En kvinnoarmé

Halloj vänner! Nu tycker jag att vi tar och ses i veckans podcast. Avsnittet heter

ANNONS
ANNONS

113. Kvinnokraften och poddarna heter Blankens och Swanberg och ni lyssnar på det HÄR!

Vi snackar om egna anledningar att skriva under på #metoo samt funderar på hur vi ska gå vidare härifrån. För att förändra på riktigt! Vi unnar oss att få lite gåshud och må bra av den här otroliga känslan av styrka, gemenskap och kärlek som bubblar ikapp med alla sorgliga sanningar som bubblar upp till utan.

Lyssna! Njut! Join the parade!

 1. Min son är jämngammal med Bonnie. Några på skolan har egen telefon men långtifrån alla. Vi bor i en by på landet och det känns tryggt att någon har en mobil när de cyklar runt mellan varandra. Vår son har ingen ännu och har inte frågat efter det heller, upplever inte att lågstadiebarnen här är så brydda i att ha egen mobil. Tror att det är annat på större ställen.

 2. Hej,
  Min dotter är också 9 år. Vi bor i Enskede, där Felicia också går i skolan.
  Nu i början av terminen har vi bland annat fått hem info angående Trivsel regler. En av punkterna lyder: vi lämnar ifrån oss mobiltelefon under hela dagen. Mobilen får endast användas då läraren tillåter detta i pedagogiskt syfte.
  Detta papper ska skrivas under av målsmans samt att de går igenom alla punkter tillsammans med barnen i skolan.
  Min dotter fick en mobil redan förra läsåret, då hon även började gå hem själv från skolan. Då kändes det tryggt att vi kunde nå varandra på vägen eller när hon kommit hem själv. Jag upplever att många av hennes kamrater har fått en telefon av samma anledning.

 3. Vi har ingen fast telefon, så då behöver barnen mobiler för att kunna ringa sina kompisar och oss vuxna om vi inte är hemma. Nu lämnar vi barnen inte själva längre stunder, men att kunna gå och köpa mjölk lite snabbt utan att tjata med sig barn kan vara skönt. Yngsta var 7 när hon fick egen mobil, eftersom jag inte ville att hon släpade runt på min när hon jagade pokemons. Men de har inte fått några nya, utan gamla avlagda från oss vuxna.
  I skolan är det mobilförbud. De som behöver mobil för att de går hem själva har dem inlåsta under dagen.

 4. Jag är lärare och vi har totalt mobilförbud för eleverna på skolan. Det är barn redan i årskurs 1 (7-åringar) som har egna telefoner men dessa är utan sim-kort och mest för spelande hemma. Vi jobbar mycket med källkritik och säkerhet på nätet samt netikett. Viktigt att guida barnen i den världen, tycker jag.

 5. Nu killgissar jag bara, men jag tänker att det är vanligare för svenska barn att gå själv till och från skolan, samt vara själva hemna efter skolan, än amerikanska barn där mamman oftare är hemma på heltid och då hämtar/lämnar. Just att barnen kanske är mer själva i sverige tror jag motiverar föräldrarna att förse barnen med mobil…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..