Världens Barn imorgon!

Snart är det dags för Världens Barngalan igen, närmare bestämt imorgon kväll. Visst vill vi alla hjälpa till?

 

Idag gjorde jag en telefonntervju med Lotta Brome´där jag pratade lite kort om Flickor i Norra Uganda som tillfångatagits och utnyttjas som sexslavar hos Rebellarmén. (LRA)  Flickorna kidnappades som barn och många av deras jämnåriga kamrater lyckades inte ta sig levande från rebellarmén. På så sätt har flickorna haft ”tur”, men nu står de inför en mycket tuff verklighet. Flickorna lider svårt av sina trauman och många har fött egna barn under fångenskapen och är inte välkomna tillbaka till sina hembyar eftersom de anses som ”smutsiga”. På Läkarmissionens flickskola med internat får dessa unga flickor psykologiskt stöd, kan ta igen skolgång och får yrkesträning. Samtidigt tas deras små barn om hand på skolan, får mat och hälsan undersökt. Så småningom får flickorna hjälp att hitta en anställning eller starta en egen liten verksamhet. På detta sätt öppnas möjligheter för dem att komma tillbaka till samhället och livet.

Det finns två nummer att ringa på:

099-32100 kostar 9:90

099-52050 kostar 50 kr, varav 45 kr gå direkt till VB

Läkarmissionen ser fram emot Världens barn 2012. Tillsammans med 20 andra hjälporganisationer kraftsamlar vi för en landsomfattande insamling till förmån för utsatta barn runt om i världen.  Kampanjen har sin kulmen veckorna 39-41, där Läkarmissionen  jobbar med så väl bösskramling som skolkonserter med några av våra mest kända artister. Insamlingen till Världens barn är viktig för att vi på Läkarmissionen ska kunna hjälpa fler barn till en bättre framtid.  Pengarna vi får i år kommer bl.a. gå till att stödja unga flickor i Uganda.

 

För några år sedan ledde jag galan med Micke..

Så här såg det ut när Micke Liejnegaard och jag var programledare frö Världens Barngalan.

Här hänger vi på bild tillsammans i Sminket på Svt.

Under Världens Barn galan intervjuade jag bland annat Robert Wells.

Dags att sjunga, ett annat år för Världens Barn galan.

http://www.youtube.com/watch?v=6tdnjACJC-A

 1. Jag skänkt pengar tidigare men när jag fick reda på att det är en sån liten summa som verkligen går till barnen och resten gick till gubbarna på kontoret. Så nej jag kommer inte skänka mina pengar till dom rika och som sitter på sina feta arslet som skicket i barnen och bar tänker på sig själva

 2. Katrin Zytomierska skriver idag i sin blogg att hon har börjat att träna och att hennes mål är att om sex veckor vara lika vältränad som du.

 3. Hej!En fråga är det från samma gala,när du interjuvade Robert Wells?Tycker att du har mörkare hårfärg,än på bilderna med Micke….

 4. Såg att det var sista avsnittet av Vem tror du att du är,, SKULLE inte du vara med där? eller har jag drömt det? har ju gått och väntat på det avsnittet..

 5. Man måste också vara uppmärksam på saker som händer här, i Sverige. Många flickor köps och säljs även här, men det tystas ofta ner. Tvångsgifte och hot om att kastas från balkonger. Här är ett färskt exempel;
  Friande domar för köp av 14-årig flicka till sonen överklagas till HD:
  MÄNNISKOHANDEL
  Tingsrätten och en oenig hovrätt har tidigare friat den zi****** familjen från människohandel. Riksåklagaren yrkar nu på att Högsta Domstolen (HD) tar upp målet igen och dömer de två huvudmisstänkta till minst två års fängelse.

  Mamman och pappan köpte en då 14-årig flicka av dennes pappa för 1000 euro. Tanken var att flickan skulle bli en framtida hustru till den förståndshandikappade 25-årige sonen i familjen samt att det även skulle påverka hans mentala hälsa på ett positivt sätt. Mamman var också besatt av tanken att få barnbarn.

  Flickan hölls sedan inlåst i Angered, Göteborg, under 2010-2011 och tvingades även att på zi**nskt vis förlova sig med 25-åringen. Under året utsattes hon för sexuella övergrepp, misshandlades och mordhotades bland annat att hon skulle bli utslängd från balkongen. Även hennes familj skulle råka illa ut om hon inte lydde. 25-åringen gjorde henne gravid två gånger vilka slutade med missfall.
  Då polisen befriade flickan hösten 2011 blev hon överlycklig och ville att de skulle lova att hon aldrig skulle behöva återvända till lägenheten igen. Flickan placerades på ett boende medan utredningen pågick och i förhör berättade hon livligt om sina upplevelser.
  I slutändan kom åtalspunkterna mot familjen: människohandel, våldtäkt, misshandel, olaga hot, sexuellt tvång och sexuellt utnyttjande av barn. Och i botten handlade det om zi****** traditioner, kultur och rättsskipning mot den svenska lagstiftningen.

  Tingsrätten friade, men tack och lov har hovrätten överklagat. Vi får se hur det blir. Att sälja och utnyttja ett försvarslöst barn borde ge kännbara straff, oavsett var det sker i världen. Man kan tänka sig att i Sverige så tar man sånt på allvar… eller..?

 6. Du har så rätt i att alla vill hjälpa,tyvärr är det ej möjligt för alla att hjälpa för alla har inte nåt överskott,Så jag tycker fint att de som har det hjälper till.Jag stöttar Plan sen 7 år tillbaks och röda korset sen 13 år tillbaks och min sjukpension är ej hög så mer kan jag ej undvara,ha de bäst

 7. “Everlasting Love” gör du så himla dunderbra. Skulle vara kul med en inspelad version ;) Eller kanske få höra den ute på spelningar! Kram på dig!

 8. Kul att du sjöng Sandras gammla hit, en av mina favoriter. Den borde du spela in på skiva.

 9. Jag och mina barn skänkte pengar idag. Jag tycker det är viktigt att barnen även får del och förstår att det finns orättvisor och fattigdom i världen. Ser att du har den snygga ringen på dig, använder du inte den längre? Ha en fortsatt trevlig helg!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..