Plagg som överlever alla säsonger – Trenchcoaten

Trenchcoaten är en investering för livet du aldrig kommer ångra. Den har fungerat som funktionsplagg sedan tidigt 1900-tal och sedan dess aldrig lämnat våra garderober. Som många evergreens har detta ytterplagg sitt ursprung i militäruniformen. Den allra första trenchcoaten tillverkades av Thomas Burberry åt officerarna i brittisk armén då de stred i boerkriget (1899-1902). Det unika med rocken var att Burberry lyckats ta fram ett vattentät tyg som han patenterade. Rocken var så funktionell att 1914 godkändes den av brittiska krigsministeriet som officiellt uniformsplagg. En halv miljon brittiska soldater bar sedan en Burberrytrenchcoat när de kravlade runt i de skitiga skyttegravarna under första världskriget (därav namnet trench är en skyttegrav översatt från engelskan).

Martina

Är du intresserad av att läsa mer om militärareferenser i modet finns ett helt kapitel i ämnet i min senaste bok Martinas modevärld (Bonnier Fakta).
Trenchcoaten finns idag i flertalet modeller men ursprungsmodellen som alltid är ett säkert kort ska vara av beige vattentät poplin. Den ska vara vadlång, dubbel eller enkelknäppt, ha axelklaffar, gärna dubbelt axelok och skärp.

 

Ett moderiktigt stylingtips är att knyta skärpet på ryggen och låta
trenchcoaten vara öppen.

Birgitte Bardot

Birgitte Bardot

Twiggy i en lädertrench

Twiggy i en lädertrench

Min trenchcoat åker ut och in i garderoben beroende på säsong och humör. Men jag är alltid nöjd med att jag har en att luta mig tillbaka på när man vill ha ett klassiskt snyggt ytterplagg perfekt för mellansäsonger.

Just nu kan du välja på modeller från midjekort, knälångt till överdimensionerat fotsid, valet är ditt! Här nedan hittar du 14 snygga trenchcoats som går att klicka hem online på momangen! Allt från kedjor som Zara, Monki och Nelly till Filippa K, Burberry och Michael Kors. Klicka på länkarna i bildtexten för att komma direkt till plagget.

dfgh

Rosa trench, 23 556 kr, Burberry

 

sdfgh

Klassiskt fynd, 499 kr, Mango

 

sdfgh

Dold knäppning, 499 kr, H&M

 

fdgdfg

Svart detalj, 5 000 kr, Sonia by Sonia Rykiel

 

zara

Marinblått, 999 kr, Zara

 

sdfg

Enkel knäppning, 1 740 kr, Tommy Hilfiger

 

fhfg

Med axelklaffar, 1 980 kr, Filippa K

 

dfgf

Finns även i marinblått, 999 kr, Ecd by Esprit 

 

monki

På rea, 300 kr, Monki

 

carinwester

I linne, 1 799 kr, Carin Wester/Boozt.com

 

weekday

Ett säkert kort, 800 kr, Weekday

 

kjhgfdsa

Med luva, 759 kr, Only/Nelly

 

sdfg

Tidlös, 1 950 kr, Day Birger et Mikkelsen

 

dfggdg

Lätt figursydd, 3 995 kr, Michael Michael Kors

Så stylar du din trenchcoat

STYLINGTIPS

Krydda upp en enkel trench med ett par härligt leopardmönstrade loafers. Kavla upp ärmarna och toppa med ett flätat skärp! Tadaa!

sss

Klassisk skjorta med ett par sköna jeans. En enkel look som blir glad av ett par härliga klackar! Men släng ner ett vita par sneakers i väskan, de funkar lika bra om du skulle blir trött i fötterna.

Snart blir det svalare i luften och då kan en basker vara ett chict sätt att värma sig på. Matcha med slingbacks och den snällaste accessoaren, hunden!

Återanvänd en sjal och knyt den runt midjan. Matcha med slingbacks och den snällaste accessoaren, hunden!


Kram, M

Detta inlägg innehåller köplänkar

Bilder från: burberry.com, harpersbazaar.com
LOADING..