sommarens godaste tårta

Här kommer ett recept på sommarens godaste tårta. Det är en helt mjölkprotein- och äggfri variant på en hallon och citroncheesecake. Supergod och förvånansvärt enkel att göra! Du behöver:

Kexbotten:
14 digestivekex, jag köper Göteborgs Kexs eko variant som inte heller innehåller spår av mjölk som många andra kan göra.
125 gram mjölkfritt margarin, jag kör Carlshamns.

Fyllning:
750 g oatly på mackan (5 förpackningar)
Saft och rivet skal från 1 och 1/2 citron
1 dl havregrädde
1 dl gelesocker multi

Hallontopping:
1 dl vatten
2 dl gelesocker multi
225 gram hallon

Mixa kexen (eller mortla) så de blir fint ‘kaksmulemjöl’. Smält smöret och blanda ihop med kaksmulemjölet. Tryck ut i en form med löstagbara sidor. Baka i ugn på 175 grader i ca 10 min. Låt svalna.

Blanda färskosten med citronsaft och rivna skalet.Vispa ihop havregrädde och gelesocker, koka upp och koka i ca en halv minut. Blanda ner i färskosten. Rör ihop ordentligt. Häll blandningen i formen. Och ställ kallt. Jag körde in min i frysen (täckt med kökhandduk) medan jag fixade toppingen.

Koka vatten och hallon och låt puttra, mosa hallonen med visp. Sila bort kärnorna.

Koka sedan saften igen och tillsätt gelesockret, vispa ihop och låt koka i cirka en halv minut. Sleva försiktigt på den varma blandningen på kakan och ställ in kallt igen, jag körde in min i frysen ytterligare en kvart för att sedan flytta över till kylen där den bör står flera timmar, gärna över natten, för att stelna till ordentligt.

Garnera med färska hallon, blåbär, eventuellt några kvistar citronmeliss som doftar så gott! Njut!