Recept

    Fisksoppa a la Anders
     2-3 msk fiskfond eller buljong
  • 2 dl torrt vin 
  • 5 dl oatley imat (substitut till matlagningsgrädde)
  • 1 msk tomatpuré 
  • 1 g saffran 
  • lite smör 
  • 1 morot 
  • 1 liten purjolök 
  • 5 – 6 potatisar 
  • 300g lax300g kolja
  • 200 g kräftstjärtarVitlökKrutongerSaffransaioliPaprikapulver Chilipulver Cayennepeppar 
    Gör så här
    1. Koka upp fiskfonden och vinet.
    2. Slå i grädde och tomatpurè i buljongen. Fräs saffran i lite smör och rör ner i buljongen.
    3. Lägg i 2 klyftor vitlök, chilipulver, paprikapulver och cayennepeppar.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Skär morot och liten purjolök i småbitar. Skär  potatisar i större bitar. Koka ca 10 minuter i buljongen.
    6. Skär fisk i bitar. Lägg bitarna i soppan och låt sjuda i 5-10 minuter.
    7. Lägg i kräftstjärtarna precis före servering. Servera soppan i djupa tallrikar med knapriga brödkrutonger och saffransaioli.

    Enjoy!!!

    //

    Anders