7 (nya) foundationfavoriter

Som ni vet så testar vi en megaskörd produkter varje månad till Damernas Världs Bäst i test-sida. Det är med Råd och rön-precision och järnhand som vår testgeneral Veronica sammanställer recensioner och betyg. Även om jag som skönhetsredaktör har jag utslagsröst så är det testpanelens snittbetyg som avgör var på listan en produkt landar (sedan har ju jag som skönhetsredaktör äran att ta emot mejlen från företag som undrar varför deras produkter inte fick toppbetyg eller kvalade in på listan).

ANNONS
ANNONS

Boss bitch med chiafrö mellan tänderna!

Anyhows, nyligen testade vi alla foundations som lanserats under 2017, och även om jag inte kommer avslöja betygen nu (ni får hia er, som vi säger på skånska!) så vill jag dela med mig av 7 personliga favoriter bland årets nykomlingar. Utan inbördes rankning, I give you DRÖMHUDEN PÅ FLASKA – från glow till matt geishahud.

BÄST FÖR GLOW: Flawless satin foundation spf20, 485 kr/30 m, Sensai.

ANNONS
ANNONS

+ Ett skepp kommer lastat med glow! Ganska tjock crème som kan byggas upp från medium till full täckning utan att tumma på illusionen av hud som badar i mjukt ljus.

+ Smidig pumpflaska gör appliceringen både enkel och hygienisk.

+ Fantastiskt fin lyster, tack vare ett ljusreflekterande silkespuder. Inte ens när jag vrider upp täckningsgraden till max ser huden kakig ut. Även dagar när jag känner mig som sju svåra år får jag komplimanger för min fräscha.

ANNONS
ANNONS

+ Huden känns återfuktad, utan att bli oljig senare under dagen. Jag är glansig i t-zonen, så där applicerar jag lite transparent fixeringspuder.

+ Oväntat prisvärd för att komma från prestigetunga Sensai, vilket är en kul överraskning. Bonus med spf20.

– Glasflaskan är lyxig och vacker men tung, och lite otymplig på resan.

BÄST FÖR PORKONTROLL ALL NIGHT LOONG: All hours foundation, 485 kr/25 m, YSL.

Efterfrågan på oljekontroll och porförminskning har aldrig varit större än i dessa obalanserade hudtider orsakade av skärmsexponering, luftföroreningar och stress. Min näsa flyter som osten på en pizza runt 15-rycket varje dag, meen…

ANNONS
ANNONS

+ Detta högteknologiska vidunder överlistar oönskad glans med bravur, tack vare nanopartiklar av puder som absorberar fyra gånger sin egen vikt av sebum (överskottstalg). Den klyftiga formuleringen aktiveras under dagen, och min smöriga t-zon håller sig matt långt förbi 15-fikat.

+ Crèmen är tunnflytande, och lägger sig som en andra hud på ansiktet. Jag har ofta problem med att foundation spricker, glider av eller åker ner i mina porer, men inte med denna.

+  Dyr, men å andra sidan krävs inga påtårar under dagen. Svag, härlig doft.

– Pumpflaskan av glas är pampig och den minimalistiska designen snygg, men svår att ta med på resa. Det problemet är dock snabbt avhjälpt med fiffiga miniburkar.

BÄST FÖR MATT DOCKHY: Forever perfect mousse, 470 kr/30 ml, Dior.

Mousseformatet innebär viss nostalgi, och vips minns jag varför jag älskade moussefoundation i min ungdom (Maybellines). Som en ständig sökare av skir lyster är jag först skeptisk, men här är ännu ett kvitto på Diors förträfflighet i foundationskapande.

+ Den sammetsmjuka moussen ger direkt porbefriad, matt porslinshy utan att ansiktet känns platt – en vanlig fallgrop för mattgörande foundations. Med åren har mina porer på och runt näsan blivit allt mer framträdande (tänk att till och med porerna blir slappa, det är f-n inte rättvist), men moussen trollar bort allt på studs.

