Jag är helt såld…

Igår var Anders och jag och tittade på ett hus som vi faktiskt är sugna på…. Det var tom andra gången som vi var där. Det är fantastiskt!!! 450 kvm, en stor trädgård med ett par äppelträd..det finns inte mindre än 13 kakelugnar?!?! Helt galet! Precis som mitt hus som jag har idag så är det ett sekelskifteshus..franskt kök med stora öppna dörrar till trädgården…;) Kamin i köket, jungfrubostad m separat ingång. 4 rum i fil med skjutdörrar, stuckatur. Det är ett charmigt hus. Vi har stått i valet och kvalet mellan att bo kvar i mitt hus, bygga nytt, eller att renovera ett gammalt hus. Det finns en massa olika faktorer att ta hänsyn till och lika många fördelar som nackdelar med de olika alternativen. Vi har bestämt för att bo kvar i kommunen och det här huset ligger ett stenkast från mitt hus idag fast väldigt nära vatten och båtplatsmöjligheter.
Just nu känns det som att renovera det här huset skulle kunna bli det ultimata. Det är ganska mycket som behöver fixas, framför allt den igenvuxna trädgården. Fast det klart att allt är ju redan gjort i mitt hus… Jag har byggt pool, stort smidestaket, anlagt stenar och plattor, buskar, byggt dressingroom, Lekrum till barnen osv…
Köper vi det här så får vi börja om, stannar vi så räcker det med att vi renoverar några rum…
Det är kanske naturligt att man vill börja om med ett nytt boende tillsammans.. Man vill på något sätt rensa ut all skit i varenda hörna…;) Hur resonerar ni? Det finns säkert en mängd av er därute som gått igenom liknande saker som vi gör…?
Men både Anders och jag har en stor passion för att renovera och bygga så vi får väl se hu vi gör. Just nu har vi två hus och pendlar mellan, men idag kommer mäklaren och värderar Anders hus i alla fall. Idag bor vi ändå nästan på heltid hos mig och har gjort det senaste halvåret, det är svårt att vara ifrån varandra när man har bestämt sig för att leva tillsammans.
Fortsättning följer på våra husplaner…;))
Innan vi åkte och träffade mäklaren igår så passade vi på att ta en sväng förbi Slettvoll… Anders absoluta favoritbutik! Hela hans hus är inrett med möbler därifrån, allt är supersnygg!!
Vi letar efter lite nya möbler vare sig vi stannar eller bo kvar.

20120821-093136.jpg

20120821-085610.jpg

20120821-085559.jpg

20120821-085543.jpg

20120821-085532.jpg

20120821-085522.jpg

 1. Köp det “nya” huset.Rensa ut det gamla o starta på något nytt-bokstavligen.Dessutom har ni sådan tur att det “nya” ligger i det området ni tycker om.Anders verkar ju vara en händig man……..Finns bara ett råd “köp det nya”

 2. Nystart!!! Tror det är bra att börja från noll….Skulle själv vilja göra det imellanåt =)
  Skapa något som är ERT =)

 3. Hej,
  Jag vet, visst är det så att man vill starta om på ett nytt ställe tillsammans. Jag tror att det är det bästa i längden. Jag och min fd som var tillsammans i 18 år har nu bestämt oss för att sälja vårt hus, båda känner att ingen av oss vill bo där med någon ny partner. Även om du kanske bott Iänge själv i huset kanske det är skönast att ha något eget tillsammans, som ni båda två från början varit med om att skapa :).
  Vad svårt det är när man ska börja pm på nytt, jag har varit singel nu sedan december 2011 och har träffat en ny kille som är tolv år yngre än mig…. Han har inga barn, själv har jag en son på 9 år. Jag är 42 och kommer nog inte ha fler barn, även fast jag verkligen vill ha fler så kan jag inte få pga en skada. Men hur gör man nu? Passionerat kär i en yngre kille som känner samma för mig….på något sätt känns det som att relationen är dömd att misslyckad; han vill ju ha barn i framtiden. Ska man bryta upp redan nu för att förebygga ett brustet hjärta? Men vi är ju så kära? Hur ser du på en sådan åldersskillnad? Vad skulle du göra om du var i min sits?
  Kram helena

 4. Med tanke på hur du beskriver huset ni vill köpa så hör man att du är såld på det redan. Valet blir ju därför enkelt, buda och hoppas att ni får det. Ni har ju livet framför er att fixa grejerna så att ni får det som ni vill ha. Att få en grund som ni skapat tillsammans är ju underbart! Kram på dig!

 5. Köp nytt! Jag har flyttat in på en gård som är makens föräldrahem. Har bott här i 20 år,men känner fortfarande inte att det är “mitt hem”,fast jag trivs, och aldrig fått kommentarer om ändringar vi gjort o.s.v.Detsamma med min syster,som flyttat in i sambons hus som han hade med x:et. Jag tror att det är bäst att skaffa ett hem som är gemensamt från början. (synd bara att ni kanske får så mycket arbete med det)Lycka till!

 6. Kikade på huset om det ser väldigt fint ut.
  Dock mkt att göra på det tycker jag det ser ut som, helst om man önskar byta ut sekelskifteslooken.
  Känn efter om ni orkar med allt vad det innebär att få det som ni vill ha det, gör ni det så köp, för huset är finfint i grunden! Kram till er!

 7. Det är väl roligt att börja om på nytt i ett nytt hus. Rensa ut allt gammalt. Men ni skall ju orka också. Du kommer ju att bara borta mest hela hösten. Vad ni än göra så önskar jag er lycka till.

 8. Flytta! det är det ni vill och det kommer att gå SÅÅÅ bra, ni har sådan energi och kärlek.

 9. Köp huset! vet vilket det är helt fantastiskt och det är väl kul att få börja om tillsammans och prägla huset tillsammans? bygg inte nytt, det är så charmigt med gammalt. Bor själv i ombyggd butik i Täby som är byggt 1909 och visst mycket jobb men det finns inte hus med mer charm, bara älskar det!

 10. Fantastiskt hus!. Klart ni ska starta på ny kula, oavsett om det blir där eller i ngt annat hus. Barnen kommer vara trygga tillsammans och växa ihop i det nya. Appropå ubersnygga Slettvoll, ubertrevliga Geir jobbar förhoppningsvis kvar där. Utmärkt inredare och rådgivare!

 11. Tveka inte, köp huset! Då blir det nystart för dig, Anders och barnen. Alla får samma villkor.
  Jag håller tummarna att det går vägen.
  Kram Lena

 12. Har inte varit i din situation, men om jag vore så skulle jag vilja börja om i ett “nytt” hus – som blir ert tillsammans. Lycka till!

 13. Det är väl lika bra att ni flyttar nu så är ni på plats och redo för bröllop och första barnet.

 14. Köp ny gemensam bostad… Jag bor i huset som min man köpte tillsammans med sitt ex och jag vill flytta varje dag…. Vi väntar på att få bygga nytt hus så det kommer…. Sälja köp nytt!!!!
  Kram o stort lycka till….

 15. Jag tycker att ni ska köpa det, super kul när båda gillar att fixa och renovera samtidigt såbörjarni om med nått nytt för er båda.Lycka till.

 16. Jag tycker som de andra här. Köp detta underbara hus som ni fastnat för. Ni ska starta upp med ett nytt boende tillsammans och börja renovera efter er smak. Om det inte blir detta huset så iaf något som ni startar erat nya liv med. Finns kärlek och ekonomi så är det ingen tvekan tycker jag. Vad säger killarna också en viktig fråga? Spännande val som ni står inför. God Lycka till er.

