Jag löser era garderobsutmaningar!

Skinnkjol från Stylein, second hand-shoppas Hope-skjorta och Blankens The Vanessa på fötterna!
Jag saknar min style sa Rio härom dagen. Hon menade sin garderob. Alla kläder som inte är det vi haft medpackat till Sverige i två månader. Jag förstår henne! Att komma hem till sin garderob är superkul och inspirerande! Och med den friska inställningen med mig tänkte jag ge mig på en uppgift som jag hoppas ni ska jag gilla: Ni skickar era garderobsutmaningar till mig – jag försöker lösa dem med inspirerande collage och ourfits! Jag menar frågor som ”Hur matchar jag mina ankelkorta byxor till hösten?” Vilka skor passar utsvänga byxor? Hur kan jag uppdatera min jobbgarderob? Hur kan jag använda min sommarklänning i oktober? Hur gör jag för att våga använda mer färg utan att känna mig helt utklädd och för mycket? Eller vad ni nu känner att ni går och klurar på. Tanken är kanske alltså inte fokus på shopping och nytt, utan mer att ge nytt liv till plaggen och garderoben ni redan har. För att få nytt liv, ni inspiration och stiluppdatering så här i nystartstider. Kör på med frågor här nedan så ska jag tänka till så det knakar och återkomma med bilder och idéer här fram över! 

 1. Jag har köpt flera av dina fina pumps, bl.a. the Sid Furry Zebra och nu senast the Vanessa i svart patent leather. Älskar dina pumps! Så nöjd med dem alla! Jobbar på universitet och har ganska sober garderob i övrigt (enkla klänningar, Penn kjolar+skjorta/stickat, kostymer osv. från tex Filippa K, Tiger of Sweden, Malene Birger…) – typ 90 % i färgerna svart, grått och marint. Hur skulle du matcha dina skor – de ovan nämnda, men tipsa gärna också om andra från Blankens aktuella säsong – med denna klädstil och dessa ‘scandi-modehus’ nyckelplagg för säsongen? Tack på förhand!

 2. Hej!
  Är 58 år känner mig så klart mycket yngre och vill inte hamna i ”tantträsket”. Arbetar som förskollärare och då är det lätt att sätta på sig jeansen och t-shirt. Förutom det vad har du för idéer?

  Tack Mia

 3. Kul, ser fram emot resultatet. Just nu funderar jag på hur man gör med klänning och kjol nu när det blur höst. Brukar nog köra svarta strumpbyxor bara, men känns inte alls bra längre. Förstör hela outfiten. Inspiration och förslag mottages görna.

 4. Lätt! Hur matcha de svarta löparskor som jag alltid bär (av medicinska skäl)? Tyvärr inte coola sneakers utan just löparskor. Jag brukar ha jeans och skinnpaj,eller broderad bomberjacka. Men hur matcha med kjol? Hur ser halvproper ut på jobbet?

 5. Har en precis-nedanför-knäet-lång veckad kjol som funkar fint på sommaren till top/skjorta, men vad har jag för jacka till när det börjar bli lite kallare? (Har testat lite olika, men tycker att jag lätt känner mig som min mormor med den längden på kjolen)

  1. Åh känner igen mig på pricken! Den kjollängden funkar perfekt utan jacka eller med kort jeans- eller skinnjacka. Men på hösten…? Ahh! En kappa som slutar halvvägs på kjolen känns ju så tantigt. Och samtidigt behöver man något längre än en kort jacka. Kanske en ännu längre jacka än kjolen kan funka. Svårt det där’

 6. Har lyckats, både pga mat och dryck, men också medicin, lagt på mig tio kg (!!) de senaste fem månaderna. Detta har ju givetvis resulterat i att INTE ETT ENDA plagg sitter som det ska (läs: jag får inte på mig dem) så. Den här sommaren har jag enbart gått i klänningar. Vilket jag visserligen har älskat, men det kan ju bli lite kyligt nu när hösten är i antågande. Jag vägrar att köpa nytt, eftersom jag strax ska sluta med mina mediciner och då (enligt doktorn) kommer att tappa det mesta av mina extrakilon, men tills dess vill jag ju gärna bära kläder. De flesta klänningarna jag har, är grå, svarta eller andra mörka färger, så de funkar ju på hösten, men går det att styla det snyggt så att det blir en mer ”höstig” outfit? Kan iofs tänka mig att lägga lite pengar på nåt billigt som jag kan ha under övergångsperioden. Alla tips emottages tacksamt!

  Tack för härlig blogg!

 7. Jag älskar dina collage! De är så inspirerande men du gör dem alldeles för sällan 🙂 Jag har precis fått en liten bebis och ska alltså amma en tid framöver. Hade glömt att man inte bara har en ny spännande kroppsform att hantera utan även behöver ha maten tillgänglig för den lilla. Skjortor känns givet men hur matchar jag dem snyggast utan att det blir för preppy framtoning?

