Hur kan man inte vara rädd?

18 augusti, 2017 11 kommentarer
Hemma hos oss / Hemma hos oss - Balkongen / Tänkvärt
Hur kan man inte vara rädd?

Hur kan man inte vara rädd?

065071058

.

Godmorgon,

Det här med att det fortfarande känns som sommar på dagarna, men att det blir mörkare snabbare om kvällen, måste jag ändå erkänna känns rätt mysigt även om jag inte vill ha höst än på länge. Känner mig inte klar med sommaren 2017. Men igår var jag och barnen ensamma hemma på kvällen, då tände jag ljus ute på balkongen, sjönk ner med en kopp te och en bok i soffan och läste tills det blev för mörkt att sitta där ute.

Så härligt att ha balkongen vid sådana tillfällen, och detta med att tända ljus, det är allt en riktigt stämningshöjare.

.

073

.

Fredag, och sista sommarlovsdagen för barnen. Älskade små barn som är helt ovetandes om alla hemskheter som händer i världen. Ännu ett terrordåd har drabbat Europa. En skåpbil har med vett och vilja kört rakt in i en folkmassa i Barcelona, med en massa oskyldiga människors liv i spillror. Så sorgligt, så onödigt, så ofattbart… Det pratas om att vi inte får vika oss för terrorn. Att vi inte ska vara rädda. Vi måste fortsätta resa. Besöka platser vi tycker om. Men hur kan man inte vara rädd?

H U R  ska jag ska någonsin våga ”släppa ut” mina barn i denna värld.. Vill bara dra täcket över huvudet, och krypa tillbaka ner i sängen igen, mellan dom snusande små varma barnkropparna och gråta en skvätt för jag är livrädd..

Hur ska vi kunna få stopp på detta?

_____________