Kontorsdag!

Idag sitter jag på kontoret och betar av en massa pappersarbete, vad skönt det är att inte behöva flacka runt… jag skulle lätt kunna bli en kontorsråtta! Ett problem, jag har faktiskt en liiitet enerverande problem. Det kommer en lite en jobbig parkeringsrackare och lappar min bil Vaaaaarje dag. Jag blir galen!!!! Det finns inga parkeringsplatser och vi har kollat med andra parkeringsvakter som jobbar här i området om det är ok att stå på ett speciellt ställe utanför kontoret vid skogen. Ingen tycker det är några problem utom denna lille gubbe. Han bryr sig inte utan lappar förmodligen på provision. Eftersom han knappt kan prata så har vi dessutom lite svårt att kommunicera med honom. Gggggrrr!! Just nu sitter jag och skriver till komunnen så att jag har svart på vitt vad som gäller nästa gång han kommer. Huuuur kan man välja att bli parkeringsvakt? Jag skulle gråta varje dag jag skulle åka till jobbet. Tacka vet jag mitt jobb där man glädjer människor iställer för att uppröra..

Det finns många ställen där parkeringsvakter behövs, men det finns oxå ställen där de är helt överflödiga!!!

 

 1. För många kanske det handlar om att man inte VÄLJER yrken nu för tiden.. utan man kanske är tvungen att ta de jobb som ERBJUDS för att överhuvudtaget kunna försörja sig. Inte vet jag..bara en liten tanke..

  1. Gisela!

   Till Gisela: Jag tror att du också är en vacker kvinna o tro mig du bli inte fulare om någon annan får en komplimang! testa o ge en kvinna en komplimang någon gång så upptäcker du att det är härligt att göra någon annan glad. Stor kram till dig Gisela! Jag hoppas du fyller ditt liv m lycka o glädje – inte bara för din egen skull utan också för oss dina medmänniskor : )

  2. Maria: Haha,du har rätt; jag är vacker och duger som jag är! Utan smink. Precis så. Du antyder att jag är avundsjuk, nej då, men däremot lite trött på folk som hyllar “plastic”-looken.
   Men du skrev verkligen diplomatiskt och fint, tack för det…

 2. Håller helt med dig Charlotte. VEM vill frivilligt bli parkeringsvakt eller lapplisa? Måste vara det mest fördummande jobbet som finns. De flesta tycker att det är ok att de håller koll på bilar som parkerar utan att ha handikapptillstånd. Men att köra omkring bland bostadsområden och jaga boenden därför att kommunerna inte klarat av att planera ett stadsplanelagt bostadsområde med tillräckligt många p-platser så att folk kan bo i områdena och slippa köra och leta 2 timmar innan man hittar en p-plats OM man överhuvudtaget hittar någon.
  Vilket deprimerande jobb att lappa bilar och göra folk irriterade, kanske det är det som är gnistan för de som söker dessa jobb. Visst får de accord på antalet p-bot de drar in till kommunerna. Och så måste det nog vara eftersom grundlönen är så dålig.

  1. Min syster arbetar som parkeringsvakt och jag tycker att det är riktigt beklagligt att ni nedvärderar det arbetet! Det finns dom som FAKTISKT trivs med det arbetet också!För att förtydliga så arbetar dom INTE på provision!!! Ta reda på fakta innan ni skriver påståenden som inte är sanna! Hennes grundlön är 23000:- i månaden,dåligt eller ej??

  2. Hej! Beklagligt att ni nedvärderar parkeringsvakt arbetet.Fördummande !?? Hur kan ni tillåta att det skrivs så??
   Min syster arbetar som det och trivs förträffligt och för att förtydliga så arbetar hon INTE på provision!Hennes grundlön är 24.000:- i månaden,dåligt eller ej?

  3. Är det sant att man har 23-24 000 kr som parkeringsvakt? En fantastisk bra lön tycker jag. En nyexad lärare med 4,5 års studier och några hundra tusen i studieskuld har i min kommun 24 500 kr.

  4. Hej! Jag har jobbat 15 år på gymnasiet o pluggat på universitet i 5 år – min lön 27000 + en massa studieskulder….. Grattis ni som valde ett yrke utan lång studietid! Vi lärare verkar ha det minst viktiga jobbet i Sverige : (

   1. Hoppas du inte känner så? Även om jag förstår att titta på siffrorna inte är så upplyftande. Det finns inget viktigare än ni som tar hand om våra barn och som ger dem en massa kunskap.

 3. Det finns människor som inte kan välja och vraka bland olika jobb utan är tacksamma för det jobb de kan få. Tänk på det!

 4. Så fin du är! Vad använder du för smink, bas? lättstift? ögonbrynspenna? Jättefint!!

 5. Vad får man efter en lång och lyckad lapplisekarriär? Guldbot? Men då måste man förstås lappa fru Perrellis bil massa gång först! Lycka till i kampen mot parkeringsvakten Charlotte! :)

 6. Hej Charlotte!
  Gud så vacker du är..här har man lite att jobba på för och komma ikapp dej:))
  Skämt å sido, har du receptet på Stockholmsknutar.
  Kram

 7. Det är väl tur att det är någon som vill ha dessa jobben som parkeringsvakter och hur skulle städerna se ut om alla fick parkera precis som dom ville, hur skulle då dom som har svårt att ta sig fram kunna göra det???
  Nej, det var ett onödigt inlägg, och tänk på att alla jobben är lika viktiga oavsett vad det är.

