Recept
/
- Fisksoppa a la Anders
- 2-3 msk fiskfond eller buljong
- 2 dl torrt vin
- 5 dl oatley imat (substitut till matlagningsgrädde)
- 1 msk tomatpuré
- 1 g saffran
- lite smör
- 1 morot
- 1 liten purjolök
- 5 – 6 potatisar
- 300g lax300g kolja
- 200 g kräftstjärtarVitlökKrutongerSaffransaioliPaprikapulver Chilipulver Cayennepeppar
Gör så här- Koka upp fiskfonden och vinet.
- Slå i grädde och tomatpurè i buljongen. Fräs saffran i lite smör och rör ner i buljongen.
- Lägg i 2 klyftor vitlök, chilipulver, paprikapulver och cayennepeppar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär morot och liten purjolök i småbitar. Skär potatisar i större bitar. Koka ca 10 minuter i buljongen.
- Skär fisk i bitar. Lägg bitarna i soppan och låt sjuda i 5-10 minuter.
- Lägg i kräftstjärtarna precis före servering. Servera soppan i djupa tallrikar med knapriga brödkrutonger och saffransaioli.