Gamla modelljobb

emmawiklund

För ett tag sedan la jag upp ett gammalt modejobb här på bloggen och här kommer ett till.

Det här omslaget minns jag väl när jag blev fotograferad för. Det var för Franska Elle år 1991 på ön Anguilla i  Karibien och fotograf var Marc Hispard. Vi var på en liten sandyna, som en mini ö precis utanför Anguillas kustlinje och när vi skulle åka vår lilla motorbåt därifrån tog bensinen slut och vi upptäckte att båten inte var försedd med några åror. Detta kära vänner hände innan mobiltelefonernas tid…

Hela teamet med hårstylist, make-up artist, fotograf, stylist och assistent, jag och den andra modellen ( Yasmeen Gauri) fick hoppa i och simma in till land samtidigt som vi puttade den lilla båten framför oss.

Väldigt glamouröst va? Det började bli mörkt, vattnet var fullt av små maneter som stack till hela tiden, men till slut kom vi i land och kunde springa upp till en liten restaurang och ringa efter hjälp.

En vanlig dag på jobbet helt enkelt…