Recension Poplight- Betyg 5

Kan bara inte låta bli att lägga upp de fantastiska recensionerna som dånar in ….. Herregud vad roligt!

Recension:

Evita – en stjärnroll som Charlotte Perrelli

är född att glänsa i !

BLOGGINLÄGG | 2012-09-15 |

Fattig, vacker flicka med enkel bakgrund. En okuvlig vilja att bli något stort. En enorm klassresa från enkla danshak till världsscenen. Detta är Evitas resa i musikalen. Det skulle också kunna vara en beskrivning av Charlotte Perrellis liv. Evita är en roll som Charlotte Perrelli är född för att glänsa i!

En ovanlig musikal

Evita är en av världens bästa musikaler. Huvudpersonen har alltid varit en legend i Argentina, men Andrew Lloyd Webber gjorde henne till en legend även i resten av världen. Don’t Cry for Me Argentina är ett av de mest rörande numrena i musikalhistorien. Evita är en briljant musikal eftersom den går utanför ramarna för traditionella musikaler, som ofta blir ett slags romantiska komedier (eller tragedier), överlastade med kärlekssånger. Den huvudsakliga kärlekshistorian i Evita är huvudpersonens kärlek till egen rikedom framgång kontra hennes kärlek till folket, som hon inte bara älskar, utan även manipulerar och utnyttjar på ett godtyckligt sätt. Hon gifter sig med mannen som blir Argentinas president, men i detta framgångsrika radarpar är den ingen tvekan om vem som folket älskar mest.

Kändisskapets villkor

 

Vare sig man vinner ett politiskt val eller en stor musiktävling så är det en sak som aldrig ändrar sig: medias obönhörliga granskning. Lindy Larsson (känd från Änglagård 3) spelar berättaren i musikalen, han granskar och kommenterar allt som händer och sker, han både kritiserar och älskar Evita. Hatkärleken till, och granskningen av, “den ouppnåbara kändisen” är något som aldrig förändras, vare sig det är 1944 eller 2012. Har han/hon verkligen gjort sig förtjänt av sin plats i solen? Är han/hon verkligen så speciell som alla tycks tro? Är inte allt egentligen bara en charad, ett skådespel?

Charlotte – en fantastisk skådespelerska!

Charlotte Perrelli visar sig vara en fantastisk skådespelerska som Evita, hon får fram stjärnglansen och järnviljan, liksom det bräckligt tragiska i sin karaktär.

Lindy Larsson gör berättarrollen på ett fräscht, omedelbart sätt och har direktkontakt med publiken.

Fred Johanson, som har rollen som Evitas man, Argentinas president, är alltid lysande och typiskt för honom är att han också får alla runtomkring sig att bli briljanta.

En egen plats i musikalhistorien

Jag har sett flera uppsättningar av Evita, det finns också en filmad version med Madonna och Antonio Banderas, men den här uppsättningen lyckas skapa sig sin egen plats i musikalhistorien. Charlotte är bättre än Madonna.

 

Publikens del av lokalen på ett smart sätt, vilket gör att man känner sig indragen vad som händer på scenen. Scenrummet utnyttjas till fullo, även luftrummet, band annat genom att Charlotte Perrelli har akrobatisk trapetskonstnär som dubbelgångare.  Gripande, symboliskt  och vackert, som om Evitas essens aldrig riktigt hör hemma på jorden. Camilla Thulins fantastiska kläder borde få vem som helst att inse att inget överträffar en chic retrostil.

En snabbt brinnande stjärna

Evita är en stjärna som brinner snabbt och starkt och brinner ut redan vid 33 års ålder. Charlotte Perrelli är en stjärna som redan hunnit brinna förbi den här åldern och när hennes karriär kommer att summeras i framtiden,  är det mycket möjligt att Evita kommer att toppa listan över Charlotte Perrellis största framgångar.

Just nu känns musikalresor till London helt onödiga. Alla skandinaver borde passa på att se Evita i Malmö! Den går i  (nästan) Tusen och en natt!

 

Musikal: Evita

 

Huvudroll: Charlotte Perrelli

 

Premiär: 14 september

Sista chansen: 20 januari 2013

 

Plats: Malmö Opera

Foton: Malin Arnesson

Betyg: 5

 

 

 

 1. Åh vilka recensioner man blir helt klart gôrsugen på att åka till Malmö. Synd bara att det är så långt o kostar så mycket i resa o uppehälle.
  Vore underbart att uppleva det som nu väckte mitt intresse :-)
  Så kul för dig, önskar dig en härlig fortsättning!
  Alltid kul när någon/något lyckas.

 2. Grattis till de fina orden om dig, du är född som en stjärna får mig att rysa. Lilla Smålandsflickan som idag står på scen som Eva Peron det är STORT det. Tänk vilka stolta föräldrar du ska ha som ser sin flicka stå på scenen och hyllas så enormt. Att du sedan reser hem till landet med dina pojkar och är lycklig där också. Det är en tjej med fötterna på jorden det. Stor Kram till dig och A.

 3. GRATTIS.. så kul.. ska verkligen se till att ta mig ner och se den…
  Lycka till framöver..
  Du är bäst!
  Kram

 4. Klart du ska lägga upp dom Charlotte! Var stolt!!! Härligt att det går så bra men så har du slitit för det oxå! Ha en skön söndag!
  Kram Lina

 5. lilla gumman vad glad jag är ,att pressen var så positiv mot Dig.Hoppas man får se ett smakprov
  på Tv av något nummer.
  Jag gläds med Dig.
  Kram Harriet

 6. Hej!

  Synd att jag bor 150 mil norrut… Lite för besvärligt o dyrt att åka o se Evita … Men jag är glad för din skull över de fina recensionerna!

 7. Grattis,grattis till alla fina lovord, det är du verkligen värd efter allt slit
  ,Nu längtar jag bara efter att se föreställningen. Kommer den månne på TV?

  Kram Inger!

 8. Verkligen härligt att det gick så bra för er alla och särskilt för dig!
  Nu väntar jag på att få se ett klipp från föreställningen här på din blogg! :-)

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..