Så packar du smart

På onsdag åker jag till Sverige en kortis, och att flänga fram och tillbaka på både kortare och längre turer så här har gjort mig till ett packningsproffs. Här är mina bästa tips!

Det är en underbar känsla att bara resa med handbagage. På resor en vecka eller mindre är det alltid ett mål för mig. Därför spar jag alltid små och fina glasflaskor och fyller på med mandelolja till exempel, som räcker till ansikte och kropp en vecka, och funkar att ta med i handbagaget.

Det mesta införpackningsarbetet gör du i huvudet. Fundera i duschen eller i trafiken ut olika outfits du gillar och som funkar till olika tillfällen och situationer du kommer hamna i under resan.

Prova igenom dina outfits ordentligt innan du åker. Kan tyckas tråkigt att snudd på ha ett schema för sin klädsel, men det är tusen gånger härligare att veta att det finns 5 dunderoutfits i bagaget än bara en massa ogenomtänkta plagg som inte funkar tillsammans.

Satsa på en bra bas: ett eller två par jeans, en stickad tröja som funkar till mycket etc. Och använd plaggen på olika sätt och i olika kombinationer under resdagarna.

Nej. Du kommer inte vilja använda kläder du aldrig använder annars bara för att du är bortrest. Men däremot kan det ju vara kul att få till de där outfitsen som packas ned riktigt bra så att det känns kul och spännande att dra dem på sig.

Skor! Älskar skor men de tar mycket plats. Hur svårt det än är att välja så gör det ändå. Välj bort skor och satsa på ett eller max två par som får gå veckan runt.

Träningskläder är bra, men ärligt? En vecka borta och träningskläder som upptar halva väskan är oroligt. Ta en härlig morgonprommis i dina vanliga kläder och lämna träningsskorna hemma!

Hårprodukter: köp dina favoriter i miniformat så kommer du genom securityn med dem!

  1. Reser mkt, gillar inte att checka in bagage. Tips om träning på resa; ta med knäkorta tajts och träningslinne m inbyggd bh, inga skor. Tada! Minimal träningspackning, gör Yoga på hotellrummet! Mkt funkar utan matta…

  2. Från Kastrup ska alla krämer etc vara i original förpackningar. Jag får inte ta med ngt i en annan flaska som inte har äkta etikett. så det dära med att köpa små och hälla över fungera inte.

  3. Reste med handbagage i somras och var riktigt nervös – hade jag packat vätskorna rätt? Jag blev insläppt i kontrollen och kunde pusta ut, men aldrig att jag lämnar träningskläderna hemma! På resa har jag ju mer tid än vanligt. Men du reser för att jobba, antar jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..