Touchdown Stockholm

23 februari, 2017 3 kommentarer
Mitt liv

Hurra! Landade i Stockholm i förmiddags och rände genast iväg på en härlig möteskavalkad som hindrade mig från att däcka i jetlag. Jetlag förresten? Det är som en jäkla spa-behandling att sitta inklämd i ett säte med en något överförfriskad stolsgranne sovande mot axeln i 10 timmar. Bara jag, ljudböcker, film och ingen som stör eller behöver mig. Förutom den sovande grannen då lite möjligtvis.

Först: snabbt besök på Blankens PR-byrå Presskontakterna. Se vad fina alla våra vårskor ser ut i vårt showroom!


Sedan tränade jag mig på Selfies ett litet tag. Gick så där. Det finns saker jag kan bättre än fixa perfekta selfies. Lade upp denna på instagram och fick många frågor om glasögonen:


Det heta tipset är att prova sig fram till ett par bågar en gillar. Och sen köpa dem till halva priset på Smartbuyglasses. Har handlat både Celine-solglasögon och nu vanliga bågar efter som jag (!) – plötsligt fått bättre syn?

Kånkade vidare resväska och handbagage med dator och extremt tung kamera som jag absolut inte hann använda. Nej nej. Idag blir det skröpliga mobilbilder bara, men det klarar ni va? Åkte till Bonnier och fikade med hela Damernas värld-redaktionen. Så mysigt! Och sedan fick jag träffa lite andra kollegor som jag bara mailat med tidigare.

Och sen då! Sen visar det sig att bästis-Kristin råkar vara i Stockholm, men hon har fullt upp med jobb och mitt schema är späckat också. Men vi klämde in en klem och en fika. Vilken dunder-bonus-lyx!


Och sist men inte minst: en mobilbild-i-spegeln-på-Åhléns City:


Jätteresväska, skinnbrallor, Blankens-koftan och Blankens-boots.

Imorgon ska ni få bättre bilder! Kanske. Eller inte. Kommer ni tillbaka får ni se!

I annonssamarbete med Nextory

Läs min bok gratis + ett erbjudande

23 februari, 2017 3 kommentarer
Okategoriserade

2017-02-13 16.12.53Den bästa sortens samarbeten är de där ni läsare får bli bortskämda! Så är det den här gången! Med den här länken får ni tillgång till allt hos Nextory en hel månad. Under flera år efter att barn ett och två fötts läste jag ingenting. Kom en ledig stund ville jag hellre kolla på en tv-serie eller sova. Men sedan böcker finns tillgängliga digitalt och som lyssning är jag en bokmal igen! Jag lyssnar när jag åker bil, när jag promenerar med hunden eller läser när jag inte kan sova på nätterna, och det är så skönt och viktigt att få ta del av andras historier igen. Jag har saknat det enormt mycket, utan att riktigt veta om att det varit så.

Den första boken jag jag tycker att ni ska läsa heter ”Mitt positiva liv” och den är skriven av? Just det! Moi! Boken handlar om min fina vän Andreas Lundstedt och om hur hans liv såg ut när han levde som hemligt hiv-positiv. Andreas har berättat och jag har författat och den här historien är inte bara gripande utan också lärorik och viktig. Det har snart gått fem år sedan vi skrev boken, och den är fortfarande något jag är väldigt stolt över.

