Garderobsutmaning: Vad har jag på fötterna när sommarskorna blir för kalla?

18 augusti, 2017 1 kommentar
Min stil

Okej, nästa garderobsutmaning handlar om – tada – skor! Yey!

Så här skriver Moa:

Hej! Jag är ganska förtjust i klänningar på sommaren, ETT plagg & oftast väldigt klätt och snyggt. Men på hösten tappar jag det totalt! Vad har man på fötterna när sommarskorna blir för kalla? Sneakers blir lite för sportigt på jobbet, stövlar får jag klaustrofobi i, boots känns lite för klumpigt. Och en nätt ballerina lite för flickigt. Gaaaaah. Hjälp! Nått enkelt, promenadvänligt och coolt / snyggt / okomplicerat är drömmen!

Som av en händelse råkar jag ha den perfekta skon, lösningen på ditt problem! Närå, men jag har faktiskt ett svar: Den feminina herrskon. Hos Blankens heter den ”The Angie” – men du har kanske något liknande i garderoben redan.

BLANKENS_BANNER

Den här typen av sko tycker jag är perfekt att bära som balans till mer feminina plagg, eller för att göra somriga plagg mer vintriga. Jag bär dem till shorts och kavaj, till jeans för att ge dem en mer dressad känsla, till vadlånga kjolar när det blir för kallt med sandaler till sådana, till culottes, till vida byxor, långa byxor och till partyklänning som jag hade på Elle-galan 2010. Till korta trikåklänningar med strumpbyxor och kofta över och till jeans-shorts och linne. Kort sagt; jag bär den här sortens skor till allt. Eller i alla fall det mesta. Jag tycker det är ett perfekt sätt att känna sig uppklädd som i klackar utan att ha klackar på sig.

Här kommer fler exempel från Pinterest på bra herrsko-matchningar:


Och så här bär jag dem en varm dag där möten varvat med barnaktiviteter står på schemat:


Sen måste jag få slå ett litet slag för det här med sko-ombyte också. Det verkar ju så väldigt mycket roligare att snajda om till valfria helt väderberoende skor inomhus på jobbet; sen kan det väl få regna och ruska hur mycket det vill på väg till och från när man kan ha något annat på tassarna!