Fota

Jag har blivit enormt intresserad av att plåta på senare år… Till bloggen använder jag nuförtiden oftast min iPhone men annars plåtar jag gärna med en Riktig kamera. Den här är jag sugen på… Enormt dyr när man dessutom vill ha lite olika objektiv till….men vilket djup det blir i bilderna!!
Någon fotointresserad här som rekommenderar något annat??

20120831-005436.jpg

 1. Kommer att köpa en Nikon D7000 + ett objektiv 55-300 eller 70-200 så behöver man inte byta objektiv hela tiden. Det finns kompaktobjektiv som inte är så stora och tunga. Har haft en Nikon D70 i många år och har varit supernöjd med den men nu är det dags att byta upp sig.

 2. Kan varmt rekommendera canon iallafall, har en eos 1000D själv. Och som du skriver blir det ett enormt djup i bilderna. Nu är jag ingen expert men jag är nöjd iallafall och bilderna blir ju skarpa och fina dessutom….Välkommen till Malmö förresten. Min fd hemstad, bor 1 mil utanför nu för tiden

 3. Det är en grymt bra kamera, men det är en proffskamera och om du inte planerar att fota i RAW-format är det lite overkill att lägga så mycket pengar, när du kan få en kamera som kan leverera riktigt fina bilder som dessutom billigare. Kolla in t.ex Canon EOS 600D eller 60D, de är riktigt bra! Sedan kan jag varmt rekommendera ett ljusstarkt objektiv som är riktigt bra; Canon EF 50/1,8 II. Gå till Rajala Pro Shop som ligger på Drottninggatan i Malmö, de är duktiga och har bra priser! Annars berättar jag gärna mer, hör av dig isf :)

 4. Jag har en sådan Canon och är super nöjd. Skaffade den innan sommarsemestern och inser att helt plötsligt så är det roligt att fota. Tidigare hade jag en liten digitalkamera som det bara var att trycka på för att ta fotot.. inte några inställningar alls. Visst den tog ok bilder men inte som den här nya WOW vilka foton… helt plötsligt börjar jag föreviga allt .. det e så roligt.

 5. Har precis gått en fotokurs och lärt mig att det är objektiven som avgör mer än kamerahuset, om man inte är proffsfotograf. Jag har själv en Canon 20D men på önskelistan ligger 60D som även kan filma, eller 600D skulle räcka för min del (och då fotar jag bröllop, begravningar mm åt vänner). Satsa på originalobjektiv istället och gå på ett mindre avancerat kamerahus. Att byta objektiv åker man ju på hur man än gör med en systemkamera, men ett fast 50 skulle jag rekommendera. Lycka till!

 6. Canon 5d Mark III är en proffskamera som blir onödigt dyr. Lägg hellre pengarna på bra objektiv och köp en Canon 600d eller 60d. Själv har jag en 600 och den är kanonbra med t ex vinklingsbar skärm. Lycka till! :)

 7. Jag håller nog med Linda G. Är du inte superexpert och egentligen bara en vanlig “hobbyfotograf” som vill lära dig mer och tycker det är roligt. Då är nog denna lite väääl bra. Nog för att du har pengar ;) Mitt tips är att satsa på en Canon 600 D eller nåt sånt. Objektiven gör väääldigt mycket för bilderna kan jag tycka. Jag har själv ett objektiv som är EF 50mm 1:1.4 och det har jag till en äldre Canon modell 500D och bilderna blir alldeles fantastiska. Så lägg pengar på roliga objektiv annat än det “vanliga 18-55mm” som ofta följer med. Och välj Canon, inte Nikon… :) Lycka till!

 8. Jag har en Canon G12 som jag är supernöjd med. Lätt och smidig men tar ändå proffsiga bilder. Många proffs använder den som andrakamera när de inte vill släpa utrustning. Köpte min i USA, nästan halva priset mot här.

 9. Jag har en Canon 550, min allllra första systemkamer och I LOVE IT :-)
  Man behöver inte köpa den dyraste det är också bra att börja nånstans och sen när man har lärt sig lite och vet vad man vill ha och inte ha kan man updatera :-)

  TREVLIG HELG söta fina :-)
  http://www.islandsmamma.se

 10. Du har hittat en grym kamera, kör på den! Rekommenderar objektiv 70-200, 2,8 och 50 mm 1,8 samt 28-70 mm 2,8. Då har du allt du behöver :)

 11. Hej!
  Du borde köpa en Nikon D800 full format! Grym kamera till ett bra pris! runt 22 000 kr :)

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..