Mitt positiva liv

Tips nummer två: Nyligen lyssnade jag på Alex Schulmans ”Glöm mig” – som också på många sätt handlar om hemligheter. Om en familjs förnekelse och en mammas alkoholmissbruk. Och oavsett om du tycker att Alex Schulmans liv är högintressant eller om du inte bryr dig alls, är boken viktig. Därför att vi alla behöver påminnas om vilka trauman och historier som kan rymmas i en människa, hade vi kunnat se våra kollegors, vänners, partners eller ICA-kassörskors bagage hade vi nog haft lättare att förstå varandra. Lättare att inte döma. Jag minns en gång när jag träffade Alex Schulman ute på Teatergrillen i Stockholm. Bonnie var nyfödd och jag tror att han hade en liten dotter också. Jag minns att vi pratade om barnen och han sa något i stil med att han undrade vad det egentligen var för mening med att vara en bra förälder när det alla föräldrar ändå oundvikligen fuskar upp sina ungar till slut. Jag sa att jag inte trodde att det behövde vara så, men undrade om jag missat något. Är det liksom oundvikligt att skapa hål i sina barn? När jag läser ”Glöm mig” blev det plötsligt så tydligt varför han sa så där. Och att han hade fel. Läs den! Den är både fin och ärlig.

Så prova Nextory, det är verkligen en jättebra app som absolut är värd att ni ger den en chans. Klicka HÄR så får ni 30 dagar gratis.2017-02-13 16.14.11

Ses snart va?

22 februari, 2017 3 kommentarer
Jag gillar / Min stil

Hörni nu packar jag min lilla väska och åker till Sverige ett par dagar. Jag hoppas att vi ses på lördag på Blankens event med Stylein i Sturegallerian, mellan klockan 11-14. Vi kommer ge bort fina presenter och goodie bags med smink. Dessutom har vi lite specialpriser och släpper några av vårens bästa skomodeller. Anmäl er på showroom@stylein.se

Som ”The Ibiza” till exempel, en espadrille i miljövänligt vegetabilgarvat läder.

Och ”The Rhodes” som är så vansinnigt fin tycker jag.Och så kommer den här underbaringen. Slipinsandalen ”The Vacay” i miljövänligt vegetabilgarvat läder.


Och sist men inte minst klacksandalen ”The Jolene” som är  helt fantastiskt bekväm och som kommer bli så snygg till alla shorts och mom jeans i vår:


Alla modeller släpps också på blankens.com på fredag, men vill du prova live – och dessutom gosa med mig (för jag vill i alla fall gosa med er!) och få presenter så kommer du till Sturegallerian!

iPad-hatet – nu släpper jag lös det

21 februari, 2017 39 kommentarer
Mitt liv

Jag vet redan nu att mina barn kommer raljera över min inställning till Ipads när de blir vuxna och större. Jag har nämligen ingen större fiende i livet än Ipads. Det är på nivån att jag märker att kompisar och familj förbereder sina barn på ett ”nu får vi ta det lite lugnt med Ipads när vi hälsar på familjen Blankens, för tja, det är ju lite känsligt för Cecilia det där. Känsligt som att det gör henne fullkomligt loco”.

Herregud vad jag hatar Ipads. Eller snarare vad Ipads gör med mina barn. Förvandlar dem till aggressiva och sinnesslöa. Får dem att prioritera Ipads på ett sätt som helt enkelt inte är sunt. Får oss att bråka om dem. Får dem att strunta i mina regler kring användandet av Ipads för att de blir så sugna när de ser dem att de slutar veta vad som är rätt och fel. Hjälp vad jag hatar Ipads. Jag tar upp detta för att Isabella Löwengrips nämnde sin väldigt generösa inställning kring Ipads på instagram. Och alltså, I hear you sister. Småttingar. Jesus Kristus vad vi alla behöver en lugn stund på en restaurang då och då. Eller en liten paus från allt fix och bara låta glinen spendera tid med sina plattor så att man typ hinner göra något så kul som att gå på toa. Jag lät Bonnie och Rio hållas när de var små och alla gånger att jag låter Remy kolla på Peppa Pig och Stora maskiner när jag behöver det. Tiden. Lugnet.

Men sen händer det något. Det där sporadiska gulliga småbarnsspelandet växer utan att vi knappt ens märker det till ett monster så väldigt lätt. Och vips har men en sexåring som beter sig som ett jävla crack head, och en åttaåring som smyger in lite Minecraft mellan matteläxor och läsläxor (som båda görs på Ipad). Och det är kanske inte hela världen egentligen. Om det inte vore för att jag inte gett okej på det, men det skiter de i för IPad är barnknark och de kan inte hjälpa att de är beroende och inte klarar att göra skillnad på när, hur och varför när det gäller plattorna.