+ Den silikoniga moussecrèmen är väldigt täckande, så jag fokuserar på ansiktets mitt.

+ Mattgörande foundations kan kännas strama, men den här håller sig elastisk och följer ansiktets rörelser genom hela dagen. Jag får bättra på lite på hakan och vid näsvingarna efter ungefär åtta timmar, men i övrigt är min hud jämn och fräsch som en persika.

+ Supersmidig plasttub som slinker med i väskan för den som önskar.

+ Väldigt dryg, vilket gör Forever perfect mousse oväntat prisvärd.

– Snålt spektrum om futtiga 8 nyanser.

BÄST FÖR NO MAKEUP-GLOW: Synchro skin glow luminizing foundation spf20, 480 kr/30 ml, Shiseido.

Foundationtestets motsvarighet till den osynliga strumpbyxan!

+ Otroligt tunnflytande formula som blir alldeles osynlig på huden. Jag har en uttorkad finne med fnasig hud runtom, och inte ens den utmaningen får produkten att kaka sig.

+ Min kombinerade hud älskar den viktlösa känslan – jag både känner mig och ser osminkad ut. Som min hud, fast bättre.

+/– (beroende på hur man ser det) Ganska låg täckning, så på kvisslor, pigmenteringar och rodnad kompletterar jag med concealer.

– Porerna blir inte heller helt kamouflerade, så jag grundar med porförminskande primer. Måste skakas innan applicering.

BÄST FÖR PERFEKT NYANSMATCHNING: Barepro Performance wear liquid foundation spf20, 465 kr/30 ml, BareMinerals.

+ Den flytande versionen av BarePro-puderfoundation (som jag ÄLSKAR att ha i handväskan!) finns i ett brett utbud av nyanser och undertoner, vilket ger plus i kanten. Att hitta en ton och nyans som perfekt smälter in i huden ska inte underskattas för resultatet.

+ Oljefri och innehåller bambuextrakt, som har en mattifierande och blurrande effekt. Innehåller papayaenzym son på sikt ska minska porernas synlighet.

+ Hög täckning, vilket passar bra till rådande selfie-trend.

+ SPF20.

– Formulan är något torr och lite svår att applicera jämt.

+ …men väl på plats är resultatet naturligt och sitter genom dagen.

– Prislappen känns dock något saltad.

Jag och Stylebys skönhetsredaktör Anja på Bare Minerals pressfrulle.

BÄST I BUDGETKLASSEN: Healthy skin harmony miracle foundation, 169 kr/30 ml, Max Factor.

Ännu ett bevis på att bra skönhetsprodukter inte behöver kosta skjortan.

+ Crèmen glider på och fördelas jämnt utan ansträngning.

+ Hög täckning som trollar bort rodnad och blemmor, samtidigt som formulan är fuktgivande och ger en lagom dos hälsosam lyster.

+/– Precis efter applicering känns produkten väldigt tjock, men efter 10 minuter har den sjunkit in och satt sig på plats.

– Viss tendens att glida, så jag fixerar med färglöst löspuder.

– – – STORT poängavdrag för den framträdande parfymdoften som doftar billig badrumsrengöring och kan irritera känslig hud. Ta bort den, Max Factor, och ni har en kanonprodukt!

BÄST FÖR DE LYCKLIGT LOTTADE (OH, THE BASTARDS!): Aqua luminous perfecting foundation, 410 kr/30 m, Becca.

Täckningen är låg och lystereffekten hög, så denna passar bäst på hud som redan är i god form och bara behöver jämnas till.

+ Fluiden är extremt tunnflytande och vattenbaserad. Ett skolexempel på makeup som verkar utan att synas.

– Pms-finnar, synliga porer och stressrodnad kräver tyngre artilleri.

– Pipetten gör appliceringsprocessen onödigt omständigt – som jag önskar att den istället hade pump!

 

HÄR är fjolårets stora foundationguide där vi testkörde alla nyheter från 2016.

 

 

 

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOADING..