LCHF knäckebröd

Måste bara visa er ett enkelt bra recept på eget knäckebröd!!!! Testa och gör till Midsommarlunchen…:)

Ingredienser:
1 liten burk keso
3 ägg
1 dl skalat sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrö
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda i ägg och keso
Bred ut smeten på bakplåt med bakplåtspapper, ganska tunnt,
(nästan hela plåten skall täckas)

Grädda i 225 grader i 15 min.

Låt svalna och skär i rutor. Ät med gott pålägg.

(Detta är min variant på receptet på Sesambröd som någon annan bidragit med. Enklarare med keso och gott med olika sorters frön tycker jag.)

  1. Aha, blev lite orolig för att även detta ska bli en LCHF-frälsar blogg.. ;-)

 1. Detta måste jag prova. Jag har ett annat recept som också är supergott. Kan ej vara utan det.
  1/2 dl solrosfrö, 1/2 dl linfrö, 1/2 dl sesamfrö, 1/2 dl pumpakärnor blandas med 1/2 dl olja (raps-eller solros). Häller i 1 dl majsenamjöl + 1 dl majsmjöl (=ströbröd) och 2 dl kokande vatten. Blanda väl.
  Bred ut på bakpl.papper på en plåt så det täcker hela plåten. Strö på flingsalt.
  Grädda i 150 grader ca 1 tim eller några minuter till. Bryt i bitar och njut. Supergott!

 2. Hej!
  Blev så sugen på ditt bröd så jag skyndade mig och har precis tagit ut det ur ugnen hemma (15 min sen) men det är inte ett dugg knäckigt tyvärr! :( Mer som mjukt tunnbröd eller så…

  Skulle bli jätteglad om du kan tipsa mig vad jag gör för fel för gott blev det men det hade varit ännu bättre som knäckebröd ju! :)

  Gjorde helt enligt recept och hade det inne i varmluftsugn i 15 min som du skrev… Hrm….

  Kram Malin

  1. Ibland får man ha det längre (eller kortare) i ugnen än vad som står i receptet eftersom det kan skilja sig väldigt mellan ugnar. Och, kom ihåg att det måste bredas ut jättetunt.

   TIdigare tyckte jag inte ens om knäckebröd men det här älskar jag. Jag gick över till LCHF för över ett år sedan, först för att tappa några kilon runt midjan men sedan fick jag så många andra hälsofördelar att jag intekan tänka mig att börja kolhydratsfrossa igen, och min tidigare besvärliga mage tackar och bockar för det:-).

 3. Jisses vilket gott bröd!! Men även jag fick det inte så knäckigt precis, men det gör inget för det var så super gott. Äter LCHF-mat och är glutenkänslig, så det här receptet kunde inte ha kommit lägligare, TACK!!

  1. Om du inte redan testat, så är hemlagade ostchips också jättegott till ostbrickan eller fredagsmyset.

 4. Jag har inte testat just detta receptet, men som Åsa skrev så är det viktigt att det är riktigt tunnt. Ett tipps på när man ska platta ut det, är att lägga ett bakplåtspapper på plåten, sedan hälla ut “smeten” och på med ett bakplåtspapper över smeten. Då kan du dra ut smeten ut till kanterna så det blir riktigt tunnt, Detta har fungerat riktigt bra för mig tråts att smeten har vart kletig. God luck alla knäckeknaprare ;)
  Och charlotte. Jag älskar bloggen, väntar så på din bok. Må gott och alla lycka önskar jag dig / Malin

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOADING..