Ge en medsyster en trygg förlossning

_TLS0362
Kongo Bukavu Panzi, Förlossning Bela Wakilongo med tvillingar Chiku och Kito
Jag blir ofta och extremt lätt rörd ( i helgen när vi var på en festival på den nya skolan i kvarteret som barnen ska börja på till hösten, och ett gäng knattar stod på scenen och dansade till den där Dirty Dancing-låten ”Do you love me” så kom en gråtattack från absolut ingenstans och bara dunkade till mig. Barn som dansar och showar är alltid anledning att gråta, och ihop med den här låten som kommer med så mycket nostalgi så reagerade det undermedvetna akut) – och Läkarmissionens kampanj inför Mors dag är givetvis inget undantag, och en betydligt rimligare anledning att bli tårögd. För moderskärleken är universell. Visste ni att varje år dör hundratusentals kvinnor av sin graviditet eller förlossning? Död är nästan alltid orättvis på något sätt, ibland mer, ibland mindre. Men detta – att mista sitt liv i den period som kan vara det vackraste och mest kärleksfulla under en livstid, när man samtidigt ger liv åt ett barn – det är så tragiskt och så gripande att man ja, gråter av bara tanken.

Genom Läkarmissionen kan du köpa en förlossning för 150 kr och ge till din egen mamma eller någon annan kvinna som du vill fira. För dessa 150 kronor ges en fattig kvinna i Kongo en säker förlossning på ett sjukhus och bra vård i samband med detta. SMSa MORSDAG till 72972 och hjälp en medsyster.

Inget att tveka på om du frågar mig.

LOADING..