Måste väl hitta ett sätt att lära mig leva med de där jävlarna (plattorna alltså) – men Gud vad det irriterar mig att de finns!

Och en sista koftfråga

21 februari, 2017 50 kommentarer
Jag gillar

Ficka utanpå.


En mer diskret instickad ficka.

Jag är verkligen enormt tacksam för all hjälp i koftfrågan! Ni tycker olika och spretar hit och dit förstås, och det är inte alltid jag litar mer på era ord än min egen magkänsla, men det är också ofta fantastiskt fint att få lite vägledning när jag har en idé men känner mig lite osäker kring detaljerna, eller om jag har en känsla men behöver bekräftelse på att jag har rätt. Så nästa lilla grej då. Fickorna: jag är själv ganska petig med fickor gillar inte om de är för små för att kunna användas eller sitter fel. På det första provet av koftan har vi satt fickorna utanpå. Av den enkla anledningen att det gör att koftan kommer ner i pris. Insydda fickor på koftans insida gör stickningen mer komplicerad och plagget måste gå upp ett par hundringar i pris. Med fickor utanpå kan priset kanske hamna någonstans runt 2000 kronor, med fickor på insidan blir priset några hundringar högre.

Är det värt? Jag gillar fickorna som de är, men jag älskar själva plagget så mycket att de spelar mindre roll den här gången. Men för någon som inte är lika såld kanske fick-situationen kan bli avgörande. Eller så blir ett högre pris det?

Så svårt! Pallar ni komma med input en gång till?

Helgen i mobilbilder

21 februari, 2017 10 kommentarer
Mitt liv

Långhelg här i Kalifornien. Presidents day. En förvirrande dag i dessa polariserade tider. Men det har hur som helst inte hindrat oss från att ha en fin och ganska lugn liten ledighet.


Skärmdumpade den här bilden och skickade till Per i fredags. Vi garvade lite och tyckte som vanligt att Cali-folket överdriver när de snackar oväder. Den här stormen var väl inte mycket värre än en vanlig novemberdag i Sverige. Men så hände det här några kvarter från vårt hus och då kände jag att det kanske var dags att sluta vara kaxig. För vad vet jag om kaliforniska sinkholes egentligen?

Lördag! Vi åkte till Glendale Americana – ett köpcentrum med ganska kul shopping och många bra restauranger. Köpte gympaskor till mig och barnen – och vindjackor, för jäklar vad den här vintern är kall och regnig.


Goldie fick följa med…


Och när vi åt lunch på Shake shack – grillade Portabello-burgare till mig, så fick Goldie en rätt med hundben och jordnötssmör från hundmenyn. Herregud, hur bortskämd ska den här hunden bli egentligen? Men hon har bott på gatan, fött små valpar som hon förlorat någonstans på vägen, haft ett hårt liv i det vilda kanske – inte så konstigt väl att gränslöst med bortskämning och kärlek känns helt rimligt?


Vi släppte av Rio på vägen hem som skulle sova över hos en kompis, och sedan åkte jag och Bonnie till vad som i familjen kallas för ”japiska badet” – men som i själva verket är det koreanska spa-et Wi spa i Korea town. Det här är barnens absoluta favoritställe och klår både Disney land och Universal alla dagar i veckan. Här badar vi i olika pooler, vissa kokheta, andra iskalla. Bastar. Ligger på de uppvärmda golven och äter koreansk mat och lyssnar på ljudböcker. Här är alla eller ingen minoriteter, alla klädda i samma kläder och alla rödrosigt bastade och väldigt avslappnade. Det är skönt och rofyllt att vara här, och barnen får alltid nya kompisar och nya spännande tuttar, rumpor och snippor (på damavdelningen är alla nakna) att ställa många frågor om.

