På Himlavalvet – Vecka 37

Avser tiden 11 – 17 september

Vi kan se fram emot en underbar höstvecka. Den blir ännu mer effektiv och målinriktad än förra veckan. (Fullmånen gjorde att vi kanske tappade fokus en aning. Många blev sömnlösa, trötta och känslorna kan ha löpt amok).

Jobb och jobb alltså vilket är härligt när man ser att det går väl och saker snabbt blir avklarade och får en lösning. Merkurius vände rätt förra tisdagen och precis i den stunden så fick Astrobloggen en modernare plattform, superbra!  Nu när jag vant mig vid det nya är känslan positiv. Många läsare har skrivit och klagat på att våra reklambanners lagt sig framför texten och att det har blivit svårt att läsa därför. Omändringen har förbättrat avsevärt så jag är jättenöjd.  

SOLEN I JUNGFRUN  är inne på tredje veckan i Jungfrun, för att vara exakt rör den sig mellan 18° – 25° under den här veckan. Jobb och jobb – Jungfrun är ett rörligt jordtecken och vilket påverkar oss alla att jobba på, skapa ordning och struktur i våra liv.

Jungfrun är expert på kommunikation och organisation och nu blir vi alla inspirerade att komma i ordning ifrån det minsta till det största.

Det kan handla om arbete – att rikta uppmärksamheten emot bokföringen, se till att det är fräscht och representativt på jobbet? Kanske behöver du se om dina dagliga vanor – typ kost, träning hälsa? Jungfrun är expert på sådant. Men det kan också vara så att du drabbas av en vilja att rensa ut i garderober och skåp och se till att hemmet är fint. Kanske ska utemöblerna in nu och det är dags att komma inordning inför höst/vinter.  Grattis på födelsedagen Jungfrun

MÅNENS FÄRD Det är en avtagande måne på himlavalvet nu och måndagen börjar den sin färd i Oxens tecken. På onsdag morgon smyger hon in i Tvillingarnas tecken och bildar det sista kvarter. Det här är de sista sju dagarna innan månen blir ny igen. Det innebär att månljuset blir allt mindre tills det framemot helgen blir helt mörkt och vi befinner oss i mörkermånens fas. På torsdag går månen in i Kräftan för 2,5 dygns vistelse där. På lördag träder månen in i Lejonet och så avslutas veckan – riktigt mysigt och sällskapligt. Månen blir dock inte ny för än den 20/9.

MERKURIUS I JUNGFRUN Sedan i fredags är vår käre Merkurius tillbaka i sitt eget tecken Jungfrun igen. Åh vad bra tänker Merkurius som förstås kommer väldigt väl till sin rätt här efter som han är hemma. Nu blir vi smarta, snabba i tanken och kommunikationen och det är en superbra tid för arbete, studier, det skrivna ordet, avtal och vad än som ska ordnas. Merkurius handlar också om köp och sälj så det kan vara en bra tid för allt sådant. Den 19/9 är Merkurius tillbaka på 11°38 i Jungfrun – dvs på den grad där han började backa och hela processen med retrograden är så äntligen avslutad.  Merkurius i Jungfrun

VENUS I LEJONET befinner sig nu i slutet av Lejonet mellan 19°- 27° i tecknet.. Less

är verkligen inte more – när Venus är i Leo. Det är det storslagna och de stora gesterna som gäller. Det är alltså inte möjligt att ge bort en för stor blomsterbukett nu. När Venus är i Lejonet är känslorna och kärleken allt. Det finns något grandiost, stolt och generöst – kanske även överdrivet med i bilden. Under veckan passerar hon över norra noden – ödesmättat och spännande.  Venus i Lejonet

MARS I JUNGFRUN  befinner sig 3° – 7° i tecknet. Tiden som Mars befinner sig i Jungfrun jättebra för alla människor och faktiskt också även för själva planeten! Nu är strävan att göra det bra för alla! Att skapa det perfekta miljömedvetna, hållbara samhället är så Mars i Jungfrun! Att vårda och ta hand om Moder Jord står Jungfrun nära. Det finns ett starkt samband mellan Jungfrun och skörd så nu vill vi vidare i våra liv, skörda frukterna av det vi sått, arbeta och finna de bästa lösningarna på allt. Mars in i Jungfrun

JUPITER I VÅGEN och under veckan är han  23° – 25° i Vågen och det börjar röra på sig på stjärnhimlen. Res, ansök till jobb och utbildningar, skriv synopsis, spåna fram en ny business idé eller vad än det är som era hjärtan längtar efter. Allt funkar nu! Underbara Jupiter, Mirakelgöraren, Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Jupiter direkt

SATURNUS I SKYTTEN är nu 21°37 i tecknet. Här har han påbörjat sin utmarsch ut ur Skytten – men det kommer att dröja ända till december innan hela processen är avklarad och han stiger in i sitt eget tecken Stenbocken. Saturnus i Skytten  

DE YTTRE PLANETERNA:

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på  27° i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA: 16/6 – 22/11 kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 12°31 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

RETROGRADA  PLUTO STENBOCKEN 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 16°53 nu. Fram till 28/9 jobbar Underjordens Härskare i det fördolda. Han backar nu till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON RETROGRAD den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 26°38  i Fiskarna. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Norra Noden: befinner sig 24° i Lejonet.