Om eklipser – Harvey, Irma och José

Många astrologer anser att det område som markerats via eklipsens väg kommer att vara extra utsatt för starka händelser under den nästkommande sex månaderna – eller t o m längre enligt vissa. (Den bruna linjen här visar på vilken plats förmörkelsen var extra synbar – men den var mer eller mindre synlig i nästan hela USA så området är mycket bredare än vad som framgår.)

Dessa förändringar kan påverka personligen – så att vi upplever dramatiska skeenden i våra personliga liv. Detta kan vara extra påtagligt för den som har sin Sol, Måne eller Ascendent i närheten av den astrologiska grad där eklipsen inträffar.

Inte helt sällan utlöser eklipser stora naturkatastrofer som översvämningar, jordbävningar, tsunamis eller orkaner. Den här kartan som jag har lånat ifrån OPA:a medlemmen Julija Simmas från australien och Cosmic Intelligence Agency visar eklipsen inritad i ett AstroCartoGraphy program.

Där framkommer tydligt vilka punkter på jorden som var mest påverkade av eklipsen. Huston, Nepal och Sierra Leone upp är markerade på kartan och dessa områden har blivit väldigt hårt drabbade av översvämningar och orkaner redan strax efter eklipsen.

En eklips är inte alltid ett dåligt omen – men det kan vara det. En eklips kan också vara en igångsättande kraft som motiverar och hjälper oss att ta nya steg i livet som vi kanske inte hade vågat ta annars.

Vad är det som vi astrologer trodde skulle ske och vad är det som har hänt i själva verket:

Ja, att vi hållit ett extra öga på USA beror dels på eklipsens väg som jag skrev om där ovan men också det intressanta faktum att eklipsen landade mitt på Donald Trumps ascendent och Mars. Många hoppades på att han skulle drabbas av en personlig katastrof och försvinna. Detta har ännu inte hänt.

Men vad som hänt den 12/8 var ett hemskt dåd, med rasistiska förtoner i Charlottesville, Virgina där presidentens agerande kritiserats. Vi har fått läsa om de upptrappade kärnvapenhoten som utdelats mellan USA och Nordkorea. Sedan eklipsen den 21/8 har dollarn rasat från 8,88 sek – 7,90 sek.

Det vi nu ser ha skett i med orkanen Harvey och det som nu sker i skrivande stund med orkanen Irmas härjningar i Florida och eventuellt också kommer att ske om en vecka med den tredje uppseglande orkanen José som just nu börjar bygga upp sina muskler.. En fasansfull jordbävning drabbade södra Mexico den 7/9. Allt detta bör kopplas samman med eklipsen den 21/8 och förstås – skeendena kom ytterligare igång via fullmånen i Fiskarna förra veckan.

Vad är en eklips? Varje månad möts Solen och Månen i en fullmåne och en nymåne. Det är alltid kraftfullt, för månens rörelser rör ebb och flod och påverkar allt vatten som finns på jorden. Vid en eklips så sker detta i omedelbar närhet till månknutarna och detta ökar kraften i nymånen eller fullmånen många gånger om.