Blomkålspizza

Kvällens pizzor!!

Dessa blev så goda. Gjorde två på blomkålsbotten och sedan en helt vanlig till barnen som ville ha Kebab på.

Kan varmt rekommenderas om man inte vill känna sig tung och degig men ändå gillar Pizza❤️

Ingredienser

Pizzabotten

1 st blomkål, färsk

3 st ägg

150 gram Västerbottensost, riven

1 dl mandelmjöl

0,5 tsk salt, fint

2 krm svartpeppar, malen

Topping

2 dl crème fraiche, naturell

200 gram färska kantareller

1 st rödlök(ar)

1 klyfta(or) vitlök, vanlig

1 msk smör

70 gram bladspenat färsk

1 st citron(er)

100 gram Västerbottensost, riven

1 kruka(or) bladpersilja, färsk

1 krm salt, fint

1 krm svartpeppar, malen

Tillagning

1. Mixa blomkålen till ett smul i en matberedare eller riv fint med osthyvel.

2. Blanda blomkålssmulet med ägg, västerbottensost, mandelmjöl och lite salt och peppar.

3. Tryck ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsform. Förgrädda 10-15 min på 180 grader.

Topping:

1. Skala och klyfta löken och finhacka vitlök. Fräs tillsammans med kantareller gyllene i lite smör. Krydda med salt och peppar efter smak.

2. Tillsätt spenat på slutet och ta av från plattan.

3. Bred creme fraiche på pizzabotten och strö över kantarellfräset. Toppa med lite rivet citronskal och riven ost. Grädda i ugnen 5-10 min.

4. Strö över finhackad persilja. Ät och njut!