YOGA ALL DAY EVERYDAY

Såhär ser våra dagar ut. Jag och Frieda (som också bor i lägenheten med mig och veckans lärare) ställer klockan på 6 på morgonen. Vi ses i köket, fixar kaffe, snackar skit i 10 minuter (eller klagar lite över vilka muskler vi har ont i) och innan klockan blivit 6.30 har vi redan börjat plugga och snacka yoga. Sen är man igång. Vi övar på Bikram-dialogen med alla Asanas (yoga poser), sen börjar vår första lektion 8 på morgonen, efter en skön meditation som ger oss energi för dagen.. Vi har lektion fram till lunch, sen har vi antingen lunch eller ett yogapass i studion. Sen har vi lektion fram till 18 eller 19 och sedan ett till 90 minuters yogapass i studion. Ibland hänger vi i lägenheten och ibland i studion eller i en park om det är fint väder. Todd Willis från Australien var vår lärare första veckan. En underbar, smart, varm man som pluggat med Bikram himself i Mexiko. Han är även utbildad Kineseolog. Jag kan ärligt talat säga att jag aldrig lärt mig såhär mycket på bara en vecka förut. Vi lär oss om hur kroppen rör sig, vi studerar varandras kroppar för att se likheter/skillnader, hitta styrkor/svagheter. Vi lär oss om muskler, skelettet, energier, chakras, huden, andningen, alla våra sinnen, känslor, hormoner.. Vi pratar om yoga, filosofer, sutras, mantras. Vi analyserar och dissekerar varje Bikram asana.
Eftersom dagarna är så långa så känns en dag som två dagar när man slänger sig i sängen vid 23 på kvällen och ställer klockan för nästa morgon. Det tar alltid rätt lång tid innan jag kan somna. Man tar in så mycket ny information varje dag. Det är SÅ kul. Tjejerna är underbara. Idag är vi lediga – vilket betyder PLUGGA!!! Och blogga, svara på mail, svara på sms, ringa mamma, tvätta, läsa lite nyheter (har ingen aning om vad som hänt utanför yogabubblan hela veckan) och läsa, plugga och öva öva öva på Bikram dialogen. Så, off I go! Hoppas ni har en fin dag!

This is what our days looks like. Frieda and I (who lives in the apartment with this weeks teacher) meet i the kitchen after 6 in the morning. We make coffee, talk about how sore we are and then we start studying and practicing and talking yoga. And off we go.. We practice and evaluate each other on the Bikram dialogue. Our class starts at 8 in the morning when the rest of the girls get here and after a calm meditation to prepare us for the day. We have lectures until lunch, then we either have lunch or a Bikram class. The lectures continue until 6 or 7 pm when we have our last 90 minutes Bikram class for the day. Sometimes we have the lectures in the apartment or in the studio or even in a park if the weather is nice. Our teacher this week was Todd Willis, a Kineseologist from Australia. A wonderful, warm, smart man who studied Bikram yoga with Bikram himself in Mexico. I can honestly say I have never learnt this much in ONE week before. We talk about how the human body moves, the skeleton, the muscles. We analyse our bodies and compare them, we find our own and each others strengths/weaknesses. We talk about chakras, energies, breathing, emotions, hormones, yoga, philosophy, sutras, mantras. We dissect every Bikram pose. 

Since the days are so long here, one day feels like two days when you hit the pillow around 11 pm. It always takes me some time before falling asleep and quietening my mind. There is so much new information to take in every day. It is SO much fun. The girls I’m studying with are just lovely. Today is our day off, which means STUDY!!! And blogg, answer emails, answer text messages, call mum, do laundry, read some news (I have no idea what’s happened in the world this week) and read, study, practice, practice, practice the Bikram dialogue. So off I go. Wish you all a beautiful day! 

LOADING..