  1. Jaa en till ammare här! Har rensat garderoben flitigt under graviditeten för att få unna mig massa fint efteråt men hade nästan glömt att jag först ska anpassa mig efter amningen några månader. Snyggaste koftan och accessoaren i höst?

 8. Hej!
  Jag är 38 år och klär mig rätt tråkig. Jeans, Linné och kofta (i stort sett). Jag vill känna mig mer kvinnlig, uppklädd men ändå bekvämt och skönt då jag arbetar som lärare i de lägre åldrarna. Några tips?

 9. Gravid- tips tack! Magen börjar bli stor nu halvvägs till målet. Hur trolla med garderoben OCH känna sig snygg?

  1. Jaa, jag är också gravid, 26 år, och ska ha i oktober. Magen börjar växa ur min garderob och jag har varken råd eller lust med att lägga en halv förmögenhet på kläder jag kommer kunna ha i 2 månader. Gärna tips på vart man kan hitta några snygga jeans eller andra byxor! Arbetar själv i butik så måste se någorlunda respektabel ut. Alla stuprörsjeans från hm med gylfen typ under fiffi går helt bort.. Cecilia, du får mer än gärna skriva ett inlägg om detta!!

   1. Samma problematik här! Gravid i v. 18 och min garderob har blivit något begränsad. Många överdelar funkar än men nästan inga byxor. Vill inte heller lägga massa pengar på kläder jag bara kommer ha ett par månader (och som jag ändå inte tycker är speciellt snygga!). Jag jobbar på kontor (men har ingen strikt klädkod) och vill gärna känna mig som mig själv, men gravid…

 10. Jag skulle gärna vilja ha några tips på ”övergångsklädsel” från semester (birkenstook, jeansshorts, t -shirt) till jobb (hyfsad proper kontorsklädsel oftast svarta kostymbyxor, skjorta o liknande) Kasten blir så sjukt tvära och det är ju ännu augusti liksom (börjar jobba på måndag) Tack på förhand! Älsk på collage!

 11. Åh vilken bra grej med stylinghjälp! Jag har oftast jeans, T-shirt, kofta, sneakers till vardags, en bas som jag gillar. Men jag skulle vilja få hjälp med att uppdatera så att det blir lite extra finess, lite extra ”style”, nåt som gör att det känns kul, smart, genomtänkt, modernt, fint, roligt, lustfyllt. Jag är inte så benägen att uppdatera och förändra, till viss del pga bekvämlighet, brist på inspo och ork till vardags, men blir så himla glad och får ny ork av att få känna mig lite fin. Har päronkropp och här finnes både höfter, rumpa, lår och vader, vilket gör mig lite noga med vad som passar min kroppstyp och kroppsbild. Har tex nästan alltid stretchiga jeans eller vida byxor, oftast hög midja, oftast lång kofta eller nåt annat lite längre plagg på överkroppen. Så min fråga till mig är hur jag kan känna mig lite mer stylish till vardags med dessa förutsättningar. Och bonusfrga: skor som är lika bekväma som sneakers och som ändå piffar en outfit? Finns det? Stort tack för inspo Cecilia. Har följt dig i flera år.

 12. Åh vad kul! Jag gillar din stil! Inspiration önskas till icke-tantig klädsel till 50-årsfest som jag är bjuden på i november (in Schweden…). Jag är strax över 40 själv, inte rädd för mönster, färg etc. Kanske just därför jag borde förvåna omgivningen med att ha svart haha. Tar gärna emot lite stil-inspo om du har möjlighet. Tusen tack!

 13. Jag har bra basplagg, marin, grått vitt och svart. Jobbar på kontor men behöver inte ha kostym. Är lågklackad eller sneakerstjej… eller ja, jag är 43…

  Min fråga- det blir inte coolt när jag klär mig – hur får man det coolt?

  Tack för en fantastisk blogg! Kul idé att göra kollage!

  Kram ❤️

 14. Jag behöver din hjälp! Har i princip bara stretchiga jeans och ett längre linne med en bomulls t-shirt över och sedan en kofta av något slag däröver. På jobbet har jag andra kläder. Jag är sportig och gillar den stilen. Men kommer inte på hur jag kan variera den?! Alltid samma fast olika färger…. Tack!

 15. Har du några bra tips på hur jag snyggast matchar lite slappare byxor, typ chinos eller avslappnade kostymbyxor på hösten när det börjar bli strumpkallt? Nu har jag gärna några öppna skor, loafers eller snygga platta sandaler till men hur gör man när det är sådär härligt höstregnigt i november?

 16. Fantastisk idé – just vad jag behöver!
  De här är mina go to byxor på jobbet: https://tinyurl.com/ydah3bzn (ibland också i trouser fit).
  Bor i the Bay Area.
  Färger jag använder: svart, mörka nyanser av grått, grönt, blått, och lila.
  Detaljer jag gillar: guld, silver, coola mönster på skor.
  ”Problemområde 1”: midjan
  ”Problemområde 2”: begränsad budget
  Behöver tips på:
  – skor under $100 (söker bekväma och coola flats jag kan stå i hela dagen)
  – tops under $70 (inte för low cut)
  – jacka/kavaj under $100

  Tack i förväg!

 17. Hösten… Att frysa… Bra tips på varma, sköna, mjuka och t u n n a underkläder som linne, tröjor att ha under blusar och tröjor för att inte frysa ihjäl på kalla kontor. Även strumpor. Ogillar allt som känns för tight, klumpigt och sticks. Och vita skjortan, tips på styling och märken att investera i. Den får inte bli skrynklig efter några timmar! Och inte figursydd ska passa till allt☺

 18. Jag drömmer om Naomi Watts ursnygga stil i Gypsy son höstens Jobbkollen. Knälånga kjolar, knähöga stövlar och matchande kappor. Har du några prisvärda tips på hur jag får ihop stilen. Kjolar har jag några. Nu behövs stövlar och kappa. Eller är jag fel ute. Är det inte särskilt snyggt/trendigt?

 19. Tycker man ser mycket långklänningar i butik nu. Blommiga i murriga färger. Fint tycker jag men jag tycker det är svårt med ytterplagg med långklänning. Jeansjacka blir för kallt. Kappor slutar ofta en bit ovanför klänningen så det ser konstigt ut. Vad har du för tips?

 20. Heej,
  Tycker det är så svårt att styla ankellångt kjol. Hur gör man det så att det ser trendigt och coolt ut?
  Och vilka skor väljer man till korta klänningar (till vardags) ?
  Tack!!!

 21. Hej!

  Tack för en bra blogg! Hur ska man kombinera sina koftor? Jag har en hel del som jag aldrig bär i neutrala färger (vit, grå svart) i olika längder.

  Undrar även hur man kan bära och kombinera sina kavajer till vardags som en överdel (ej som en jacka)?

 22. De här två var väl bra: ”Hur matchar jag mina ankelkorta byxor till hösten?” Vilka skor passar utsvänga byxor?

  Jag vet inte om det bara handlar om att jag är en vanemänniska (kände eventuellt likadant inför sommaren?) men det känns som att många plagg är så himla mycket lättare att bära och kombinera på sommaren – nu kör jag birkenstock, sneakers, trätofflor och nån svepande kimono/kaftan/kappa över. Fattar inte riktigt hur jag ska få ihop garderoben när jag är hänvisad till boots och vintrigare överdelar.

 23. Åh, TACK för detta! Ditt öga för stilsäkra kombinationer är precis vad jag behöver nu.
  Det är så att min mamma gick bort nyligen. Innan hon dog gav hon mig sin skinnjacka. Den är tunn och vändbar, i fantastisk supermjuk nappa på ena sidan och mocka på den andra. Kraglös med blixtlås hela vägen upp. Inte direkt tajt utan mer en rak, lite nedanför midjan-kort modell. Jag har tänkt att jag kan kavla upp ärmarna och ha den till lite allt möjligt. MEN! Hur jag än gör så blir det tantvarning… jag ser ut som nån i Golden Girls, alltså inget fel på dem men jag är 34. Jag vill så gärna kunna ha denna fantastiska jacka, och eftersom min mamma haft den betyder den extra mycket såklart. Men hur???
  Tack för en kanonblogg!

 24. Hej! Kul idé! Min första dotter föddes här i maj och hoppas du vill dela med dig på hösttips till en ammande. Tack för både kul idé och inspirerande blogg!

 25. Hej! Jag är ganska förtjust i klänningar på sommaren, ETT plagg & oftast väldigt klätt och snyggt. Men på hösten tappar jag det totalt! Vad har man på fötterna när sommarskorna blir för kalla? Sneakers blir lite för sportigt på jobbet, stövlar får jag klaustrofobi i, boots känns lite för klumpigt. Och en nätt ballerina lite för flickigt. Gaaaaah. Hjälp! Nått enkelt, promenadvänligt och coolt / snyggt / okomplicerat är drömmen!

 26. Hej! hur klär man sig ungdomligt och coolt när man är 38 år utan att det ser ut som man har tappat det helt. Vill klä mig för min ålder men vill inte att det ska se tantigt och tråkigt ut.

 27. Hej!

  Jag skulle gärna vilja veta hur man ser att byxor och jeans är lagom långa (eller korta för den delen), tycker det är svårt att få dem lagom långa till olika skor.

 28. Tycker det är fint med spetsbh som kanske syns lite, men hur stylar man det bäst utan att det ser fel ut vid tex hämntning av barnen på skolan…

  Har ett par svarta coulette byxor, vilka skor ska man ha till dem nu när hösten kommer?

 29. Jag behöver hjälp! I mitten av september kommer jag att ha stort födelsedagsfirande i min trädgård (Stockholm). Det blir en kvällsaktivitet med mat och band som spelar. Men vad kan jag ha på mig som är festligt men ändå varm?. Det kan ju vara snorkallt och att frysa vägrar jag. Ylleunderställ under klänningen?? 😬
  Tacksam för alla tips!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..