Bästa sommartipsen?

Förra sommaren var så otroligt härlig: allt flöt liksom på, vi bråkade väldigt lite, tjafsade knappt alls (som jag minns det), barnen var lugna och harmoniska och jag med. Detta vill jag förstås göra repris på även i år! Men exakt vad var det som blev så rätt förra året? Den enda strategi jag minns är att jag i ett tidigt skede ströp alla skärmar. Totalt. Då slapp vi tjata om och irritera oss på det, och bara det tog ju bort typ sjuttio procent av bråk i ett nafs. Men sen då? Resten måste ju hängt på mig, eller nåt. Att jag skötte mig med ovanligt tålamod eller något?

Kan inte vi snacka lite om detta? Era bästa tips för att få sommarledigheten med ungarna hemma att flyta på så där mysigt, lugnt och skönt som man drömmer hela året om att det verkligen ska bli?

Släng fram era bästa tips vetja, jag tänker lyssna lyhört och tacksamt!

  1. När det är fint väder tittar man inte på tv, plattor eller telefoner kör vi med. Men sen försöker vi att inte säga nej så mycket under semestern kanske låter banans men det fungerar riktigt bra. Barnen får självklart inte gör precis vad fanken dom vill men lösa tyglar är riktigt trevligt.

    Ha en fin sommar!

  2. Årets grej har varit ljudböcker. Sönerna på 7 och 9 är helt sålda, plötsligt är en lång bilresa eller regnig dag inte problem längre. De lyssnar, ritar, pysslar bygger Lego utan tjafs.
    Och buffé. Alltså, plocka fram det kylen erbjuder och stek några ägg. Plötsligt inget tjafs vid maten, alla tar det de vill och alla nöjda.

  3. Har man lite större barn är tipset: Ta med en kompis. Har ett av barnen en kompis med till sommarstugan, eller på utflykten, skärper sig hela familjen. Det är som om en ”utomstående” får alla att tänka efter en gång innan man brusar upp eller tar en barnslig fight.

  4. Att själv ”ta semester” från hushålleriet och äta många måltider borta, enkla pickninckar med kanske egenkokad pasta och nåt kallt och färdigt från affär. Inte planera in för mycket ”för barnens skull” utan ta till extraaktiviteter när barnen börjar ”behöva det”

  5. Malin Wollin hade någon sådan tipslista förra sommaren. Från den tog jag med mig ”ett lagt mål mat om dagen och lagat kan då innebära makaroner och färdigstekta (veg) köttbullar. Kör all in på detta. I övrigt behöver jag också tips!

  6. Är hemma 5 v ensam med sonen nu, sen har jag ytterligare tre v då vi är hela familjen. ”Ensamveckorna” är bäst! Så skönt att få hänga tillsammans om dagarna, bi kommer liksom närmare varandra när vi är själva på nåt sätt. Vi pratar massor om stort och smått. Mycket som rör sig i huvet på en 7 åring. Vi tar dagen som den kommer. Pratar om vad vi vill göra, bestämma tillsammans! Picnic, spel, minigolf, cykelturer, baka, shoppa, fika, bada, läsa, museum, åka båt mm Oftast har jag funderat ut innan vad jag kan ge som förslag. Det är liksom halva grejen att överraska. Förra veckan drog vi till Åland, jag hade bokat men han fick känslan att jag var spontan. Ha ha! Vi har inga regler vad gäller skärmtid. Har aldrig haft! Vill han spela, youtuba eller titta får han göra det. När JAG tycker att det är nog frågar jag om han vill hitta på ngt, hjälpa mig, fika eller nåt. Funkar perfekt! Sen när maken kommer hem är det väldigt skönt att bara glida undan och få sin egen skärmtid, he, he! Hur som helst, trevlig sommar! Kram!☀️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..