På Himlavalvet – Vecka 40

På Himlavalvet – Vecka 40, 2- 8 oktober

Kära Astronauter! Hur upplevde ni Jupiter/Uranus oppositionen som dominerade förra veckan och faktiskt även ger färg åt vecka 40?

Minns ni att jag beskrev hur oerhört stor potential till utveckling och tur den här transiten bär med sig? Detta är det tredje och avslutande mötet i en serie på tre. Dec 25- 26 2016, Mar 03-04 2017 och Sep 27 – 28 2017 är de exakta mötena.

Tänk på det – Jupiter expansion, utveckling, tur + Uranus överraskningar, plötslighet och nytänkande. Så våga och vinn! Än är det inte försent.

Nåväl.. Transiten är fortfarande aktiv under den här veckan – det är endast en grad som separerar de två planeterna.. men när vecka 40 är till sin ända så tappar flödet fart rätt drastiskt när Jupiter går in i Skorpionen den 10/10. Skriv gärna och berätta vad som hände er! Genom att dela våra historier ”forskar” vi och lär oss genom egna och andras erfarenheter.

Personligen har jag haft sanslöst mycket tur på senaste tiden och förra veckan innehöll flera underbara överraskningar – projekt – som jag hoppas få berätta mer om när de är förverkligade.

Men, mitt i allt detta mötte min familj också den djupaste sorg då en högt älskad, nära släkting plötsligen gick bort. Även om hon var mycket gammal gick det chockerande fort. Läste att Magdalena Ribbings olycka och plötsliga död, samma dag och timme, också gick sådär oerhört hastigt till.

Ville nämna den sidan också, för detta är en annan aspekt av Jupiter/Uranus. Förvänta er det oväntade + chock kan också vara ett resultat av den här transiten. Deltog nyss i OPA:s intressanta webinar där man diskuterade sambandet mellan de alla naturkatastrofer som ägt rum och Jupiter/Uranustransiten.

Den eftermiddagen kvällen den 5/10 möts Mars och Venus – zodiakens kärlekspar i ett underbart möte som pågår natten igenom innan de måste ta farväl och Venus glider ifrån honom. Underbart är kort sägs det!

Som om inte det vore nog har vi en överhettad fullmåne i Väduren på torsdag!! Oh! Lägg märke till att det är samma dag som Mars & Venusmötet.

SOLEN I VÅGEN Solen rör sig den här veckan mellan 9°- 15° i Vågen och där blir han kvar till den 23/10. I den här Venusstyrda miljön är det viktigare än någonsin att allt är harmoniskt. Vågen vill alltid finna skönhet och balans i allt. Det kan röra sig ifrån design och konst, till hur det ser ut i hemmet och i alla relationer. I arbetslivet inte minst där Vågen ofta jobbar just med att medla och finna lösningar. Tro inte för den skull att Vågen är mesig – det är han inte – tvärt om. Det är ett dominant tecken men som säger till hur han vill ha det på ett trevligt sätt. Relationer och möten med andra är superviktigt för verbala Vågen.

MÅNENSFÄRD Veckan börjar med månen i Vattumannen men redan 16:30 skiftar månen över till Fiskarna. På onsdag kväll 22:40 går månen in i Vädurens tecken och härifrån börjar universum ladda upp energierna till månadens stora tilldragelse – Fullmånen i Väduren som kommer att äga rum på torsdagen den 5/10 kl 20:41 på 12°43.

Detta är jättestark fullmåne deftersom den på nästan 13° räknas som en kvadratur till Pluto och dessutom är pågår ju det heta Venus & Mars mötet samtidigt.

MERKURIUS I VÅGEN

Nu rör sig Merkurius från 3° – 15° 24 i smarta, luftiga Vågen där han verkligen gillar att vara. När han befinner sig i ett luftigt, styrande, kommunikationstecken så blir naturligtvis även samtalen på jorden därefter. Genom att se båda sidor av varje given situation är Merkurius i Vågen berikande och utvecklande. Vågen söker perfektionen och därför ska allt helst vara det bästa och se fint ut dessutom– även de mänskliga relationerna. Vi är mer diplomatiska nu och anstränger oss lite extra i relationen till andra. Det här är den absolut bästa perioden för alla typer av intellektuella diskussioner, förhandlingar, avtal, kommunikation och terapi. Med Merkurius i Vågen, är vi människor inställda på problemlösning och förståelse. Vi söker balans och demokrati.

VENUS I JUNGFRUN Vackra Venus, kärlekens gudinna rör sig mellan 14°- 22°52 i Jungfrun och möter nu upp med sin älskade Mars den 4-5/10.  Wow! Som alltid där Venus drar fram blir världen förtrollad och vacker. Du själv blir snyggare och din sensualism och dragningskraft ökar med flera 100 %. Så ni som har Ascendenten, Solen, Månen, Mars eller Venus i Jungfrun kan räkna med ett uppsving på många fronter i livet skapandelust och kreativitet ökar (Venus styr de sköna konsterna). Det sociala livet blir förstås roligare, gladare och du kan känna att du är i ett flöde när saker och ting kommer till dig. Venus kallas inte Lilla Lyckan för intet. Hennes närvaro kan ses som en välsignelse för ekonomiska förehavanden också.

MARS I JUNGFRUN  befinner sig 16°-21°. Den här veckan närmar Venus sig Mars med stormsteg och de två möts den 4-5/10! Wow – det är så sällan de två får till det och denna gång också under en fullmånenatt! Ett hetare upplägg får man leta efter.

Tiden som Mars befinner sig i Jungfrun jättebra för alla människor och faktiskt också även för själva planeten! Nu är strävan att göra det bra för alla! Att skapa det perfekta miljömedvetna, hållbara samhället är så Mars i Jungfrun! Att vårda och ta hand om Moder Jord står Jungfrun nära. Det finns ett starkt samband mellan Jungfrun och skörd så nu vill vi vidare i våra liv, skörda frukterna av det vi sått, arbeta och finna de bästa lösningarna på allt. Mars in i Jungfrun

JUPITER I VÅGEN och under veckan är han 28°45 – 29° i Vågen. Sista veckan som vi kan avnjuta och tillgodogöra oss den extremt användningsbara och ovanliga aspekten när Jupiter befinner sig opposition Uranus. Wow!! Extrema möjligheter och potential utlovas. Passa på och håll er framme gott folk. Res, ansök till jobb och utbildningar, skriv synopsis, spåna fram en ny business idé eller vad än det är som era hjärtan längtar efter. Allt funkar nu! Underbara Jupiter, Mirakelgöraren, Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre.

SATURNUS I SKYTTEN nårnu 22°43 i tecknet. Ja, äntligen ser vi att Saturnus rör på sig och tar nya kliv bort ifrån Skytten. Det kommer dock att dröja ända fram till december innan hela processen är avklarad och han stiger in i sitt eget tecken Stenbocken. Saturnus i Skytten  

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 27°15  – 26° i Väduren nu. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

Det är sista veckan som Uranus att befinna sig i opposition med Jupiter! Wow! Detta är den berömda ”Thank You Lord Aspekt!!” – Den innehåller så mycket potential, möjligheter och definitiva risker också.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA: 16/6 – 22/11 kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 12°09 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN

Pluto underjordens härskare är i direkt rörelse och går framlänges och kommer nu att nå 16° 18 i Stenbocken. Alltså bara 3° ifrån att vara kvadratur fullmånen. Tjoho! Håll i hatten gott folk för hetare än såhär blir det knappast!

KIRON RETROGRAD den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 25°59 i Fiskarna. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Norra Noden: befinner sig 23°25 i Lejonet.