Sugen på spontan-bröllop?

16 maj, 2012 Skriv en kommentar
Mitt liv

Fick det här mailet härom dagen:

”OM man blir väldigt bröllopssugen MEN inte orkar/vill/hinner fixa allt, så har vi lösningen: Kom på Drop in-bröllop den 9 juni kl 10-15! 

Hela Skansen kommer att bubbla av kärlek! Utomhus, på vackra Tingsvallen, finns 9 borgerliga och 3 kyrkliga vigselförrättare på plats. Vittnen finns också.

Det enda man behöver ta med är en hindersprövning som man beställer från Skatteverket. Vill man viga sig kyrkligt måste man också ha en vigselblankett från sin hemförsamling.

På Tingsvallen finns sedan allt som behövs för en lyckad bröllopsdag: fotografer, florister, champagnebar, makeupartist och musik. 
Restaurangerna har bröllopsmenyer, picknickkorgar och bakelser. Butikerna har olika erbjudanden och i glasbruket kan bröllopspar föreviga sina andetag i ett glashjärta. För barnen blir det bröllopspyssel och ansiktmålning med mera.

 

Är inte det här en alldeles fantastisk idé? Av de bröllop jag varit på (inklusive mitt eget) har jag lärt mig att större, flådigare, planerat in i minsta detalj absolut inte betyder att det blir roligare och bättre. Det viktigaste är att ha dem man gillar nära. Och att alla som är närvarande (om det så bara är bruden, brudgummen och ett vittne) bjuder på sig själva och framför allt – på kärlek – så blir det en fantastisk dag oavsett. För många verkar det här med bröllop vara något man egentligen vill genomföra, man vill vara gifta – kalla varandra man och fru, ha den där ringen på fingret – men det blir ju alltid en sån jäkla apparat. Vem har liksom tid att sitta och välja utformning på sina inbjudningskort? Provsmaka menyer? Va? Det är ju ändå inte sånt där som avgör hur bröllopet känns och blir i slutändan. Och dessutom är det ju så fruktansvärt kostsamt med bröllopsfester, så till slut bestämmer man sig för att skjuta på det. Ett år till. Eller två. Eller tio. Hade jag inte redan varit gift hade jag tyckt att den här Skansen-grejen vore ett toppenupplägg!

Vad säger ni? Skulle ni kunna drop in-gifta er få se nu… näst näst nästa helg?

 

Skriv en kommentar