Garderobsutmaning: Har stor byst, hur klär jag mig?

Ny garderobsutmaning! Så här skriver Emm:

ANNONS
ANNONS

Ny garderobsutmaning! Så här skriver Emm:

Har du något tips på hur jag som smal med ganska stor byst (D/E kupa) kan hitta en cool stil utan att bli varken vulgär el tantig? Jag tycket att det är så himla svårt. Allt som är lite löst och oversize bara hänger rakt ner från bysteb och får mig att se ut som jag försöker dölja en gravidmage. Mer åtsittande får mig ofta att känna mig som nån 50-tals sekreterare. Hittar sällan nåt som känns rätt så det blir mest jeans och nån trist tröja. Svårt tycker jag så om du har några tips blir jag jätteglad!

Det här problemet kan jag – tyvärr – inte relatera till, men jag förstår precis hur du menar i dina referenser! Jag vet inte om det är för att du nämnde 50-tal, men jag fick genast en bild av en ganska så där klassisk jeans-stil framför mig. Malin på Saltkråkan typ. Och Brigitte Bardot!

ANNONS
ANNONS

Tröja och kappa från Lindex, jeans H&M, väska Nico Giani, Eugenia Kim och boots från Blankens.

För precis som du säger är oversize kanske inte den bästa looken för ett stort rack där fram. Men jag förstår absolut att du kanske inte har lust att knalla runt i heltight dagligdags heller. Jag tror på en kombination av olika volymer. Korta tröjor upptill, med mer volym nertill. I exemplet har jag plockat fram en stickad tröja utan ringning som slutar vid midjan, som jag tror ser fantastisk ut till ett par jeans som inte är jättetighta utan lite mer puffiga i formen. En kul blus till vidare svarta brallor och en klack är en annan variant på tightare upptill och vidare nedtill. Det blir liksom en bra balans så. Ingen 50-talssekreterar feeling och ingen lådform heller. Om du är en jeans och T-shirt person så har du säkert redan en del i garderoben att jobba med!

LOADING..