MAT, MOTION, LEK!

– I samarbete med Perfect Fit –

I samarbete med Perfect Fit har Sydney inte bara fått en ny meny med god kattmat utan även en massa mer energi på dagarna! Jag som är hemma ganska mycket med henne har märkt en enorm skillnad på hennes energinivå. Hon känns pigg och allert och vill gärna vara med vart jag än går i lägenheten.. Vår nya rutin är att leka en stund på morgonen, motion och lek är otroligt viktigt för en katt (speciellt en innekatt som inte går ut och busar). När jag leker med Sydney så tillfredsställs hennes naturliga instinkter så som att observera, fokusera på ‘bytet’, sedan attackera och fånga leksaken. Att hon vill leka är det mest tydliga täcken på att hon mår bra och är i god hälsa. Motion och lek ökar inte bara mental stimulans, men även muskelmassa och därmed hennes metabolism.

Perfect Fit har en grym sida full av tips och råd till dig som är kattägare! HÄR är en artikel om just lek med din katt, och HÄR är en artikel om hur viktigt det är med motion. Som jag sagt tidigare – en glad katt = en glad kattägare, så se till att ge din katt lite extra lek där hemma! KRAM!

In collaboration with Perfect Fit, Sydney’s not only got a new menu but also a lot more energy! I’m home quite a lot during the days and I’ve noticed a huge difference in her energy level during day time. She’s allert and playful and want to be next to me wherever I go in the apartment.. Our new tradition is to have a little playtime every morning. Staying active and playful is very important for a cat (especially an indoor cat who doesn’t go outside). When I play with Sydney her natural instincts are activated, she observes and focuses on the toy, before attacking and catching it. Just the fact that she wants to play is the clearest way to know that she’s healthy and happy. Exercise and playing doesn’t only stimulate her mentally but it also builds muscles which increases her metabolism. 

Perfect Fit has a great website with lots of helpful articles for all cat owners! HERE you can read all about the benefits of playing with your cat, and HERE you can read about the importance of exercise. Like I said before – a happy cat = a happy cat owner! So spend some extra time playing with your cat today! LOVE!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..