Julkalendrarna för skönhetslovers börjar rulla in!

Hohoho, finns det några snälla beautybarn ute i stugorna? Det undrar i alla fall allt fler skönhetsföretag, som de senaste åren sjösatt flärdfyllda julkalendrar för vuxna. Kalendrarna är ofta super-limiterade, vilket gör dem ännu mer attraktiva. För både företagen och konsumenten är kalenderbusinessen en win-win: företaget når ut med produktprover i attraktiv förpackning, det är ruskigt varumärkesbyggande och få saker bäddar för gratis social medie-exponering som en go’ kalender som kan öppnas live i en Insta stories. Som konsumenter får vi testa en massa nya produkter, och överraskningsmomentet gör att varje dag under den gudsförgätna decembermånaden känns mer uthärdlig. Det ÄR pirrigt att öppna lucka.

Här på DV har alla på redaktionen minst en luckdag under adventsmånaden, och då samlas vi alla som runt en lägereld och beskådar öppningen (och ja, avundsjukan HAR flödat när någon får en fullsize-kräm och en annan en brandad nyckelring).

I Sverige är vi inte lika bortskämda som våra utrikiska skönhetssystrar. Den som har vägarna förbi London kan snappa upp en kalender från lyxmärken som Jo Malone, Charlotte Tilbury och Diptyque. Men det är inte så pjåkigt här hemma heller.

Här är några kalendrar som jag ser fram emot att dela december med!

Body Shop maxar med smink, hudvård, stjärnor och kaninöron!

 

 

THE BODY SHOP Game-changing advent-ure ultimate advent calendar
Pris: 1 195 kr (värde 2 835 kronor)
Antal luckor: 25
Släpps:
Finns redan i butik (det finns även två småsyskon för 795 resp 495 kr)

En mix av klassiker och nya favoriter, som Japanese matcha tea pollution clearing mask och mitt favoritkroppssmörj Hawaii Kukui butter. Och inte minst ingår ett par KANINÖRON (eller ja, tekniskt sett är det är hårband av frotté) och den roligaste sminkpryl som hamnat i min necessär hittills i höst – Star stamp eyeliner!

Skincity har skapat ett social media-fenomen för hudvårdsnördar

SKINCITY The skincare calendar
Pris:
1 199 kr (värde 3 420 kr)
Antal luckor:
24
Släpps:
27 oktober

Skincitys hudvårdsproppade kalender säljer av tradition slut så gott som på direkten, vilket är helt förståeligt med tanke på att luckorna gömmer ett helt julklappshav av produkter som INTE skojas bort från hardcore-hudvårdsmärken som Peter Thomas Roth, Clarins, Verso, Dermalogica och überhajpade Biologique Recherce (Skincitys julkalender har även sin egen hashtag där de lyckliga innehavarna kan dela sitt lucköppnande och stackarna som inte var snabba nog på knappen kan våndas över dagens uteblivna fångst).

Decléor bjussar på väldoftande fransk lyx för finsmakare

DECLÉOR Hello December surprise me!-kalender
Pris:
895 kr (värde 3 570 kr)
Antal luckor:
24
Släpp:
Vet ej

I luckorna gömmer sig en rejäl hudvårdsbonanza i form av 24 bästsäljande Decléor-produkter, varav tre produkter är fullsize (yay!). Mitt lille öga anar flera favoriter, som handkrämen, Aroma confort-bodylotionen och Hydra flora-masken.

Lookfantastics förtrollade mini-byrå får beautyhjärtat att smälta

LOOKFANTASTIC Beauty in Wonderland-kalendern
Pris: 1 100 kr (värde 3 120 kronor)
Antal luckor: 25
Släpps:
10 oktober, men kan förhandsbokas

 
Men alltså KOLLA, har ni sett något så bedårande?! Den lilla byrån kommer jag spara och ha skönhetsprylar i sen, men först ska jag packa upp små inslagda paket från märken som indie-makeupmärket Illamasqua, Redken, First Aid Beauty och überlyxiga Omorovicza. 9 fullsize-produkter + 16 provstorlekar (varav 19 produkter är specialframtagna för kalendern). Släpps 10 oktober, men kan förhandsbokas.

 

Molton Browns kalender är brittisk X-mas-romantik i koncentrat

 

Från Molton Browns juliga pressfrukost på Nobis hotell. Foto: Rasmus Lindahl.

MOLTON BROWN Advent calendar
Pris: 2 200 kr (värde ca 3 000 kr)
Antal luckor: 24
Släpps:
Vet inte, men kommer finnas exklusivt på NK och Åhléns City

För alla doftnördar som hoardar lyxprodukter för hela kroppen är Molton Browns kalender en dröm. Duschkrämer, bodylotions och några av märkets mest populära dofter i fullsize-format (jag älskar Tobacco body wash – klart man vill dofta brittiskt bibliotek på juldagen!). Även några små doftljus ryktas gömma sig bakom luckorna. Öppnas med fördel i sällskap av sprakande brasa.

Skulle vara en stämningsfull bild. Blev ”Här sitter jag och kissar och smygciggar under granen”.

Jag fyller på den här lilla listan i takt med att fler kalendrar trillar in, så håll koll!

Mvh, ett barn som varit MYCKET snällt i år

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..