 17. Jag håller med dig charlotte!! Man vill starta nåt nytt tillsammans!! Rensa ut det gamla! Det gjorde jag och min man efter att vi hade gift oss och det känns toppen! Så satsa på nytt!! Kram

 18. Min erfarenhet är att det är bäst att starta med något helt nytt gemensamt.
  Lycka till med vilket beslut ni än fattar.

 19. Hej goa Charlotte.SLÅ TILL PÅ DET NYA HUSET.När jag träffade mitt livs kärlek för 20 år sedan bodde jag fortfarande kvar i samma hus som jag levt med mitt ex.och barnen.När vi sedan träffades var vi mest hos mig eftersom det var smidigast.När vi sedan bestämde oss för att flytta ihop så köpte vi ett hus som vi båda varit med och valt.Genom åren har vi sedan bytat ut möbler mm.mm. efterhand.Nu är detta VÅRT HUS.Bort med allt gammalt skit och starta om på ny kula det är mitt tips.Lycka till med vad ni än bestämmer er för.13 kakelugnar WOW häftigt.Puss o kram från Skåneland.

 20. Vad tycker era barn?, i alla fall så är dina så pass stora så att de säkert har en åsikt :)

 21. Jag flyttade in hos min sambo som har 2 barn sedan tidigare, jag kände lite av att det var något gammalt i väggarna.. men nu idag så renoverar och bygger vi ut för fullt. Vi stod i valet och kvalet flytta eller bo kvar. Vi valde att bo kvar men nu har vi renoverat det gamla och en stor tillbyggnad är på gång:) Så nu känns det som om det är mitt på riktigt:) Lycka till med valet, bara ni vet vad som är rätt! Ta hand om er, så härligt att läsa din blogg varje dag!! Kram!

 22. Hej Charlotte!
  Carina heter jag och är grundare och VD för ett entreprenörsnätverk som heter 4good som har 16.000 medlemmar http://www.4good.se
  Vi vill så gärna ha med dig som en av inspiratörerna på vår entreprenörsdag Dreamers & Doers den 24 oktober i Stockholm! Har pratat med Jocke som har alla detaljer :-) men jag vill så gärna skicka ett litet personligt meddelande också eftersom jag tycker du är en spännande entreprenörsförebild som kan inspirera många! Hoppas du kan och vill på eftermiddagen den 24 oktober på Rival i Stockholm.
  Allt gott till dig :-)
  Carina

 23. Låt hjärtat (och hjärnan lite…) bestämma! Men tänkt efter vilken stil ni trivs med, så att båda verkligen är säkra på att ni kommer trivas. Moderna, stilrena designmöbler är kanske inte en hit i ett sekelskifteshus, och tvärtom. Och tänk efter när det gäller trädgården! Underbart med mycket yta, men det ska ju skötas. Lycka till hur ni än gör!!

 24. Jag är i samma sits som dig och vi vill verkligen inte ha våra gamla liv med oss in i det nya!! Vi vill skapa vårat eget hem i vår stil och det känns jättekul. Ni två har ju verkligen förutsättningarna så SATSA, man har bara ett liv och man ska leva som om varje dag var den sista! Lycka till det kommer att bli underbart!!

 25. Köp nytt hus,talar av egen erfarenhet.Hur mycket man tycker om huset man bor i,är det bättre att starta ihop i ngt.man köpt tillsammans.För dina pojkars skull,verkar det inte vara några bekymmer,eftersom dom har kompisar i närheten.
  Nu är det bara 3 v.kvar till premiären,jag har biljetter,oj vad jag längtar,skall bli fantastiskt.

 26. Jag tror att det är bra att ni köper ett hus tillsammans. En helt ny start. Men köp inget gammalt renoveringsobjekt om ni inte vill ta mycket hjälp. Renovera inte bort er och barnens tid tillsammans. Ni verkar ha det så mysigt ihop! Ta vara på tiden innan barnen blir stora! Sedan kan ni renovera hur mycket som helst! ;) Jag vet av erfarenhet hur lång tid det tar att få ordning på ett gammalt hus. All lycka till!