Söndag: vi hämtade upp Rio och åt lunch på Scandinaviska Olsons på vägen hem. Köpte med oss kaviar och sill, barnen och Per åt köttbullemacka med rödbetssallad. Jag en äggmacka med dill. Semlorna var slut så damm it, jag måste väl baka istället.


Eftersom alla hade lite myror i brallorna åkte vi till klätterstället där vi var för några veckor sedan och gav det en ny chans. Så kul detta att klättra alltså!


Rio är någon slags naturbegåvning och tar sig upp som en liten ödla över väggarna.

Sen åkte vi hem och Rios kompis Freja och Bonnies kompis Cassidy kom över och så hade barnen sleep over och föräldrarna var trötta och ville kolla på dokumentären om OJ på Hulu men somnade.

En sak: det verkar som att många föräldrar liksom har aktivitetsplaner för sina barn och deras kompisar när det ska lekas och has playdate. Alltså, något slags körschema för dagen och kvällen med pyssel och bakning och lekar. Är jag en värdelös förälder som inte gör sånt? Som känner mig som att jag gjort mitt som bjudit in barnen och fixar mat och popcorn och låter dem leka med mitt smink? Va? Resten får de väl ändå sköta själva? Inte att barnen klagar alltså, men jag tänker vad andra vuxna förväntar sig i form av sleepoverengagemang från föräldrahållet?

Hurra för fredag!

18 februari, 2017 3 kommentarer
Jag gillar

2017-02-17 13.26.44

Fredagar är ju alltid lite extra guldkantade förstås, men nu för tiden är dessutom väldigt sköna. Jag brukar vara helt själv hemma. Alla barnen i skola och på dagis. Per jobbar. Och så brukar jag se till att inte ha för mycket ärenden på schemat, utan ha tid att dona lite hemma, jobba färdigt undansparade kul uppgifter. Idag har det dessutom stormat. Alltså på riktigt stormat – ett träd brakade ner över barnens skola och det går bara med nöd och näppe att ta sig fram över de igenregnade vägarna. Så vi håller oss inne. Ska snart laga en smarrig middag och öppna en vinflaska. Kanske tända en brasa? Per är på ingång och alla är hemma i boet igen. Livet är fint.

Till lunch lagade jag en sallad som en läsare tipsade om när vi pratade om den enorma avokadoskörd jag har här hemma: bulgur (eller quinoa, couscous eller matvete eller vad som ni finns hemma) med avokado, mango, mynta, fetaost, vårlök och så lime och olivolja. Ja det hör ni ju att det blev hur gott som helst!

 

Men färgen då?

17 februari, 2017 66 kommentarer
Jag gillar / Min stil

Okej babes – BAMSETACK för koftinput! Jag tror att vi ligger helt rätt i både färg och material – och jag är så glad att ni är så bussiga här och delar era åsikter.

Då var det bara färgen vi skulle bestämma då. Så här: Det är svårt att få vettiga priser om volymerna är för små, samtidigt kan jag inte beställa in mängder av en ny, otestad produkt. Jag tänker därför att det kan vara smart att börja med en färg, i en halvstor volym. Frågan är då vilken färg? Svart säljer ju alltid, alltid bäst – men jag tror att just den här modellen kan kännas lite tung och endimensionell i en så mörk färg, dessutom vill jag inte vara fegisen som kör på det säkra kortet, utan är hellre varumärket som gör produkterna i färgerna du kanske inte hittar på andra ställen om ni fattar?

Så frågan är: om vi kör en testomgång och tar fram koftan i en färg, resonera med mig; vilken bör vi ta? Jag älskar färgen i provet som jag har på mig – tycker att den känns som en lyxig neutral, men är den kanske svår? Är mörkt blå ett bättre alternativ? Eller grå? Fast med grå känner jag lite som med svart; de färgerna kan andra få göra. Samtidigt – jag vill inte bli sittande med en hög koftor som ingen tänker köpa.

