Midsommarvecka

.

På fredag är det dags för den svenskaste av alla våra högtider, nämligen Midsommar!

Så här vackert kan man duka som @poppyloveyou gjort i samarbete med Granit. Superinspirerande tycker jag!

Färskpotatis serverat rakt ur ett durkslag med handduk i för att hålla värmen bättre, så fint och fiffigt! Den iden ska jag sno rakt av till helgen tror jag bestämt!

Lägger man inte sin egna midsommarsill (det gör inte jag) så är det ändå fint att lägga över den köpta sillen så här i enkla glasburkar med lock. Även fiffigt att lägga över smör i en burk, fint som snus!


 


.

Tjingeling,

Midsommarveckan är här, och med den kom det ostadiga vädret som ett brev med posten, men det är väl en riktigt tradition i sig skulle man kunna säga, jag är inte förvånad :)

Satt igår kväll och slösurfade och ramlade över dessa väldigt stämningsfulla och inspirerande bilder från Granit inför den svenskaste av alla våra högtider. Massa fina små tips tycker jag, som att bland annat ha ett gäng burkar med färdiggjorda drinkar i en balja med is som på bilden här under. Både jättefin och en kul idé att servera på!

.

Och hur fina är inte dessa flaskorna med bast runt att hälla över något drickbart i. Hallå vilken medelhavskänsla det är på dom, superduperfina så jag var tvungen att beställa hem två!

Vad ska ni göra på midsommar?

På återseende!

Kram

 1. Verkligen fin dukning! Vi ska vara hemma och ta det lugnt. Sillunch med barnens farmor blir drt nog. Kanske grillning med kompisar på kvällen men troligen blir vi hemma. Tiden då man festade på midsoma är över (tack och lov 😊)! Hoppas ni får en fin midsommar!

 2. Så festligt med burkarna med drinkar, det ska jag sno till någon fest eller annan midsommar! Denna midsommar blir nämligen lugn och väldigt kravlös :) Vi tar med 4 kompisar ner till sommarstället i Blekinge skärgård och ska gotta med massa skaldjur och skippar det traditonella midsommarbordet. Förra året bjöd vi in 25 pers, ordnade all mat, sovplatser, tårtor, lekar etc etc… Blir matt när jag tänker på det, haha! Men till nästa år har jag kanske samlat kraft till att ordna tjusig dukning och festliga drinkar ;) Ha en riktigt härlig långhelg och glad midsommar – och tack för din härliga blogg med så mycket inspiration. Kram

 3. Otroligt inspirerande bilder!!
  Nästan så man vill hålla i midsommarfirandet själv 😀
  Vi är bortbjudna på knytis, jag ska göra tårta till 30 pers. Wish me luck!
  Vad hittar ni på?
  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..