 27. Vi har en pittoresk liten rivningskåk för den händige annars ;-)

  Hälsningar
  Anders på förvaltningsavdelningen (www.hogqvist.se)

 28. Åh vad härligt med ett nytt boende TILLSAMMANS <3!
  Du skriver att Du är helt såld……, visst känner man detta om det är RÄTT HUS !!?
  Vad säger Anders!? Ni har säkert samma smak ……
  Go go! Anlita proffsiga hantverkare som renoverar en del av detta hus…..sedan kan väl Du o Anders ta och köpa lite målarfärg och måla lite ox´å….och planera lite med tyger och färger!!!
  Mycket God smak att inreda m Slettvoll! En favorit!!!
  All Lycka Till med husköp och framtid!
  Så Glad för Eran skull <3

 29. Åhh vilken spännande tid ni har framför er! Förstår om ni är i valet å kvalet, men gå på magkänslan. Man känner den där magiska pirriga känslan när ngt känns rätt, så var det med vårt 3:e hus, äntligen hittade vi hem! ;) Och vore jag i er situation så skulle jag “rensa” ut det gamla och börja om på ngt nytt tillsammans, då blir det ERT hem på “riktigt”, du har ju säkert många gamla minnen i ditt hus, bra som dåliga, och jag tror att det bästa är att få “börja om” i nytt hus tillsammans och där ingen av er tidigare har bott & där ni bägge kan känna att det är VÅRT hem…..

  Lycka till med ert framtida boende, var det nu än blir…. :) ! Varma höstkramar från norrland

 30. Köp det!
  Var in och kollade på det för jag blev så nyfiken när du beskrev det! Det är ju helt underbart! Köp huset tillsammans när ni har möjlighet! All lycka till er!
  Marit i Dalarna

 31. Köp INTE nytt! Njut i stället av er förälskelse. Jag jobbar i en byggbutik och ser tyvärr alltför ofta par som renoverar sönder sina förhållanden. En annan sak är att man tyvärr får skatta bort rätt mycket pengar på förtjänsten som du/ni ev kommer få på ditt hus eftersom du har bott där i många år. Flytta in i ditt hus och “rensa” alla rum och börja om från början istället. Börja alltså på ruta 1 och inred det befintliga huset tillsamman. Lycka till!

 32. Verkar vara ett underbart hus! Eftersom du frågar, så tycker jag att ni ska slå till och bygga upp något nytt tillsammans från grunden! Ni behöver ju inte göra allt jobb själva, lej lite folk att ta hand om det! Grattis till att ni funnit kärleken igen och varandra! <3

 33. Köp huset! ni har ju bara att vinna – inget att förlora. Jag och min man valde att sälja hans gamla hus och köpa nytt när vi var i samma sits som ni och vi har aldrig ångrat oss. finns inget som han har tänkt i detta hus som det gjorde i andra. här är det vi som skapar något tillsammans. satsa på det för jag tror ni vinner på det i längden. lycka till. kram

 34. förstår inte varför ni ska ha så stort? bara jobbigt att ta hand om ju!
  men fint verkar det vara! :-)

 35. Hej C!
  Åhh vad underbart ALLT låter för dig! Jag vet att dom flesta av oss inte spelar i samma division som dig gällande ekonomi och resor. Men kan du inte ge oss som “funderar över att lämna ngn/ ngt” ngr goda råd på vägen? Hur vågade du satsa kärleken igen och finns det inga “orosmoln” på himlen, grälar ni aldrig? Vill du/ han ha flera barn? Tack för att du delar med dig!
  Mvh

  1. Det är så svårt att råda… Jag avskyr skilsmässor. Det har ärrat mig för livet och jag brottas varje dag men känslor som förstörde mig i det “gamla..”MEN…är det inte bra måste man våga. Jag kan bara tacka min magkänslan och min intuition att jag vågade och litade på att jag skulle klara mig helt själv. Jag letade aldrig efter någon ny man och jag tror det var det som gjorde det hela för mig. När han stod där var jag inte beredd men kunde därför inte värja mig för den kärlek och genuina person som Anders är. Det var nog räddningen, att jag vågade gå in i det igen…;) Nu är jag bara tacksam för att allt blev som det blev… Jag kunde aldrig fått det bättre. Det finns någon därute för alla så sträck på dig!! Lycka till!

