charter så skulle jag satsa på Sunwing Fanabe beach eller Sunwing Arguineguin. Jag är inte heller så förtjust i att resa långt med barnen, fem timmar räcker nog rätt bra ändå. På Sunwing finns dessutom barnunderhållning i form av sångstunder, barnteater och miniland (som en öppen förskola). Fantastiskt när det är mulet, eller regnigt (som det tyvärr är ibland). Hoppas att ni hittar något! Sunwing tycker jag känns som ett ganska säkert kort när man ska välja charter i alla fall! Kram

  1. Ja det stämmer, vi var i januari 2012 på Kanarieöarna, coh det var inget fel på stället som sådant men det var ju inte tillräckligt varmt tyvärr. Kvällarna var superblåsiga och kalla med 13-14 grader bara och ingen man sitter i short och t-shirt i tyvärr! Sunwing verkar perfekt när man har barn så det kommer säkert bli till något sådant ställe vi åker! Tack för tipsen ska kolla in dem!! Trevlig helg, och stor kram

 22. Hej! Ja, en resa skulle inte vara helt fel! hoppas du hittar något fint ställe! Jag hittade dessa fina espressokoppar på Blocket, 6 st med fat och 6 assietter till, så fina! Kram

  1. Detta måste jag kolla in, västindienkänsla låter lovande bara 6 timmar bort!!! Tack för tipset, trevlig helg, och stor kram

 23. Härligt med resa!
  Jag hade satsat på (om det bara är för att få sol och bad) ett all inclucive på ett barnvänligt hotell. Dock hade jag inte valt Canarieöarna då vädret är alldeles för opålitligt. Där kan man ju ha regn i 3 av 7 dagar och en temp på 18 grader. Det har gjort mig så besviken.
  Ska till Dubai imorgon, ska passa på att kolla om det är något för familjen (nu är det med jobb)
  Egypten har vi varit i några gånger och faktiskt haft det väldigt väldigt bra!
  Bara att komma bort är ju underbart- vart det än bär av.

 24. Hej Anna, Fin bloggen blev på Damernas värld! Du inspirerar verkligen med dina fina bilder och idéer för hemmet.

  Jag och min man har en dotter på ett år och vi var i väg på semester nu i december. Tänkte precis som du att jag inte vill flyga så långt men ändå få sol och värme. Vi valde Dubai och det vill jag verkligen rekommendera. Flyg direkt med SAS eller Norwegian så tar flygresan 6 timmar.. Bo i Jumeirah Beach Residence, där finns fin strand, bra restauranger, shopping, närhet till Dubai Marina och området är barnvänligt. (Du kan se bilder på min blogg)

  God fortsättning!

  Kram Karin

 25. Vi har varit med våra små barn på Teneriffa o gran Kanaria. Bodde på sunwing. Lagom komplicerat att resa så. Buss från flygplatsen till hotellet så inget meck med bilbarnstol i taxi ( eller utan stol)

 26. Ja jag känner som dig!.. glad i plusgraderna… men det är ju väldigt många nyanser av grått just nu :(
  Vi längtar oxå bort o har funderingar på Dubai…
  städat o fräscht. Passar oss fint med en 3-åring o en 9-månaders. God fortsättning på nya året!!

 27. Hej Anna!
  Grattis till ditt ”nya hem” här på Damernas, om jag inte sagt det redan. Jag ser att du nappade på Sköna Hem erbjudandet du med. Brickan är ju bara såååå snygg.
  Jag har, precis som Nele tipsat om före mig, funderat över Dubai under 2014. Ska vara helt fantastiskt och rent, har jag hört.
  Ha en riktigt skön helg! Kram, Katja

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..