Neeeeeej!!!

2012-09-11 32 kommentarer
Evita

Det är inte sant?!?!? Jag har fått världens förkylning, snyft. Jag börjar nästan gråta. Så orättvist!! Har varit kärnfrisk under hela vår repetitionsperiod och nu när det börjar sig premiär så kommer det här?
Idag sitter jag i salongen när de andra repar men ikväll är det första genrepet med publik och det måste jag såklart göra… Sedan åker jag hem och vilar ett par dagar tills det är nästa genomdrag på torsdag.
När jag sjunger på en förkylning brukar det sluta med att jag tappar rösten…. Snyft, orkar inte!!
Kunde jag inte fått en ärlig chans att ta mig igenom det här åtminstone frisk?
Apoteket och farbror doktorn nästa…

20120911-102940.jpg

32 kommentarer

Hej!

Jag såg att några redan rekommenderat färsk ingefära. Men jag måste verkligen få tala för varan. Jag arbetar som lärare och vid förkylningar ligger rösten risigt till. Jag brukar riva den färska ingefäran, en bit om ca 3 cm, koka upp den i 1/2 liter vatten, slå av plattan, lägg på ett lock och låt det hela dra en kvart. Sila, blanda i honung och citron och drick. Det fungerar! En nässköljarkanna är också en supergrej. Finns på hälsokostaffärer. Jättebra för tät näsa och bihålebesvär. Krya på dig!

Hej Charlotte

Himla trist att du blivit förkyld när det snart är premiär. Jobbigt när stämbanden blir inflammerade, om doktorn tillåter kan man ta 12 betapred i stötdos om man har rösten som redskap, för det kan ta tid att få en sådan infektion att gå över, brukar själv alltid bli förkyld i stämbanden om jag får en förkylning. Många äter en tsk honung varje dag för att undvika förkylningar, och påstår att de aldrig är förkylda. Har aldrig testat detta själv men ska nog börja med det, hoppas du tillfrisknar snart.

Vad trist men i allra värsta fall finns det väl en ersättare? Kan man få bestående skador på rösten om man sjunger fast man är sjuk?

Här ska du få ett KANONTIPS.. Gå till en hälsokost affär.. köp BIOSTRATH…. flytande.. Har änvänt det i över 22 år oh det funkar.. Hjälper o lindrar samt motar förkylning.. Använt det själv + på mina barn sen dom var små… oh sen jag började me det har det verkligen visat sig hjälpa.. kostar lite drygt 220 kr …. om jag inte minns fel…Värt oh prova…
Krya på dig//kram Maria

Nej!! Ska verkligen sända styrke- och krya-på-dig-kramar tankar till dig! Riktigt orättvist nu när det snart är dags för premiär. Hoppas det försvinner lika fort som det kom! KRAM

Oj,jävlar!Du som har jobbat som en häst.OM det inte reder upp sig med rösten,har du då någon som hoppar in ist.för dej?Kram m

Inte du också, det tycks som 2/3 av Malmös befolkning är förkylda just nu. Så nu börjar högkonsumtionen av handsprit och våtservetter. Har väl inte bacillskräp precis men att ha en våtservett tillhands när man tar i handtag, kundvagnar, flygplansarmstöd osv är inte helt fel.
Lycka till på fredag vår egen Evita – hela Malmö är bakom dej. Krya på dej kurra ihop dej i soffan i kväll, fotboll kanske – Sverige spelar EM-kval på Stadion – kryp in i en skön filt med en god chokladkartong, något gott att dricka och bara, bara tyck synd om dej själv – för det är det. Så fixar resten sig säkert som det proffs du är!

Nu börjar jag fundera. Du skrev att Du var hos tandhygenisten för några dagar sedan. Jag måste ju ta 2000mg penejärtklaffar som inte fungerar bra. Kan det vara så att det kan sätta sig i hals o lufrcilin innan jag går dit. Det är för att förhindra infektioner som bl.a. kan sätta sig i hjärtat. Jag har nämligen två hjärtklaffar som inte fungerar så bra . Kan det vara så att infektioner kan sätta sig i hals o luftrör också.
Jag tycker Du ska tala med din tandhygenist om det. Det hjälper Dig inte nu men kanske det kan hjälpa Dig nästa gång. Krya på Dig! Kram !!!

Med alla husmors tips här så kommer det nog att lösa sig, lite vila iaf på det så brukar det gå vägen :)

Annars får ni i sista sekund säga att -Näe vi ångra oss, vi kör Evita som en Mim-musikal istället :) E det nån annan som gjort det här i Sverige? :D

Skämt å sido så skickar jag en stor krya på dig kram!!
Å glöm inte bort å skratts lite då och då, det e bra medicin det med, å receptfritt ;)
/Marie

Usch, för dessa förkylningar. Och du som som inte kan gå omk o kraxa, ännu värre:(
Gurgla med ljummet saltvatten, sköljer bort slem på stämbanden, det hesa försvinner iaf, men sjukdomskänslan biter det inte på.
Vila dig frisk o stressa inte.
Stor kram o lycka till!!!

Usch vilken otur! Jag tror dock att du kommer att må betydligt bättre om ett par dagar (försök vila rösten så mycket du kan), så ordnar det sig. Drick lite gott varmt te, ta Panodil och något bra avsvällande nässpray, och tänk att oro hjälper absolut ingenting i detta läget. Du kommer att fixa premiären alldeles utmärkt, det är jag helt övertygad om! Krya på dig allt vad du bara kan!

Skriv en kommentar