Glamping

Amerikaner är ett extremt bekvämt folkslag. När vi svenskar piskas av Luther och någon slags strävan efter att för Guds skull se till att aldrig har det för bra – gör man precis tvärtom i USA. Saker ska vara härliga, lätta och helst kräva noll ansträngning. Det kanske kan låta skönt men som svensk kan man faktiskt bli galen på det tillrättalagt välordnade som detta ibland innebär. 

Vi campade i helgen. I ofattbart vackra Santa Barbara på El Capitan Canyon. Eller, glampade är kanske den mer korrekta termen. Bodde i föruppspända tält med två dubbelsängar där vi sov och med små duschcremer och rena handdukar framlagda på överkasten. På lägerelden grillade vi marshmallows, övrig  mat kunde köpas på campingens restaurang. Men det passade i och för sig oss bra, den här typen av light camping. Inget trasslande med tältpinnar ock trangiakök – bara utomhuskänslan och brasdoft – och sen tillbaka till stan igen.

  

 
Första stoppet på väg till Santa Barbara: Malibu farm på Malibu pier. Fantastisk miljö, god mat.

 

 
Okej. Vi grillade faktiskt korv också. Bonnie tog proffsigt skydd från röken bakom rejäla solisar.

 

 
Det dracks ganska mycket öl. Passar så väldigt bra med en Pacifico i handen när man skrotat runt på en amerikansk camping.

 

 
Eftersom jag närt inte mindre än tre bergsgetter vid min barm var de förstås fullt sysselsatta. Det är något sjukt i mina barns behov att klättra på allt och alla exakt hela tiden.

 

  
 Så sjukt mysigt att somna bredvid sin syrra i ett tält när mamma och pappa sitter utanför och pratar (ock dricker öl) med sina kompisar.

 

  
  
 
Bebis fick luftas och krypa naken på stranden. Stoppa löv i munnen (fick ock fick förresten, han gjordet bara).

 

 
 
 Rena rama proffscamparna!

 

  
  
 
Vi var där med en annan svensk familj – och Rio och hennes lilla kompis Freja var oskiljaktiga hela helgen.

 

 
Vuxna gillade mest med campingen: den fantastiska naturen, den helt otroliga stjärnhimlen som det gick bra att dricka öl under när barnen somnat, och att ungarna hade enorma ytor att kuta runt som de ville på.

Camping-bäst enligt barnen: grilla marshmallows och föräldrar som säger ”javisst” på frågor som ”får jag gå till lekparken själv”.

Älskade att campa innan – älskar det ännu mer nu – glamping är den perfekta lösningen för oss som gillar iden med utomhusliv men kanske inte lika mycket liggunderlag och trangiaköksuppvärmda burkbönor.

  1. Kul! Ser vackert och ganska spartanskt ut men samtidigt helt galet med riktiga sängar i färdiga tält. The American Way. Och ändå en bra way, eftersom man kommer ut i naturen och inte ägnar tid åt TV, disk och tvätt. En kanonidé.

  2. Underbart!! Om detta fanns i Sverige skulle jag också kampa. Det är inte bara bekvämligheten, utan även okunskapen, jag kan ju noll om camping och trianga(?)kök och vågar mig således inte ut bland friluftssvenssons. Det här hade jag lätt gjort, hoppas det kommer till Sverige 🙂

  3. hej Cissan – tack för alla jättefina bilder – blev aningen förvånad över att ni
    åkte ut och campade hela familjen – men det var kanske kul, som omväxling till ert vanliga ”lyxliv” i Lauren Canyon. en eloge till LA post-office.
    väntar nu rapport från Sverige-besöket.

  4. Vi tog med ett sexmannatält och all utrustning inklusive trangiakök när vi åkte till USA för att bila runt för fem år sedan. Nationalparkscampingarna var väldigt välordnade även för oss som kom med egna tält – eldstad och allt. Vi kokade bara kaffevatten på trangian, sen var det samla ved och elda för hela slanten. Oerhört mysigt. Amrisarna hade oftast med sig enormt mycket bekvämlighetsutrustning även med egna tält. Stora plastlårar fyllda med is och kött. Campingstolar och bord. En liten behändig bil på släp bakom den jättestora campern. Fascinerande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..