  2. Tack för svar C! Det är skönt att höra att man inte är ensam och att ni som av många ses som “lycka och framgång, även är mänskliga och sårbara. Livet är tungt ibland och ibland är det bara sååå lätt! Tack igen och lycka till med allt!

 36. Å det låter som ett kanonhus ni har hittat. Hoppas säljaren inte läser din blogg för då lär dom väl höja priset när dom ser att ni är intresserade. Se till att skaffa en kompis som är sotare också för med så många kakelugnar så kommer det att behövas ;-) SHIT har nog aldrig hört talas om ett hus med så många…. men det är HELT underbart, hoppas att dom är fungeranade också så att ni kan elda i dem å få den där härligt goda värmen…. Lycka till med ert beslut om boendet…. Får ett litet leende på läpparna när jag tänker efter att – tänk va allt kan ändras och det fort… när det känns rätt. KRAM till er

 37. Jag tycker definitivt att ni ska köpa det och renovera,”ut med det gamla och in med det nya”.
  Ett nytt gemensamt boende brukar oftast vara det bästa att man börjar om gemensamt med
  något . Är lika “ung ” som du och skulle själv göra så.
  Letar själv nytt boende men det är inte lätt, det får tyvärr bli lägenhet eller ev radhus.
  Lycka till Charlotte!

 38. Vilken lycka att flytta till drömhuset och starta om på nytt med ert nya liv tillsammans <3 Låter helt underbart, och huset låter som en dröm =) Självklart ska ni lyssna på era hjärtan men jag säger köp huset om ni kan, lever bara en gång. Lycka till nu!
  Kram så länge

 39. 25 miljoner!!!! För huset ni tittat på. Är ni helt galna???!!! För att ha tak över huvudet…

  1. Här i Stockholm kostar ett hus av den storleken och med det läget så mycket. Det är bostadspriserna i Stockholm som är helt galna.

  2. Galet mkt ja. Men Charlotte har ju slitit hårt för varenda krona och ett hus är ju en bra investering!
   Man får väll göra vad man vill med sina pengar!

  3. Hej!
   Helt otroligt.! Vilket pris,Håller på att sälja mitt hus från 30-talet med 6 kakelugnar 1 bakugn
   renoverat från topp till tå,stor underbar trädgård 5 km från Kalmarsund nära Öland!
   Pris 1495000, för att det inte ligger i Stockholm! Finns att beskåda på nätet.visning 10/11 2012
   Mäklare Pontuz Löfgren.
   Håll tummarna att Vi får lite mer betalt.

   Hälsningar
   Carina

 40. Vad roligt det är att läsa om ditt/erat livs fantastiska vändning. Vilket hus ni bor i är inte det viktigaste, huvudsaken är ju att alla trivs och mår bra. Men ni verkar ju onekligen ha hittat ett underbart hus. Framtiden är framför er! Lycka till med erat val :D

 41. Hej!
  JAG BLEV JÄTTE GLAD! när jag läste att Anders skulle sälja sitt hus.
  Bor i området och springer förbi huset varje dag och har väntat på att det skulle bli till salu
  vi är nämligen väldigt intresserade. Kommer det att ligga ute på hemnet ? Hoppas att det är tillräckligt stort för oss. SPÄNNANDE för er med ett eventuelt nytt hus och kanske ett nytt för oss.
  Tack för din underhållande blogg.
  Lycka till med husen vad det än blir.

