paris

Fashion month är över… Den känslan. Ahhh. Ett sammandrag nedan.

Jobbet i sig – Långa dagar, tidigar mornar och sena nätter. I slutet av månaden känns dagarna som veckor. Man är trött både fysiskt och mentalt. Men man får träffa en massa härliga människor och se så mycket modeinspiration, det är superkul!

Mest fake – Jag fick fakepengar av en taxiförare i London, skäms på dig gamle man! han bad jag skulle betala utanför bilen, inte inne som man normalt bör. Han gav mig växeln (10 pund) helt ihopskrynklad och körde iväg. När jag började skrynkla upp sedeln visste jag, jag kände direkt att pappret var fel. Tydligen är fakepengar från taxiförare vanligt i London. Trist. Så det här är en liten varning ifall du ska åka dit. Bäst är att alltid ha småväxel och betala med jämna pengar, då är problemet löst.

Bästa- Solen, när man bor i Sverige fattar man knappt hur lite sol vi faktiskt har. Tills man reser mer söderut. Att behöva lämna soligt vårväder nu känns lite tungt. En annan grej på topplistan är kaffet i Milano, det är omöjligt att få äckligt kaffe där.

Mest inspirerande modellerna – Sasha Luss, hon klär sig inspirerande och ställer alltid upp på en bild eller två. Men också Hanne Gaby och Anja Rubik, fast de två har alltid så bråttom nuförtiden.

Roligast – Någon (inga namn) gjorde en kopia på Chanels inbjudan (en dålig kopia) och vakterna vid showen såg (såklart) att det var en kopia. Men de blev så imponerade av försöket att personen fick gå in på showen ändå! Haha! Jag har aldrig hört någon som gjort så förut! Och på Chaneln också, vilken liten daredevil!!!

Shoppingen? En Chanelväska, skor (från Gianvito Rossi) och en oversizad tröja (Celine). Jag köpte också en del skönhetsprodukter. Nu måste jag verkligen rensa garderoben när jag kommer hem…

Mötet – Jag såg skådespelerskan Michelle Rodriguez stå utanför Chanels visning. Hon stod där själv och var typ täckt i en stor sjal och solglasögon. Jag antar att jag var den enda som såg henne. Jag gick fram och frågade om jag kunde ta en bild och hon var helt cool med det. Hon frågade vad det var som avslöjade henne för hon tyckte tydligen att hon gjort ett riktigt bra jobb med att klä ut sig. Inte då, ingen undkommer min radar! Vi skrattade gott åt det. Hon var riktigt trevlig, ganska oväntat faktiskt.

Maten (eller ja ett urval) – om du gillar kött prova ‘Le Tigre’ på Costes i Paris. Gott! Och för varje-dag, testa en pizza hos OK vid ‘Arco della Pace’ i Milano, sitt på uteserveringen och njut av solen! I London, ta eftermiddagste på Browns åtminstone en gång. Det var lite av vad jag ätit den här säsongen.

Turistsaker – Min nya favorit i Paris, taket på Printemps, utsikten vid solnedgång är magisk. Och det är helt gratis!

På gång – Ett filmcrew från Grazia China följde mig under Paris modevecka. Det var skoj! Ser fram emot att se resultatet. Jag har också jobbat med två stora projekt under dessa veckor, resultaten kommer snart…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..