Ni hör – jag behöver er hjälp! Hur hade ni tänkt? Vilken färg gillar ni?

Perfekt våroutfit

16 februari, 2017 2 kommentarer
Min stil

Hej och hå vad det går! Fullspäckat schema idag. Ska precis knö mig igenom garderoben och hitta något passande att hoppa i för en dag med plåtning för en tidning och sedan hämtning av barn och restaurangmiddag ikväll. 

Kanske får bli en repris på måndagens outfit? Gillade detta mycket: jacka från Lindex (är ett förhandssample som jag fått, den kommer i butik om några veckor) – världens mest användbara boots ”The Alfie” och så hatt, jycke och gammal biker-tisha på det.

Förresten! Alla Blankens-nyhetsbrevsprenumeranter fick ett erbjudande om 20% på ”The Alfie” om du uppger kod ALFIE i kassan när du checkar ut. Gäller fran till söndag. Känns ju taskigt att undanhålla er den lilla gobiten när jag nu har skorna (som förresten också finns i svart) på mig här!

I annonssamarbete med Cetaphil

Testar vad som sägs vara ”hemligt” mirakelmärke för huden

15 februari, 2017 10 kommentarer
Okategoriserade

2017-02-03 14.30.55Jag ser mig gärna som något av en hudcremesexpert, och det gör jag, erhm, erhm – naturligtvis rätt i! Inte bara för att jag testat en hel del produkter i olika prisklasser under mina år som journalist och bloggare – utan kanske ännu mer för att jag brukar slå världsrekord i torr hy i alla klimat och årstider utom möjligtvis när jag råkar befinna mig runt ekvatorn, vilket tyvärr händer alldeles för sällan. Men som om inte denna torka vore problem nog, får jag dessutom lätt finnar på andra och då mindre torra partier i ansiktet. Kort sagt, det är inte helt oviktigt att välja rätt produkter för mig.

2017-02-03 14.28.13
Har alltid, alltid, alltid en handcreme i handväskan.
Därför är jag förstås jätteglad att få skriva detta inlägg i samarbete med Cetaphil.  Kort info: Cetaphil är ett sådant där lite hemligt märke som liksom inte går omkring och förhäver sig, och som inte valt att lägga hela sin budget på svindyra förpackningar med pyttelite innehåll i sig (herregud vad sådana produkter får mig att känna mig lurad och dum) utan som istället fokar på att ta fram grejer som gör sitt jobb. Bra början!

Här kommer fler fördelar; det finns produkter för alla hudtyper och kroppsdelar, så det är egentligen bara att pussla ihop efter egna behov – och behöver du hjälp får du lätt det, Cetaphil säljs nämligen bara på apotek runt om i Sverige och världen. Jag använder oftast mandelolja till både ansikte och kropp – men på fötter, händer och vissa delar av ansiktet räcker inte det, och där funkar det perfekt för mig att toppa upp med Cetaphils produkter för torr hy.

Nu ska jag berätta vilken typ av ansiktstvätt jag inte gillar: en sådan som får fejjan att kännas som ett gammalt pergament från antikens Egypten (alltså ättejättetorrt) samt varianten som kräver typ skyddsglasögon för råkar man får en mikrodroppe i ögat så svider det i dagarna två. Cetaphil klarar båda dessa tester med högsta betyg: En mjuk känsla i ansiktet (jag behöver alltså inte i panik kleta på ansiktscreme efter för att det känns som att skinnet ska spricka annars) och som den vardagshjälte jag är testade jag för er skull att tvätta ansiktet med lite halvöppna ögon och inget svid hände!

Ytterligare en faktor som gör att jag gärna fortsätter använda Cetaphil: Doften! En väldigt, väldigt svag antydan av ren tvål. Så där som mormor doftade när hon tvättat sig och skulle gå och lägga sig på kvällarna. Så tryggt och fint.

2017-02-03 14.34.33