  Veronica

  1. Tack för inbjudan.
   Vi här tyvärr bort resta det närmaste veckorna återkommer senare.
   mvh
   Veronics

 42. Hej!
  Jättefin hus. Av egen erfarenhet av att två familjer ska bli en så rekomenderar jag att börja om i ett gemensamt hus. Något ni kan bygga upp tillsammans. Ditt hus är ju jättefin och fixat men det är alltid svårt att komma in som andra part i någon annans hus. Jag vet inte hur Anders tänker, men jag som kvinna och gå in i någon annans bo blev svårt!! Jag tror dock att ni skulle fixa det galant vilket beslut ni än tar. Lycka till och jag ser fram emot att följa erat beslut :)

 43. Köp !! Man lever bara en gång :)
  Ligger huset ute på hemnet eller på nån annan site ? skulle vara väldigt kul att se flera bilder
  Kram & lycka till med allt :)

 44. Slettvoll- Underbara KLASSISKA möbler som inte alls är modernt stela. Klassiskt är ordet!
  O huset är underbart!!
  Lycka till!!!!!

 45. Som Hemnet knarkare o boende i kommunen säger jag bara -Slå till !!
  Nystart :)
  Hantverkare har ni råd med ;)

 46. Huset är ju jättefint! Så många härliga detaljer.Tittade på huset på Hemnet för några dagar sedan innan jag läste din blogg och föll pladask för det. Slå till :-)

 47. Om ni köper det antar jag att ni borrar bergvärme?? Olja är ju inte så ekonomiskt. Borra flera hål i så fall. Vi borrade och då ville firman borra ett hål till våra 400 kvm och det hade aldrig räckt.,glad att vi stod på oss och borrade två hål, tips bara!, huset är fantastiskt!!! Cyklar förbi området ofta”……….

 48. Låter synnerligen mysigt.
  Själva föredrar vi våning med endast 1 kakelungn.
  Tvivlar på att vi skulle bli lyckligare av 13 kakelungnar (som dessutom behöver ständig service/översyn .. vilket kan resultera till orosmoment / samt stora kostnader ( Jag vet )
  Stor “ball” trädgård i all ära :)
  Innebär ju en massa jobb såvida man inte lejjer bort trädgårdsarbetet pga att man egentligen är helt ointresserad.
  Tacka vet jag trevlig stor våning med endast 1 kakelungn samt en mysig liten stuga på landet där det är tyst/lungt .. och inte en människa/granne så långt ögat når .. samt “lagom” med trädgårdsarbete.
  Det är mumma för själen det :) .. samt att man får tid över för det som verkligen är lycka .. Nämligen:
  Tid För Varandra .. utan en massa “måsten”
  Lycka till
  Mvh. C

 49. å tyvärr ser jag även att detta kommer att stå på minst två löpsedlar kommande vecka… Men er två och de era önskar jag all lycka!

 50. Rubriken till ditt inlägg säger egentligen allt du behöver veta. Du är helt såld. Varför inte satsa?
  Barnen tycker uppenbarligen att det vore roligt att flytta, och Anders och du vill. Du är värd det Charlotte!

 51. bo kvar o rensa ut!
  varför lägga pengar, tid o ork på en flytt o stort hus
  vill du bo i det huset när kärleken spricker? bättre att bo i sitt eget hus då…

 52. Hej!
  Jag älskar också gamla hus med kakelugnar. Blir nyfiken på priset?
  Håller på att sälja mitt hus från 30-talet med 6 fungerande kakelugnar o 1 bakugn
  helrenoverat från topp till tå,5 km från Kalmarsund nära Öland,pris 1495.000.
  Ligger ute nätet,visning 10/11 Kåremo 138,Mäklare Pontuz Löfgren.
  Förmodar att det bara är en bråkdel av priset på det hus Ni tittat på?
  Hoppas ändå att det blir sålt.
  Tycker även att det bästa är att börja om med gemensamt nytt boende.

  Lycka Till
  Carina

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..