 8. När jag var ung tyckte min pappa att jag kunde jobba som p-vakt eftersom det var ett fritt jobb och skulle passa mig men han blev väldigt lång i ansiktet när jag sa att jag hellre gick på gatan (och då mende jag inte som p-vakt förstås). Härom året när jag skulle byta plats på mitt barnbarns bilbarnstol från deras bil till min fick jag plötsligt se nån som stod o fotade min bil. Jag frågade vad hon sysslade med och då satte hon den gula lappen på min ruta o sa att jag inte fick stå mer än några min. Snacka om att dom har provision fast dom inte erkänner det.

 9. Ska vi gissa på att löpsedeln imorgon blir “Charlotte RASAR mot parkeringsvakter” ;)

 10. Vad tråkigt att du och en del andra ser ner på oss som arbetar som parkeringsvakter. Jag trivs mycket bra med mitt arbete. Jag träffar väldigt sällan otrevliga människor ute på stan, tvärtom faktiskt mycket trevligt folk. Många ringer efter oss och vill att vi ska komma och hjälpa till med framkomligheten och tillgängligheten i sthlms kommun. Vi bärgar även bort fordon som står hindrande och blockerar tex övergångsställen, gångbanor, busshållplatser och in och utfarter. På 80-talet strejkade mina föregångare i sthlm stad några dagar. Gissa om det blev kaos. Lastbilar som vill komma in på lastplatser, bussar och bilar överhuvudtaget hade stora problem. Och jag kan upplysa att någon provision får vi absolut inte! så dålig lön är det inte heller faktiskt. Ibland skulle jag önska att ni som har så mycket emot oss vanliga arbetare skulle få följa med ut en dag och se hur vi jobbar, ni skulle bli förvånade hur bra arbete det är. Jag bemöter alltid folk trevligt på stan, då är dom trevliga tillbaka. Och jag friar hellre än fäller bilister, kommer dom och ska köra bort bilen så anser jag att problemet är löst. Vad har du Eva för flott arbete själv? Jag vet såklart att det finns rötägg inom alla branscher, och kanske inom de privata bolagen som har press på sig än vi som arbetar för kommunen. Jag skulle vara mer arg på de människor som lever på socialbidrag än de som faktiskt arbetar och sköter sig!!!

  1. Bra skrivet!
   Otroligt onödigt inlägg i bloggen tycker jag, dessutom när man inte ens är säker
   på vad som gäller- den lilla utländska(?) gubben kanske har rätt?!

   1. Nej, jag tycker faktiskt inte alls det är onödigt. Det finns så många här som dessutom klagar på att allt är puderrosa i bloggen så när jag äntligen tycker till om något då ska det klagas även på det. Hmmm…inte lätt att vara alla till lags här inte.
    Jag vill förtydliga att jag har inget emot parkeringsvakter och inser självklart att de behövs i framför allt storstäder. Men nitiska människor överlag som dessutom inte har koll på vilka regler som gäller till hundra procent, det gör mig skogstokig!!!

 11. Kanske inte är så frivilligt! Är man utan jobb MÅSTE man söka dom jobb AF säger åt en att söka.

 12. Måste bara fråga om bilden är retuscherad, ser så konstigt ut i pannan, slätt i mitten och lite mer naturligt utseende närmare hårfästet..
  Antar att denna bild inte är från idag, för en dag på kontoret?

 13. Nääää nu måste jag sluta läsa din blogg innan jag blir galen. Samma sak gång på gång Du är lyck li gt lottad och lever i din värld men här ute, i verkligheten är vi många som inte har nått val utan vi får ta det jobb som finns för brödfödan. P-vakt ger en lön som sätter mat på bordet. Kliv ner från dina höga hästar och sluta va så nedlåtande.

 14. Och jag är glad att de finns, även om jag naturligtvis inte blir glad för en p-bot. Det är ju upp till en själv att ta reda på vad som gäller och sen följa reglerna, ganska enkelt! :-).

 15. Inte värre än något annat jobb. Har man kundkontakt överhuvudtaget så tycker jag man kan möta många sura griniga människor. Man får väl ställa sig där man får lov helt enkelt? Så blir ALLA glada :D

 16. Så snygg make up vad andvänder du för ögonskugga ,läppstift samt foundation tacksamt för svar kram Karina!!

 17. Hej Charlotte!
  Nu är detta året snart slut…..äntligen.
  Jag fick i Februari biljetter till Evita som jag ska se i Januari….snacka om låååång väntan. Har inte ens velat tänka på det men nu äntligen har jag börjat räkna ner.
  Ser otroligt mycket fram emot det.
  Måste säga att denna bilden på dig är otroligt vacker, sminkningen är flawless.
  Ha en bra höst.
  Kram Marcus

 18. Gomorgon. Detta inlägget är en förklaring till varför jag följer din blog, du delar med dig av vad som händer och vad du tycker. Sedan kan jag förstå att folk säger ifrån ibland.. Fast jag undrar hur många som hade sprungit ut till bilen varje dag, ryckt av den gula lappen från rutorna och hoppat av glädje. “yess 5:e dagen i rad…om jag får välja, så tar jag hellre en p-bot än att ge den till någon annan. Mågott Charlotte
  Jag diggar dig. Förresten jag frågade dig för ett tag sedan om de svart gula höga nikeskorna. De var tydligen från 2009 års modell. Men fick tag på dom via ebay. De går om man vill. Tack för hjälpen. Kram på dig.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOADING..