Travelpass

Herregud vad bortskämd jag blir nu när jag har travelpass. Man åker buisness( vilket jag inte är bortskämd med alls) man har tillgång till fast track vilket innebär att jag aldrig behöver köa.. Tex till säkerhetskontrollerna. Makalöst skönt! Tillgång till SAS lounge med allt var det innebär..superfräsch mat, fika, nybakat bröd, espresso, vin, öl… Med andra ord det mesta.
Jag flyger Sthlm- Köpenhamn flera ggr i veckan och med det här kortet flyger jag helt obegränsat, finns ingen gräns för hur många resor jag får göra. För mig är det en sådan frihetskänsla att faktiskt kunna åka fram och tillbaka över dagen. Det tar 15 min med tåget ifrån Köpenhamn till Malmö där jag spelman Evita under hela hösten.
Vissa dagar när receptionerna är över och vi spelar så kommer jag att åka fram och tillbaka över dagen för att vara hemma med killarna och familjen så mycket som möjligt! Det är inte gratis med travelpass men när man jobbar så mycket som jag gör nu så är det värt varje krona för kortet att ha den här friheten.

20120819-122147.jpg

20120819-122154.jpg

20120819-122201.jpg

20120819-122206.jpg

20120819-122212.jpg

  1. Miljön borde ju påverkas väldigt lite av själva Travel passet, det är ju ett vanligt plast kort. Alla SAS plan kommer ju att lyfta enligt tidtabell oavsett om en resenär med Travel pass är med på planet eller ej.

  2. Men, om alla tänker så – att planen lyfter ju i vilket fall, om jag är med eller inte – då kan vi ju aldrig minska på flygtrafiken?? Och måste man alltid tänka på miljön? Svar JA – om du vill att dina barn och barnbarn ska ha en värld att leva i.

  3. Håller med att man ska tänka på miljön. Nu var ju inte detta fråga om några nöjesresor, utan flygresor för att få träffa sin familj mellan jobben. Som jag tolkar det så är ju den största fördelen med Travel passet att det skapar en tidsvinst som möjliggör mer tid med familjen. Dessutom kan man ju säga att man klimatkompenserar resan något genom att åka tåg sista biten. Ska vi prata onödiga flygresor så ska vi väl lägga ner alla charterresor sommartid till värmen, när det är ljust och mestadels varmt här i Sverige. Dessutom så har dom flesta länder som charterresorna går till en tveksam miljöpolitik i övrigt gällande sopsortering, återvinning mm.

  4. Jag håller med dig, Agge. Nog för att jag förstår att C. behöver flyga när hon jobbar där nere… men att, som Johan och faktiskt C. själv, inte verkar fatta frågan eller synpunkten ens… DET är lite förvånande och skrämmande, tänk om nu alla skulle vara så blase´. Miljön är JÄTTEVIKTIG, men alla måste ju göra vissa prioriteringar. Man får bara hoppas att Johan och Charlotte snålar in på annat! Det går ju inte bara att tänka att “det får alla andra göra”.
   Ungefär som med våldet i samhället i dag. Hur ser det ut och vad beror det på..? Vi måste lyfta blicken allihop och försöka påverka andra och politiker. Vi måste vara rädda om oss, tänk på framtiden; världen, Sverige, samhället, området… vi ska ju ge vidare den här världen till våra barn och barnbarn, vi LÅNAR den av dem kan man säga.
   Det funkar inte att bara “ånga på” och tänka på sitt!

 1. Så härligt att få känna sig bortskämd, både med flyg och fin lägenhet.

  Lycka till med repetitionerna!

 2. Toppen att de ordnar sig med resorna för dig. Jag förstår att du vill komma hem till familjen så fort som möjligt. Igår var jag och köpte giffypåsar så jag kan skicka träningsboken till dig för signering.
  Jag har provat dina recept från boken och det blev jättebra.
  Kram Lena

 3. Ja visst är det skillnad på att resa och att resa? :) Att slippa köa är guld värt om man reser mycket.

 4. Måste man tänka på miljön ständigt ! Bra sätt att ta sig fram mellan familjen och arbetsplatsen .Läser din blogg varje dag Charlott ,gillar dig och är glad att du hittat kärleken :)

 5. Agge; Bra sätt att utnyttja Planen,,, bättre dom går iväg med folk än ej,,, För de ska ju till sin destination ändå!
  Charlotte önskar dig lycka till med Evita och husplanerna kram från Götet//Ann-Sofie

 6. Det är du värd! Klart att man ska ta flyget! Lika “dåligt” som allt annat för miljön so what?
  Så härligt med att det finns sådan kort, önskar själv att jag kunde flyga! Är jätte flyg rädd och för panik
  Innan jag hinner gå in på en flygplats:(

 7. “Måste man tänka på miljön ständigt?” Eh ja Johanna, det måste man. Att flyga över dan är ett fruktansvärt dåligt sätt att resa ur miljösynpunkt

 8. Jo, det låter super! Speciellt när man reser ofta så är detta Travel Pass en utmärkt lösning, dock är priset lite väl… 100.000 kr för 6 mån… jo men hoppas flygningen går bra!

 9. Tack söta du :) Kul m positiva ord om SAS…media älskar att skriva negativt om oss,jämt – såå tråkigt ! Finns mkt som är bra m SAS o jag är glad att du är nöjd och skriver om d ! Har arbetat på SAS i 25 år och tycker själv (såklart ;) Att vi är “Simply the best ! Sedan att d är bättre för miljön att åka tåg o cykla,självklart…m lämnar d diskussionen åt något annat forum. Stor kram o hoppas möta dig ombord i höst ! Lycka Till m allt <3

 10. Jo ;) måste ju få tipsa om godaste itaöienska glassen (uunderbar) på Dolce Sicilia som ligger på Drottningtorget i Malmö,där finns också nyöppnade Occo m libanesisk mat (Beirut cafe). Du måste också köpa sallad,smoothie o juice på Redfellas i Hansacompaniet,favoriten är kycklingsallad m valnötter,avocado samt edamae bönor m wasabi dressing såå gott,t det en ingegära,jordgubb o äppeljuice ! Till sist ;) konditori Hollandia på Södra Förstadg 8 för något riktigt gott…Njut tiden i Malmö !

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..