Tandtråd räddar LIV? Typ?

5 november, 2014 Skriv en kommentar
Jag gillar

IMG_1640.JPGFör några år sedan läste jag en artikel som handlade om att vi människor blir äldre och äldre och så var det någon form av expert på området; läkare typ? – som delade med sig av sina bästa leva länge-tips. Det handlade förstås om att inte röka eller dricka, om att röra på sig, om att tänka positivt och så vidare. Men bland alla dessa självklarheter (alltså, inte att det är självklart att man lever länge för det, utan mer att man vet att det är bra för hälsan i stort) så stod det också: ANVÄND TANDTRÅD – samt en kort vidareutveckling som kort och gott förklarade att tandhälsa är grejen. Detta fastnade som en tatuering i pannan på mig och jag kände ångesten över alla år jag skrattat bort tandtrådsidén som onödig och alldeles för tråkig som en sugande ångest (men tröstade mig med att jag ändå alltid varit en hyfsat nitisk tandborsterska).

Men nu undrar jag: Stämmer detta? Munhälsoentusiaster av olika slag där ute – klart det är bra att hålla rent bland gaddarna – men är det alltså viktigt? Att det kan förlänga livet och hålla sjukdomar och elände stångna om man bara flossar duktigt? Va? Någon annan som liksom jag (helt i blindo som ni märker) köpt detta koncept men som kanske har mer kunskap på fötterna?

 

Skriv en kommentar