På Himlavalvet – Vecka 43

Avser tiden mellan den 23 – 29 oktober 2017

Det är så intressanta tider vi befinner oss i och astrologin är verkligen sylvass. Som alla minns gick Jupiter in i Skorpionen den 10/10 och vips.. riktades uppmärksamheten till våra djupaste hemligheter.

Kommunikationens planet Merkurius gick in i Skorpionen den 17/10 och visade oss att det är nu vi ska tala om hur det ser ut i Underjorden där alla mörka sanningar dväljs. Precis i den vevan kom ju alla avslöjanden om övergrepp upp och #metoo debatten har fyllt våra nyhetsflöden de senaste dagarna.  

På måndag nu blir övergången till Skorpionens sfär komplett genom att Solen går in i tecknet. Det är på riktigt nu! Skarpt läge. På torsdag kommer även Månen och Pluto mötas så det är mycket som går i samma tema.

SOLEN I SKORPIONEN I det djupa vattentecknet Skorpionen är tenderar vi att vara allt annat än ytliga. Ny ska sanningen fram, svart eller vitt – det finns helt enkelt inga diplomatiska gråzoner. Ytlighet och det politiskt korrekta är verkligen inte heller Skorpionens melodi. Dramatiska Skorpionen gillar inte det mediokra och det medelmåttiga.

Nä.. ska det vara så är det allt eller inget. Det mystiska, dolda, det hemliga eller förbjudna känns mer lockande än någonsin. Det gör även passionen, att leva livet full ut och att känna.. Grattis på födelsedagen Skorpionen

MÅNENSFÄRD Vi fick ett alldeles nytt och fräscht månvarv här i torsdags genom att Månen och Solen möttes i Vågens tecken på 26°. Så helgen har månen gått i Skorpionens tecken vilket minsann märkts genom alla heta diskussioner om #metoo  Denna vecka börjar med en käck måne som rör sig igenom Skyttens tecken fram till natten till onsdag när månen kl 02:15 går i Stenbocken. Vi får några effektiva dagar där till dess månen på fredag eftermiddag kl 15:00 skiftar över till Vattumannen och hela helgen går i den fritänkande andan.  Den tilltagande månen bildar sitt första kvarter den 28 oktober kl 00:23 på 4° i Vattumannen.

MERKURIUS I SKORPIONEN – Den gudomlige budbäraren Merkurius rör sig mellan 9° – 19° i Skorpionens tecken där planeten kommer att bli kvar till den 6/11.  Merkurius är inte riktigt hemma nere i Skorpionens vattendjup. Istället för att kunna snacka sig fram och komma med bländande smartheter får Merkurius nu koppla bort hjärnan och känna sig fram. Här tvingas han att navigera genom sina känslor och vänder sig inåt.  Instinkter, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här. Merkurius i Skorpionen är sylvass, djup och analytisk och väldigt smart. Kan en dålig dag även uppfattas som enkelspårig och kanske till och med aningen besatt. Merkurius i Skorpionen

VENUS IVÅGEN – Vackra Venus, kärlekens gudinna rör sig mellan 10° 57 – 4° i Vågens tecken. I Vågen kommer hennes sociala väsen till uttryck och här är Venus vacker, sällskaplig, balanserad och oerhört charmig – hon älskar det ljuva livet. Här kommer den sofistikerade sidan fram. Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet.

Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo. Delikatesser, fina viner, lyx, vackra människor, musik, konst, dofter, mode.. ja.. det är det hon lever för. Det är njutning, perfektion och skönhet som gäller heltid. Alla dras till henne för hon är ju kärleken och de sköna konsternas gudinna. Venus i Vågen

MARS I VÅGEN – Mars  är i Vågen ifrån 22 oktober-9 december. I söndags lämnade Mars Jungfruns tecken och gick istället in i vackra Vågens harmoniska sfär. Innebär det nu att vi bara kommer att ha det lugnt och mysigt framöver? Nja.. Vi har ju lärt oss vid det här laget att så fort något går in i ett av de kardinala tecknen så aktiveras även Pluto och Uranus.. Mars i Vågen

JUPITER I SKORPIONEN  kommer nu att röra sig mellan 2° – 4° i Skorpionen och nu är energin i full blom. Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Att Jupiters går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs även den om Jupiters baksida,Jupiteri Skorpionenoch Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I SKYTTEN – Nu når Saturnus 23°15 – 23°48 i tecknet där planeten befunnit sig ifrån 23/12, 2014 till 19/12, 2017 så det är ju inte så lång tid kvar.

Det tecken som får besök av Saturnus möts ju av någon form av ”kris” inom sig och måste ta ställning till det egna jaget och varandet. Skytten är ju tight förbundet med tro och Saturnus med begränsning. Under dessa år har trosfrågor – både religiösa och politiska prövats, stötts och blött. Saturnus i Skytten  

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN –Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 26°07 i Väduren nu. Han gick in i Väduren 2010 och lämnar tecknet 2018 och under denna tid har han varit med och skakat om världen (tillsammans med Pluto). Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, komma på fötter och ta tag i våra liv. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – 16/6 – 22/11, kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 11°43 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare är i direkt rörelse och går framlänges och kommer nu att nå 17°06 i Stenbocken och har således hunnit något lite mer än halvvägs igenom sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi.

Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur). Det är kanske ett lyckotänkande att Nordkorea, USA, Kina och Ryssland bara blir snälla nu – men under 2018 kommer vi att se att en viss stabilisering äger rum.

KIRON RETROGRAD – den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 24°55 i Fiskarna. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Norra Noden –befinner sig 21°55 i Lejonet.